ייעוץ לצורך טיפול במכונת קפה שנקנתה משומשת
שלום!
אני חדש פה בפורום, ורציתי לקבל ייעוץ מהמומחים.
רכשתי מכונה משומשת מדגם Saeco Via Veneto Combi deluxe הכוללת הן מכונת קפה והן מטחנה באותו המכשיר.
המכונה כבת 4 שנים.
סה"כ חיצונית נראית טוב.
לפני שאתחיל להשתמש בה, שקלתי לעשות לה טיפול 10,000.
עד היום השתמשתי במקינטה, ולכן דיי חדש בתחום מכונת הקפה.
איך אני יכול לנקות את המכונה?
הבנתי שיש פולי "קריסטל" ייחודיים לניקוי המטחנה - מנקים את הלהבים משאריות של קפה.
מבחינת ניקוי אבנית - איך מנקים ואיזה חומר אתם ממליצים?
ויש עוד איזשהם טיפים? אני רוצה להביא את המכונה למצב כמעט חדש לפני תחילת השימוש.
תודה!
אני חדש פה בפורום, ורציתי לקבל ייעוץ מהמומחים.
רכשתי מכונה משומשת מדגם Saeco Via Veneto Combi deluxe הכוללת הן מכונת קפה והן מטחנה באותו המכשיר.
המכונה כבת 4 שנים.
סה"כ חיצונית נראית טוב.
לפני שאתחיל להשתמש בה, שקלתי לעשות לה טיפול 10,000.
עד היום השתמשתי במקינטה, ולכן דיי חדש בתחום מכונת הקפה.
איך אני יכול לנקות את המכונה?
הבנתי שיש פולי "קריסטל" ייחודיים לניקוי המטחנה - מנקים את הלהבים משאריות של קפה.
מבחינת ניקוי אבנית - איך מנקים ואיזה חומר אתם ממליצים?
ויש עוד איזשהם טיפים? אני רוצה להביא את המכונה למצב כמעט חדש לפני תחילת השימוש.
תודה!
ראשית תתחדש ותהנה.
אם המכונה עובדת טוב למה לטפל ?.
יש את הטיפול השוטף- ניקוי המטחנה ברמת המשתמש, ניקוי מערכת החליטה כנ'ל.
אם יש לך הוראות אחזקה פעל לפיהן, התחזוקה של המכונות הללו מאוד פשוטה, ןאפ פועלים לפי ההוראות אין צורך לעשות כלום מעבר לזה.
בהצלחה.
אם המכונה עובדת טוב למה לטפל ?.
יש את הטיפול השוטף- ניקוי המטחנה ברמת המשתמש, ניקוי מערכת החליטה כנ'ל.
אם יש לך הוראות אחזקה פעל לפיהן, התחזוקה של המכונות הללו מאוד פשוטה, ןאפ פועלים לפי ההוראות אין צורך לעשות כלום מעבר לזה.
בהצלחה.
2 שאלות ספציפיות בנושא:
1. הזמנתי באי-ביי מין קריסטלים כאלה של Poly grind, אך נאמר לי שזה יכול להרוס את המטחנה הזו ספציפית שיש לי. מה דעתכם?
2. מסיר אבנית - מישהו יוכל להמליץ איזה לקנות, ואיך להשתמש בו בדיוק?
2. מסיר אבנית - מישהו יוכל להמליץ איזה לקנות, ואיך להשתמש בו בדיוק?
האם יש סיבה שבגללה אתה צריך להסיר אבנית?, האם המכונה טופלה כראוי בעבר?.
חלק מהדגמים הללו (אלה שחולטים וטוחנים בו זמנית) הדוד שלהם הוא מאלומיניום ולכן לא רצוי להשתמש במסיר אבן באופן קבוע.
האם זה הדגם שעושה פעולה אוטומטית שם בטחינה וגם בחליטה?, או כל פעולה לחוד?.
חלק מהדגמים הללו (אלה שחולטים וטוחנים בו זמנית) הדוד שלהם הוא מאלומיניום ולכן לא רצוי להשתמש במסיר אבן באופן קבוע.
האם זה הדגם שעושה פעולה אוטומטית שם בטחינה וגם בחליטה?, או כל פעולה לחוד?.
המכונה טופלה פעם אחרונה לפני יותר מעל ל שנה....
אני רוצה לעשות לה טיפול כדי כביכול לחדש אותה.
הדוד שלה (אם אני מבין נכון זה החלק שלתוכו ממלאים את המים) עשוי פלסטיק.
המכונה היא חצי אוטומטית.
לצורך טחינה - מכניסים את הידית ונלחץ כפתור וכל עוד אתה מחזיק את הידית המכונה טוחנת.
כנ"ל לגבי הכנת האספרסו עצמו - כל עוד הכפתור לחוץ יוצאים מים.
הדוד שלה (אם אני מבין נכון זה החלק שלתוכו ממלאים את המים) עשוי פלסטיק.
המכונה היא חצי אוטומטית.
לצורך טחינה - מכניסים את הידית ונלחץ כפתור וכל עוד אתה מחזיק את הידית המכונה טוחנת.
כנ"ל לגבי הכנת האספרסו עצמו - כל עוד הכפתור לחוץ יוצאים מים.
אוקיי- אז הדוד שלך הוא מנירוסטה ואין בעיה.
הדוד הוא ההתקן שבו נמצאים המים ושם הם מורתחים ויוצרים את האדים, מיכל הפלסטיק הוא המיכל שמאחסן בתוכו את המים הקרים לפני שהם נשאבים לדוד.
על מנת להסיר אבן עליך לעשות את הפעולות הבאות.
לפרק את הרשת שנמצאת בראש - בורג פשוט פיליפס כנראה.
חמם את המכונה לטמפרטורת עבודה.
מלא את מיכל המים בכ-1 ליטר מים קרים, הכנס למיכל בערך כף מלח לימון-ערבב היטבהפעל את המשאבה עד שיצאו מים עם החומר דרך הראש, המתן כ-30 דקות שהחומר יעשה את הפעולה.
מידי פעם פתח גם את ברז ההקצפה אם יש וכשהמים בדוד רותחים ומוכנים להקצפה.
לאחר כ-30 דקות, הפעל את המשאבה עד להתרוקנות מיכל המים (שים לב-מיכל המים לא הדוד), לאחר מיכן מלא את המיכל במים קרים ותזרים חופשי עד שכל החומר יצא החוצה-בערך פעמיים מיכל מלא, מידי פעם כמובן צריך להזרים אדים דרך פיית ההקצפה לצורך שטיפת החומר גם דרכו- כמובן שיצאו אדים רק אם המים בדוד רותחים-וכמובן אם בדגם שלך יש פית הקצפה.
כאשר המים יוצאים ללא טעם חמוץ (כן אפשר לטעום אם מדובר במלח לימון), החזר את הרשת (רצוי לנקות אותה היטב לפני).והמכונה מוכנה לעבודה.
אם תשתמש במסנן בריטה,מרגע זה ואילך הפעולה הזאת תהיה מיותרת לחלוטין לפחות לשנה.
בהצלחה.
הדוד הוא ההתקן שבו נמצאים המים ושם הם מורתחים ויוצרים את האדים, מיכל הפלסטיק הוא המיכל שמאחסן בתוכו את המים הקרים לפני שהם נשאבים לדוד.
על מנת להסיר אבן עליך לעשות את הפעולות הבאות.
לפרק את הרשת שנמצאת בראש - בורג פשוט פיליפס כנראה.
חמם את המכונה לטמפרטורת עבודה.
מלא את מיכל המים בכ-1 ליטר מים קרים, הכנס למיכל בערך כף מלח לימון-ערבב היטבהפעל את המשאבה עד שיצאו מים עם החומר דרך הראש, המתן כ-30 דקות שהחומר יעשה את הפעולה.
מידי פעם פתח גם את ברז ההקצפה אם יש וכשהמים בדוד רותחים ומוכנים להקצפה.
לאחר כ-30 דקות, הפעל את המשאבה עד להתרוקנות מיכל המים (שים לב-מיכל המים לא הדוד), לאחר מיכן מלא את המיכל במים קרים ותזרים חופשי עד שכל החומר יצא החוצה-בערך פעמיים מיכל מלא, מידי פעם כמובן צריך להזרים אדים דרך פיית ההקצפה לצורך שטיפת החומר גם דרכו- כמובן שיצאו אדים רק אם המים בדוד רותחים-וכמובן אם בדגם שלך יש פית הקצפה.
כאשר המים יוצאים ללא טעם חמוץ (כן אפשר לטעום אם מדובר במלח לימון), החזר את הרשת (רצוי לנקות אותה היטב לפני).והמכונה מוכנה לעבודה.
אם תשתמש במסנן בריטה,מרגע זה ואילך הפעולה הזאת תהיה מיותרת לחלוטין לפחות לשנה.
בהצלחה.
לא אל תיגע, מקסימום תנקה עם סמרטוט מבפנים- רק בזהירות כשהחשמל מנותק.
יש גם שיטה שתופעלה כאן בפורום על ידי עידו, שבה הוכנסו פריכיות אורז מרוסקות לתוך המטחנה והתוצאות היו טובות, כנראה שהפריכיות סחפו איתם לכלוך ושומנים החוצה.
יש גם שיטה שתופעלה כאן בפורום על ידי עידו, שבה הוכנסו פריכיות אורז מרוסקות לתוך המטחנה והתוצאות היו טובות, כנראה שהפריכיות סחפו איתם לכלוך ושומנים החוצה.