חליטה של קפה טורקי עלית במכונה E61

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
avramm פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 392
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #1 

הייתי עד עתה תחת הרושם שביצוע הנ"ל יחנוק את המכונה. ראיתי כל מיני פוסטים שטענו שטחינה לטורקי היא דקה יותר מזו לאספרסו. בכל זאת ניסיתי כמה פעמים וגם עם קפה לנדוור. וראה זה פלא העסק התנהג כאילו אין קפה בסלסלה. המשקה זרם בזרם אדירים והלחץ שתמיד מגיע ל 8.5 באר, עלה בקושי ל 5 באר. מישהו יכול להסביר?

למי שתוהה למה זה נעשה, אז אשתי אוהבת טורקי אבל שונאת בוץ.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #2 

קפה טחון מתיישן מהר ומאבד את כל השומנים שבו (התנגדות נמוכה).
אתה יכול לנסות להעמיס המון קפה ולדחוס הכי חזק שאפשר
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

shlomyga
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1403
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 126 פעמים

שליחה #3 

הקפה שחלטת איתו כנראה התיישן מאוד.

avramm פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

מעניין, לפחות הלנדוור הייתה שקית חדשה שרק פתחתי. אם השומנים אבדו, אז לאן הלכו? הרי שומן לא מתנדף. היכן ניתן לקנות טורקי טרי יותר כדי לבדוק?
Artificial Intelligence is better then NONE...

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #5 

תבקש קפה טחון לשחור בבית קפה (ארומה אילנס וכו') רוץ לבית ותראה איך המכונה נחנקת.
מספיק לגעת בקפה ולראות שהוא טחון דק לעומת אספרסו.

concordia
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 355
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #6 

תטחן במטחנה שלך קפה שזה עתה טחנת (כן, טחינה כפולה) והתקבל טורקי. שים אותו בסלסלה ונסה להכין כוס קפה(רק אל תקלל אותי כשהעסק יסתם)
כשאנו מדברים של שומני הקפה אנו מתכוונים לשמני הקפה-בדומה לשמנים אציליים ואתריים הם נשחקים מהר מאוד ומתנדפים, הם כמובן אינם בעלי ערך קלורי והם מוסיפים לקפה ברק וחיוניות וטעם ושומרים על הפולים הקלויים-מצפים אותם,אחרי הטחינה הם ממשיכים לשמש כגורמים משמרי טעם לזמן קצר. הקרמה היא עדות לאיכות הקפה, הסוג שלו, טריותו והחליטה או בעצם מידת המיצוי של הקפה על שמניו בתהליך החליטה.על מנת להבין מה קורה טחן לך כמות יפה של קפה, הכן קפה בבוקר-אחר כך בערב-למחרת בבוקר-ושוב בערב,ואז הכל יתבהר. אני מנסה לנשוך את השפתיים ולא לומר מה אני חושב על קפה מותג בשקיות עם תאריכי תפוגה אופטימיים(הצלחתי?)
והכי חשוב, נסה לעשות לגברת הסבה בעדינות גדולה אולי נתחיל באמריקנו פעם בשלושה ימים?
ומה נעשה עם הקפה הטורקי?

נשאירו לטורקים (ולקפטן אל-על מסויים)
*האמת היא שהטורקים, אנשים רציניים,קלטו איזה קפה יש להם ולכן 95% מהם שותים צאיי, השאר (5%) שמעו שיש בבזר אספרסו של illy ושלמרות שסטרבקס (יש בטקסים מול האיסתיכלל) איננו קפה משובח,הם לוגמים אותו מידי פעם רק כדי שלא ישאר להם החול של הקפה הטורקי בין השיניים-לך תבין...מילא
נ.ב:

יש האומרים (ברצינות) כי הדבר הטוב האמיתי בקפה טורקי הוא הבקלווה-הטורקית שהיא פשוט הזויה ומדהימה כאחד

מושג צורת הביטוי כתיב בטורקית
קפה קָהוֵה Kahve
קפה טורקי טוּרְק קַהְוֵסִי Türk Kahvesi
קרמה / קצף קָאימק Kaymak
ספל קפה פִינְגָ'אן Fincan
קנקן קפה גֶ'זבֵה Cezve

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #7 

קאיימק זאת גבינה- לא ממש קשור לקפה.
קרמה של קפה זה קופוק.
http://www.htcafe.co.il/p-1.article01917

concordia
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

מתנצל בשם הויקיפדיה. הידע שלי בטורקית מוגבל,ובצר-לי לחלק הספציפי הזה של הפוסט פניתי אליהם.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #9 

בארץ אוהבים לקורא לקנקן פינג'אן ולקרמה קיימאק - זה כל כך מושרש שאם אתה כבר רוצה להגיד קנקן קפה אתה גם אומר פינג'אן...
כמו שכולם אומרים גאג'יה למרות שצריך להגיד גאג'ה.
לא ניסיתי להכניס קפה טחון למטחנה, למרות שהמרחק בין הדיסקיות נשמר זהה זה נראה מזמין צרות.

concordia
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

האמת היא שרוני מקפה רות לימד אותי לעשות את זה כאשר כיילתי מטחנה שלו בזמנו.לא קרה כלום בעצם (למטחנה) לגבי המכונה הרי שזה אכן לא מומלץ (במיוחד שלי שתגיב בפיצוץ ואז הידית תטוס ישר החוצה לגינה של השכן)

avramm פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

עד כמה שאני יודע,קופוק זה באמת קרמה של הקפה אולם קיימאק זו השמנת שמצטברת על החלב - כזה אמיתי, לא מפוסטר ומעובד. הורי היו אוספים אותה ומורחים על פרוסה כמו חמאה. מישהו עדיין זוכר שהיו פעם חלבנים שבאים הביתה ומוזגים חלב מכדי אלומיונים גדולים? אחר כך הגיע הקידמה והכדים הוחלפו בבקבוקי זכוכית עם פקק מנייר אלומיניום שהחלבן היה משאיר ליד דלת הבית (אף אחד לא גנב אותם...). באותם בקבוקים היה מצטבר לאחר חצי יום כשני סנטימטר קיימאק. איך לעזאזל אני עוד זוכר את זה?????????
טוב מספיק נוסטלגיה... רציתי גם להגיד WOW לקונקורדיה על ההשקעה בתשובה המפורטת - תודה, למדנו משהו.

עופר אינך יודע כמה אתה צודק בעניין הכנסת קפה טחון למטחנה. פעם עשיתי את השטות הזו ואחרכך ביליתי שעה בפרוק-ניקוי-והרכבה. אני משער שמכיוון שלטחון אין מישקל כמעט, אין מה שיוריד את הקפה לסכינים והוא נשאר למעלה.

urich
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 401
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #12 

היום השומן כבר לא יצוף בחלב כי הוא מהומגן.
ורציתי לדעת איך באמת ניטן לטחון קפה שחור במטחנה ביתית טובה או האם יש מטחנה ביתית מתאימה לצורך זה בלבד.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #13 

אפשר לטחון לשחור במטחנת תבלינים פשוטה
what's next?

דבש
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 69
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #14 

טחינת קפה טורקי עלית או לנדוור נעשות במטחנות שהן למעשה אבני ריכיים ועובדות על עקרון חיכוך.
כיוון שהטמפ' גבוהה מאוד בשיטת הטחינה הזו, גם שחיקת האבנים גבוהה, בלנדוור למשל משתמשים במטחנות תעשייתיות של דיטינג לטחינת חלק מסוגי הקפה בכדי להשיג טחינה דקה יותר בשני שלבים וגם בדיסקיות הענק במטחנות הללו הטמפ' גבוהה מאוד . בכל מקום שבו חיכוך וטמפ' קיצונית, ישנה שחיקה גבוהה, בגלל שמפעל בסדרי גודל כזה, טוחן בכמויות של טונות ליממה, מכוונים את הטחינה למצב אידאלי שבו החיכוך יהיה קטן יותר, וזה אומר הקפה טחון דק מספיק אבל לא דק מאוד. למעשה הטחינה של קפה טורקי עלית, גסה ייותר ממה שאנחנו החובבים טוחנים בשביל מקינטה! בלנדוור הקפםה טחון למידת ממוצא מיקרוני של 20 מיקרון, אחרי ספיגת לחות מעלה נפח הגרגר הטחון בערך 20-30% מנפחו
אגב טחינה חוזרת זו גם שיטה שנהוגה במפעלים, מטחנה אחת גורסת לשבבים והשנייה לאבקה, כך מפחיתים למשל גם בכמות החיכוך, אגב למטחנת דיסקיות המקובלות בעולם האספרסו, טחינה כפולה בדרך כלל אינה תורמת הרבה למעט סחיטה של השמנים האתריים מתוך גרגירי הקפה הטחון וכתוצאה מכך סתימת החריצים הדקים שבדיסקית וכתוצאה מכך חיכוך מיותר רב יותר וטמפ' גבוהה יותר וקפה מאוד מאוד שרוף!
"קליית קפה זה כמו ללכת עם עיניים עצומות לעבר קיר ולעצור מלימטר לפני שהאף נכנס בקיר" המר"ן אבגי.

avramm פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

מאוד מעניין, תודה על השיעור. תמשיך ככה....
Artificial Intelligence is better then NONE...

mr_dish
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 735
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #16 

אהלן וברוך השב, דובי. (f)

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #17 

הטחינה הגסה של עלית גורמת למשקעים הצפים בו. קפה רג'ואן, שהצליחו פעם לדגדג את עלית, היו גאים בזה שהקפה שלהם טחון דק יותר ואין בו משקעים כאלו. גם לא היה לו טעם ...
what's next?

דבש
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 69
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #18 

קפה רג'ואן עדיין נמכר תחת השם "כתר" ותחת המותגים של רשתות מגה ושופרסל.

אישית, העדפתי דווקא את קפה רג'ואן בזמנו על עלית, לי אישית הוא היה טעים יותר וזה שלא צריך להתמודד עם הסח'לה והג'וחים הצפים....
"קליית קפה זה כמו ללכת עם עיניים עצומות לעבר קיר ולעצור מלימטר לפני שהאף נכנס בקיר" המר"ן אבגי.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”