דעתכם על מגבר וינטאג'... כולל תמונה.

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
rick090 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 635
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #1 

דוד שלי עשה סדר פסח (לקראת ראש השנה :lol: ) והודיע לי לבוא לקחת מגבר אחרת הוא הולך לפח.
המגבר במצב יחסית שמור של חברת SANYO שאני יודע שהם לא נחשבו אייאייאיי כל כך לעומת המגברים המדוברים כאן בפורום. אבל אולי בכל זאת מישהו מכיר את הדגם ויודע האם הוא נחשב לטוב ואם בכלל... תודה רבה. ארז.
אגב, הדגם הוא DCX-2300.

Omri617
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2291
נתן תודות: 209 פעמים
קיבל תודות: 89 פעמים

שליחה #2 

אישית לא מכיר (זה בסדר אני לא מכיר הרבה)
תמונה יותר ברורה עם הדגם תעזור המון
דרך אגב משהו שאני עושה - לוקח דגם מדוייק נכנס לאיביי רואה מה המחירים + -

sagipel
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 204
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #3 

rick090 כתב:דוד שלי עשה סדר פסח (לקראת ראש השנה :lol: ) והודיע לי לבוא לקחת מגבר אחרת הוא הולך לפח.
המגבר במצב יחסית שמור של חברת SANYO שאני יודע שהם לא נחשבו אייאייאיי כל כך לעומת המגברים המדוברים כאן בפורום. אבל אולי בכל זאת מישהו מכיר את הדגם ויודע האם הוא נחשב לטוב ואם בכלל... תודה רבה. ארז.
אגב, הדגם הוא DCX-2300.
...

הפעלת אותו? איך הוא נשמע לך? בהחלט ייתכן שתופתע לטובה, הוא אולי לא מהשורה הראשונה,
אבל בטוח שמקומו לא בפח האשפה. ( זוהי כמובן דעתי האישית ).
לפעמים עדיפה אמת שחורה על פני שקר לבן.

horngad
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 433
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #4 

נראה כמו מגבר משנות ה-70 מכשיר בסיסי אם הוא עובד זה טוב ולא אין מה להשקיע בו

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1583
נתן תודות: 496 פעמים
קיבל תודות: 403 פעמים

שליחה #5 

המכשיר מהתקופה הטובה של סאניו (1973-1975 לערך) לפני המעבר להגברה ביחידות STK, דגם זה הוא מראשוני מגברי החברה בעלי טרנסיסטורים דיסקרטיים (במארז הותיק מסוג TO-3 ) ועדיין מזכיר מעט בבנייתו מגברי מנורות משנות השישים בעלי רכיבים בריאים.
אם זה לא מספיק, שווה לקחת אותו רק עבור הטיונר המסוגל לקלוט גלים קצרים (בניגוד ל-AM בלבד).

rick090 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

האמת, חיברתי אותו ברגעים אלו לפטיפון, דרך כניסת הפונו הפנימית שלו ושומעים די מפורט (זה הדבר הראשון ששמתי לב אליו). אני צריך לנסות עם עוד תקליטים, ואיכותיים יותר.

תמונות נוספות:

Form78HiFi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1118
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 129 פעמים

שליחה #7 

אני בטוח שהוא נשמא לא רע בכלל.

אני רואה גם איזה harman kardon שם?

rick090 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

אני רואה גם איזה harman kardon שם?
...
אכן כן, 430 TWIN POWER :wink:

rick090 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

חבר,ה, ל-SANYO הזה יש פירוט סוף!!! והוא די צלול ולא צעקני יותר מדי בגבוהים. יכול להיות שקיבלתי כאן משהו איכותי. :)

Form78HiFi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1118
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 129 פעמים

שליחה #10 

rick090 כתב:חבר,ה, ל-SANYO הזה יש פירוט סוף!!! והוא די צלול ולא צעקני יותר מדי בגבוהים. יכול להיות שקיבלתי כאן משהו איכותי. :)
...
נו, אתה לא שואל איך ניתן לחבר אותו במקביל לאיזה מגבר אחר שלך?

:)

הייתי חייב...

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #11 

תתחדש! (Y) :) רסיבר נחמד.זהו אכן דגם מוקדם שלהם.
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'

שליחה #12 

tomyeshuah כתב:המכשיר מהתקופה הטובה של סאניו (1973-1975 לערך) לפני המעבר להגברה ביחידות STK, דגם זה הוא מראשוני מגברי החברה בעלי טרנסיסטורים דיסקרטיים (במארז הותיק מסוג TO-3 ) ועדיין מזכיר מעט בבנייתו מגברי מנורות משנות השישים בעלי רכיבים בריאים.
אם זה לא מספיק, שווה לקחת אותו רק עבור הטיונר המסוגל לקלוט גלים קצרים (בניגוד ל-AM בלבד).

יש לי מספר רסיברים עם טיונר שתומך בקליטת גלים קצרים (SHORT WAVE/SW) ורדיו מנורות שכולל גם.מה בדיוק
אפשר לקלוט כיום בגלים קצרים? כבר שנים רבות שאין שידורים בגלים קצרים,פרט לחובבי רדיו,בכל רחבי הסקלה כשמכוונים את הטיונר על SW שומעים רק רעשים ורחשים סטטיים..התחנה הכי רחוקה שהצלחתי לקלוט כיום (ורק בשעות
הלילה כמובן) ודווקא ב-AM(או MW בטיונרים אירופאים) רגיל היא התחנה של ה-BBC..ב-SW כבר שנים רבות לא קלטתי (מתוך סקרנות) שום דבר..הרדיו בסטרימיניג ברשת הרג לגמרי את הרדיו בגלים קצרים,ולא שקודם היה ממש מה לשמוע שם..
...

rick090 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

נו, אתה לא שואל איך ניתן לחבר אותו במקביל לאיזה מגבר אחר שלך?

[חיוך]

הייתי חייב...
...
באמת, איך לעזאזל הוא מתחבר לאונקיו 608? :lol:

אגב, שמעתי קצת "THE WALL" אתמול בלילה והסאונד משגע. מפורט עם באס (אבל נקי, לא צורם).
הבעיה היחידה, שאני משחק בווליום, אז הרמקולים משמיעים רעשים כאילו המגעים שלהם רופפים, ולפעמים אחד משתתק עד שאני נוגע שוב בווליום ואז הוא חוזר. מכירים את זה? כאילו הוא צריך מין דחיפת ווליום כדי לפעול. יכול להיות שזה רק ניקיון?

CRAZYDIAMOND
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1634
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #14 

סביר להניח שנקיון יעשה את העבודה - התזה של ספריי מגעים יכולה מאוד לעזור.

קאליפסו
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 283
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #15 

tomyeshuah כתב:המכשיר מהתקופה הטובה של סאניו (1973-1975 לערך) לפני המעבר להגברה ביחידות STK, דגם זה הוא מראשוני מגברי החברה בעלי טרנסיסטורים דיסקרטיים (במארז הותיק מסוג TO-3 ) ועדיין מזכיר מעט בבנייתו מגברי מנורות משנות השישים בעלי רכיבים בריאים.
...
אני חייב להבין משהו...מה הסיפור עם הSTK?

RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2548
נתן תודות: 166 פעמים
קיבל תודות: 263 פעמים

שליחה #16 

Kosh כתב:

יש לי מספר רסיברים עם טיונר שתומך בקליטת גלים קצרים (SHORT WAVE/SW) ורדיו מנורות שכולל גם.מה בדיוק
אפשר לקלוט כיום בגלים קצרים? כבר שנים רבות שאין שידורים בגלים קצרים,פרט לחובבי רדיו,בכל רחבי הסקלה כשמכוונים את הטיונר על SW שומעים רק רעשים ורחשים סטטיים..התחנה הכי רחוקה שהצלחתי לקלוט כיום (ורק בשעות
הלילה כמובן) ודווקא ב-AM(או MW בטיונרים אירופאים) רגיל היא התחנה של ה-BBC..ב-SW כבר שנים רבות לא קלטתי (מתוך סקרנות) שום דבר..הרדיו בסטרימיניג ברשת הרג לגמרי את הרדיו בגלים קצרים,ולא שקודם היה ממש מה לשמוע שם..
...
השמועה מספרת שעם גלים קצרים אפשר כיום לשוחח עם...חייזרים :lol:
האמת שמעולם לא הצלחתי לקלוט כך משהו,בעבורי סתם כפתור שמוזיזים ימינה שמאלה. :?
...

BennyO
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 972
נתן תודות: 487 פעמים
קיבל תודות: 213 פעמים

שליחה #17 

אני גם אשמח למישהו שירים את הכפפה ויספק הסבר טכני להדיוטות:

STK
טרנזיסטורים
טרנזיסטורים דיסקרטיים...

ולגבי פטיפון:
wow
flutter
וכל מה שעולה על דעתכם
Rust never sleeps

rooster
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 620
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #18 

מצטרף לבקשה. תמיד כיף ללמוד.
(Y)

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'

שליחה #19 

STK- סוג של "חבילת" טרנזיסטורים שארוזה יחד עם (בד"כ) יחידת ה-POWER במגבר.הם החלו להופיע בסוף שנות ה-70 תחילת ה-80, כשהרבה חברות החלו לחסוך ולהוזיל עלויות.יש להם כמה חסרונות רציניים והראשונה שבהם היא שהם מתחממים מאוד,הם לא אוהבים רמקולים בעומסים חריגים,והאמינות שלהם היא הרבה יותר פחותה מאשר של טרזיסטורים
סופיים (אלו שבעצם מוציאים לך את הצליל) רגילים.נוטים להזכיר הרבה פעמים את סאניו בהקשר לSTK כי היא פשוט
הרבתה להשתמש בהם במגברים/רסיברים שלה.STK עדיין קיימים כיום-תמצא אותם בעיקר ב-BOOM BOX
למינהם,במערכות מיני ובדגמים זולים במיוחד של רסיברים לק"ב.STK חוסך לחברה עוד קצת כסף ברכיבים "תומכים"
לטרזיסטורים הסופיים.חשוב לציין שבמספר וינטאג'ים מדגמים גבוהים-יש "חבילות" טרנזיסטורים שמזכירות בצורתן STK,אבל הן מסיביות
וגדולות הרבה יותר,ופיזור החום שלהן טוב יותר ,והן לא נחשבות ל-STK.כאלה תמצא בקנווד KA-9100,פיוניר SX-1980,
קנווד KR-9600 ועוד מספר לא גדול של מפלצות וינטאג'.

טרנזיסטור "דיסקרטי" הכוונה היא לטרנזיסטור סופי רגיל(יחידני),והוא הסוג המוכר והוותיק יותר שמשמש במגברים,הוא יכול
להגיע בכל מיני צורות חיצוניות,אבל הפעולה-זהה.
STK
 STK
טרנזיסטור סופי רגיל (דיסקרטי)
 טרנזיסטור סופי רגיל (דיסקרטי)
מספר טרנזיסטורים סופיים מונחים על גוף קירור
 מספר טרנזיסטורים סופיים מונחים על גוף קירור

rooster
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 620
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #20 

(Y)

שאלה באותו נושא-
מכשיר mid-range של פיוניר, לדוגמא - SX-780, שנושא בתוכו את הרכיב, זה מכשיר שעדיף להתרחק ממנו ?

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”