MartinHSabag כתב:אני יכול להבין את המסקנה שלכם מ״ממבחן התוצאה״ אבל המזקנה היא שגויה.
אפשר להתחיל להסביר כל מותג לגופו מה קרה ואיך הגיע לאן שהגיע, אבל הם פשוט מסתכלים על השוק בצורה שונה לגמרי ממה שחברה כמו ט.ר שהוזכרה פה מסתכלת.
אגב, ברור לך מי חברה גדולה יותר בסדרי גודל, כן?
הכל זה עניין של החלטות עיסקיות ולא תמיד שתלויות בניופאן, למשל, מסכי טושיבה. מה שניופאן עשתה עם המותג הזה בעידן ה״bomba" הוא לא פחות מגאוני ואין היום מישהו שלא מכיר את הסלוגן ״הכי חד טושיבה״, שזה מהלך מקומי ישראלי ולא קשור למותג הבינלאומי.
דנון זו גם דוגמא למסקנה שגויה שלך, 9000es. המותג דנון לא עשה לניופאן את מה שהיא היתה צריכה ממנו ולכן היא מכרה אותו. שוב, החלטה עיסקית נטו. כן, אני יודע שאנחנו לוקחים דברים הרבה יותר ריגשי, אבל במציאות של החיים הדברים הרבה יותר פשוטים....כלכלי או לא. זהו.
...
אני אשמח להסברים ובאורים איך דווקא ניופאן נחשלה במבחן התוצעה בכל מוצר שהיה בידים שלה
על איזה החלטות שיווקיות מדובר?
חברה שמחליטה על יבוא מותג אמורה לבצע סקר שוק לבצע מערך פירסומי בהתאם
והדוגמא הטובה ביותר זה הפירסום ושטיפת המוח שעושים למזגני טורנאדו מזגני טורנדו מזגנים ממקום לא ידוע בעולם אבל הפרסום שלהם כל כך חזק שאין כמעט בית היום שאין לו מזגן טורנאדו
תסתקלו מה קורה בפרסום בעיתון שבת דפים מלאים של מזגני טורנאדו זה נקרא שטיפת מוח ופרסום נכון.
במקרה של ניופאן המוצרים בעזרת שיווק נכון יכלו להכניס את הכסף כי הם היו מוצרים טובים
גם לדנון אצל היבואן הנוכחי אני צופה את אותה נפילה אין פרסום אין מודעות כמעט למוצר למעט אנשים שבתחום (אבל לא לשם חותר היבואן)
והבעיה השנייה של ניופאן זה מערך שירות שלוקה בחסך גדול לקוחות מתלוננים שמקבלים מסכים שבורים ,מקולקלים ידירות מהארגז קצת תמוהה העניין אנישם עושים אחד ועוד אחד ולאט לאט מפסיקים לרכוש מוצרים של החברה
זה בכל אופן דעתי
כשאתה מת אתה לא יודע שאתה מת ,רק לאחרים זה קשה.
אותו דבר כשאתה טיפש.