השנה חייבים להיות ביחד! - דעתכם?
אני הולך לומר כאן משהו שכנראה יצית אש אדירה , אבל אני חייב , הDNA של היהודים היה אחדות , והיה עזרה הדדית , וזה מה ששמר עלינו .
מאותו רגע שהחלטתם לשנוא את החרדים ואת היהדות , ואתם רואים אותם כשחורים ורק מהחור במטבע , מכאן התחילו כול הבעיות , עד שהיום זה המצב .
מוזר , אבל בחברה החרדית , למרות שהיא יותר עניה , אין לא אלימות , ואין כמעט בעיות ? אתם יודעים למה ? כי כול אחד , עני ככול שיהיה ,יודע לתת מעשר לצדקה , ויודע לתת עזרה לכול יהודי , ללא תלות אם הוא חרדי או חילוני
העזרה הזו והצדקה הם אלו שעושים אותם הרבה יותר מאושרים ו"מלאים" ולכן אין אצלם בעיות כמו שיש בחילוניות
אז תמשיכו לדבר על ביחד , ותמשיכו לשנוא אותם , זה ללא ספק ביחד אמיתי
מאותו רגע שהחלטתם לשנוא את החרדים ואת היהדות , ואתם רואים אותם כשחורים ורק מהחור במטבע , מכאן התחילו כול הבעיות , עד שהיום זה המצב .
מוזר , אבל בחברה החרדית , למרות שהיא יותר עניה , אין לא אלימות , ואין כמעט בעיות ? אתם יודעים למה ? כי כול אחד , עני ככול שיהיה ,יודע לתת מעשר לצדקה , ויודע לתת עזרה לכול יהודי , ללא תלות אם הוא חרדי או חילוני
העזרה הזו והצדקה הם אלו שעושים אותם הרבה יותר מאושרים ו"מלאים" ולכן אין אצלם בעיות כמו שיש בחילוניות
אז תמשיכו לדבר על ביחד , ותמשיכו לשנוא אותם , זה ללא ספק ביחד אמיתי
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78811
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5382 פעמים
truejoker
מאז קום המדינה, החרדים הפכו מגוף ציוני וכזה שתורם שכם למאמץ הקולקטיבי, לציבור שמעניין אותו רק הוא עצמו ואשר חושב ש "מגיע לו" ללמוד תורה על חשבון הכלל. נראה אותך בחו"ל מוצא חרדים שחיים על חשבון הברון. זה קיים רק בישראל, וזו אחת הסיבות שאנחנו קורסים כלכלית במדינה. ידוע שהרמב"מ אמר שצריך ללמוד מקצוע במקביל ללמידת תורה.
יש לי שכנים, כולל דתיים מאוד, שהם חד משמעית תורמים למדינה. הם לא מצפים ליותר מאף אחד אחר, משלמים מיסים ועובדים למחייתם. עם זה לא רק שאין לי בעיה, אני חושב שזה קריטי.
אני לא שונא אף אחד. אני חושב שדרוש מאזן, כולם צריכים לתת ולקבל באופן פרופורציונלי (זוכרים את דקלום ההדדיות של ביבי? זה צריך להיות תקף כאן).
כשיש אונס של קטינים על ידי רב (או מישהו מכובד), לפעמים מגלים על זה שנים לאחר מכן, כי הם "מעדיפים לשמור את זה בתוך הבית". משטרה לא יכולה להכנס פיזית לעיתים לבני ברק... כמו בכל חברה, יש שם גנבים, אנשים אלימים וסוטים. פשוט הם סגורים יותר ולכן זה לא נראה ברבים כל כך.
אגב, אני זוכר עוד כשהייתי קטן שהם היו זורקים אבנים על אמבולנסים שנסעו ביום כיפור. אלימות כזו לא נוצרת מהיום למחר.
מאז קום המדינה, החרדים הפכו מגוף ציוני וכזה שתורם שכם למאמץ הקולקטיבי, לציבור שמעניין אותו רק הוא עצמו ואשר חושב ש "מגיע לו" ללמוד תורה על חשבון הכלל. נראה אותך בחו"ל מוצא חרדים שחיים על חשבון הברון. זה קיים רק בישראל, וזו אחת הסיבות שאנחנו קורסים כלכלית במדינה. ידוע שהרמב"מ אמר שצריך ללמוד מקצוע במקביל ללמידת תורה.
יש לי שכנים, כולל דתיים מאוד, שהם חד משמעית תורמים למדינה. הם לא מצפים ליותר מאף אחד אחר, משלמים מיסים ועובדים למחייתם. עם זה לא רק שאין לי בעיה, אני חושב שזה קריטי.
אני לא שונא אף אחד. אני חושב שדרוש מאזן, כולם צריכים לתת ולקבל באופן פרופורציונלי (זוכרים את דקלום ההדדיות של ביבי? זה צריך להיות תקף כאן).
פרשנות בעייתית. למה אתה חושב שאין להם בעיות? כי הם לא מפרסמים ברבים כשיש בעיה כלשהי? על משמרות הכשרות שמעת? בכלל על הטרור שעושים בכשרות למסעדות אתה יודע?מוזר , אבל בחברה החרדית , למרות שהיא יותר עניה , אין לא אלימות , ואין כמעט בעיות ?...
כשיש אונס של קטינים על ידי רב (או מישהו מכובד), לפעמים מגלים על זה שנים לאחר מכן, כי הם "מעדיפים לשמור את זה בתוך הבית". משטרה לא יכולה להכנס פיזית לעיתים לבני ברק... כמו בכל חברה, יש שם גנבים, אנשים אלימים וסוטים. פשוט הם סגורים יותר ולכן זה לא נראה ברבים כל כך.
אגב, אני זוכר עוד כשהייתי קטן שהם היו זורקים אבנים על אמבולנסים שנסעו ביום כיפור. אלימות כזו לא נוצרת מהיום למחר.
- Avi_h
- חבר ותיק

- תגובות: 1762
- נתן תודות: 79 פעמים
- קיבל תודות: 53 פעמים
אני בדרך כלל לא מתערב אבל הנה משהו קטן.
יש לי חבר טוב שאני מכיר שנים רבות. היה שוטר מוערך ולאחר מכן קצין משטרה מבטיח (מטאור בלשון העם)
קיבל פיקוד על תחנה מהר מאוד.
לפני כ3 שנים הוקפץ לכיכר השבת עקב מהומות אלימות של חרדים. תוך כדי המתנה באחת הסמטאות עם הצוות ניגש אליו חרדי בסמטה מאחורי גבו וחבט בו בגב עם בלוק וריסק לו חלק מעמוד השדרה.
שוטר שהיה לידו ניסה ללכוד אותו אבל הוא נמלט.
הבחור נכה 100%, נפלט מהמשטרה וחי על משככי כאבים בכמויות. כל פעם שאני רואה אותו אני נזכר בציבור השחור.
יש לי חבר טוב שאני מכיר שנים רבות. היה שוטר מוערך ולאחר מכן קצין משטרה מבטיח (מטאור בלשון העם)
קיבל פיקוד על תחנה מהר מאוד.
לפני כ3 שנים הוקפץ לכיכר השבת עקב מהומות אלימות של חרדים. תוך כדי המתנה באחת הסמטאות עם הצוות ניגש אליו חרדי בסמטה מאחורי גבו וחבט בו בגב עם בלוק וריסק לו חלק מעמוד השדרה.
שוטר שהיה לידו ניסה ללכוד אותו אבל הוא נמלט.
הבחור נכה 100%, נפלט מהמשטרה וחי על משככי כאבים בכמויות. כל פעם שאני רואה אותו אני נזכר בציבור השחור.
72o
- HaGingi
- חבר ותיק

- תגובות: 1675
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 71 פעמים
אתה טועה ומטעה.truejoker כתב:אני הולך לומר כאן משהו שכנראה יצית אש אדירה , אבל אני חייב , הDNA של היהודים היה אחדות , והיה עזרה הדדית , וזה מה ששמר עלינו .
אז תמשיכו לדבר על ביחד , ותמשיכו לשנוא אותם , זה ללא ספק ביחד אמיתי...
היהדות התקיימה הרבה זמן לפני הופעת החרדים.
ותתקיים הרבה גם אחרי שיפרידו את החרדים מהמדינה (וזה רק עניין של זמן).
הבעיה היא שהחרדים החליטו שהם הקובעים "מיהו יהודי" ומהם החוקים החלים על יהודים,
ועל כל אלו שאינם יהודים (ע"פ השקפת עולמם הצרה).
וכל עוד החרדים לוקחים אפוטרופוסות וקובעים לכל שאר הציבור לממן אותם, איך אתה מצפה שנאהב אותם !?
ואם אתה מצפה שנקבל בברכה כל חוק וגזירה שהחרדים קובעים לנו (החילונים)
ועוד ניתן את הלחי השנייה, אז פניתם לציבור הלא נכון
אבל ביננו, זה לא המקום לפוליטיקה, בשביל זה יש מספיק פורומים.
המקום הזה נועד ל-Fun אז ... למה להרוס ?
שתהיה לכולנן שנה טובה וחג-שמח
אני בעד לנעול את השרשור. מי מרים את הכפפה ?
הג'ינג'י

truejoker ,
אחת הבעיות הקשות במדינת ישראל זה החרדים !
ממש כמו טפיל ענק שיושב על הגב שלנו ומוצץ את דמנו.
ככל שנעקור את הבעיה הזו מהשורש מוקדם יותר כך יותר טוב .
אחת הבעיות הקשות במדינת ישראל זה החרדים !
ככל שנעקור את הבעיה הזו מהשורש מוקדם יותר כך יותר טוב .
תרשה לי לגחך...ציטוט:
מוזר , אבל בחברה החרדית , למרות שהיא יותר עניה , אין לא אלימות , ואין כמעט בעיות ?...
החרדים החרדים החרדים, מה עם הערבים? מה עם הציבור החילוני שלא משרת בצבא ומעלים מס? (ויש המון כאלה, מאות אלפים)
אין פה שום ספק שהחרדים הם לחלוטין לא בסדר, אבל לא להשמיט ציבורים אחרים שגם מאוד בעייתיים לנו.
בנוסף כל הסרטונים והתקשורת שמפמפמים לנו כמה רע וכמה אנחנו לא ביחד לא מעיד על כך שזה נכון, כי באותה המידה שזורקים שיש 700 תאונות פגע וברח יש עוד אלפי תאונות שלא, ומה זה בכלל 700 אנשים על ציבור של 7,000,000מיליון? מאית האחוז? זה מה שגורם לנו לא להיות ביחד?
אין פה שום ספק שהחרדים הם לחלוטין לא בסדר, אבל לא להשמיט ציבורים אחרים שגם מאוד בעייתיים לנו.
בנוסף כל הסרטונים והתקשורת שמפמפמים לנו כמה רע וכמה אנחנו לא ביחד לא מעיד על כך שזה נכון, כי באותה המידה שזורקים שיש 700 תאונות פגע וברח יש עוד אלפי תאונות שלא, ומה זה בכלל 700 אנשים על ציבור של 7,000,000מיליון? מאית האחוז? זה מה שגורם לנו לא להיות ביחד?
איך הצלחת להפוך את ההיסטוריה ב180 מעלות?truejoker כתב:אני הולך לומר כאן משהו שכנראה יצית אש אדירה , אבל אני חייב , הDNA של היהודים היה אחדות , והיה עזרה הדדית , וזה מה ששמר עלינו ....
חוסר אחדות זו תופעת קבע בהיסטוריה היהודית, החל מימי קדם, המשך בהתפצלות המסורות בימי הביניים ובוודאי בזמנים המודרנים.
מעבר לכך, חוסר האחדות - כלומר התאמתם של קבוצות יהודיות שונות לאילוצים של שמקום והזמן זה מה שאיפשר לשמר את המושג "יהודי".
נכון, יש גם היבטים אחידים (אחרת אי אפשר היה להגיד שיש דבר כזה "יהודים" בכלל), אבל אי אפשר לקרוא לזה אחדות בDNA.
לגבי מה שכתבת על החרדים. גם כאן תפישת המציאות שלך תמוהה.
מי שמתבדל אלה החרדים, כך הם נוצרו למעשה.מאותו רגע שהחלטתם לשנוא את החרדים ואת היהדות...
טעות (שהחרדים מאמינים בה) היא שהם ההמשך של יהדות קודמת, כאשר האחרים השתנו.
החרדים זו תופעה מאוד חדשה, ישראלית ברובה, שלא הייתה לפני זה.
אם מתייחסים רק להיבט הדתי, אז נכון שבעבר הרחוק לא היו חילוניים (בכל הדתות, לא רק אצל יהודים), אבל שמירה קפדנית על הדת זה בכלל לא המאפיין העיקרי של החרדים. דתיים יש גם הרבה שאינם חרדים.
המאפיין העיקרי זו התבדלות והסתגרות.
משה
ariel-ro כתב:החרדים החרדים החרדים, מה עם הערבים? מה עם הציבור החילוני שלא משרת בצבא ומעלים מס? (ויש המון כאלה, מאות אלפים)
בנוסף כל הסרטונים והתקשורת שמפמפמים לנו כמה רע וכמה אנחנו לא ביחד לא מעיד על כך שזה נכון, כי באותה המידה שזורקים שיש 700 תאונות פגע וברח יש עוד אלפי תאונות שלא, ומה זה בכלל 700 אנשים על ציבור של 7,000,000מיליון? מאית האחוז? זה מה שגורם לנו לא להיות ביחד?...
truejoker כתב:אני הולך לומר כאן משהו שכנראה יצית אש אדירה , אבל אני חייב , הDNA של היהודים היה אחדות , והיה עזרה הדדית , וזה מה ששמר עלינו .
מאותו רגע שהחלטתם לשנוא את החרדים ואת היהדות , ואתם רואים אותם כשחורים ורק מהחור במטבע , מכאן התחילו כול הבעיות , עד שהיום זה המצב ....
הענין זה לא הכמות ולא האחוזים - אלא היחס בין איש לרעהו, ביחד/בנפרד אלו רק תוצאות ליחס שלנו לאנשים מסביבנו.
בדיוק כמו שרשמת, יש בעיה עם החרדים, עם הערבים, עם החילונים. אף אחד לא מושלם.
אבל שורש הבעיה זה היחס אחד לשני, כל קבוצה חושבת שהיא תקח לעצמה ותוכל לחיות בצורה טובה - אבל תכלס אנו מגלים שלא לחרדים, לא לערבים ולא לחילונים טוב לחיות פה, לכן צריך לשנות קצת את החשיבה, להבין שיש פה תלות בין כל חלקי החברה ושאנחנו חייבים ללמוד לחיות ביחד.
olorin
אותי מאוד מעצבן שמאשמים רק את החרדים(תעיף מבט בשרשור הזה ותראה כמה מתוך המגיבים מדברים על החרדים ולא מזכירים שום ציבור אחר), אף אחד לא מדבר על הערבים שהם בדיוק אותו הדבר כמו החרדים רק עם תוספת קטנה-לא מתים על ישראל. או על הציבור החילוני למשל.
וברור ששורש הבעיה הוא היחס בין הקבוצות, אבל בינתיים הקבוצה שעושה את רוב הפשרות זאת הקבוצה החרדית ולא הקבוצה החילונית המושלמת.
אותי מאוד מעצבן שמאשמים רק את החרדים(תעיף מבט בשרשור הזה ותראה כמה מתוך המגיבים מדברים על החרדים ולא מזכירים שום ציבור אחר), אף אחד לא מדבר על הערבים שהם בדיוק אותו הדבר כמו החרדים רק עם תוספת קטנה-לא מתים על ישראל. או על הציבור החילוני למשל.
וברור ששורש הבעיה הוא היחס בין הקבוצות, אבל בינתיים הקבוצה שעושה את רוב הפשרות זאת הקבוצה החרדית ולא הקבוצה החילונית המושלמת.
מאז קום המדינה, החרדים הפכו מגוף ציוני וכזה שתורם שכם למאמץ הקולקטיבי, לציבור שמעניין אותו רק הוא עצמו ואשר חושב ש "מגיע לו" ללמוד תורה על חשבון הכלל. נראה אותך בחו"ל מוצא חרדים שחיים על חשבון הברון. זה קיים רק בישראל, וזו אחת הסיבות שאנחנו קורסים כלכלית במדינה. ידוע שהרמב"מ אמר שצריך ללמוד מקצוע במקביל ללמידת תורה....
לא יכולתי לנסח את זה יותר טובאחת הבעיות הקשות במדינת ישראל זה החרדים !
ככל שנעקור את הבעיה הזו מהשורש מוקדם יותר כך יותר טוב ....
ariel_ro,
קודם כל מתייחסים לחרדים כתגובה לפוסט הטקסטואלי הראשון שהכריז עליהם כקרבן של שנאה.
שנית, אתה מנסה למצוא איזון איפה שאין איזון.
הערבים אותו דבר כמו החרדים? באמת? גם אם לא נתייחס למעמד הבעייתי של הערבים בעקבות הסכסוך הישראלי הפלסטינאי, הערבים הם קבוצה שבפועל מופלית לרעה מאז קום המדינה. החרדים מופלים לטובה. אז נכון שזה שני מגזרים שלא תורמים הרבה לכלל המדינה, אך הסיבות והנסיבות ממש לא דומות.
לא ברור למה אתה טוען שהחרדים עושים את הפשרות.
קודם כל מתייחסים לחרדים כתגובה לפוסט הטקסטואלי הראשון שהכריז עליהם כקרבן של שנאה.
שנית, אתה מנסה למצוא איזון איפה שאין איזון.
הערבים אותו דבר כמו החרדים? באמת? גם אם לא נתייחס למעמד הבעייתי של הערבים בעקבות הסכסוך הישראלי הפלסטינאי, הערבים הם קבוצה שבפועל מופלית לרעה מאז קום המדינה. החרדים מופלים לטובה. אז נכון שזה שני מגזרים שלא תורמים הרבה לכלל המדינה, אך הסיבות והנסיבות ממש לא דומות.
לא ברור למה אתה טוען שהחרדים עושים את הפשרות.
משה
בואו נקח את זה לכיוון קצת אחר, האם אנחנו יכולים לחיות ביחד מעל לכל ההבדלים בנינו (כל מי שחי במדינת ישראל)?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78811
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5382 פעמים
moco
טיפה שחררנו את הרסן. כל עוד הדיון לא משתולל לכיוונים גזעניים, או התקפות אישיות - אפשר לפעמים לשחרר טיפה קיטור.
לא זכור לי שפתחתי שרשורים בכיוונים כאלה (אם כי זה יתכן).
קרוקס44
ברמה האישית גם אני חושב שעדיף להמנע מנושאים כאלה. זה דברים שפייסבוק הרבה יותר מתאים להם.
טיפה שחררנו את הרסן. כל עוד הדיון לא משתולל לכיוונים גזעניים, או התקפות אישיות - אפשר לפעמים לשחרר טיפה קיטור.
לא זכור לי שפתחתי שרשורים בכיוונים כאלה (אם כי זה יתכן).
קרוקס44
ברמה האישית גם אני חושב שעדיף להמנע מנושאים כאלה. זה דברים שפייסבוק הרבה יותר מתאים להם.
- taoyossi
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5224
- שם מלא: יוסי ביטון
- נתן תודות: 184 פעמים
- קיבל תודות: 93 פעמים
אתה בטוח שיש אחדות אצל "הדתיים" :truejoker כתב:אני הולך לומר כאן משהו שכנראה יצית אש אדירה , אבל אני חייב , הDNA של היהודים היה אחדות , והיה עזרה הדדית , וזה מה ששמר עלינו ....
אורתודוקסיה מודרנית
איסיים
אלכסאים
בייתוסים
דרדעים
דתיים לאומיים
תנועת ההשכלה היהודית
זרם הסטטוס קוו אנטה
חילונים
חרדים ספרדים
יהדות אורתודוקסית
חרדים (ש"ס)
יהדות קונסרבטיבית
יהדות קראית
יהדות רבנית
יהדות רפורמית
יהדות רקונסטרוקטיבית
ליטאים
מסורתיים
נאו-אורתודוקסיה
נאו-חסידות
יהדות נאולוגית
העדה החרדית
עיסוניים
פולמוסים (בין היהדות הרבנית ליהדות הקראית)
פרושים
צדוקים
ציונות דתית
קבליסטים
קנאים (בית שני)
תנועת החסידות
יהדות תרבותית
תרפויטים
כיפה סרוגה (בני עקיבא)
מפד"ל - יהדות התורה - ש"ס
ספרדים - אשכנזים - ליטאים - תימנים - בבל