סוף סוף קבלתי אותה - quickmill qm67 - כתבת התרשמות
שלום לכולם
לאחר הכרות ארוכה ארוכה עם היבואן של קוויקמיל בארץ ומוצריו , ובשרות פנומינאלי , ויחס שלא מוצאים כמעט בשום מקום
וכמובן וכמובן שהבנתי שאני לא יכול לחיות בלי קפה כלל.
השתכנעתי להיות הראשון ב"פיילוט" נסיוני של הקוויקמיל החדשה .
לא ניראה לי שאני הולך להצטער כלל מהפרדה שהיית לי מהאקווילה המדהימה שהיית לי.
מדובר בשידרוג לליגה שלא הכרתי עד היום.
המחיר נשק ל -10k שהוא לדעתי מחיר סביר למכונה בליגה הזו.
אז הנה זה מתחיל………..
למכונה הזו של קווקמיל חיכיתי זמן רב , כאשר קיבלתי אותה מאוד התרגשתי ובטח אתם מבינים למה !!
מדובר במכונה מדגם qm67 אשר מתהדרת בשני דוודים עם בקר(pid) דיגיטלי ששולט
גם על טמפרטורת החליטה וגם על לחץ הקיטור - משמעות הדבר שאין פרסוסטת שקובע את לחץ הדוד.
ניתן לשלוט בטמפרטורה בקלות ע"י ה pid בהפרשים של מעלה אחת.
ככה שסוף סוף ניתן לכוון טמפרטורה שונה לכמה סוגי קפה ולהוציא את המקסימום מהם.

לאחר ההדלקה הראשונית למכונה לוקח כ-12 דקות להגיע לטמפרטורת עבודה
אך כמובן צריך להמתין שהכל יהיה חם בצורה מושלמת.
הברזים נוחים מאוד וחלקים בתגובתם , מיכל המים מכיל כ-3 ליטרים וניתן להגיע אליו ע"י פתיחת מכסה אשר שומר על חדירה של אבק.
הדוודים בגדלים 0.75 מילי עם גופי חימום בהספקים של 600w לחליטה ו-1200w לקיטור.
היתרונות הם שטמפרטורת המים סוטה במעלה אחת בלבד שכאשר במכונות עם מחליף חום הסטיה בין 5-8 מעלות מה שנותן אחידות בחליטה פעם אחרי פעם , בנוסף אין צורך בקירור הראש - cool flush וגם אין צריך בחימום הראש warm flush כמו שהוזכר פה בעבר.
נחמד לראות שמרימים את הידית אין את הרעש המעצבן של קירור הראש.
את נושא ה-warmflush בדקתי עם חברת לה-מרזוקו וגם סלייר וגם קוויקמיל ומכולם קבלתי את אותה תשובה שאין צורך כלל לחמם את הראש.
אבל הדבר שהכי הפתיעה אותי הוא הפולסר - pulser פטנט של חברת קווימיל שמחובר לצידה של המשאווה הוויברטית
אשר גורם למכונה להיות מאוד שקטה אבל הדבר הכי מדהים הוא שהוא מתחיל לחלוט את הקפה כבר מ - 4 בר.
מה שרואים מייד הוא מסה גדולה של שומניות שאחריה מגיעה החליטה ל-9 בר.
גיליתי שניתן לטחון את הקפה לרמות מאוד דקות כמעט 0 ועדיין הקפה יוצא מלא בטעמים ומתיקות שלא הכרתי עד כה, וגם לא נשאר מיים בידית לאחר החליטה.
את צורת החליטה הזו רואים במכונות בדרך כלל כמו לה-מרזוקו או סלייר שיש להם פאנל שניתן לשנות את לחץ המשאווה.
לחץ דוד הקיטור עומד על 1.3-1.5 בר וכאשר מקציפים חלב לשתי קפוצינו גדולים ההקצפה נגנרת באזור 0.9 כאשר החלב הגיע לטמפרטורה הנכונה והחלב יוצא ממש שמנת חלק ,חלק ללא בועות.
אני מצרך שתי לינקים למרות שאת החליטה לא עשיתי עם קפה טרי מאחר והמכונה הגיע באיחור והקפה שלי חיכה זמן רב.
מקווה שנהנתם ואשמח לדעתכם האישית
סרטון של חליטה
לאחר הכרות ארוכה ארוכה עם היבואן של קוויקמיל בארץ ומוצריו , ובשרות פנומינאלי , ויחס שלא מוצאים כמעט בשום מקום
וכמובן וכמובן שהבנתי שאני לא יכול לחיות בלי קפה כלל.
השתכנעתי להיות הראשון ב"פיילוט" נסיוני של הקוויקמיל החדשה .
לא ניראה לי שאני הולך להצטער כלל מהפרדה שהיית לי מהאקווילה המדהימה שהיית לי.
מדובר בשידרוג לליגה שלא הכרתי עד היום.
המחיר נשק ל -10k שהוא לדעתי מחיר סביר למכונה בליגה הזו.
אז הנה זה מתחיל………..
למכונה הזו של קווקמיל חיכיתי זמן רב , כאשר קיבלתי אותה מאוד התרגשתי ובטח אתם מבינים למה !!
מדובר במכונה מדגם qm67 אשר מתהדרת בשני דוודים עם בקר(pid) דיגיטלי ששולט
גם על טמפרטורת החליטה וגם על לחץ הקיטור - משמעות הדבר שאין פרסוסטת שקובע את לחץ הדוד.
ניתן לשלוט בטמפרטורה בקלות ע"י ה pid בהפרשים של מעלה אחת.
ככה שסוף סוף ניתן לכוון טמפרטורה שונה לכמה סוגי קפה ולהוציא את המקסימום מהם.

לאחר ההדלקה הראשונית למכונה לוקח כ-12 דקות להגיע לטמפרטורת עבודה
אך כמובן צריך להמתין שהכל יהיה חם בצורה מושלמת.
הברזים נוחים מאוד וחלקים בתגובתם , מיכל המים מכיל כ-3 ליטרים וניתן להגיע אליו ע"י פתיחת מכסה אשר שומר על חדירה של אבק.
הדוודים בגדלים 0.75 מילי עם גופי חימום בהספקים של 600w לחליטה ו-1200w לקיטור.
היתרונות הם שטמפרטורת המים סוטה במעלה אחת בלבד שכאשר במכונות עם מחליף חום הסטיה בין 5-8 מעלות מה שנותן אחידות בחליטה פעם אחרי פעם , בנוסף אין צורך בקירור הראש - cool flush וגם אין צריך בחימום הראש warm flush כמו שהוזכר פה בעבר.
נחמד לראות שמרימים את הידית אין את הרעש המעצבן של קירור הראש.
את נושא ה-warmflush בדקתי עם חברת לה-מרזוקו וגם סלייר וגם קוויקמיל ומכולם קבלתי את אותה תשובה שאין צורך כלל לחמם את הראש.
אבל הדבר שהכי הפתיעה אותי הוא הפולסר - pulser פטנט של חברת קווימיל שמחובר לצידה של המשאווה הוויברטית
אשר גורם למכונה להיות מאוד שקטה אבל הדבר הכי מדהים הוא שהוא מתחיל לחלוט את הקפה כבר מ - 4 בר.
מה שרואים מייד הוא מסה גדולה של שומניות שאחריה מגיעה החליטה ל-9 בר.
גיליתי שניתן לטחון את הקפה לרמות מאוד דקות כמעט 0 ועדיין הקפה יוצא מלא בטעמים ומתיקות שלא הכרתי עד כה, וגם לא נשאר מיים בידית לאחר החליטה.
את צורת החליטה הזו רואים במכונות בדרך כלל כמו לה-מרזוקו או סלייר שיש להם פאנל שניתן לשנות את לחץ המשאווה.
לחץ דוד הקיטור עומד על 1.3-1.5 בר וכאשר מקציפים חלב לשתי קפוצינו גדולים ההקצפה נגנרת באזור 0.9 כאשר החלב הגיע לטמפרטורה הנכונה והחלב יוצא ממש שמנת חלק ,חלק ללא בועות.
אני מצרך שתי לינקים למרות שאת החליטה לא עשיתי עם קפה טרי מאחר והמכונה הגיע באיחור והקפה שלי חיכה זמן רב.
מקווה שנהנתם ואשמח לדעתכם האישית
סרטון של חליטה
קודם כל תתחדש ! מכונה מהממת וכנראה שתספק קפה טוב להרבה שנים
דוקא הגיוני לשים מד לחץ בדוד הקצפה כי מה שחשוב זה עוצמת האדים רק לחבר אותו לפיד כך שהמד מתרגם לחץ למתח חשמלי, זה יהיה פחות יעיל למדוד טמפרטורה בדוד הקצפה אם כי יש קשר ישיר בין לחץ וטמפרטורה (משוואת הגזים)משמעות הדבר שאין פרסוסטת שקובע את לחץ הדוד...
כן ולא, עקרונית זה נכון אבל הכיוון לא יהיה כל כך ישיר או אפקטיבי בהכרח. הפיד שומר על טמפרטורת המים בדוד לפני החליטה. הטמפרטורה של המים יורדת במהלך החליטה כתלות בטמפרטורת המים שנכנסים לדוד, בטמפ' של ראש החליטה ובאורך המסלול של המים מהדוד לראש, כשכל זה תלוי כמובן בטמפרטורת החדר (טמפרטורת המים במיכל המים\צנרת שונה עד כדי 15 מעלות בין החורף לקיץ). על כל הבעיות האלה תכנון טוב יכול להתגבר, כגון הזרמת מים חמים לדוד החליטה דרך דוד ההקצפה (דרך מחליף חום) ולא ישירות ממיכל המים/רשת. בכל אופן ההשפעה של הפיד על כל הגורמים האלה לא כל כך גדולה ולכן שינוי טמפרטורת הפיד לא בהכרח ייתן תוצאה טובה/שונה באופן ישיר- נניח אם תעלה את הפיד ל 93 גם המים בחליטה יהיו 93. אבל הוא כן יאפשר לשחק קצת עם הטמפ' כמו שמכוונים מתח במגבר כדי לקבל צליל נקי יותר.ככה שסוף סוף ניתן לכוון טמפרטורה שונה לכמה סוגי קפה ולהוציא את המקסימום מהם...
נערך לאחרונה על ידי jalvan ב 04/09/2012 16:35, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
יפה מאוד.
לא הבנתי איך אפשר לקבל לחץ חליטה משתנה כמו בלה מרצוקו עם ראש E61 רגיל.
הראש שיש אצלך זהה בדיוק לזה שיש בכל קוויקמיל אחרת - מאניטה ועד אקווילה.
ראש חליטה של לה מרצוקו עם בקרת לחץ הוא סופר מסובך גדול ומורכב.
(warm flush קיים בכל מכונות הדאבל בוילר - אם תחכה הרבה זמן הראש יתקרר לעומת הדוד ולכן נותנים פולס קצר לחימום.)
לא הבנתי איך אפשר לקבל לחץ חליטה משתנה כמו בלה מרצוקו עם ראש E61 רגיל.
הראש שיש אצלך זהה בדיוק לזה שיש בכל קוויקמיל אחרת - מאניטה ועד אקווילה.
ראש חליטה של לה מרצוקו עם בקרת לחץ הוא סופר מסובך גדול ומורכב.
(warm flush קיים בכל מכונות הדאבל בוילר - אם תחכה הרבה זמן הראש יתקרר לעומת הדוד ולכן נותנים פולס קצר לחימום.)
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- giladg1111
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 139
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 26 פעמים
תתחדש
נראית מכונה מדהימה שתספק לך הרבה עונג
נראית מכונה מדהימה שתספק לך הרבה עונג
תתחדש ותהנה, ראית מכונה מעולה עם פרמטרים מסקרנים שעל פניו נותנים אפשרות לשליטה ובקרה טובים.

כיף גדול לקרוא את ההודעה שלך שמראה התלהבות רבה מהמכונה וזה לדעתי חשוב מאוד. ההנאה שלנו מהתחביב/התמכרות היא חלק מהעניין...
נ.ב. לא כיף ממכונה כזו לשתות בספל עם ידית? (בידידות כמובן)
שא ברכה ותהנה מכל כוס קפה שאתה מפיק ממנה.

נ.ב. שני, באיזו מטחנה אתה משתמש?
כיף גדול לקרוא את ההודעה שלך שמראה התלהבות רבה מהמכונה וזה לדעתי חשוב מאוד. ההנאה שלנו מהתחביב/התמכרות היא חלק מהעניין...
נ.ב. לא כיף ממכונה כזו לשתות בספל עם ידית? (בידידות כמובן)
שא ברכה ותהנה מכל כוס קפה שאתה מפיק ממנה.
נ.ב. שני, באיזו מטחנה אתה משתמש?
- adi_habrusi
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 372
- נתן תודות: 133 פעמים
- קיבל תודות: 43 פעמים
תתחדש, מכונה מהממת !! תהנה ממנה, וספר לנו איך עקומת הלמידה שלה ? והאם באמת יש משמעיות לשינוי הטמפרטורה. תתחדש שוב, ופרגן עוד כמה תמונת שנוכל לריר
יום דבש
תתחדש ותהנה !
סייג אחד קטן ועקרוני לי, ברשות כולם...
בסכום המדובר, איני מבין מה הגליק הגדול, לעומת מה שמציעה אקספובר ברוטוס 4, עם דוודים גדולים, בניה לתלפיות והכי חשוב מבחינתי? השירות של רוני, במחיר נמוך בכמעט 2000 ג`ובות...
סייג אחד קטן ועקרוני לי, ברשות כולם...
בסכום המדובר, איני מבין מה הגליק הגדול, לעומת מה שמציעה אקספובר ברוטוס 4, עם דוודים גדולים, בניה לתלפיות והכי חשוב מבחינתי? השירות של רוני, במחיר נמוך בכמעט 2000 ג`ובות...
אם אני לא טועה
האקספובר מגיעה עם פרסוסטת !! לא בטוח
בנוסף מה אני צריך דודים כאלה גדולים חבל על החשמל
אני מסיים הקצפה לשתי קפוצינו גדולים ב 0.9 ותוך 3 שנות זה מגיע חזרה למעלה
לגבי מה שנאמר פה לגבי ה-לה-מרזוקו .....אני עוד לא ראיתי מכונה עם ראש e61 שכבר ב 4 בר מוציא מסות של שומן לכוס
וב-9 בר החליטה ממשיכה
הרי זה מה שהיצרנים עם הפאנל מתהדרים בו לא ?
בכל המכונות עם הראש e61 החליטה מתחילה מספר שניות אחרי הגעה ללחץ המקסימלי
דבר נוסף אם המכונה זקוקה לקחת מים תוך כדי חליטה זה לא משפיע על החליטה
עכשיו יש לי קפה חדש אני עלה שוטים חדשים
יום מקסים
האקספובר מגיעה עם פרסוסטת !! לא בטוח
בנוסף מה אני צריך דודים כאלה גדולים חבל על החשמל
אני מסיים הקצפה לשתי קפוצינו גדולים ב 0.9 ותוך 3 שנות זה מגיע חזרה למעלה
לגבי מה שנאמר פה לגבי ה-לה-מרזוקו .....אני עוד לא ראיתי מכונה עם ראש e61 שכבר ב 4 בר מוציא מסות של שומן לכוס
וב-9 בר החליטה ממשיכה
הרי זה מה שהיצרנים עם הפאנל מתהדרים בו לא ?
בכל המכונות עם הראש e61 החליטה מתחילה מספר שניות אחרי הגעה ללחץ המקסימלי
דבר נוסף אם המכונה זקוקה לקחת מים תוך כדי חליטה זה לא משפיע על החליטה
עכשיו יש לי קפה חדש אני עלה שוטים חדשים
יום מקסים
- liorcimbali
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 44
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 3 פעמים
יפיפיה אמיתית תיתחדש