מעשנים חסרי התחשבות בזולת, נמאסתם!!

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
pixies פותח השרשור
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #1 

שבוע שעבר יצא לי לבלות קצת ברחוב לילינבלום בת"א, בשני ברים ותיקים, ידועים ונחשבים שם.
בשניהם היה מלא עד אפס מקום, הייתה אווירה טובה, מזמינה ושמחה, חלק ישבו, אכלו ושתו, חלק עמדו ושתו, וחלק רקדו.
והיו עוד סוג של אנשים, להערכתי כ-10% עד 15% מהם, שפשוט עישנו סיגריה אחרי סיגריה בתוך המקום ההומה אדם. כמובן שבגלל שכמותית היה מדובר ביותר מ-10 אנשים בו זמנית (במקומות היו עשרות ועד מאות אנשים), אף אחד מהמבלים לא העז להעיר להם על כך. מיותר לציין שבמקומות יש שלטים האוסרים על עישון, וכמובן שבכל מקרה על פי חוק אסור לעשן שם.

זה פשוט לא ייאמן איזה חסרי התחשבות הם האנשים המעשנים במקומות כאלו.

למעשנים חסרי ההתחשבות בזולת, אתם צריכים להבין, זה לא שאנחנו, הנודניקים הלא מעשנים, עושים לכם דווקא בזה שאנחנו לא מעוניינים שתעשנו לידנו, אבל מעבר לטענה הקלישאתית שאתם הופכים אותנו למעשנים פסיביים על לא עוול בכפנו, המטרד המסריח שאתם יוצרים לא נגמר ברגע שיוצאים מהמקום. הסירחון הנורא בבגדים ובשיער ממשיך ללוות אותנו עד הכביסה ההכרחית או המקלחת הבאים.

ויש לי גם טענות נגד הרשויות ובעלי המקומות האלו.

נגד הרשויות - מה אכפת לכם לאכוף את זה? זה כסף מעולה וקל - אלפי שקלים מבעל העסק, ומאות שקלים מכל מעשן. הרי אתם ממילא שם בשביל לרשום דו"חות חנייה (שזה בהחלט לגיטימי ברחוב כזה קטן וצפוף וכדי לשמור על הסדר), מה הבעייה גם להיכנס למקומות האלו ולאכוף את חוק איסור העישון? הקופה הציבורית רק תתעשר מזה.

נגד בעלי העסקים - התירוץ של "אם לא נרשה להם לעשן, הם לא יבואו יותר" כבר מזמן ממש לא מקובל. הרי מדובר באחוז קטן יחסית, אתם מקומות מצליחים ומשגשגים, ועדיין תתמלאו עד אפס מקום, וזה אפילו טוב יותר לעסקים - במקום לעשן סיגריה אחרי סיגריה הם יזמינו אוכל ושתייה. נכון שזה עדיף מבחינתכם?
וזה לא יעלה לכם יותר כסף לאכוף את זה. אתם הרי ממילא כבר משלמים למלצרים, ברמנים ומאבטחים - מה הבעייה לתת למלצרים והברמנים הנחייה ברורה, שכל מי שמנסה להדליק סיגריה, להעיר לו ישר שיכבה את הסיגריה? ואם אותו מעשן מסרב או מנסה להתנגד, מה הבעייה לקרוא למאבטח שיראה לו בנימוס אך בתקיפות את הדרך החוצה?

ושוב, לא מדובר על איזה פאב בפריפריה שבו יש אולי 80% מעשנים, אלא מקומות תל אביביים ותיקים ומכובדים שממש לא צריך לדאוג לפרנסה שלהם ללא המעשנים הלא מתחשבים.

וחשוב לי לציין שאין לי שום טענה למעשנים שכן מתחשבים בזולת ויוצאים החוצה בשביל לעשן. אלו הם אנשים טובים, גם אם הם מסכנים כי הם מכורים לניקוטין ועשן הסיגריות.
חייב גם לציין לטובה, שברוב המסעדות הטובות במרכז הארץ איסור העישון נאכף בצורה טובה ויעילה ע"י בעליהן.

הטענה שלי היא נגד אותם מעשנים שמתעקשים לעשן בנוכחות הרוב הלא מעשן - זוהי התנהגות מגעילה ואלימה כלפי הזולת, וכנגד הרשויות ובעלי אותם מקומות (מעשנים בעצמם אולי?) שמעלימים עין ולמעשה עוברים על החוק באופן מקומם.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

סטלנוני
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 48
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #2 

ת ת ל ו נ ן

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78862
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 786 פעמים
קיבל תודות: 5391 פעמים

שליחה #3 

אתה צריך להתלונן לברמן או לאחד מבעלי התפקידים שם.

אם הוא לא עושה כלום, כדאי להתלונן בעיריה, שיבוא פקח ויטיל על המקום קנס.

spacedude
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3505
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 160 פעמים

שליחה #4 

לפני שבועיים הייתי עם האשה והילדים בבריכה.
צמוד אלינו התישבו חמולה של 5 זוגות בערך ועוד איזה 8 ילדים שלהם.
שתי דקות לאחר שהתישבו אב המשפחה (הסבא ככל הנראה) התחיל לעשן. עשן הסיגירה עף מהרוח ישר על התינוקת שלי ששכבה לה על מחצלת.
אישתי פנתה אליו בבקשה שיסיים את הסיגרייה במקום אחר. הוא ענה לה "לא! את תזיזי את התינוקת למקום אחר" (להזכירכם התישבנו שם לפניהם).
פנינו למנהל הבריכה, שנראה מבוהל, שיחק אותה שיש לו כמה דברים קטנים לעשות והוא מגיע להאיר לו. עד שהוא הגיע ה"סבא" כבר סיים את הסיגרייה ומנהל הבריכה לא אמר לו כלום, לנו הוא אמר לקרוא לו שוב אם ה"סבא" ידליק סיגרייה נוספת.

אני אתאר במילה אחת את ההרגשה שקיבלתי מאותו "סבא". מובך, פשוט הרגשתי מובך שיש אנשים כ"כ חסרי התחשבות בזולת במדינה שלנו...
שחר

lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2797
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 310 פעמים

שליחה #5 

מדוע אתם מצפים שהם יתחשבו בכם?

אם בגופם הם לא מתחשבים, ובטח שלא בסביבתם הקרובה, כמו בני משפחתם המעשנים פאסיבית את הסיגריות שלהם, קל וחומר שלא יתחשבו בכם - זרים שמבקשים למנוע מהם העישון. לא לחינם אמר לך הבחור המבוגר "תזיז את התינוקת". זו תרבותו.

גידלנו כאן דור של ערסים ופרחות

לא להאמין שפעם העזנו לקרוא לעצמנו "אור לגויים"...
נערך לאחרונה על ידי lasik ב 05/09/2012 23:18, נערך פעם 1 בסך הכל.

kobi4u
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 265
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #6 

lasik כתב:מדוע אתם מצפים שהם יתחשבו בכם?

אם בגופם הם לא מתחשבים, ובטח שלא בסביבתם הקרובה, כמו בני משפחתם המעשנים פאסיבית את הסיגריות שלהם, קל וחומר שלא יתחשבו בכם - זרים שמבקשים למנוע מהם העישון. לא לחינם אמר לך הבחור המבוגר "תזיז את התינוקת". זו תרבותו.

גידלנו כאן דור של ערסים ופרחות

[behave]נערך ע"י uriler: תגובה לא הולמת[/behave]

לא להאמין שפעם העזנו לקרוא לעצמנו "אור לגויים"...
...
אין ספק שמי שמעשן בסביבה המוגדרת כסביבה ללא עישון הינו חוצפן ואדם חסר מעצורים...
אך מכאן ועד להכליל את כל עדות המזרח כתרבות של ערסים ופרחות זה מעשה חשוך של אדם
שכנראה חי עוד בימי הקמת המדינה כאשר היו מעמדות...
נערך לאחרונה על ידי kobi4u ב 05/09/2012 11:06, נערך פעם 1 בסך הכל.

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #7 

מה זה חצי אשכנזי חצי ספרדי?רומני ותוניסאי?או פולני ומרוקאית?
אמן מייסר

kobi4u
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #8 

ילדיעפים כתב:מה זה חצי אשכנזי חצי ספרדי?רומני ותוניסאי?או פולני ומרוקאית?
...
[behave]נערך ע"י uriler: פניה לגופו של אדם[/behave]

בגלל שאלות כאלו בחרתי לערוך את החלק האחרון של ההודעה שלי...
אגב בפעם האחרונה שבדקתי ספרדי היה מספרד...

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #9 

kobi4u,
בחלוקה היהודית (בהקשר הדתי), מתייחסים לעדות אשכנז לעומת עדות ספרד.
לפי ההגדרה הזו (גם אם ספרד היא אכן אירופה), אפשר להבין את הכוונה של ילדיםעפים.

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
יצירת קשר:

שליחה #10 

חברים, גם אם הנושא מעורר כעס (ואני האחרון שיגיד שלא), נא לא לרדת לרמה של פגיעות אישיות או כנגד מגזרים מסוימים.

תודה.

kobi4u
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #11 

אם כך אז אין ספק שהחלוץ המיתולוגי אלון מזרחי היה גאון שהקדים את זמנו!!!
עיין ערך "משחק בספרד או באירופה"...

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
יצירת קשר:

שליחה #12 

נחזור לענייננו:

pixies,
הייתי במצב הזה כמה פעמים ובכמה מקומות (לא בלילינבלום דווקא).

יש פתרון אחד למצב, פונים לברמן / מלצר, ואפילו יותר טוב - למנהל משמרת / אחראי קומה (אם יש), ואומרים לו חד משמעית שאם העישון לא מפסיק תוך דקה (שיכבו את הסיגריות או שיעופו החוצה), אתה מתקשר למשטרה ולעירייה.
אם הם לא עושים את זה, תתקשר. אם אחרי שהפקח מגיע והם חוטפים דו"ח זה קורה שוב, תתקשר שוב. בסוף הם מבינים. יצא לי כבר לחזות (במקרה הזה לא אני התקשרתי) במקום שקיבל 5 דוחו"ת אחד אחרי השני, תוך שעה וקצת.

בדיוק כמו שאם מישהו היה מחליט שהוא רוצה להסתובב במקום ערום אז היו מעיפים אותו (התערטלות בפומבי), חוק זה חוק, וחובה על בעלי המקום לאכוף אותו. לא מסוגלים - שישלמו.

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
יצירת קשר:

שליחה #13 

kobi4u,
אל תשנה את התשובה שלי בבקשה. אני התייחסתי לנושא עדות ומגזרים ולא להקשרים גיאוגרפיים, ואין עוררין כבארץ מתייחסים ליוצאי עדות המזרח כאל "ספרדים", גם אם זו טעות.

בכל מקרה, זו הההודעה האחרונה בשרשור בנושא הזה כי הוא אינו נוגע לנושא השרשור. אם אתה רוצה, אתה מוזמן לפתוח שרשור ב"ללא קשר". אני בטוח שזה יעורר דיון מעניין.

kobi4u
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #14 

לא זכור לי שבפורום ה"חופשי" וה"מתקדם" הזה יש איזושהי אופצייה להוציא מגיב משרשור קיים במיוחד כאשר אותו
מגיב לא השתמש בשפה לא נאותה...
בכל מקרה אני חולק עלייך כי זה אכן חלק מנושא השרשור,כי גם פותח השרשור ה"נאור" רשם שזה מובן שבפאב
בפריפריה יש 80% מעשנים
לענייננו אני לא מצליח להבין מאיפה העזות מצח שיש לחלק מהחברים פה לעשות הכללות כאלו פוגעות ...

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
יצירת קשר:

שליחה #15 

kobi4u,
אני לא מוציא אף אחד מאף שרשור, אתה ממשיך לנסות ולהכניס לי מילים לפה.
הרמיזות שלך בנוגע לאופי הפורום לא לעניינן (לא, כתיבה במרכאות כפולות לא הופכת משהו לבסדר), אבל ניחא.

השרשור הזה נפתח כמחאה כנגד אוכלוסייה מסוימת מאוד - מעשנים שמצפצפים על הסביבה ובעלי מקומות / אוכפי חוק שמצפצפים על חוק.
לגבי ההערה של פותח השרשור על הפריפריה - זה ציון עובדה. פריפריה זה גם קיבוצים בדרום ולא רק עיירות פיתוח. דוגמה טובה היא למשל הפאב בקיבוץ צאלים, בו ביקרתי לפני כמה חודשים במילואים, ובאמת עישנו בו הרבה יותר אנשים ממה שאני מכיר במרכז. גם שם החוק צריך להאכף באותה המידה (אבל הרבה יותר קשה לגרום ל-80% להפסיק לעשן מאשר ל-10%, מתמטיקה פשוטה).

אין פה שום נגיעה למגזרים, עדות או קבוצות אוכלוסיה, וכל ניסיון להטות את השרשור הזה לכיוון עדתי ייגדע באיבו. אם אתה לא מסכים איתי, אתה מוזמן לפנות אליי בהודעה פרטית או ל uri AT hometheater DOT co DOT IL. אם יש לך טענות כנגדי, אנא פנה להנהלת האתר בכתובת [email protected].

יום טוב.

kobi4u
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #16 

אוריאל אני שמח על העובדה שהלכת והשקעת מזמנך כדי לבצע סקר כל כך נרחב על אוכלוסיית המעשנים וריכוזם בארץ.
אגב,אשמח אם תפנה אותי לאותו מקור מוסמך שממנו אתה שואב את המידע המדעי שלך לגבי ריכוז המעשנים בארץ.

נשאלת השאלה של למה לא קטעת באיבו את הדיון שהתפתח על ידי כתב מוסמך באתר עוד מתחילתו...

בנוסף נשאלת שאלה לגיטימית גם כן והיא אם הייתי משלם דמי חבר באתר האם היית גם אז ממהר
להפנות אותי לשרשור אחר או ל"התלונן" עלייך...

בכל מקרה המצב הוא כזה אתה בתור עורך באתר הזה נותן חסות להודעות בעלות אופי גזעני
וההוכחה הכי טובה היא פשוט לקרוא את השרשור פעם אחר פעם ואז לשפשף עיניים...

אם יש לך איזושהי טרוניה אתה מוזמן לפנות אליי בפרטי או פשוט להתקשר אליי ואני בטוח שיש לכם את הפרטים שלי.

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
יצירת קשר:

שליחה #17 

kobi4u,
נתחיל מזה שזה אורי (ולא אוריאל). השם שלי כתוב באותיות קטנות ליד שם המשתמש, ואם אינך בטוח, מן הנימוס לכתוב את שם המשתמש (בדיוק כפי שאני עושה).

בנוגע לנושא השרשור - לא ביצעתי שום "סקר נרחב" ואין לי מקור מוסמך. כל שאמרתי הוא שבכך שפותח השרשור התייחס לפריפריה, אין שום אינדיקציה למגזר מסוים אליו הוא התייחס. כשכתבתי "עובדה" הכוונה היא לציון עובדה מבחינתו.
לא ראיתי ועדיין איני רואה סיבה לקטוע את כל הדיון הזה. יש פה תלונה כנגד מגזר שעובר על החוק, ספציפית במקרה הזה בפאבים בתל אביב. אם מישהו היה פותח שרשור דומה על נהגים פרועים ומתייחס לאזור גיאוגרפי אחר בארץ, גם אותו לא הייתה סיבה למחוק (אלא אם היו בו הערות גזעניות כמובן).

לגבי הסיפא שלך - אין שום קשר לחבר מועדון או לא. אם אני חש שמישהו תוקף אותי או חברים אחרים באתר, אני אגיב באותה הצורה.
מההודעה השניה שלך בשרשור התחלת להשתלח (בהתחלה בילדיםעפים, אחרי זה בפורום עצמו ולבסוף בי ישירות). לכן אמרתי שאין לזה מקום בשרשור ואתה מוזמן לפנות למנהלי האתר בתלונות, אם אני לא מספק לך את התשובה. בינתיים, אתה היחיד שמשפשף עיניים בתדהמה למקרא ההודעות בשרשור (אולי חוץ ממני, שמתפלא על התשובות שלך). אין לי שום טרוניה ו/או כוונה לפנות אליך מעבר להודעה הזו. בזה זה מסכם את העניין מבחינתי.

shigidar
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 434
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #18 

חברה איך זה שהגעתם לרמות האלו?
ספרדים\אשכנזים
תל אביב \ פריפריה
ערסים וכ"ו ?

אני מציע לכם קחו סיגריה ותרגעו :D
תשמע, תקשיב, תהנה.
חנות המוסיקה של הצפון
www.shigidar.com

kobi4u
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #19 

אורי אני באמת מצטער על שיבוש השם שלך - סליחה!!!

אני חושב שאתה מתבלבל כי אתה ציינת עובדה שבה בפריפריה יש יותר מעשנים ועוד הגדלת לעשות והבאת
דוגמא מפאב בצאלים שביקרת בו

התלונה כנגד אותם אנשים אשר עוברים על החוק מוצדקת אבל וזה אבל גדול הצורה בה עושים הכללות
אינה מקובלת כלל וכלל.

מעניין שהתחלת להגיב רק כאשר אני הגבתי ועמדתי על רגליי האחוריות כנגד אותם גזענים במסווה של נאורות
ומדע מדוייק כמו: בפריפריה יש 80% מעשנים או תרבות מזרחית של ערסים ופרחות...

לעניינו אני מבין שאתה צריך את המילה האחרונה...

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #20 

לא מדובר על איזה פאב בפריפריה שבו יש אולי 80% מעשנים, אלא מקומות תל אביביים ותיקים ומכובדים
...
משפט זה צורם ולא לעניין , אך עקב הכרותי עם הכותב אני בטוח שלא הייתה כוונה רעה.

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”