בעיות ב- ES8000

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
darkar פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 66
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

קניתי לא מזמן את הטלוויזיה 40' Samsung ES8090 (דגם גרמני) ביבוא אישי ויש לי איתה כמה בעיות שהיית רוצה עזרה לגביהן:
1) זה קיים בכל טלוויזיות ה- LED של סמסונג לפחות לשנת 2012: כל פעם כאשר יש סצנה עם רקע כהה אז היא מכהה גם את הצבעים הבהירים בתמונה - הדוגמה הכי טובה היא בסוף סרט כאשר יש כתוביות סיום אז גם הכתוביות הלבנות אופכות לכהות יותר (Dimming). כתבתי על זה לסמסונג אבל הם לא הבטיחו שיתקנו את זה.
באופן אקראי לחלוטין מצאתי באינטרנט שב- Picture Mode: Movie זה לא קורה, בדקתי וזה נכון - מעולם לא התעמקתי בו בגלל הבעייה שלי איתו - לצבעים הלבנים תחת המצב הזה יש גוון חום (ניסיתי לשחק עם ה- Color Tone) - אם למישהו יש רעיון איך להיפטר מה- Dimming בשיטנה אחרת או איך (ע"י משחק עם White Balance) לגרום לצבעים הלבנים במצב Movie להיות לבנים ולפתור את הבעיה הזאת כך אני הודה מאוד.

2) בגלל שהטלוויזיה ביבוא אישי אז לא מותקנת בה עברית ולכן כל הכתוביות בעברית שהיא מציגה הפוכות: במקום "אני רואה סרט" היא מציגה "טרס האור ינא" - בדקתי עם היבואן הפרטי שהביא לי את הטלוויזיה (LCdeal) ורק עכשיו הם נזכרו להגיד לי שאם הם מתקינים את הגרסה הפרוצה שלהם לעברית אז יציאות ה- SCART וה- Component מפסיקות לעבוד (ואלוהים יודע מה עוד) - האם למישהו יש רעיון איך לגרום לכתוביות בעברית לעבוד - ע"י תוכנה\קוד פתוח שהם מכירים כדי לגרום לכתוביות לעבוד מבלי להרוס את הטלוויזיה.

3) כתבתי לסמסונג גרמניה והם אמרו לי שהטלוויזיה תומכת ב- DTV בארץ (עידן פלוס) אבל אפילו אחרי שטכנאי של עידן פלוס היה אצלי זה לא עבד - אבל כאשר הוא חיבר את אותה האנטנה לממיר חיצוני הכל עבד יופי - כמובן שאני צריך את עידן פלוס כי אני רוצה לפעיל את הגדרו ת ה- PIP בטלוויזיה שעובדות רק עם כניסת ה- TV. האם מישהו יודע אם באמת יש תמיכה לדגם הזה בעידן פלוס ומה יכולה להיות הבעיה.

dor8
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4835
נתן תודות: 295 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #2 

לגבי סעיף 1 פעל כדלקמן :
בתפריט כיול תמונה בadvanced settings קונטרסט דינמי שים על - medium.
אח״כ גש לפארמטר - shadow detail ותשים על 2+.
תשאר במצב standard ואל תיגע בwhite balance כי זה נועד לכיול מקצועי
של גווני האפור במסך ולא קשור לתופעה שתיארת.

זה אמור לפתור לך את הבעיה בהנחה שלא שיחקת שם עם פארמטרים אחרים
יתר על המידה.
תאמר לי במידה ויסתדר ואם לא נמשיך משם.

darkar פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

dor8 כתב:לגבי סעיף 1 פעל כדלקמן :
בתפריט כיול תמונה בadvanced settings קונטרסט דינמי שים על - medium.
אח״כ גש לפארמטר - shadow detail ותשים על 2+.
תשאר במצב standard ואל תיגע בwhite balance כי זה נועד לכיול מקצועי
של גווני האפור במסך ולא קשור לתופעה שתיארת.

זה אמור לפתור לך את הבעיה בהנחה שלא שיחקת שם עם פארמטרים אחרים
יתר על המידה.
תאמר לי במידה ויסתדר ואם לא נמשיך משם.
...
אין פרמטר כזה shadow detail, אבל ביטלתי את ה- Game Mode ועברתי ל - Standard ושמתי את קונטרסט דינמי על - medium וזה לא עזר.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78811
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5382 פעמים

שליחה #4 

Dor8

אם הייתי ציני הייתי שואל אותך למה אתה לא ממליץ לבחור על פלזמה...

Darkar

1. זו מגבלה של טכנולגיית led. יש דרכים למנוע זאת אבל זה יגרום לרקע שלך להיות בהיר (תאורה אחורית קבועה) ולכן יגרום להגברת זליגת אור ותופעות לוואי אחרות. זה דבר שכנראה תאלץ להתרגל אליהם והוא הרע במיעוטו.

dor8
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4835
נתן תודות: 295 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #5 

עופר ,

זה בסדר להיות ציני לפעמים. ואני חלילה לא אמליץ לאף אחד לרכוש פלזמה גם לא בצחוק !
:wink:

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4581
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 585 פעמים

שליחה #6 

לגבי העברית סביר להניח שהם צודקים.
היות וזה דגם שלא מיועד לשוק הישראלי, יגדירו אותו כ8000 לדוגמא
אם ב 8000 אין כניסה מסוימת היא תתבטל אצלך, גרוע מזה אם יש כניסה ב 8000 שאין אצלך יפתח לך אופציה לכניסה שלא קיימת.

זה המחיר על היבוא האישי.

יכול להיות שגם עניין המקלט יפתר לך עם ההסבה.

darkar פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

ahersko כתב:לגבי העברית סביר להניח שהם צודקים.
היות וזה דגם שלא מיועד לשוק הישראלי, יגדירו אותו כ8000 לדוגמא
אם ב 8000 אין כניסה מסוימת היא תתבטל אצלך, גרוע מזה אם יש כניסה ב 8000 שאין אצלך יפתח לך אופציה לכניסה שלא קיימת.

זה המחיר על היבוא האישי.

יכול להיות שגם עניין המקלט יפתר לך עם ההסבה.
...
ברור שבכל סדרת הטלוויזיות ES8000 יש את הכניסות האלה - יש אותך בכל טלוויזיות סמסונג בסדרות 7000 ו- 8000. אני לא יודע מה זו השטוט הזאת שהכניסות יתבטלו.
אם מישהו מכיר דרך אחרת להפעיל את הכתוביות כמו שצריך (ואולי גם את עידן פלוס אני השמח מאוד).

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

אני אסביר לך בסבלנות.

בדגמים אירופאים כמו 8090 יש כניסות Scart שלא קיימות דגמים אסייתים.
כשהטכנאי יבוא לגייר לך את המכשיר (דבר שאתה יכול לעשות גם לבד) הוא לא ימצא תת דגם 8090 תחת הגדרות איזורית ישראל ולכן יאלץ לבחור בדגם הכי קרוב שהתוכנה שלו הוגדרה לישראל....למשל 8000
ב 8000 אין SCART ולכן מרגע זה המכשיר לא יזהה את ה SCART.
יכול להיות שיש קומבינציות של דגמים שכן יעבדו לך עם ה SCART זה דורש ניסוי ותהייה, מה שהכנאי לא יעשה בשבילך.

כמו כן יש חסימות מוזרות בתוכנה למדינות מסוימות לרכיבי חומרה מסויימים. בקומבינציות מסוימות למשל המקלט הלוויני לא מזוהה או שהדונגל האלחוטי לא מזוהה.

ב D6600 הקומבינציה שעובדת לי היא להגדיר אותו כ D6750.

היו קומבינציות שפתחו לי כניסות SCART שבכלל לא קיימות בדגם שלי.
כאלה שחסמו את המקלט וכאלה שהתעלמו מהדונגל...

זה מה יש! צריך למצוא את הקומבינציה המיטבית.

בהצלחה.

darkar פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #9 

ahersko כתב:אני אסביר לך בסבלנות.

בדגמים אירופאים כמו 8090 יש כניסות Scart שלא קיימות דגמים אסייתים.
כשהטכנאי יבוא לגייר לך את המכשיר (דבר שאתה יכול לעשות גם לבד) הוא לא ימצא תת דגם 8090 תחת הגדרות איזורית ישראל ולכן יאלץ לבחור בדגם הכי קרוב שהתוכנה שלו הוגדרה לישראל....למשל 8000
ב 8000 אין SCART ולכן מרגע זה המכשיר לא יזהה את ה SCART.
יכול להיות שיש קומבינציות של דגמים שכן יעבדו לך עם ה SCART זה דורש ניסוי ותהייה, מה שהכנאי לא יעשה בשבילך.

כמו כן יש חסימות מוזרות בתוכנה למדינות מסוימות לרכיבי חומרה מסויימים. בקומבינציות מסוימות למשל המקלט הלוויני לא מזוהה או שהדונגל האלחוטי לא מזוהה.

ב D6600 הקומבינציה שעובדת לי היא להגדיר אותו כ D6750.

היו קומבינציות שפתחו לי כניסות SCART שבכלל לא קיימות בדגם שלי.
כאלה שחסמו את המקלט וכאלה שהתעלמו מהדונגל...

זה מה יש! צריך למצוא את הקומבינציה המיטבית.

בהצלחה.
...
אוקי - אמרת שהטכנאי לא יעשה את בשבילי אבל אני יכול לעשות את זה לבד - איך אני יכול לעשות את זה, כלומר מאיפה אני מוריד את התוכנה, איך אני מתקין אותה והאם אחרי שאני מתקין אותה אני אוכל להוריד firmwares באופן רגיל מהאתר של סמסונג אנגליה (האם התוכנה הזאת משנה לי את הקושחה)?

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

לא משנים את הקושחה, רק שינוי הגדרות בתפריט טכנאים.
איך? חוקי הפורום מונעים ממני להסביר לך... בשביל זה יש גוגל.

darkar פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #11 

ahersko כתב:לא משנים את הקושחה, רק שינוי הגדרות בתפריט טכנאים.
איך? חוקי הפורום מונעים ממני להסביר לך... בשביל זה יש גוגל.
...
ואם עושים את "השינוי" ואחרי זה משנים את שפת הממשק לאנגלית האם עדין הכניסות SCART & Component לא יעבדו?

hm32hm
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 892
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #12 

אני בצעתי את "השינוי" לפני שנה על מסך D8000 והכל עובד פיקס. אבל... זה תהליך מסוכן כי כנראה תלוי בדגם הספציפי , קושחה ועוד. צריך לחפש בסבלנות ברשת ולאסוף את כל האנפורמציה לפני שמנסים.

אם מחפשים פתרון רק לכתוביות (לא גורף הכולל לוח משדרים של עידן+) יש workaround פשוט ובטוח על ידי שימוש בסקריפט של אחד החברה שמסדר את כתוביות SRT

תחפש את זה בשרשור משנת 2011 שהתחלתי פה על מסך D8000.

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

אני לא הבנתי כלום ממה שזה מעלי כתב.

תשמע ידידי.
החיים די פשוטים.
הקושחה שיש לך תומכת בהכל.
דרך תפריט טכנאים צריך לשנות את הארץ לישראל!

היות והדגם שלך לא נמכר בישראל יתכן ויהיו אנומליות ולכן תהיה חייב לשנות גם את הדגם (לא בטוח)

אחרי שתעשה את זה, צריך גם להגדיר ל SMART שהוא חי בישראל אבל זה הרבה יותר פשוט.

אין צורך לגעת בחומרה חד משמעית! לגבי סקריפטים....פעם ראשונה שאני שומע על זה - לא מכיר.

darkar פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #14 

ahersko כתב:אני לא הבנתי כלום ממה שזה מעלי כתב.

תשמע ידידי.
החיים די פשוטים.
הקושחה שיש לך תומכת בהכל.
דרך תפריט טכנאים צריך לשנות את הארץ לישראל!

היות והדגם שלך לא נמכר בישראל יתכן ויהיו אנומליות ולכן תהיה חייב לשנות גם את הדגם (לא בטוח)

אחרי שתעשה את זה, צריך גם להגדיר ל SMART שהוא חי בישראל אבל זה הרבה יותר פשוט.

אין צורך לגעת בחומרה חד משמעית! לגבי סקריפטים....פעם ראשונה שאני שומע על זה - לא מכיר.
...
האנשים מהחנות אמורים להגיע שבוע הבא ולסים לי עברית - מה אתה אומר בעצם - שהם לא צריכים להתקין כלום אלא לשנות את ה- Region לישראל ופתאום הטלוויזיה תתמוך בעברית, והאם זה יםתוח גם את בעיית עידן פלוס.
האם אני יכול לגשת בעצמי לתפריט הטכנאים ואיך?

snad
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 475
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #15 

לגבי הכתוביות האפורות, אצלי מה שפתר את הבעיה היה להגדיר:
Picture -> Advanced Settings -> Black Enhancer -> OFF

http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung- ... erformance

There is also a mysterious new option called [Black enhancer], the description of which reads: “Enhance picture depth by adjusting black colour depth”. This option appears to be a repackaging of the [Shadow Detail] control found on previous Samsung LCD televisions. Enabling [Black enhancer] simply dims the LED lights further during dark scenes. With this control enabled, a nearly (but not entirely) black screen measured at 0.016 cd/m2. Of course, this sort of light source manipulation isn’t for free: the trade-offs for perceptibly better blacks are that shadow details will become harder to see, and colour saturation will be lessened during these moments where the ES8000 is dimming the lights.

במקרה של מי שרואה עם כתוביות, או כתוביות סיום של סרט, זה אומר שכל פעם שהבהירות של הסצינה משתנה, הכתוביות גם כן הופכות כהות יותר או בהירות יותר. כמו כן כמובן שפתאום נעלמים פרטים וכל הצרות האחרות שהוא הזכיר. גם לי זה מאוד הפריע עד שמצאתי את האופציה הזו וכיביתי אותה.

darkar פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #16 

snad כתב:לגבי הכתוביות האפורות, אצלי מה שפתר את הבעיה היה להגדיר:
Picture -> Advanced Settings -> Black Enhancer -> OFF

http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung- ... erformance

There is also a mysterious new option called [Black enhancer], the description of which reads: “Enhance picture depth by adjusting black colour depth”. This option appears to be a repackaging of the [Shadow Detail] control found on previous Samsung LCD televisions. Enabling [Black enhancer] simply dims the LED lights further during dark scenes. With this control enabled, a nearly (but not entirely) black screen measured at 0.016 cd/m2. Of course, this sort of light source manipulation isn’t for free: the trade-offs for perceptibly better blacks are that shadow details will become harder to see, and colour saturation will be lessened during these moments where the ES8000 is dimming the lights.

במקרה של מי שרואה עם כתוביות, או כתוביות סיום של סרט, זה אומר שכל פעם שהבהירות של הסצינה משתנה, הכתוביות גם כן הופכות כהות יותר או בהירות יותר. כמו כן כמובן שפתאום נעלמים פרטים וכל הצרות האחרות שהוא הזכיר. גם לי זה מאוד הפריע עד שמצאתי את האופציה הזו וכיביתי אותה.
...
אין אצלי אופציית Black enhancer - הקושחה אצלי היא 1018.1 והדבר הכי קרוב זה Black Tone שהאופציות שלו הן: off, dark, darker, darkest. וכאשר משנים אותו זה לא פותר את בעיית ה- dimming של הכתוביות בזמן סצנות כהות.

snad
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

אצלי זו גרסה 1014 אני חושב, אבל האופציה הייתה שם כל הזמן וגם בביקורות היא קיימת. ירדת למטה עד הסוף? זו האופציה האחרונה בתפריט של ה .Advanced Settings

darkar פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #18 

snad כתב:אצלי זו גרסה 1014 אני חושב, אבל האופציה הייתה שם כל הזמן וגם בביקורות היא קיימת. ירדת למטה עד הסוף? זו האופציה האחרונה בתפריט של ה .Advanced Settings
...
האופציה האחורנה שם היא Motion Lighting שדרך אגב כיביתי וגם זה לא עזר.

snad
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

לפי מה שאני רואה יש כמה אופציות שמבטלות חלק מהתפריטים (אצלי הם קיימים רק אי אפשר ללחוץ עליהם, יכול להיות שאצלך העיפו אותם לגמרי)
דבר ראשון שים לב שאין לכניסה שם - כלומר כאשר אתה לוחץ SOURCE, שיהיה HDMI1/2/3 ואחריהם --- ולא PC או GAME או BLURAY וכו'. בשביל לשנות את זה, כשאתה מעביר את הכניסה באמצעות הכפתור SOURCE, תלחץ על TOOLS ותבחר EDIT NAME.
דבר שני תוודא שה PICTURE MODE הוא MOVIE.
אצלי במצב כזה כמעט כל האופציות פתוחות (MOTION LIGHTING דווקא מנוטרל...)

darkar פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #20 

snad כתב:לפי מה שאני רואה יש כמה אופציות שמבטלות חלק מהתפריטים (אצלי הם קיימים רק אי אפשר ללחוץ עליהם, יכול להיות שאצלך העיפו אותם לגמרי)
דבר ראשון שים לב שאין לכניסה שם - כלומר כאשר אתה לוחץ SOURCE, שיהיה HDMI1/2/3 ואחריהם --- ולא PC או GAME או BLURAY וכו'. בשביל לשנות את זה, כשאתה מעביר את הכניסה באמצעות הכפתור SOURCE, תלחץ על TOOLS ותבחר EDIT NAME.
דבר שני תוודא שה PICTURE MODE הוא MOVIE.
אצלי במצב כזה כמעט כל האופציות פתוחות (MOTION LIGHTING דווקא מנוטרל...)
...
ביטלתי את שמות הכניסות אבל זה לא משנה - בשום picture mode אין פרמטר כזה - תעלה תצלום ונראה למה אתה מתכוון.
בכל אופן - בעיית הכתוביות האפורות - מה שפתר לך את זה זה ששינית ל- Movie Mode - זה מבטל את ה- Micro Dimming ופוטר א הבעיה. אבל אני לא יכול להשתמש בזה בגלל שלצבעים הלבנים (בתכוביות, בתפריטים וכו) יש גוון חום וזה משגע אותי - אם למישהו יש רעיון איך ע"י משחק בהגדרות של הצבעים, White Balance אפשר לפתור את זה אשמח מאוד.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”