בעיה במקרן. האם לפנות ליבואן או למתקן אחר?

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #1 

על הבעיה שלי כבר רשמתי פה בשירשור נפרד:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... sc&start=0

הבעיה החמירה (ב 99% מההדלקות זה קורה. מה שאני עושה זה סוגר את המקרן עד שהמאוורר מפסיק לפעול ואז פותח שוב (אם אני מחכה 20 שניות אחרי שהמאוורר מפסיק זה חוזר על הבעיה) וזה מסתדר.
כשקניתי את המקרן נאמר לי שהאחריות היא לשנתיים אז לא מיהרתי להזמין שוב טכנאי. היום בשירות של יורוקום (שהוא זוועתי, דרך אגב) נאמר לי שטכנאי זה 250 ש"ח ואח"כ התיקון עלי. הייתי בשוק. שנה ושלושה חודשים ומי יודע כמה זמן עוד יחזיק עד שהבעיה תהיה קבועה.
כל עוד היתה אחריות, התשובה ברורה. השאלה היא מה לעשות עכשיו? יכול להיות שמתקן מקרנים אחר יהיה משתלם יותר?

תודה

ד"א, אם מישהו מבין בזה ורוצה לראות את הבעיה, צילמתי באייפון סרטון של פתיחה של המקרן כשהבעיה משתחזרת.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35089
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #2 

כלל אצבע זה לבדוק קודם אצל היבואן.
אתה יכול לראות אולי יניר גם מטפלים במקרן כמו שלך

האם אתה מזמין טכנאי אליך הביתה או מביא להם את המקרן?
המחיר של הטכנאי לא אמור להתקזז מעלות התיקון?

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #3 

guyezra כתב: האם אתה מזמין טכנאי אליך הביתה או מביא להם את המקרן?
המחיר של הטכנאי לא אמור להתקזז מעלות התיקון?
...
אני מזמין טכנאי אלי וזה עולה 250 ש"ח.
לא יודע לגבי השאלה השניה אבל אני עדיין עצבני מכדי להשתמש בשירותיו של היבואן. רציתי לדעת מניסיון של אחרים מה כדאי.
כרגע המקרן מתפקד. הפחד שלי זה שהתקלה תשתלט עליו ואז לא יהיה ניתן לראות כלום.
בעיה נוספת זה שאני לא יודע עד כמה בריא זה למקרן שאני מדליק אותו ישר אחרי שהוא נכבה כדי שהבעיה תעלם.

תודה

sagi1261
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 594
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #4 

כיבוי ונדלקה מהירה מקצרת את חיי המנורה.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #5 

למה להזמין טכנאי?
קח את המקרן למעבדה לכמה ימים.

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #6 

sagi1261 כתב:כיבוי ונדלקה מהירה מקצרת את חיי המנורה.
...
זה פחות מטריד אותי. מקסימום נזמין מנורה

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #7 

guyezra כתב:למה להזמין טכנאי?
קח את המקרן למעבדה לכמה ימים.
...
להוריד את המקרן קצת מסובך בשבילי. לשים אותו בחזרה מאוד מסובך בשבילי (ידיים שמאליות).
במקרה הזה אולי באמת עדיף לי לשלם את ה 250 ש"ח לטכנאי שיבוא. אם גם יוכל לתקן במקום זה יחסוך לי הרבה כאב ראש ועוול.

תודה

lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4049
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #8 

רוב הסיכויים שהטכנאי שיבוא אליך יבקש ממך להוריד את המקרן , אז יוצא שאתה לא חוסך כלום.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #9 

לא אמור להיות מסובך, 3 ברגים (מקסימום 4) בחיבור למתלה, וזהו

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #10 

lironk כתב:רוב הסיכויים שהטכנאי שיבוא אליך יבקש ממך להוריד את המקרן , אז יוצא שאתה לא חוסך כלום.
...
מה זאת אומרת? הטכנאי שיבוא אלי יוריד אותו בעצמו...

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #11 

אני מניח שאין מפלט מלפנות ליבואן. 250 ש"ח ילכו לפח בכל מקרה השאלה היא כמה יעלה התיקון (חייב להודות שזה ממש לא היה בתוכניות).
מה שמעצבן הוא שהבעיה היתה מהיום הראשון ובגלל שבחנות שקניתי אמרו לי שהאחריות היא לשנתיים לא מיהרתי לטפל. המקרן כרגע עובד ויכול להיות שימשיך לעבוד באותה המתכונת עד לסוף ימיו (מבחינתי, אם המנורה והבעיה תחזיק 5 שנים +\- זה סוף ימיו של המקרן והגיע הזמן לשדרג). בהנחה וזה מה שיקרה, הרווחתי. אם ימות לפני, בעסה וכואב מאוד בכיס.

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #12 

אני חייב לומר שהשרות אצל היבואן מתחת לכל ביקורת. שלחתי מייל עם סרטוני וידאו שמראים את הבעיה. לא קיבלתי שום יחס ואחרי שרדפתי אחרי נציגת השירות כמה ימים (דיברתי עם נציגים אחרים שהבטיחו לי שהיא תחזור אלי) היא אמרה לי שהיא לא קיבלה את הסרטונים.
צילצלתי השבוע שוב לשירות. איש השרות אמר לי שהוא יעביר אותי לטכנאים כדי שאני אסביר להם את הבעיה.
בהתחלה ענתה מרכזנית שהעבירה אותי לטכנאי. לאחר שוידאתי שזה טכנאי, התחלתי להסביר לו את הבעיה. הדרך שלי להסביר את הבעיה היא קודם לחזור על איך המקרן צריך להתנהג כשהכל תקין. למי שמכיר, לאחר כמה שניות מופיעה המילה panasonic ולאחר עוד 10-20 שניות קופצת למעלה מימין תמונה של כל החבורים שיש מאחורי המקרן (שלוש כניסות HDMI וכו'). כשתיארתי לו את זה הוא ישר ענה לי "לא ניתקלתי בבעיה כזאת". הייתי בהלם מהתשובה. שאלתי אותו "איזו בעיה?" (הרי רק הספקתי לתאר לו מה צריך לראות כשהמקרן תקין) אז הוא עונה לי "לא ניתקלתי בבעיה שתמונה של החיבורים מאחורה קופצת בפינת המסך".
או שדיברתי עם בן אדם חסר סבלנות ורע או שדיברתי עם בן אדם (סלחו לי על הביטוי) ממש טיפש.
איזה יחס מזלזל.

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #13 

המשך הסאגה עם יורוקום:
הזמנתי להיום טכנאי. בבוקר חשבתי לעצמי שאם הוא יקח את המקרן למעבדה, כל החג הלך. התקשרתי לשרות ושאלתי שאלה פשוטה, האם יש מצב שהטכנאי יתקן את המקרן בבית שלי ולא יקח את המקרן בכל מצב. התשובה היתה שחד משמעית כן, אם הוא יוכל, הוא יתקן את המקרן בבייתי. היום אחה"צ הגיע הטכנאי ואמר לי חד משמעית: מקרנים אי אפשר לתקן בבית הלקוח (חוץ מהחלפת מנורה שזה גם הלקוח יכול לעשות בעצמו). מה יצא לי מזה? איבדתי 320 ש"ח לחינם!!!!
כמו כן, בירור קטן לגבי התקלה היב תוצאה של 2000 ש"ח +\- לתיקון. ממש לא ברור אם שווה לתקן או לא. מה שבטוח, השארתי את המקרן אצלי וכנראה לא אעשה כלום עד שאי אפשר יהיה לצפות בו בכלל.
בקיצור, נפילה בחנות שבה קניתי + נפילה בשירות של יבואן המקרן. בו נקווה ששידרוג רציני של מערכת הסאונד לא תגרום לתקופה ארוכה של יובש בה לא יהיה לי כסף לקנות מקרן חדש והמערכת סאונד החדשה תהפך ל"צמח"

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9324
נתן תודות: 1557 פעמים
קיבל תודות: 357 פעמים

שליחה #14 

Kingikra
אני עוקב אחרי הנושא שלך מתחילתו.
ברשותי אין אמנם מקרן (מעולם לא היה), אבל אני מאוד רגיש לתקלות האלה.
גם לי יש כעת רסיבר ומדפסת במעבדה, אני מבין היטב את התסכול.

באמת חבל שלא פנית אל השירות עוד שכשהמוצר היה באחריות, אבל עכשיו זה כבר לא יעזור.

האם שקלת את האפשרות לשדרג למקרן אחר, בחנות שבה רכשת, תמורת טרייד הוגן?
כך תוכל ליהנות ממכשיר חדש ותקין (אולי אפילו טוב יותר), במקום להמשיך ולהתעצבן מהמצב הנוכחי.

לעומת זאת, אם תמתין עד שיתקלקל לגמרי, אז סביר להניח שלא תקבל עליו אפילו אגורה שחוקה.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #15 

ואם היה מתקן לך בבית וגובה 2000 ש״ח היית מתקן?

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #16 

bariko כתב:Kingikra

באמת חבל שלא פנית אל השירות עוד שכשהמוצר היה באחריות, אבל עכשיו זה כבר לא יעזור.

כך תוכל ליהנות ממכשיר חדש ותקין (אולי אפילו טוב יותר), במקום להמשיך ולהתעצבן מהמצב הנוכחי.

לעומת זאת, אם תמתין עד שיתקלקל לגמרי, אז סביר להניח שלא תקבל עליו אפילו אגורה שחוקה.
...
תשמע, אני בדיוק לקראת הוצאה מאוד כבדה (בשבילי כמובן) על שידרוג מערכת הסאונד. אין לי שום סיכוי להוציא לפועל את שני המהלכים ביחד. אם אני מחליט לטפל במקרן בצורה זו או אחרת, אני דוחה את ההוצאה על שידרוג הסאונד בשנתיים בטח שגם ככה אני מעכב את זה כבר כמה שנים טובות.
החלטה קשה מאוד.

תודה

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #17 

guyezra כתב:ואם היה מתקן לך בבית וגובה 2000 ש״ח היית מתקן?
...
שאלה מצוינת. מקרן ביד שניה ללא אחריות שווה אולי חצי ממה שעלה כחדש. 2000 ש"ח זה כשליש מהמחיר.
הטכנאי שהיה אצלי דיבר עם המעבדה ובמעבדה אמרו לו שיש סיכוי טוב שהמקרן ימשיך לחיות עם הבעיה (כאשר בכל הדלקה שניה זה מסתדר) לכל אורך חיי המנורה (אחרי מנורה אני בד"כ משדרג). הפחד שלי זה מה יקרה אם התקלה תשתלט ולא יהיה ניתן להדליק את המקרן בצורה תקינה בכלל.

אין ספק שאני בדילמה רצינית

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9324
נתן תודות: 1557 פעמים
קיבל תודות: 357 פעמים

שליחה #18 

kingikra כתב:
bariko כתב:Kingikra

...
תשמע, אני בדיוק לקראת הוצאה מאוד כבדה (בשבילי כמובן) על שידרוג מערכת הסאונד. אין לי שום סיכוי להוציא לפועל את שני המהלכים ביחד. אם אני מחליט לטפל במקרן בצורה זו או אחרת, אני דוחה את ההוצאה על שידרוג הסאונד בשנתיים בטח שגם ככה אני מעכב את זה כבר כמה שנים טובות.
החלטה קשה מאוד.

תודה
...

כן, מכיר את ההתלבטות הזו.
גם אני לבסוף החלטתי לתת עדיפות לשדרוג אודיו, למרות שחשבתי בכיוון של מקרן או מסך ענק.

מקווה שתצליח למשוך כמה שאפשר עם המקרן הנוכחי, עד שיתפנה לך שוב תקציב להחלפתו.

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”