רכישת מכונה ידנית ומטחנה, תקציב ~5K
-
Itsik
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 431
- נתן תודות: 40 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
שלום לכולם,
מזה 5 שנים יש ברשותי מכונת קפסולות של נספרסו (אסנזה) ולאחרונה גם צירפתי את האירוצ'ינו(מקציף חלב).
ממה שקראתי כאן בפורום בימים האחרונים, הבנתי שידנית עדיפה על אוטומטית ועדיף שתהא הפרדה בין מכונה למטחנה(בעיקר במקרה של תקלה באחת מן השתיים) וכו' וכו'.
כמעט כבר גיבשתי דעה על הסילביה אבל אז קראתי את המאמר שמשווה אותה לאוסקר ואת תוצאותיו כמו גם את הדיון הארוך שהגיע בעקבות ההשוואה ואת הדעות לשני הצדדים.
אישית אני שותה כ2 כוסות אספרסו ביום(בדר"כ קצר או כפול), אשתי שותה עוד כוס קפוצ'ינו בממוצע. בראש ובראשונה חשובה לי איכות האספרסו, אח"כ יכולת ההקצפה(אולי אשאיר את האירוצ'ינו) ונוחות התפעול. מהסילביה קצת "ירד לי" מכיוון שנראה שצריך להתמקצע בכדי להוציא ממנה אספרסו איכותי.
אז קודם כל, יש היום מכונות אחרות בשוק מלבד שתי אלו המוזכרות מעלה ששווה לשקול בטווח המחיר הזה? בהתבסס על מה שכתבתי, אפשר לקבל המלצה או הכוונה לגבי מכונה ומטחנה בצידה(או שאני טועה בעניין הידנית ואולי בכלל עדיף לי אוטומטית)?
תודה מראש לכולם.
איציק
מזה 5 שנים יש ברשותי מכונת קפסולות של נספרסו (אסנזה) ולאחרונה גם צירפתי את האירוצ'ינו(מקציף חלב).
ממה שקראתי כאן בפורום בימים האחרונים, הבנתי שידנית עדיפה על אוטומטית ועדיף שתהא הפרדה בין מכונה למטחנה(בעיקר במקרה של תקלה באחת מן השתיים) וכו' וכו'.
כמעט כבר גיבשתי דעה על הסילביה אבל אז קראתי את המאמר שמשווה אותה לאוסקר ואת תוצאותיו כמו גם את הדיון הארוך שהגיע בעקבות ההשוואה ואת הדעות לשני הצדדים.
אישית אני שותה כ2 כוסות אספרסו ביום(בדר"כ קצר או כפול), אשתי שותה עוד כוס קפוצ'ינו בממוצע. בראש ובראשונה חשובה לי איכות האספרסו, אח"כ יכולת ההקצפה(אולי אשאיר את האירוצ'ינו) ונוחות התפעול. מהסילביה קצת "ירד לי" מכיוון שנראה שצריך להתמקצע בכדי להוציא ממנה אספרסו איכותי.
אז קודם כל, יש היום מכונות אחרות בשוק מלבד שתי אלו המוזכרות מעלה ששווה לשקול בטווח המחיר הזה? בהתבסס על מה שכתבתי, אפשר לקבל המלצה או הכוונה לגבי מכונה ומטחנה בצידה(או שאני טועה בעניין הידנית ואולי בכלל עדיף לי אוטומטית)?
תודה מראש לכולם.
איציק
איציק.
אם אתה רגיל לנספרסו, קח בחשבון שמעבר למכונה ידנית זה הבדל של שמים וארץ בטעם האספרסו, אך גם הבדל של שמים וארץ בטרחה הכרוכה בהכנת הקפה. עם זאת, לרוב האנשים שאין להם בעיה עם התעסקות מסויימת, ההבדל שווה את הטרחה.
בתקציבך הייתי הולך על סילביה ומטחנת Compak K3. אל תבהל מהסילביה, היא מכונה מצויינת ובעזרת הפורום ה"התמקצעות" תגיע בקלות.
אם הקצפה היתה יותר קריטית לך, היה כבר כדאי לשקול שדרוג לאוסקר.
האספרסו של הסילביה מעולה. באוסקר אולי (ואפשר להתווכח על זה כפי שראית בעצמך) אפשר להגיע לזה יותר בקלות.
בתקציבך הייתי הולך על סילביה ומטחנת Compak K3. אל תבהל מהסילביה, היא מכונה מצויינת ובעזרת הפורום ה"התמקצעות" תגיע בקלות.
אם הקצפה היתה יותר קריטית לך, היה כבר כדאי לשקול שדרוג לאוסקר.
האספרסו של הסילביה מעולה. באוסקר אולי (ואפשר להתווכח על זה כפי שראית בעצמך) אפשר להגיע לזה יותר בקלות.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אם תצליח לקנות אוסקר+מטחנה ב 5K זה פתרון טוב.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
-
Itsik
- חבר פעיל מאוד

תודה לשניכם.
אם צריך אני אמתח את התקציב עוד קצת, אני מעדיף להוציא עוד קצת כסף היום מאשר בעוד שנתיים-שלוש לרצות לשדרג(גם אני מאלו שחולים במחלה חשוכת המרפא - "השדרגת").
מה אתם אומרים על Domobar? בסאפור היא עולה כמו האוסקר.
תודה
אם צריך אני אמתח את התקציב עוד קצת, אני מעדיף להוציא עוד קצת כסף היום מאשר בעוד שנתיים-שלוש לרצות לשדרג(גם אני מאלו שחולים במחלה חשוכת המרפא - "השדרגת").
מה אתם אומרים על Domobar? בסאפור היא עולה כמו האוסקר.
תודה
איציק.
אהלן ירון ,
אני בטוח שאתה בבריאות טובה ועושה חייל...כי אני מקפיד לברך אותך פעמיים ביום...
איזו מכונה מכרת לי....אחרי שלמדתיה על כל דיגדוגיה ודיקדוקיה, היא עולה על מיס סילביה ללא מקום להשוואה.
זה בערך כמו....להשוות את אורלי האוראלית (ויירמן) לבר רפאלי.
מה שלומך, בארה"ב הברית?
אני בטוח שאתה בבריאות טובה ועושה חייל...כי אני מקפיד לברך אותך פעמיים ביום...
איזו מכונה מכרת לי....אחרי שלמדתיה על כל דיגדוגיה ודיקדוקיה, היא עולה על מיס סילביה ללא מקום להשוואה.
זה בערך כמו....להשוות את אורלי האוראלית (ויירמן) לבר רפאלי.
מה שלומך, בארה"ב הברית?
-
Itsik
- חבר פעיל מאוד

ואגב DOMOBAR, שווה לשקול משהו כזה מתצוגה/מחיר?
http://www.coffeetime.co.il/product.asp?productid=721
http://www.coffeetime.co.il/product.asp?productid=721
איציק.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

תבדוק כמה זמן היא היתה שם בתצוגה...
בגדול לא צריכה להיות בעיה כי זאת מכונה יחסית פשוטה ואין הרבה מה שיתקלקל אבל אפשרלנסות להוריד עוד במחיר.
בגדול לא צריכה להיות בעיה כי זאת מכונה יחסית פשוטה ואין הרבה מה שיתקלקל אבל אפשרלנסות להוריד עוד במחיר.
- concordia
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 355
- נתן תודות: 52 פעמים
- קיבל תודות: 36 פעמים
לאו דווקא.Itsik כתב:ובתור מכונה(עם או בלי קשר למחיר), היא עדיפה על השתיים האחרות?...
אבל שווה שיחה עם רונה מקפה רות, אם זה הכיוון הוא עשוי לעזור במשהו. אני חושב שהאוסקר עליה דיבר עופר יכולה להיות באמת בחירה טובה ואם אתה רוצה לשדרג עוד כלפי מעלה וגם לקבל שירות מעולה, אז ל "אספרסימו" יש אניטה שזו מכונה מעולה לדרגה הזאת ושווה לראות אותה גם. קצת מבלבל אבל שווה לבדוק את האפשרויות לפני קניה מאשר להתחרט אח"כ. את "קדמה" כבר הזכרתי?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

מול סילביה כנראה שכן אבל אוסקר מאפשרת הקצפה וחליטה בו זמנית.
לאספרסו בלבד כנראה שהיא הכי טובה מבין כל אלה (אבל אני הייתי שם PID במקום תרמוסטט)
לאספרסו בלבד כנראה שהיא הכי טובה מבין כל אלה (אבל אני הייתי שם PID במקום תרמוסטט)
-
Itsik
- חבר פעיל מאוד

טוב, עשיתי קצת מחקר היום, ביקרתי בחנויות והחלטתי שאם אני רוצה מכונה להרבה שנים שתהא גם אמינה וגם מספקת כדאי כבר ללכת על HX עם ראש E61.
עכשיו ההתלבטות היא בין שתי מכונות כאשר אני נוטה לזולה יותר מביניהן אבל עדיין מבקש את דעתכם המקצועית בעד ובנגד בין השתיים.
ההתלבטות היא בין הVBM SUPER DOMOBAR לאופציה שהועלתה פה ונראית מבטיחה הQUICKMILL ANITA.
אשמח לתגובות.
עכשיו ההתלבטות היא בין שתי מכונות כאשר אני נוטה לזולה יותר מביניהן אבל עדיין מבקש את דעתכם המקצועית בעד ובנגד בין השתיים.
ההתלבטות היא בין הVBM SUPER DOMOBAR לאופציה שהועלתה פה ונראית מבטיחה הQUICKMILL ANITA.
אשמח לתגובות.
איציק.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

אניטה יותר קטנה וקומפקטית מה VBM. ל VBM יש דוד גדול כמעט פי 2.
אני הייתי הולך על ECM צ'ליני
אני הייתי הולך על ECM צ'ליני
בקופון הבא רשום 50 אחוז הנחה על כל מכונות הקפה במלאי תבדוק את זה אולי יצא משתלם.
www.buy2.co.il/Center/DailyDeal/Index/a ... 78aa76ffe4
www.buy2.co.il/Center/DailyDeal/Index/a ... 78aa76ffe4
-
Itsik
- חבר פעיל מאוד

טוב הרגתם אותי עכשיו, עד שכבר חשבתי שאני יודע מה אני רוצה.דבוטאנט כתב:אניטה יותר קטנה וקומפקטית מה VBM. ל VBM יש דוד גדול כמעט פי 2.
אני הייתי הולך על ECM צ'ליני...
תצא מנקודת הנחה שאני מכין בדר"כ 2 כוסות אספרסו ביום - יש משמעות עבורי לדוד הגדול פי 2?(במקרה של אורחים שיבואו לבקר אני אצטרך להכין לכל היותר 5-6 כוסות ברצף).
האם לצ'ליני יש יתרון על השתיים האחרות?
איציק.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

צ'ליני יותר קטנה מהסופר דומבר בגלל זה הזכרתי אותה והיא בנויה קצת יותר טוב מהאניטה.
אבל בסופו של דבר אלו בחירות טובות בכל מקרה.
אם אתה רוצה עוד אז יש גם בזרה ג'וליה...
אבל בסופו של דבר אלו בחירות טובות בכל מקרה.
אם אתה רוצה עוד אז יש גם בזרה ג'וליה...
מישהו יודע להסביר למה צריך PID במכונת HX? הרי היתרון של מכונת HX הוא ביציבות טמפ' וזמן התאוששות קצר.Itsik כתב:טוב, הפור נפל על בזרה BZ07 PID....
מי שמחפש שליטה אבסולוטית בטמפ' לוקח סינגל\דאבל בוילר עם PID, אבל מה פשר שילוב הכלאיים הזה?
אופיר
נראה לי די מיותר באמת, הרי המים ב HX כשעומדים יש להם חום מסוים וכשזורמים הם יותר קרים...
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
http://www.secretocafe.co.il
http://www.secretocafe.co.il