עזרה |לגבי חיבור מחשב נייד למערכת קולנוע ביבתית
האלן אז ככה יש לי ממשב הנייד asus k53s יש לי בו יציאת hdmi אני מחבר אותו לטלויזה LG LD 550
ומהטלויזה בכבל אופטי לרסיבר ולא קבלתי סאונד 5.1 לפחות ככה הרסיבר מראה הוא עומד L R בלבד השאלה האם יש משו מיוחד שצריך להגדיר במחשב על מנת כן לקבל סאונד ב5.1 ? אגב ניסתי עם סרט בלוריי והגדרתי את היציאה של HDMI לרמקולים ברירת מחדל וכשאני בא לעשות קביעת תצורה זה נותן לי רק אפשרות סטריאו
בעיקרון אני גם מחובר עם ממיר hd של הוט לטלויזיה בחיבור hdmi והקטע שלמשל בערוץ נשיונל גאורפיק hd אני מגדיר דולבי דיגיטל בפס קול ואז אני רואה שהרסירבר כן מוציא 5.1 ( לפחות כל המנורות של הסראונד נדלקות מה שברגיל הם לא) אז לא ניראה לי שזזה בעיה בטלויזה
אני ישמח אם מישהו יוכל לעזור לי אני די ת'קוע פה
ומהטלויזה בכבל אופטי לרסיבר ולא קבלתי סאונד 5.1 לפחות ככה הרסיבר מראה הוא עומד L R בלבד השאלה האם יש משו מיוחד שצריך להגדיר במחשב על מנת כן לקבל סאונד ב5.1 ? אגב ניסתי עם סרט בלוריי והגדרתי את היציאה של HDMI לרמקולים ברירת מחדל וכשאני בא לעשות קביעת תצורה זה נותן לי רק אפשרות סטריאו
בעיקרון אני גם מחובר עם ממיר hd של הוט לטלויזיה בחיבור hdmi והקטע שלמשל בערוץ נשיונל גאורפיק hd אני מגדיר דולבי דיגיטל בפס קול ואז אני רואה שהרסירבר כן מוציא 5.1 ( לפחות כל המנורות של הסראונד נדלקות מה שברגיל הם לא) אז לא ניראה לי שזזה בעיה בטלויזה
אני ישמח אם מישהו יוכל לעזור לי אני די ת'קוע פה
http://www.hometheater.co.il/vt172369.HTPC-%D7%9C%D7%90-%D7%9E%D7%95%D7%A6%D7%99%D7%90-DTS
תקרא את התגובות של Pixies.
זו גם ההזדמנות להודות לו...
תקרא את התגובות של Pixies.
זו גם ההזדמנות להודות לו...
- shigidar
- עוסק בתחום

- תגובות: 434
- נתן תודות: 31 פעמים
- קיבל תודות: 36 פעמים
תפקיד הרסיבר זה לקלוט את כל המקורות ולהוציא אותם החוצה אל הטלוויזיה
לכן עדיף לך לחבר את המחשב דרך HDMI לרסיבר, גם את שאר המקורות שלך, ממיר, נגן וכו"ו חבר אל הרסיבר. צריך לצאת רק כבל HDMI בודד מהרסיבר אל הטלוויזה
לכן עדיף לך לחבר את המחשב דרך HDMI לרסיבר, גם את שאר המקורות שלך, ממיר, נגן וכו"ו חבר אל הרסיבר. צריך לצאת רק כבל HDMI בודד מהרסיבר אל הטלוויזה
זה לא עוזר חברה ניסיתיharari כתב:+1 לחבר לרסיבר וממנו לטלויזיה - ולא הפוך כמו שעשית.
גם יקל על מיתוג מקורות...
זאת אומרת אולי לא עשיתי משו נכון
חברתי מחשב לרסיבר עם HDMI ומהרסיבר לטללויזיה בHDMI ומהטלויזיה באופטי חזרה לרסיבר
סיגלל שהHDMI ברסיבר רק ממתג הוא מפפענח עד כמה שאני יודע
הדגם של הרסיבר (YAHAMA htr6040
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3585
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
מה דגם הרסיבר?
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
אין צורך לחבר את הטלויזיה באופטי לרסיבר.
יכול להיות שזה ענייין של הגדרות. כשאתה מחבר את המחשב לרסיבר יש אודיו? אתה מצליח לשמוע? מה מוצג ברסיבר? איזה תכנים אתה מנגן? (אתה בטוח שבתוכן יש 6 ערוצים?)
איך הממיר מחובר לרסיבר? רק HDMI?
יכול להיות שזה ענייין של הגדרות. כשאתה מחבר את המחשב לרסיבר יש אודיו? אתה מצליח לשמוע? מה מוצג ברסיבר? איזה תכנים אתה מנגן? (אתה בטוח שבתוכן יש 6 ערוצים?)
איך הממיר מחובר לרסיבר? רק HDMI?
במצב הזה כשהמחב מחובר ישירות לרסיבר ומהסיבר לטלויזיה ובמקרה שכבל אופטי לא מחובר למערכת מהטלוזיה אז הטלויזה. מוציאה סאונד ולא המערכת (כמו שאמרתי הרסיבר רק ממתג את האות ולא מפענח אותו )harari כתב:אין צורך לחבר את הטלויזיה באופטי לרסיבר.
איך הממיר מחובר לרסיבר? רק HDMI?...
גם הדגשתי שהממיר מחןבר לטלויזה עם hdmi לטלויזה ובערוץ מסויים המערכת כן מוציאה 5.1. כי אני רואה שכל הנורות ברסבר נדלקות לכן אני חושב שזה הגדרות במחשב יותר מאשר הגדרות בטלויזה או רסיבר ועוד משו שניסיתי להגדיר את הסאונד במחשב זאת אמרת על היציאה של hdmi אז הוא לא נותן לי אפשרותךהגדיר משו אחר יוץ מסטריאו
האם יש איזה דרך אחרת ?
- harari
- חבר מביא חבר

- יצירת קשר:
מסתבר שהרסיבר שלך לא יודע לעבד אודיו דרך HDMI אלא רק להעביר אותו הלאה ליציאה (passthrough).
במקרה כזה אתה צריך לחבר את המחשב פעמיים לרסיבר - פעם אחת לוידאו (HDMI) ופעם אחת לאודיו (אופטי\קואקס).
כנ"ל לגביי הממיר.
במקרה כזה אתה צריך לחבר את המחשב פעמיים לרסיבר - פעם אחת לוידאו (HDMI) ופעם אחת לאודיו (אופטי\קואקס).
כנ"ל לגביי הממיר.
יפה עכשיו זה מה שעשיתי עד עכשיו אבל זהאומר שאם אני מחבר את המשב בHDMI לטלוזיה ומהטלויזיה עם כבל אופטי לרסיבר אני אמור לקבל 5.1 לא?harari כתב:מסתבר שהרסיבר שלך לא יודע לעבד אודיו דרך HDMI אלא רק להעביר אותו הלאה ליציאה (passthrough).
כנ"ל לגביי הממיר....
(אין לי יציאה אופטית במחשב נייד )
- harari
- חבר מביא חבר

- יצירת קשר:
אם זה עובד ככה גם בממיר אז כן.
יכול להיות שזה עניין של הגדרה, איזה תכנים אתה שומע במחשב? אתה בטוח שהם 5.1 ולא סטריאו?
בנוסף, כנס לrealtek audio manager - אייקון כתום בצורת רמקול בצד ימין למטה, שם צריכה להיות הגדרה של מספר הערוצים. וודא שאתה על 5.1.
באיזה נגן אתה משתמש? יכול להיות שגם שם צריך להגדיר.
יכול להיות שזה עניין של הגדרה, איזה תכנים אתה שומע במחשב? אתה בטוח שהם 5.1 ולא סטריאו?
בנוסף, כנס לrealtek audio manager - אייקון כתום בצורת רמקול בצד ימין למטה, שם צריכה להיות הגדרה של מספר הערוצים. וודא שאתה על 5.1.
באיזה נגן אתה משתמש? יכול להיות שגם שם צריך להגדיר.