בעיה מוזרה מאוד בראוטר

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
אוריאל פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2845
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #1 

היי יש לי ראוטר של TPLINK ששירת אותי נאמנה במשך כמעט 4 שנים . הדגם הוא wr641g.
לאחרונה שדרגתי את קו האינטרנט שלי למהירות 30/1.5.
המהירות להעלאה התעדכנה אך להורדה לא . אם אני מחבר את המחשב ישירות למודם המהירות המתקבלת תקינה כלומר 30 מגה להורדה ו1.5 להעלאה.
הנחתי שהבעיה היא בראוטר אך כשחיברתי אותו בחזרה וניסיתי להכנס לאתר בדיקת המהירות של הוט הוא לא התחבר לאתר , לכל אתר אחר כן אך ספציפית לזה לא . מיותר לציין שגם במקרה הזה כאשר מחברים את המחשב ישירות למודם הוא מתחבר לאתר הנ"ל בלי שום בעיה...
בכל אופן , עם ראטור מחובר מהירות ההעלאה המתקבלת היא 1.5 ולהורדה 12.

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

הראוטר שלך לא מתאים עבור מהירויות גדולות כאלו, אתה צריך פשוט להחליף ראוטר וזהו...
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

guy_k
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 899
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #3 

JEXY, כמי שעוסק בתחום, האם יש לך המלצה לראוטר עבור הציוד שיש למכורים לנושא? (100 מגה, מסכי 3D, סטרימרים, טאבלטים, NASים וכו...)

סליחה על הנצל"ש...

גיא
גיא, אני ואתה ודי!

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #4 

JEXY כתב:הראוטר שלך לא מתאים עבור מהירויות גדולות כאלו, אתה צריך פשוט להחליף ראוטר וזהו...
...
+1

אוריאל פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

טוב אז לכל הקופצים בראש , אני אודה לכם מאוד אם אין לכם תשובה אל תציעו עצות , להשתתף בדיון זה מגניב אבל לשלוח מישהו לקנות מוצר שהוא לא צריך לקנות זה פשוט מיותר . למתעניינים הצלחתי לפתור את בעיית הראוטר.
אין שום בעיה לראוטר עילג ככל שיהיה שתומך בתקן g לעבוד במהירות כזו , זה אפילו לא חמישים מגה . . .

guy_k
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 899
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #6 

אוריאל כתב:טוב אז לכל הקופצים בראש , אני אודה לכם מאוד אם אין לכם תשובה אל תציעו עצות , להשתתף בדיון זה מגניב אבל לשלוח מישהו לקנות מוצר שהוא לא צריך לקנות זה פשוט מיותר . למתעניינים הצלחתי לפתור את בעיית הראוטר.
אין שום בעיה לראוטר עילג ככל שיהיה שתומך בתקן g לעבוד במהירות כזו , זה אפילו לא חמישים מגה . . .
...
כוס מים קרים אולי?
לספור עד 10?
:4u:
גיא, אני ואתה ודי!

אוריאל פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

אין בעיה , שתיתי.עכשיו בנימה קצת יותר רצינית. אני חבר פה באתר כבר די הרבה זמן.יותר מדי פעמים כשיש לאנשים בעיה חברים פה קופצים מיד עם
ה"פתרון" - תקנה חדש כאשר לא באמת יש צורך , במקרה שלי זה ראוטר , לא עניין יקר יותר מדי.בהרבה מקרים אחרים מדובר על רכיבים הרבה יותר יקרים.
כסף לא גדל על עצים , אם אין לכם ידע מספק בנושא אז לא חייבים להמליץ.

dvirs12
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 51
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #8 

אז ככה..

לא ציינת אם אתה מוגדר בהוט בחיבור חייגן או ללא חייגן - תן לי לנחש - כשאתה מחבר ישירות למודם של הוט אתה לא צריך להפעיל חייגן בשביל להכנס לאינטרנט, נכון..?
אני חושד שאולי אתה מוגדר על חיבור ללא חייגן בכבלים, ובראוטר מוגדר חייגן שמתחבר על גבי החיבור ללא חייגן. זאת סיבה הגיונית לאור התיאור שנתת של המצב שבו אתה מצליח להכנס לאתר של הוט לעומת המצב שאתה לא מצליח להכנס (האתר הזה לא פועל בד"כ אם אתה מחובר בחיבור חייגן - האופציות היחידות להכנס זה או שאתה מוגדר על חיבור ללא חייגן, או שאתה מוגדר בכבלים על חיבור חייגן בזמן כשאתה מנותק מהחייגן - כלומר ברשת הפנימית של הוט).
עד כמה שידוע לי (בתור תומך טכני לשעבר באחת הספקיות) ראוטרים מתקשים יותר לספק מהירויות יציבות בחיבור חייגן בתשתית הוט (L2TP או PPTP) בעיקר מכיוון שאלא פרוטוקולים שמצריכים רמת עיבוד מסויימת בשביל לעבוד, לעומת זאת בחיבור ללא חייגן הראוטר כבר מקבל הכל אליו ו"לא צריך להתערב" ולעבד נתונים בעצמו. המלצתי היא לוודא שהראוטר שלך מוגדר על DHCP\DYNAMIC (תלוי בממשק של הנתב שלך) ולא PPTP או L2TP, תוודא שלאחר שהוא מפעיל את עצמו מחדש הגלישה עדיין עובדת (זה כדי לוודא שאתה באמת מוגדר אצל הוט בחיבור ללא חייגן) ואז - גם תוכל להתחבר לאתר של הוט, וגם יש סיכוי שהמהירות תשתפר.

אשמח לעדכון..

אוריאל פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

ok
בwan connection type מופיע l2tp
בdhcp מופיע enable

dvirs12
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #10 

בס"ד

כמו שחשדתי..

בWAN Connection Type תבחר DHCP (או DYNAMIC - לא זוכר איך זה בTPLINK), וAPPLY וAPPLY.
תן לו דקה וחצי לעלות, אם יש לך גלישה אחרי זה - בדוק אם אתה גולש, אם לא - בכל מקרה תהיה לך גישה לאתר הפנימי של הוט ותבצע בדיקת מהירות. אני חושב שככה תוכל לדעת כמעט בוודאות את מידת התאימות של הנתב.

עריכה:

אגב, מי הספקית שלך..?

אוריאל פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

בוא נאט שניה
תשתית - הוט
ספק - בזק בינלאומי

דבר שני - תודה רבה על העזרה
עכשיו נמשיך - זה לא משנה מה מוגדר אצל הספקית ? אני פשוט משנה את זה אצלי?

אוריאל פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

אם אני רוצה לשנות לdynamic ip אני צריך host name

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #13 

אוריאל
אבל הבעיה נפתרה לא?
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

dvirs12
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #14 

בס"ד

בעיקרון, מה שהכי משנה זה מה שמוגדר לך בהוט, אך מה שהוגדר לך בהוט תלוי בבקשה מהספקית שלך (במקרה שלך 014) אם היא מאשרת להוט מעבר לחיבור בלי חייגן או לא. במערכות של הוט מוגדר הIP שלך לפי הכתובת הפיזית(MAC) של המודם של הוט.
ולכן, אם אתה משנה בראוטר לDHCP / Dynamic ויש לך גלישה זה אומר שאתה מוגדר בהוט על חיבור ללא חייגן (MPLS).

החסרון בחיבור ללא חייגן בבזק בינלאומי (עד כמה שאני יודע), שהניתוב שלך לחו"ל יהיה דרך ניתוב של הוט ולא דרך הכבל התת ימי (יכול להיות שזה השתנה בכמה חודשים האחרונים והצליחו לחבר את לקוחות הMPLS לכבל התת ימי החדש של בב"ל, אבל זה המידע האחרון מהפעם האחרונה שבדקתי..).

אוריאל פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

ok , בכל אופן כרגע זה עובד.
למיטב הבנתי מהדברים שאמרת יש צורך בלבקש במבזק בינלאומי שיורידו אותי מחייגן (אין סיכוי בעולם שהם יסכימו) כדי להקל על הראוטר?

dvirs12
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #16 

בס"ד

שמח לשמוע.

חחח אחי, אם עובד לך כשבראוטר מוגדר DYNAMIC - זה אומר שבב"ל כבר אישרו (כנראה בעבר) מעבר לחיבור ללא חייגן, הכל בסדר חביבי - אתה יכול להרגע (הוט לא יכולים לעשות את זה על דעת עצמם).

חוץ מזה שלרב אין אינטרס לחברה להשאיר אותך על חיבור חייגן ולהתעקש על זה אלא אם כן יש לך מוצרים נלווים שרכשת דרכם שעובדים רק עם חייגן (כדוגמת סינון תכנים, גיימר וכדו'), או במקרה שאתה מתלונן על איטיות לחו"ל / פינגים גבוהים לחו"ל שאז לפעמים (כדוגמת בזק בינלאומי) הניתוב לחו"ל טוב יותר ומיטבי יותר בחיבור חייגן וזאת סיבה להעביר אותך. בכל זאת זו החלטה שלך, אין כזה דבר "אין סיכוי שהם יסכימו" - אם לקוח מבקש לעבור מחיבור חייגן לMPLS או להיפך - הוא פשוט צריך לבקש את זה מהשירות הטכני של הספקית (בב"ל) והספקית מעלים על הקו את הוט לאמת שנתוני החיבור זהים (שאצל שניהם אתה באותה מהירות כדי למנוע מצב של ניצול לרעה) והופ - הנציג של הוט מעביר אותך (אלא אם כן המערכות שלהם נפלו - מה שקורה שם בפועל כל שני וחמישי..)..

אם צריך עוד משהו אתה מוזמן לשלוח לי הודעה בפרטי.

דביר.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”