harari כתב:גם בפרסומות ללא השוואה יש שקרים וחצאי אמת שהם ברורים כשמש. הדוגמה הכי ברורה שאני חושב עליה היא לכל מוצרי הניקיון - כלי מטבח שמלא שומן ושאריות אוכל ישבות, מעבירים עליו מטלית עם "חומר הפלא" ונשאר אחריה שביל נקי ומצוחצח.. נו באמת.. זה אפילו לא מוצר אחר - זה פשוט מחשב.
אני לא אומר שזה בסדר, אני אומר שהתרגלנו.
...
אתה צודק לגמרי. הפרסומות האלה ברורות מאוד ומאוד מעצבן ש"התרגלנו". אבל גם כאן, ההבדל שוב הוא קצת אחר. בפרסומות מסוג אלה השתמשו בסוג של "הגזמה", אתה יודע שנעשתה עריכה, אתה יודע שיש כאן הקצנה אבל דבר אחד חשוב - שהשתמשו במוצר שמפרסמים.
מה היית חושב למשל אם היו לוקחים את הפרסומת של פיירי, נוזל הניקוי לסירים, שבו מראים סירים צד לצד, אחד מלוכלך כי נעשה בו שימוש בחומר ניקוי אחר ואחד מצוחצח כי נעשה בו שימוש בפיירי.
לאחר מכן היית מגלה שבעצם לא השתמשו בפיירי אלא בנוזל ניקוי אחר, טוב יותר, של חברה אחרת...האם זה היה משנה לך את התמונה?
בכל מקרה אני חושב שהמפרסמים עושים עוול בפרסומות ולוקחים אותן בכל פעם צעד אחד קדימה בהגזמות ובעריכות כשבסופו של דבר כל הפרסומות מלאכותיות לגמרי והקשר בינן לבין המוצר מאוד מקרי. מחכה לתביעה הראשונה...מוכן אפילו להגיש אותה בעצמי.