מקרה מוזר...
כפי שציינתי בעבר,יש ברשותי MARANTZ 2250B,שבעליו הקודמים לא ראה בו חפץ עם כל סנטימנט ועקר לו את הבורדים של הרדיו...המכשיר לאחר טיפול משמש אותי כמגבר בלבד והוא עושה עבודה טובה
אך לאחרונה יש לי מקרה מוזר...המכשיר שמשמש אותי בחדר השינה,בעת ההדלקה עושה רעשי רקע חזקים(שנשמעים כמו רדיו בעת חיפוש תחנה)...אחרי 10 שניות נפסק הרעש...וכשאני מפעיל את הסידי...למשך כמה שניות שומעים טוב ולפתע הרמקול בצד ימין נחלש משמעותית.
החלטתי לקחת את המכשיר לתיקון,אך האלקטרוניקאי היה עסוק וביקש שאחזור עוד כמה ימים...
החלטתי לחבר את המכשיר בסלון...ולא להאמין...המכשיר תקין
מה לדעתכם הבעיה?
תודה מראש על התשובות המעניינות
אך לאחרונה יש לי מקרה מוזר...המכשיר שמשמש אותי בחדר השינה,בעת ההדלקה עושה רעשי רקע חזקים(שנשמעים כמו רדיו בעת חיפוש תחנה)...אחרי 10 שניות נפסק הרעש...וכשאני מפעיל את הסידי...למשך כמה שניות שומעים טוב ולפתע הרמקול בצד ימין נחלש משמעותית.
החלטתי לקחת את המכשיר לתיקון,אך האלקטרוניקאי היה עסוק וביקש שאחזור עוד כמה ימים...
החלטתי לחבר את המכשיר בסלון...ולא להאמין...המכשיר תקין
מה לדעתכם הבעיה?
תודה מראש על התשובות המעניינות
- Form78HiFi
- חבר ותיק

- תגובות: 1118
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 129 פעמים
אולי הוא שם את הבורדים של הרדיו בשקע של החדר שינה 
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
אני וקני לא חברים טובים כל כך. לעומת זאת אני עדיין מחכה להסברים על המנורתי שלך שאתה מחביא מאיתנוForm78HiFi כתב: - tnsilver, נא לא לשאול מאיפוא יש לי את ה -KR9600...
i don't know where i got it.
but i got it
...
- Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
אם tnsilver לא שואל,אני אשאל במקומו..Form78HiFi כתב:יש לי KENWOOD KR9600 עם התנהגות דומה.
העברתי אותו מחדר אחד לשני והופ, התקלה נעלמה...
אני לא יודע איך, אולי קבלים, אולי טרנזיסטורים...אולי....
היום הוא מחובר כמגבר לשני טאנוי בתפקי סנטר (ים)
- tnsilver, נא לא לשאול מאיפוא יש לי את ה -KR9600...
but i got it
...
אופס,עכשיו ראיתי שהוא כן הגיב..
Vintage audio is a way of life
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
- Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
למה אתה וקני(קנווד) לא חברים טובים כל כך?tnsilver כתב:אני וקני לא חברים טובים כל כך. לעומת זאת אני עדיין מחכה להסברים על המנורתי שלך שאתה מחביא מאיתנוForm78HiFi כתב: - tnsilver, נא לא לשאול מאיפוא יש לי את ה -KR9600...
but i got it
......
Vintage audio is a way of life
- tnsilver
- חבר מביא חבר

עזוב. זה לא יוביל לכיוון חיובי. זו סתם אמונה תפלה ולא מוצדקת. יש לי כאלה...Kosh כתב:למה אתה וקני(קנווד) לא חברים טובים כל כך?...
ובלי קשר - פעם בחרתי ב-KR-9600 כעיצוב הכי יפה לרסיבר אי-פעם. תראו איזה זוג ביצים צריך כדי לעצב דבר כזה:
- RAMIRAMI68
- חבר ותיק

- תגובות: 2548
- נתן תודות: 166 פעמים
- קיבל תודות: 263 פעמים
רגע...אם ''זו סתם אמונה תפלה ולא מוצדקת'' אולי הגיע הזמן להיפטר ממנה?...רוצה עזרה בנושא?
את ה KR-V9080 שברשותי מזה כ 20 שנה אני לא מתכוון להחליף בשום אחד אחר,כן,גם אם יציעו לי עוד 9090DB בתמורתו בנוסף לזה שיש לי אני אסרב להחלפה...דבר אהוב לא מחליפים.
מדוע אני אוהב אותו? סאונד איכותי ואימתני,למרות היותו קולנוע ביתי(מהראשונים שיצאו) לא חושש להתמודד בכבוד עם כל סוג של רמקול.כבר סיפרתי שמחוברים אליו 2 זוגות ווסטרה,דאבל 10 אינץ ודגם העל G2 דאבל 12 אינץ' שביחד מחוללים רעידת רצפה,תקרה,קירות גם בבתי השכנים,והסאונד...אחח...הסאונד המדהים,והנה הסיבה שאני לא מוותר עליו.
קליפסו,העברת אותו חדר,האם גם החלפת רמקולים,או כבלים? זו גם יכולה להיות הסיבה
ואולי יש לך בעיה במתח החשמל באותו החדר....?
שלומי,נחמד לשמוע ממך,הרסיבר נקנה ללא הבורדים של הרדיו כך שהוא משמש כמגבר בלבד.
את ה KR-V9080 שברשותי מזה כ 20 שנה אני לא מתכוון להחליף בשום אחד אחר,כן,גם אם יציעו לי עוד 9090DB בתמורתו בנוסף לזה שיש לי אני אסרב להחלפה...דבר אהוב לא מחליפים.
מדוע אני אוהב אותו? סאונד איכותי ואימתני,למרות היותו קולנוע ביתי(מהראשונים שיצאו) לא חושש להתמודד בכבוד עם כל סוג של רמקול.כבר סיפרתי שמחוברים אליו 2 זוגות ווסטרה,דאבל 10 אינץ ודגם העל G2 דאבל 12 אינץ' שביחד מחוללים רעידת רצפה,תקרה,קירות גם בבתי השכנים,והסאונד...אחח...הסאונד המדהים,והנה הסיבה שאני לא מוותר עליו.
קליפסו,העברת אותו חדר,האם גם החלפת רמקולים,או כבלים? זו גם יכולה להיות הסיבה
ואולי יש לך בעיה במתח החשמל באותו החדר....?
שלומי,נחמד לשמוע ממך,הרסיבר נקנה ללא הבורדים של הרדיו כך שהוא משמש כמגבר בלבד.
- RAMIRAMI68
- חבר ותיק

- תגובות: 2548
- נתן תודות: 166 פעמים
- קיבל תודות: 263 פעמים
הפאנל כרום או שנדמה לי...?tnsilver כתב:עזוב. זה לא יוביל לכיוון חיובי. זו סתם אמונה תפלה ולא מוצדקת. יש לי כאלה...Kosh כתב:למה אתה וקני(קנווד) לא חברים טובים כל כך?...
ובלי קשר - פעם בחרתי ב-KR-9600 כעיצוב הכי יפה לרסיבר אי-פעם. תראו איזה זוג ביצים צריך כדי לעצב דבר כזה:
...
- tnsilver
- חבר מביא חבר

ברונזה.RAMIRAMI68 כתב:הפאנל כרום או שנדמה לי...?...
מכיוון שלא נעים לי מקאליפסו שחטפנו לו את השרשור (כמו שאנחנו תמיד עושים כאן) אז לפי התיאור זה כמו ללכת לרופא ולהתלונן על עייפות. זה יכול להיות הכל. החל מלוח סדוק וכלה בטרנזיסטור bias עייף. זה יכול להיות נקודת הלחמה מתה או גוססת. זה יכול להיות איזה חוט רופף איפשהו או פשוט קבל צימוד קטן ורופס וזה גם יכול להיות שילוב של כמה בעיות. זה לא נשמע סימפטי במיוחד אבל אם הייתי צריך להמר על מציאת הבעייה בזמן הכי קצר - הייתי מהמר על קבל אלקטרוליטי גדול איפשהו באיזור אספקת הכוח שהפריקה מהחשמל והטעינה מחדש מרעננת לו את מעט המיץ האלקטרוליטי שעוד נשאר בו תקין. ומכיוון שלפעמים בוינטאז' הדבר הכי לא הגיוני הוא למעשה הפתרון - הייתי מתחיל בניקיון יסודי של כל הקונטרולים בספריי מגעים יעודי ומסובב אותם הלוך ושוב מעלה ומטה עד שהעור היה מתחיל להתקלף לי מהאצבעות. אולי, אם יש מזל, זה יפתור חלק מהבעייה.קאליפסו כתב:מה לדעתכם הבעיה?...
- tomyeshuah
- חבר ותיק

- תגובות: 1583
- נתן תודות: 496 פעמים
- קיבל תודות: 403 פעמים
לפני שנרוץ לתקן חלקים הקשורים למעגל בו עובד האודיו. בצע בדיקה פשוטה:
הדלק את הרסיבר ללא רמקולים מחוברים ובדוק עם בעת ההדלקה נשמעים קולות מהמכשיר עצמו.
בחלק גדול מהמקרים מדובר במפסק ראשי בעל מגעים מפוחמים או בתקלה בקבל שעליו, בו עובר ישירות זרם מרשת החשמל( MAINS).
הקבל המחובר למגעי המפסק אמור למנוע היווצרות קשתות חשמליות ( Arcing) בעת ההדלקה.
ספר מה הניבה הבדיקה.
הדלק את הרסיבר ללא רמקולים מחוברים ובדוק עם בעת ההדלקה נשמעים קולות מהמכשיר עצמו.
בחלק גדול מהמקרים מדובר במפסק ראשי בעל מגעים מפוחמים או בתקלה בקבל שעליו, בו עובר ישירות זרם מרשת החשמל( MAINS).
ספר מה הניבה הבדיקה.
- Form78HiFi
- חבר ותיק

טוב, סליחה קאליפסו... אבל אני נשאלתי שאלה...
את ה KR9600 קניתי ב 50 שקלים מההוא עם החנות בשוק הפישפשים, למה 50 ש"ח??
כאשר הבחור חיבר לי אותו הוא חיבר אותו ל 220v.
- לאחר ההדלקה, החדר האיר כמו מפגשים מהסוג השלישי
קפצו ל 00:15
היה זמזום שהלך והתגבר מכיוון המפלצת, ושלפתי את הכבל מהחשמל... כל הסיפור ארך כ3 שניות..
כאשר הצצתי מאחורי המכשיר ראיתי שהוא 110v
המוזר היה שהכבל היה עם תקע 220v, בלי שום מתאם....
אמרתי לו 50 שקל ואני מוכל לפטור אותך מזה..
הסכים.
בבית, הוא חובר ל110v ועבד כמה שנים בלי שום בעיות, כאמור עד הרחשים שבאים ונעלמים בלי סיבה..
השנאי (ההוא ממפגשים מהסוג השלישי) בנוי לתלפיות....עומד בכבוד ב 220v...
את ה KR9600 קניתי ב 50 שקלים מההוא עם החנות בשוק הפישפשים, למה 50 ש"ח??
כאשר הבחור חיבר לי אותו הוא חיבר אותו ל 220v.
- לאחר ההדלקה, החדר האיר כמו מפגשים מהסוג השלישי
קפצו ל 00:15
היה זמזום שהלך והתגבר מכיוון המפלצת, ושלפתי את הכבל מהחשמל... כל הסיפור ארך כ3 שניות..
כאשר הצצתי מאחורי המכשיר ראיתי שהוא 110v
המוזר היה שהכבל היה עם תקע 220v, בלי שום מתאם....
אמרתי לו 50 שקל ואני מוכל לפטור אותך מזה..
הסכים.
בבית, הוא חובר ל110v ועבד כמה שנים בלי שום בעיות, כאמור עד הרחשים שבאים ונעלמים בלי סיבה..
השנאי (ההוא ממפגשים מהסוג השלישי) בנוי לתלפיות....עומד בכבוד ב 220v...
- tnsilver
- חבר מביא חבר

סרט נדיר!
. גם את הגרונדיג קנית ב-50 לא? הכל אצלך ב-50. אתה שוחה בשוק הזה כמו דג במים הא? יש מצב שאתה גם מוכר ב-50?
יפה מאוד תום! זה בדיוק ה'קבל צימוד הקטן והרופס' שחשבתי עליו. עם זאת - זה לא מסביר החלשות ספורדית של ערוץ.
tomyeshuah כתב:בחלק גדול מהמקרים מדובר במפסק ראשי בעל מגעים מפוחמים או בתקלה בקבל שעליו, בו עובר ישירות זרם מרשת החשמל( MAINS). הקבל המחובר למגעי המפסק אמור למנוע היווצרות קשתות חשמליות ( Arcing) בעת ההדלקה......
- Form78HiFi
- חבר ותיק

יש מצב שאתה גם מוכר ב-50?...
נו באמת...
- tnsilver
- חבר מביא חבר

לא חשבתי כך ואני מתנצל על החוצפה - אבל אם גם את Fisher X-100-B קנית ב-50 בשוק הפשפשים - בין עשית עיניים לבת של בעל הבית או בין אם לאו - אני הולך לקבל קריזה רצינית.

[img2=550x315]http://i205.photobucket.com/albums/bb27 ... -100-B.jpg[/img2]
[img2=550x315]http://i205.photobucket.com/albums/bb27 ... -100-B.jpg[/img2]
- Form78HiFi
- חבר ותיק

ה Fisher X-100-B היה (ועדייו) של אבא שלי..
הוא קיבל אותו מאיזה פרופסור בטכניון.
גם הגרץ שממנו חתימתי, היה של הורי..
הנה הגרץ על המפלצת
ומתחתיו הפישר על הקני ביום אחר...
הוא קיבל אותו מאיזה פרופסור בטכניון.
גם הגרץ שממנו חתימתי, היה של הורי..
הנה הגרץ על המפלצת
ומתחתיו הפישר על הקני ביום אחר...
- grafitis
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1379
- נתן תודות: 61 פעמים
- קיבל תודות: 235 פעמים
לא ממליץ לאף אחד לקחת את הסיכון של הדלקת מגבר לא מחובר לרמקולים.tomyeshuah כתב:לפני שנרוץ לתקן חלקים הקשורים למעגל בו עובד האודיו. בצע בדיקה פשוטה:
ספר מה הניבה הבדיקה....
- tnsilver
- חבר מביא חבר

טוב. אחרי פתגם כזה חייב לבוא הסבר. נו?grafitis כתב:לא ממליץ לאף אחד לקחת את הסיכון של הדלקת מגבר לא מחובר לרמקולים....
- Form78HiFi
- חבר ותיק

HALF LIFE ???tnsilver כתב:טוב. אחרי פתגם כזה חייב לבוא הסבר. נו?grafitis כתב:לא ממליץ לאף אחד לקחת את הסיכון של הדלקת מגבר לא מחובר לרמקולים.......
מה עכשיו דגל קנדה?
בכל אופן..
אני יודע שלא כדאי להדליק מגבר מנורות ללא רמקולים מחוברים. אין שום בעיה בהגברה טרנזיסטורית למיטב הבנתי.
- tnsilver
- חבר מביא חבר

מגבר מנורות יכול להחזיק דקה שתיים ללא עומס ואף יותר מכך אם הווליום נמוך. בשלב מסויים יתפתח מתח כה רב שהוא יתפרץ ועלול להזיק לשנאי. במגברי solid state חיבור ללא עומס (רמקולים) הוא פק"ל בדיקות סטנדרטי עליו מורים היצרנים עצמם.Form78HiFi כתב: HALF LIFE ???
מה עכשיו דגל קנדה?
בכל אופן..
אני יודע שלא כדאי להדליק מגבר מנורות ללא רמקולים מחוברים. אין שום בעיה בהגברה טרנזיסטורית למיטב הבנתי....
דגל קנדה הוא אות ההוקרה הצנוע (והזמני) שלי כמחווה כלפי הממשלה הקנדית האמיצה שהחליטה היום למשוך את נציגיה מטהרן ולגרש את כל הדיפלומטים האיראנים מאוטווה. זאת בתגובה לקריאה האיראנית לביצוע פשע השמדת עם בהכרזה על הרצון להשמיד את מדינת ישראל ובפיתוח נשק גרעיני.
אני מסיר את הכובע בהערצה ומצדיע לדגל הקנדי. אני מצטער אם אי-פעם סיפרתי בדיחות על ילדים קנדים בבית הספר ומתנצל על כל קללה שסיננתי בכל פעם שמצאתי רבע דולר קנדי בארנק - במקום זה האמריקאי. קנדה - הפתעת אותי לטובה. כן ירבו!
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 07/09/2012 21:29, נערך פעם 1 בסך הכל.