טחינת קפה נכונה עם K3
שלום לכולם,
קראתי הרבה על מטחנת K3 וקניתי אותה בסוף השבוע.
נאמר לי שיש להמתין חודשיים במידה וארצה נירוסטה ולכן לקחתי מטחנה בצבע שחור.
לאחר שהבאתי אותה הביתה התחלתי לשחק עם עובי הטחינה ועדיין לא מצליח לטחון למקינטה.
בשוני ממכונת אספרסו,שם רואים זרימה וקצף ולפיו מכוונים,אינני רואה דרך לזיהוי טחינה אופטימלית של הקפה ע" מטחנה למקינטה.
יש הצעות? איך מחליטים שזה הטחינה הנכונה? יש סימנים?
אודה לתשובות ענייניות!
קראתי הרבה על מטחנת K3 וקניתי אותה בסוף השבוע.
נאמר לי שיש להמתין חודשיים במידה וארצה נירוסטה ולכן לקחתי מטחנה בצבע שחור.
לאחר שהבאתי אותה הביתה התחלתי לשחק עם עובי הטחינה ועדיין לא מצליח לטחון למקינטה.
בשוני ממכונת אספרסו,שם רואים זרימה וקצף ולפיו מכוונים,אינני רואה דרך לזיהוי טחינה אופטימלית של הקפה ע" מטחנה למקינטה.
יש הצעות? איך מחליטים שזה הטחינה הנכונה? יש סימנים?
אודה לתשובות ענייניות!
הכי טוב זה לטעום ולהחליט, אם טחנת דק מידי הקפה יצא שרוף, אם גס מידי הקפה יצא דלוח, אין מה להתבלבל.
אם אתה רוצה כיוון-למקינטה הגרגרים צריכים להיות בערך בעובי של סוכר, אם זה בריקה אני הייתי טוחן טיפה יותר דק.
אם אתה רוצה כיוון-למקינטה הגרגרים צריכים להיות בערך בעובי של סוכר, אם זה בריקה אני הייתי טוחן טיפה יותר דק.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
מקינטה מצריכה טחינה גסה יחסית - אתה יכול לטחון לרמה של גרגרי סוכר עד גרגרי מלח.
לאספרסו צריך לטחון למצב שתקבל חליטה של 30 מ"ל ב 30 שניות
לאספרסו צריך לטחון למצב שתקבל חליטה של 30 מ"ל ב 30 שניות
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
בריקה זה אחד מן הצורות מקינטה(כמו קלב ממשפחת יונקים).bnaya_d כתב:לפני שהיתה לי מטחנה מישהו טחן לי לבריקה כמו לפרנץ' פרס(אפילו יותר גס.גס מאוד[מאוד) ולקפה היה טעם של מים שחורים, זה הקיצוניות של דלוח, ממש ממש חסר טעם.
אתה בבריקה או במקינטה?...
אני עם בריקה!
התכוונתי- מקינטה רגילה או בריקה.זה אומר שבכל מקרה אתה באיזור התחום הנכון. אני אישית ברוקי טוחן על 12 מתוך ארבעים (כשב2- הדיסקיות כבר נוגעות אחת בשנייה) אם זה נותן לך איזה מושג אז סבבה. בשביל קרמה פודינג אתה צריך תערובת עם הרבה רובוסטה (אני קליתי כמה תערובות עם קרמה לא להאמין..לפחות כמו בסרטון הזה: תנסה את התערובת לאוטומטיות של סקרטו קפה, אחלה קרמה). תשחק תנסה ותחליט,כשאתה בטווח הנכון הטחינה לא הכי משמעותית. זה לא המכשיר הכי עקבי בעולם כמו שאתה שם לב, והוא גם לא כזה מפונק (עצה ***,פשוט אין לי משהו יותר טוב להציע)
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

קומפאק זה תוצרת ספרד
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

טיימר סופר שניות - בטחינה גסה ייצא הרבה קפה באותו זמן לעומת טחינה דקה.
על כל כיוון טחינה צריך לשנות גם את הטימר (ולכן לא עבדתי אתו)
על כל כיוון טחינה צריך לשנות גם את הטימר (ולכן לא עבדתי אתו)