הגברת קליטה סלולרית במרתף
שלום רב,
אני וחברה שלי עוברים לגור בדירת מרתף, בדקנו את נושא הקליטה הסלולרית ואני לא קולט כלום ולה היה פס בודד במד הקליטה.
המכשיר שלי הוא SGS2 GT-I9100 נרכש בארץ מחברת פלאפון ולחברה SGS1 גם כן נרכש בארץ מאורנג', היא גם מנויה לאורנג' ואני להוט מובייל(כאשר אני מניח שבאוזר זה אני נמצא ב-roaming על גבי רשת פלאפון).
מצאתי בקישור הנ"ל: http://dx.com/s/cell+booster.html?sort=Price
מספר מכשירים שמתיימרים לעזור אבל אני לא יודע אילו תדרים עליי להגביר ומה מהמכשור באמת אני צריך?
מספיק לי מכשיר של 15$ או שאני צריך את היקרים יותר?
תודה,
אני וחברה שלי עוברים לגור בדירת מרתף, בדקנו את נושא הקליטה הסלולרית ואני לא קולט כלום ולה היה פס בודד במד הקליטה.
המכשיר שלי הוא SGS2 GT-I9100 נרכש בארץ מחברת פלאפון ולחברה SGS1 גם כן נרכש בארץ מאורנג', היא גם מנויה לאורנג' ואני להוט מובייל(כאשר אני מניח שבאוזר זה אני נמצא ב-roaming על גבי רשת פלאפון).
מצאתי בקישור הנ"ל: http://dx.com/s/cell+booster.html?sort=Price
מספר מכשירים שמתיימרים לעזור אבל אני לא יודע אילו תדרים עליי להגביר ומה מהמכשור באמת אני צריך?
מספיק לי מכשיר של 15$ או שאני צריך את היקרים יותר?
תודה,
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5918
- נתן תודות: 142 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
אתם צריכים מגבר (repeater) שידע להעביר תדרים 850/900/2100MHz. המכשירים בלינק שמצאת מכסים או 900 או 2100, אבל לא את 850 ולא ביחד עם תדרים אחרים.
אני אישית, אם הייתי נכנס לדירה והייתי מגלה שאין שם קליטה עד כדי כך, אולי הייתי מוותר על הדירה, כי פתרון נורמלי עולה לא מעט כסף, וכשאין אתרי סלולר בסביבה עדיף לא להשתמש בטלפון. בחיים של היום זה קצת בעייתי...
מצאתי repeater כזה:
http://www.ebay.com/itm/Home-UMTS-WCDMA ... 6353wt_954
הוא יתן לך כיסוי של 2100MHz, תדר הנמצא בשימוש גם באורנג' וגם בגולן טלקום. הבעיה רק שמגבר כזה מיועד לכיסוי יותר גדול ממה שאתם צריכים, וההספק שלו יחסית גדול. לפי המפרט אפילו יותר גדול מאתרי סלולר המותקנים בתוך בניינים בארץ (לדוגמא בקניונים). אני לא הייתי רוצה להכניס משדר כזה הביתה...
מצד שני אתם יכולים לעשות קו נייח, ולהשתמש בו. זה נראה לי פתרון הכי טוב...
אני אישית, אם הייתי נכנס לדירה והייתי מגלה שאין שם קליטה עד כדי כך, אולי הייתי מוותר על הדירה, כי פתרון נורמלי עולה לא מעט כסף, וכשאין אתרי סלולר בסביבה עדיף לא להשתמש בטלפון. בחיים של היום זה קצת בעייתי...
מצאתי repeater כזה:
http://www.ebay.com/itm/Home-UMTS-WCDMA ... 6353wt_954
הוא יתן לך כיסוי של 2100MHz, תדר הנמצא בשימוש גם באורנג' וגם בגולן טלקום. הבעיה רק שמגבר כזה מיועד לכיסוי יותר גדול ממה שאתם צריכים, וההספק שלו יחסית גדול. לפי המפרט אפילו יותר גדול מאתרי סלולר המותקנים בתוך בניינים בארץ (לדוגמא בקניונים). אני לא הייתי רוצה להכניס משדר כזה הביתה...
מצד שני אתם יכולים לעשות קו נייח, ולהשתמש בו. זה נראה לי פתרון הכי טוב...
תודה על התגובה,
אני בהוט מובייל ולא גולן טלקום,
האמת שרוב השימוש שלי מסתמך על אינטרנט ואני משתמש מעט מאוד בתקשורת סלולרית אז זה לא שיקול מאוד כבר, מצד שני למקרי חירום הייתי מעדיף להיות זמין בסלולר כשאני נמצא בבית...
הבנתי שהחברות הסלולריות מחוייבות לספק קליטה נאותה ללקוחות לכן עלי לפנות להוט מובייל, למרות שאני די בטוח שהתשתית בפועל היא של פלאפון ולא יהיה להם יותר מדי מה לעשות.
אורנג' כבר הבטיחו לספק לחברה מכשיר בלוטות' על מנת שתוכל למקום באזור בדירה עם קליטה טובה יותר ועדיין להסתובב בדירה,
אני בהוט מובייל ולא גולן טלקום,
האמת שרוב השימוש שלי מסתמך על אינטרנט ואני משתמש מעט מאוד בתקשורת סלולרית אז זה לא שיקול מאוד כבר, מצד שני למקרי חירום הייתי מעדיף להיות זמין בסלולר כשאני נמצא בבית...
הבנתי שהחברות הסלולריות מחוייבות לספק קליטה נאותה ללקוחות לכן עלי לפנות להוט מובייל, למרות שאני די בטוח שהתשתית בפועל היא של פלאפון ולא יהיה להם יותר מדי מה לעשות.
אורנג' כבר הבטיחו לספק לחברה מכשיר בלוטות' על מנת שתוכל למקום באזור בדירה עם קליטה טובה יותר ועדיין להסתובב בדירה,
אני מצאתי פיתרון די פשוט להרחבת הקליטה לצרכי קבלת והוצאת שיחה במקלט\מרתף בו עבדתי, שהיה במקור ללא קליטה כלל:
חיברתי לסלולרי דיבורית בלוטוט חזקה, ואת המכשיר הותרתי בכניסה למרתף, במקום מוצנע.
באופן זה הטלפון היה בעל קליטה תקינה, והבלוטוט כיסה את שטח המקלט.
כמובן שזה לא פיתרון לשירותי דטה..
חיברתי לסלולרי דיבורית בלוטוט חזקה, ואת המכשיר הותרתי בכניסה למרתף, במקום מוצנע.
באופן זה הטלפון היה בעל קליטה תקינה, והבלוטוט כיסה את שטח המקלט.
כמובן שזה לא פיתרון לשירותי דטה..
מוצרים חדשים בהזדמנות!
https://cutt.ly/xl459TY
https://cutt.ly/xl459TY
מצטער על ההקפצה המאוחרת אך ניתקלתי באותה בעיה ומצאתי שירשור זה בגוגל בחיפוש אחר פתרון לבעיה.
רציתי לדעת מה השתנה בנוגע לפמטוסל מאז 2012? האם ניתן להשיג את המכשיר הזה היום ?
שאלתי את פלאפון והם אמרו שהם לא מכירים מכשיר כזה.
רציתי לדעת מה השתנה בנוגע לפמטוסל מאז 2012? האם ניתן להשיג את המכשיר הזה היום ?
שאלתי את פלאפון והם אמרו שהם לא מכירים מכשיר כזה.
- ArielWeiser
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 163
- שם מלא: Ariel Weiser
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
מצאתי את השירשור הזה ויש לי בדיוק אותה בעיה, אני לקוח של אורנג' ועברתי למרתף שבו אין קליטה בכלל.
יש לי מכשיר של OnePlus One.
מה הפתרון הכי פחות מסוכן שיש היום ?
ומה זה ה "תא פמטוסל" הזה ?
יש לי מכשיר של OnePlus One.
מה הפתרון הכי פחות מסוכן שיש היום ?
ומה זה ה "תא פמטוסל" הזה ?
הפיתרון הוא פחות מסוכן הוא:
פמטוסל. ניראה כמו נתב קטן. מקבל אות סלולרי דרך חיבור האינטרנט הביתי שכבר קיים אצלך (רוכב על רשת IP), ומשדר אות סלולרי בדיוק כמו תא סלולרי קטן.
מבחינת הקרינה לא יותר מנתב. מבטל את הצורך לקלוט תא סלולרי בשכונה שלא ניתן לקלוט מתוך מרתף.
ניתן בדרך כלל ללקוחות עסקיים, או לקוחות פרטיים עם מספר לקוחות רב הסובלים מבעיית הקליטה.
בהצלחה
מבחינת הקרינה לא יותר מנתב. מבטל את הצורך לקלוט תא סלולרי בשכונה שלא ניתן לקלוט מתוך מרתף.
ניתן בדרך כלל ללקוחות עסקיים, או לקוחות פרטיים עם מספר לקוחות רב הסובלים מבעיית הקליטה.
בהצלחה
- ArielWeiser
- חבר פעיל מאוד

Re: הפיתרון הוא פחות מסוכן הוא:
@elandes
·תודה רבה !
אז אני מתקשר לאורנג' ומבקש מהם את המכשיר הזה ? זה בעלות כספית ?
·תודה רבה !
אז אני מתקשר לאורנג' ומבקש מהם את המכשיר הזה ? זה בעלות כספית ?
- ArielWeiser
- חבר פעיל מאוד

- deleteduser1
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1253
- שם מלא: רוצה שתמחקו אותי
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 181 פעמים
מצרף כמה תמונות של הפמטוסל שאני קיבלתי מאורנג' לפני כשנתיים (קצת יותר קטן מראוטר ממוצע)
אגב, , מה שאני קיבלתי תומך דור שלישי בלבד (ולא רביעי) וכמובן דורש חיבור רשת.
אגב, , מה שאני קיבלתי תומך דור שלישי בלבד (ולא רביעי) וכמובן דורש חיבור רשת.
- ArielWeiser
- חבר פעיל מאוד

הם אומרים לי שיש רשימת המתנה ואי צפי לקבלה של המכשיר הזה ...
אני יכול לקנות את זה בעצמי ? כמה זה עולה ? :/
אני יכול לקנות את זה בעצמי ? כמה זה עולה ? :/
- deleteduser1
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1253
- שם מלא: רוצה שתמחקו אותי
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 181 פעמים
למיטב ידיעתי, לא ניתן לרכוש את המכשיר בצורה עצמאית ושיהיה שמיש.
המכשיר כולל הגדרות שמאפשרות לו להתחבר למתג הסלולר של אורנג' דרך האינטרנט.
גם אני בזמנו חיפשתי מכשירים כאלה גנרים, אבל ללא ההגדרות (המוצפנות) של אורנג' זה לא יוכל לעבוד במילא.
המכשיר כולל הגדרות שמאפשרות לו להתחבר למתג הסלולר של אורנג' דרך האינטרנט.
גם אני בזמנו חיפשתי מכשירים כאלה גנרים, אבל ללא ההגדרות (המוצפנות) של אורנג' זה לא יוכל לעבוד במילא.
- ArielWeiser
- חבר פעיל מאוד

הם אומרים שאין להם במלאי ...
אז אני אשכרה בבעיה קשה כי אין מאיפה לקנות דבר כזה אפילו....
יש חברה אחרת שמספקת פיתרון לבעיה הזו ?
אז אני אשכרה בבעיה קשה כי אין מאיפה לקנות דבר כזה אפילו....
יש חברה אחרת שמספקת פיתרון לבעיה הזו ?