המלצה על מערכת קולנוע ביתי אינטגרלית (סט) איכותית ?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
zeevpeleg פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

משתמש חדש בפורום (-:
אנחנו מסיימים שיפוץ דירה ומעונינים להתקין מערכת קולנוע ביתי 5.1 אינטגרלית -
אני מודע לזה שזה פחות 'מקצועי' ומוגבל יחסית מבחינת חיבורים, אבל לא מדובר
בחלל 'ענק' וכפשרה בין הצרכים של דירה בבית משותף (עדיפות לרמקולים קטנים
ומגבלה בעוצמת השמע) לאיכות המתקבלת זה בהחלט מספק מבחינתנו -

אודה להמלצות על מערכת מובנית כזו הכוללת כמה נתוני חובה :
- שמע בכל 5 הרמקולים גם בחיבור לטלויזיה (האם עם כבל HDMI זה בכל מצב קיים ?)
- קורא את כל סוגי הפורמטים כולל צרובים
- UPSCALING מובנה ל- HD (בשמע)
- אפשרות צפייה בסרטים גם דרך חיבור USB חזיתי + הקלטה בין DVD ל- USB
- חיבור SCART (עוד משתמשים בזה ?....) - הבנתי שנגרש אחד לכל ממיר ב- YES,
ואם יש שני ממירים ?
- עוצמת שמע כוללת של משהו באזור 400-500 W/RMS שלפי מה ששמענו בחנויות מספיקה לצרכים.

המלצה מהירה תתקבל בברכה, רוצים להתקין את המערכת בזמן השיפוף כעת טרם כניסה לדירה !

תודה מראש,
זאביק

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #2 

בוא נתחיל מזה שיש מעט מאוד מערכות ק"ב אינטגראליות שיש להן יותר מכניסת אודיו אחת, וכמעט תמיד מדובר במקרה כזה בכניסת אודיו סטריאופונית (RCA אדום/לבן פשוט) שלא תומכת בסראונד כלל.

נראה לי שיהיה הרבה יותר קל להפריד בין הדברים, ולקנות סטרימר שמסוגל לקרוא את כל סוגי הפורמטים ושיש לו חיבור USB ובמקביל מערכת ק"ב אינטגראלית עם כניסה דיגיטאלית - למשל המערכת של סמסונג מדגם C450, שלה יש כניסת אודיו דיגיטאלית (אופטית) אחת וכניסת סטריאו אחת.

השילוב הזה אמור לתת לך פתרון כמעט לכל הדרישות שלך... למען האמת אני לא מבין את הצורך בהקלטה מ-DVD ל-USB, ואין צורך ב-SCART לממיר של YES (מקסימום קונים מתאם מ-SCART ל-RCA). כמו-כן, כדי להמיר סטריאו לסראונד יש צורך במפענח דולבי פרו לוג'יק, שצריך להיות קיים ברוב המערכות הנ"ל בכל מקרה.

דבר אחרון: אין כזה דבר UPSCALING לשמע HD, רק לווידאו, ואני בספק רב אם תמצא מערכת ק"ב אינטגראלית שעושה UPSCALING לווידאו...

נ.ב. היה פה שרשור לא מזמן של בחור בשם עמית לגו שקנה מערכת ק"ב אינטגראלית של סוני והיה מאוד מרוצה מהרכישה - שווה חיפוש בפורום אחרי השרשור הרלוונטי כי אולי המערכת הזאת תתאים גם לך...

נ.ב.נ. בתלות בתקציב ובמוכנות שלך לבצע יבוא אישי מחו"ל, יש פתרונות הרבה יותר טובים שלא קיימים בארץ וכוללים מערכת קומפלט הנשענת על רסיבר פרופר (במקום נגן DVD בסיסי משולב במגבר עוד יותר בסיסי) וסט רמקולים 5.1 (או אפילו 7.1) - הנה דוגמה לכמה דגמים כאלה של אונקיו: http://www.bhphotovideo.com/c/search?at ... 4291303180

zeevpeleg פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

תודה על התגובה המהירה !

שליחה #3 

כיוון שא הייתה אצלנו מערכת ק"ב עד כה אלא רק שילוב רמקולים,
אני לא ממש מתמצא בדרישות של סוגי החיבורים הנדרשים -
מדובר בטלויזיה SONY שיש לה למיטב ידיעתי מגוון יציאות גדול
כולל כבל HDMI שדרכו הייתה מחוברת -
הדגש הוא ראשית לקבל סראונד וסאונד איכותי לטלויזיה במקביל
לשמע ברמה סבירה ביתית לדיסקים -
אחרי בדיקה במספר אתרים קפצנו לשמוע מספר מערכות אינטגרליות
והאמת שהיו כמה דגמים שנשמעו לא רע (לדוגמא משהו חדש יחסית
של פיוניר - דגם שנקרא HTZ120) -
האם שימוש בסטרימר משפר את כמות ומגוון הכניסות ?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #4 

שימוש בסטרימר אכן יכול להגדיל משמעותית את כמות ומגוון הכניסות.

בכמעט כל המערכות האינטגרליות כאמור אין כמעט בכלל כניסות למקורות חיצוניים - ברוב המכריע שלהן יש רק כניסה אחת סטריאופונית אנאלוגית בסיסית וזהו. במערכות בודדות (לדוג' הסמסונג C450 שציינתי לעיל) יש כניסה דיגיטאלית אחת בנוסף לזו האנאלוגית.

באשר לשמיעת מוזיקה "ברמה סבירה", אני בספק אם תוכל לקבל את זה ממערכת סאטליטים כ"כ זולה, אבל זה יותר תלוי באוזניים שלך מאשר בשלי, אז קטונתי...

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”