אולי אפשר לארגן רכישת פולים של ILLY?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78880
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
- ronenkotigaro
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 118
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 8 פעמים
מה מיוחד בפולים שנקלו (במקרה הטוב) לפני שלושה חודשים?
שתיתי תקופה ארוכה את הקפה שלהם והוא לא מתקרב לפולים הקלויים שאני קונה היום.
נסה את http://negro.co.il/, אתמול יצאתי ממנו עם עוד קילו וחצי שבטוח לא יאכזבו.
שתיתי תקופה ארוכה את הקפה שלהם והוא לא מתקרב לפולים הקלויים שאני קונה היום.
נסה את http://negro.co.il/, אתמול יצאתי ממנו עם עוד קילו וחצי שבטוח לא יאכזבו.
- קופיהוליק
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 393
- נתן תודות: 192 פעמים
- קיבל תודות: 41 פעמים
אני מתכוון לרוקחי קפה . וכן זה עניין של טעם אישי לכן כדי לנסות גם אותם ,כי לא כולם ניסו אותם ומחפשים מותגם מחו'ל לא שזה פסול גם אני היתי כעיור ואכשיו אני רואה אור גדול בתחום בארץ ואנ רוצה לבשר את הבשורה בעני רבים
קפה עושים באהבה או לא עושים בכלל
לא הייתי מרחיק לכת עד כדי כך, כבודם של כולם במקומו מונח ואני לא ציני, אבל להשוות אותם ל-ILLY ?, הצבת רף גבוה מידי, ובאמת עם כל הכבוד לכל היצרנים המקומיים, שמה שמייחד את כולם זה הטריות שבאמת קצת חסר בקפה המיובא והארוז,והאיכות שלהם גם טובה, אבל להשוות אותם ליצרן שחוכר מאות אלפי דונמים של מטעי קפה מספר שנים מראש ומחליט איך להשתמש ביבול?, להשתמש, לזרוק, או למכור לאחרים ?, צריך לשמור קצת על פרופורציות, לא מכיר שום חברה בישראל שמחזיקה מגוון של מומחים גם בפיתוח וגם ביצור, וכמובן גם בבקרת האיכות.קופיהוליק כתב:יש פה אצלינו בפורום אנשים שלא היו מבישים את הקפה של אילי לדוגמה סקרטו ,נגרו, פורטה- פינו , ספורה רק תיבחר וכולם יותר טריים מאילי בן לפחות חודשיים...
אגב, ספורה-להבדיל מהאחרים שהזכרת הם לא בית קליה, הם רוכשים את הקפה שלהם מאווה (נכון ללפני מספר חודשים), ויתכן וכבר החליפו ספק.
- קופיהוליק
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 393
- נתן תודות: 192 פעמים
- קיבל תודות: 41 פעמים
[quote="יוסיסופר"][quote="קופיהוליק"]יש פה אצלינו בפורום אנשים שלא היו מבישים את הקפה של אילי לדוגמה סקרטו ,נגרו, פורטה- פינו , ספורה רק תיבחר וכולם יותר טריים מאילי בן לפחות חודשיים (i)[/quote]
לא הייתי מרחיק לכת עד כדי כך, כבודם של כולם במקומו מונח ואני לא ציני, אבל להשוות אותם ל-ILLY ?, הצבת רף גבוה מידי, ובאמת עם כל הכבוד לכל היצרנים המקומיים, שמה שמייחד את כולם זה הטריות שבאמת קצת חסר בקפה המיובא והארוז,והאיכות שלהם גם טובה, אבל להשוות אותם ליצרן שחוכר מאות אלפי דונמים של מטעי קפה מספר שנים מראש ומחליט איך להשתמש ביבול?, להשתמש, לזרוק, או למכור לאחרים ?, צריך לשמור קצת על פרופורציות, לא מכיר שום חברה בישראל שמחזיקה מגוון של מומחים גם בפיתוח וגם ביצור, וכמובן גם בבקרת האיכות.
אגב, ספורה-להבדיל מהאחרים שהזכרת הם לא בית קליה, הם רוכשים את הקפה שלהם מאווה (נכון ללפני מספר חודשים), ויתכן וכבר החליפו ספק.[/quote] אני מסכים איתך שאילי באמת מייצרים קפה שבליגות שלנו יש עוד לשאוף ולשאוף אך עם זאת אני רוכש כבוד רב לקולי קפה אצלנו בארץ.
נ.ב. אני הוספתי את סופורה כי הם רקחו את התערובות שלהם בעצמם אצל רוטשילד קפה, זה נכון שהם לא הקולים אבל יש להם תערובת מיוחדת משל עצמם.
לא הייתי מרחיק לכת עד כדי כך, כבודם של כולם במקומו מונח ואני לא ציני, אבל להשוות אותם ל-ILLY ?, הצבת רף גבוה מידי, ובאמת עם כל הכבוד לכל היצרנים המקומיים, שמה שמייחד את כולם זה הטריות שבאמת קצת חסר בקפה המיובא והארוז,והאיכות שלהם גם טובה, אבל להשוות אותם ליצרן שחוכר מאות אלפי דונמים של מטעי קפה מספר שנים מראש ומחליט איך להשתמש ביבול?, להשתמש, לזרוק, או למכור לאחרים ?, צריך לשמור קצת על פרופורציות, לא מכיר שום חברה בישראל שמחזיקה מגוון של מומחים גם בפיתוח וגם ביצור, וכמובן גם בבקרת האיכות.
אגב, ספורה-להבדיל מהאחרים שהזכרת הם לא בית קליה, הם רוכשים את הקפה שלהם מאווה (נכון ללפני מספר חודשים), ויתכן וכבר החליפו ספק.[/quote] אני מסכים איתך שאילי באמת מייצרים קפה שבליגות שלנו יש עוד לשאוף ולשאוף אך עם זאת אני רוכש כבוד רב לקולי קפה אצלנו בארץ.
נ.ב. אני הוספתי את סופורה כי הם רקחו את התערובות שלהם בעצמם אצל רוטשילד קפה, זה נכון שהם לא הקולים אבל יש להם תערובת מיוחדת משל עצמם.
קפה עושים באהבה או לא עושים בכלל
האמן לי שגם אני רוחש הרבה כבוד לקולים בארץ-בעצם לחלקם, אלו שבאמת מוכרים קפה טוב, קלוי היטב ובמחיר הוגן, ולא מוכרים קפה עם 55% אינדייאן שרי ויותר (ועוד כמה זנים פשוטים אחרים לעמעום הטעם) ומכנים את הקפה שלהם פרימיום או השד יודע מה,וכשהקפה הקלוי שלהם נפגם מאיזו שהיא סיבה אז הם מערבבים אותו עם אחר כי ממלא אף אחד לא שם לב, ויוצאים מתוך נקודת הנחה שממלא 99% לא מבינים.
תאמין לי שפגשתי לא מעט כאלה וכאלה, ורק בסוף השבוע האחרון (שישי יותר נכון) נתקלתי בקפה כזה, שההפרש קליה בין פול אחד למשנהו מעיד על כך, או שבית הקליה הוא גרוע, או גרוע מכך, ערבבו קפה מקליות שונות ופסולות-ומדובר בבית קליה שנחשב לטוב ומשרת רשת קפה ארצית מאוד גדולה.
תאמין לי שפגשתי לא מעט כאלה וכאלה, ורק בסוף השבוע האחרון (שישי יותר נכון) נתקלתי בקפה כזה, שההפרש קליה בין פול אחד למשנהו מעיד על כך, או שבית הקליה הוא גרוע, או גרוע מכך, ערבבו קפה מקליות שונות ופסולות-ומדובר בבית קליה שנחשב לטוב ומשרת רשת קפה ארצית מאוד גדולה.
נתקלתי עד היום בהכל וההתמודדות עם המחיר עושה לכל בתי הקליה חיים קשים. ובכל זאת, הסיכוי ליפול נמוךכשרוכשים ממישהו מוכר שמוכר לפרטים (דוקא מאלו המתעסקים עם רשתות גדולות הייתי מפחד יותר - כי לחץ המחיר עליהם גדול יותר. ובכל זאת דאדא למשל מוצאים את הדרך לספק איכות טובה "למרות" שהם ספקים של רשת ישראלית גדולה).
בעצם, ILLY מול בית קליה מקומי טוב זה כמו לבחור בין מסעדה מקומית למקדונלדס, הבלתי ידוע מול המוכר והגרוע
יסלחו לי פירמות איטלקיות, שום גז לא מפצה על חצי שנה מרחק מיום הקליה, ואני עוד מדבר על הקפה הלא טחון. לא שאני פוסל, באמת שאני נהנה ממאורו ויש עוד, אבל גם קולומביה חד זני שנקלה לפני שבוע ייתן לכולם בראש
אגב כל שיטות המיון של בתי הקליה האלה נובעות מהעובדה שהן רוכשות סטוקים עצומים לא ממוינים במחיר הרבה יותר נמוך.
בעצם, ILLY מול בית קליה מקומי טוב זה כמו לבחור בין מסעדה מקומית למקדונלדס, הבלתי ידוע מול המוכר והגרוע
יסלחו לי פירמות איטלקיות, שום גז לא מפצה על חצי שנה מרחק מיום הקליה, ואני עוד מדבר על הקפה הלא טחון. לא שאני פוסל, באמת שאני נהנה ממאורו ויש עוד, אבל גם קולומביה חד זני שנקלה לפני שבוע ייתן לכולם בראש
אגב כל שיטות המיון של בתי הקליה האלה נובעות מהעובדה שהן רוכשות סטוקים עצומים לא ממוינים במחיר הרבה יותר נמוך.
what's next?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אילי זה אכן קפה מצוין בתנאי שהוא טרי.
ב jura זה באמת יהיה פחות קריטי.
אילי יקר בכל מקום כולל באירופה - לא מצאתי משהו יותר מדי זול בשום מקום.
ב jura זה באמת יהיה פחות קריטי.
אילי יקר בכל מקום כולל באירופה - לא מצאתי משהו יותר מדי זול בשום מקום.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

במכונה אוטומטית המיצוי של הקפה חלקי ולכן פחות מרגישים בבעיות בקפה כמו התיישנות.
לדעתי ההפך, במכונות אוטומטיות הדבר הראשון שעולה זה החוסר טריות-טעם לוואי נוראי.דבוטאנט כתב:במכונה אוטומטית המיצוי של הקפה חלקי ולכן פחות מרגישים בבעיות בקפה כמו התיישנות....
אני חושב שקפה ארוז היטב ובן כמה חודשים לא יאבד הרבה מטעמו-הרי הקפה מיבוא שנמצא בבתי הקפה לא תמיד גרוע.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

מהניסיון שלי מכונה אוטומטית מעלימה חלק גדול מהטעם של הקפה - גם לטוב וגם לרע בגלל שהחליטה שם מאוד מהירה (כ 5 שניות)
לכן גם אם הקפה מאוד טוב או לא משהו הטעמים עדיין דומים
לכן גם אם הקפה מאוד טוב או לא משהו הטעמים עדיין דומים
מה שנקרא לשפוך את המים עם התינוק.דבוטאנט כתב:מהניסיון שלי מכונה אוטומטית מעלימה חלק גדול מהטעם של הקפה - גם לטוב וגם לרע בגלל שהחליטה שם מאוד מהירה (כ 5 שניות)
לכן גם אם הקפה מאוד טוב או לא משהו הטעמים עדיין דומים...
האמת אין לי הרבה ניסיון עם המכונות הללו, יצא לי פעם לשתות ממכונה אוטומטית והקפה היה לא טרי-זוועה, ובפעמים אחרות היה ככה.