לגבי קליטה - עידן +

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
ednri פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום.
אני גר בפתח תקווה.
יש לי כבר עשרות שנים אנטנה על הגג, שבעבר הייתה משמשת לקליטת שידורים אנלוגיים.
עד לפני כשבועיים קלטתי עם האנטנה שידורים אנלוגיים, ופתאום זה הפסיק ולא יכולתי לראות כלום.
קניתי היום ממיר בהום סנטר (של NEON) וחיברתי אליו את הכבל של האנטנה מהגג. סרקתי ערוצים, וכלום לא נמצא.
לאחר מכן ניתקתי את הכבל של האנטנה על הגג וחיברתי את האנטנה הקטנה שהגיעה עם הממיר. הממיר ממוקם קרוב לחלון. סרקתי ערוצים וזה אכן מצא את 6 הערוצים, בנוסף לתחנות הרדיו.
אבל הקליטה הייתה גרועה ביותר. כל הזמן השידור היה נקטע ומופסק, לפעמים זה רשם "אין אות" והשידור נפסק לגמרי, כל הזמן התמונה הייתה משובשת עם ריבועים.
ניסיתי לשחק עם האנטנה ולשנות את המיקום שלה, ואף הוצאתי אותה מבעד לחלון. הקליטה השתפרה והיו פחות שיבושים, אבל עדיין אי אפשר לראות ככה (מה שגם שזה היה בשעות הלילה המאוחרות ואני משער שכשיש יותר צופים הקליטה פחות טובה).

באתר של הרשות השנייה כתוב: "אפשר לקלוט את השידור הדיגיטלי גם באמצעות אנטנה חיצונית (הממוקמת על הגג), ששימשה לקליטת השידור האנלוגי. לשם כך יש לבצע את ההתאמות הבאות: כיוון האנטנה והתאמת גודל הדיפול באנטנה (לתדר הקליטה כ-30 ס"מ). יש לבדוק שלא קיים פילטר המותאם לתדר האנלוגי הישן.".

אז רציתי לשאול אם יש סיכוי שהאנטנה על הגג אכן תעבוד? האם צריך לבצע את ההתאמות האלו? ואם כן, מה זה בעצם אומר? איך אני אמור לכוון אותה, ומה זה בכלל דיפול?
יש לי עוד 2 טלוויזיות חוץ מהסלון שגם להן אקנה ממירים, אחת מהן נמצאת בחדר ללא חלונות, אז אני מניח שגם אם אקנה אנטנות פנימיות, לפחות באחת מהטלוויזיות הקליטה תהיה לא טובה, וזה בנוסף להוצאה הכספית.
עד עכשיו הייתי קולט בכל הטלוויזיות באמצעות האנטנה על הגג (בסלון יש מפצל שממנו הכבל של האנטנה מגיע לשני החדרים הנוספים), ואני מעוניין שזה ימשיך להיות ככה, גם בשידורים הדיגיטליים.

תודה רבה מראש.

msmrc
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 50

שליחה #2 

שלום,

סביר להניח שאם תבצע את השינויים המוצעים באנטנה החיצונית הקליטה תשתפר.
אנטנת דיפול (באנגלית: Dipole antenna, דו קוטבית) היא אנטנה לקליטה ושידור של גלי רדיו המורכבת משני כבלים או מוטות מתכת הנמצאים על ציר אחד.
הכוונה שאורך המוטות צריך להיות בערך 30 ס"מ. היו מספר שירשורים בפורום שהסבירו איך לבנות אנטנה כזו.
לפעמים שמו פילטר שאיפשר רק את קליטת תדר השידור של ערוץ 1 ו 2 (הישנים) אם הוא נמצא צריך להוציא אותו.

בקשר להערה על מספר הצופים - אין קשר בין איכות הקליטה למספר הצופים. אם כי יתכן קשר בין שעת הצפיה לאיכות קליטה, עקב שינויים בתנאי מזג אויר בין יום ליום או בין יום ללילה (לחות צפיפות אויר וכו'...).

מספר אפשרויות נוספות:
אפשר לבדוק אם האנטנה שעל הגג תקינה - למשל אם המגבר שלה מחובר לחשמל (בד"כ נמצא בארון החשמל בקומה העליונה)

אפשר גם לנסות לקלוט עם אנטנת יאגי או אנטנה פנימית מוגברת, לפעמים זה עוזר (עד שלא תנסה לא תדע...) - זה עולה בערך 70 ש"ח בחנויות חשמל.

בכל מקרה כדאי גם לדווח לרשות השניה - לפעמים הם מגיבים, יכול להיות שצריך להוסיף משדר מקומי קטן לטובת האיזור בו אתה גר - כך בחשבון שאם אף אחד לא יתלונן אליהם הם לא בהכרח יודעים שיש שם בעיה...

ednri פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5

שליחה #3 

msmrc כתב:שלום,

סביר להניח שאם תבצע את השינויים המוצעים באנטנה החיצונית הקליטה תשתפר.
אנטנת דיפול (באנגלית: Dipole antenna, דו קוטבית) היא אנטנה לקליטה ושידור של גלי רדיו המורכבת משני כבלים או מוטות מתכת הנמצאים על ציר אחד.
הכוונה שאורך המוטות צריך להיות בערך 30 ס"מ. היו מספר שירשורים בפורום שהסבירו איך לבנות אנטנה כזו.
לפעמים שמו פילטר שאיפשר רק את קליטת תדר השידור של ערוץ 1 ו 2 (הישנים) אם הוא נמצא צריך להוציא אותו.

בקשר להערה על מספר הצופים - אין קשר בין איכות הקליטה למספר הצופים. אם כי יתכן קשר בין שעת הצפיה לאיכות קליטה, עקב שינויים בתנאי מזג אויר בין יום ליום או בין יום ללילה (לחות צפיפות אויר וכו'...).

מספר אפשרויות נוספות:
אפשר לבדוק אם האנטנה שעל הגג תקינה - למשל אם המגבר שלה מחובר לחשמל (בד"כ נמצא בארון החשמל בקומה העליונה)

אפשר גם לנסות לקלוט עם אנטנת יאגי או אנטנה פנימית מוגברת, לפעמים זה עוזר (עד שלא תנסה לא תדע...) - זה עולה בערך 70 ש"ח בחנויות חשמל.

בכל מקרה כדאי גם לדווח לרשות השניה - לפעמים הם מגיבים, יכול להיות שצריך להוסיף משדר מקומי קטן לטובת האיזור בו אתה גר - כך בחשבון שאם אף אחד לא יתלונן אליהם הם לא בהכרח יודעים שיש שם בעיה...
...
קודם כל תודה רבה על התגובה המפורטת.

חלפו כמה ימים מאז שפירסמתי את ההודעה. ביום ראשון בשעות הערב והלילה הצלחתי לקלוט באמצעות האנטנה שעל הגג (האיכות הייתה בסביבות 55% אבל השידור היה חלק וטוב). אבל ביום ראשון בבוקר שוב לא הייתה קליטה, ומאז אני משתמש באופן זמני באנטנה הקטנה שבאה עם הממיר (כל תזוזה הכי קטנה של הכבל משבשת את הקליטה).

אם האנטנה שעל הגג היא לא אנטנת דיפול - אי אפשר לקלוט איתה? ואיך אני יכול לדעת אם יש פילטר?
אני רק רוצה להזכיר שוב שכן הצלחתי לקלוט עם האנטנה שעל הגג במשך כמה שעות.

לא אכפת לי לנסות אנטנות פנימיות, אבל הבעיה שיש לי טלוויזיה בחדר שאין בו חלונות שגם בה אני רוצה לקלוט את השידורים, ואני תיכננתי לקלוט שם באמצעות האנטנה שעל הגג (יש חיבור אליה גם בחדר הזה). אני חושב שהקליטה לא תהיה טובה עם אנטנה פנימית בחדר ללא חלונות. יכול להיות שאני טועה?

ואני אדווח בכל מקרה לרשות השנייה, למרות שלא נראה לי שיש באיזור שלי בעיה כי עובדה שאני מצליח לקלוט עם האנטנה הפנימית והפשוטה שבאה עם הממיר באיכות של 70% בערך (כשהיא ממוקמת ממש קרוב לחלון).

שוב תודה רבה לך.

nimrodg
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1299
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #4 

את אותו פילטר שחוסם לקליטת ערוצים 1 ו2 תוכל למצוא בתוך ארון התקשורת של הדירה עצמה.

tomer_1968
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1395
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #5 

בפתח תקווה יש תלונות על קליטה ירודה למרות שימוש באנטנה חיצונית מיוחדת לעידן פלוס

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”