17 אחוז מע"מ?
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4216
- נתן תודות: 1658 פעמים
- קיבל תודות: 558 פעמים
זה בטח יעלה את מוצרי החשמל ב30% !!!!
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78880
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
- shraga007
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6362
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 200 פעמים
קרעו אותנו מכל הכיוונים, ואני מדבר על דברים שהם ביקושים קשיחים שקשה מאוד עד בלתי אפשרי בלעדיהם: מים,חשמל, מע"מ, דלק ועוד.
הבעיה שאני פסימי גם שאני חושב על הבחירות הבאות, מי יכול להבטיח שמישהו אחר יעשה אחרת.
אפילו ההטבה בדמות חינוך חינם מגיל 3 לא התאפשר לי לממש כי בגן שאליו שובצתי אין צהרון.
אין ברירה, חוסכים איפה שאפשר: ביטלתי את יס ועשיתי צלחת, את הסלולר צמצמתי במאות אחוזים, הרכב השני לי הוא אוטו קטן, ידני ומנוע 1000.
הבעיה שאני פסימי גם שאני חושב על הבחירות הבאות, מי יכול להבטיח שמישהו אחר יעשה אחרת.
אפילו ההטבה בדמות חינוך חינם מגיל 3 לא התאפשר לי לממש כי בגן שאליו שובצתי אין צהרון.
אין ברירה, חוסכים איפה שאפשר: ביטלתי את יס ועשיתי צלחת, את הסלולר צמצמתי במאות אחוזים, הרכב השני לי הוא אוטו קטן, ידני ומנוע 1000.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם
לפי דעתי המעמ זה החלק הטוב, יש דברים יותר גרועים שבסופו של דבר גם משפיעים הרבה יותר על ההכיס של רוב האנשים, דלק, חשמל, אוכל שעולה כל הזמן, ומה לא, מה שמעצבן שיבואנים ובעילי חנויות ועסקים מנצלים את זה ומקפיצים את המחירים הרבה יותר ממה שצריך, אבל הבעיה הכי גדולה זה שהמשכורות כבר שנים נשארות אותו הדבר ובמקרה הטוב עולות בכמה גרושים שהמחיה קופצת בעשרות אחוזים
-
JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
זה החידוד שחיפשתי, אבל טוב... שיהיה...oferlaor כתב:האמת? חשבתי שיבטלו את זה ברגע האחרון. זה חתיכת גזירה על הציבור....
אהבתי את הקטע שהוסיפו במס הכנסה את נקודות הזיכוי עבור ילדים, אבל מהדלת השנייה לוקחים מע"מ גבוהה יותר ומחירים שמרבית המוצרים עלו... הגענו שוב לאותו מקום רק עם עודף עצבים
- oferlaor
- מנהל

כן, רני רהב תמיד היה בעד הציבור ונגד בעלי ההון... אין לו אינטרסים בכלל...
כן, רני רהב תמיד היה בעד הציבור ונגד בעלי ההון... אין לו אינטרסים בכלל......
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73314
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3167 פעמים
הופתעתי מהתגובה הזו, ישנם גזירות הרבה יותר חמורות מהעלאת המע"מ באחוז, הרי בסה"כ הכללי כמה אחוז אחד יכול להשפיע על ההוצאות?oferlaor כתב:האמת? חשבתי שיבטלו את זה ברגע האחרון. זה חתיכת גזירה על הציבור....
- amira
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 680
- שם מלא: אמיר
- נתן תודות: 161 פעמים
- קיבל תודות: 89 פעמים
אתה רציני???C0rnFlex כתב:רק לסדר את האוזן: העלאת המע"מ באחוז מגלמת העלאת מס של 6.25% (17/16)...
מוצר/שירות שעלה קודם 100 ש״ח לפני מע״מ ו 116 ש״ח כולל מע״מ יעלה כעת (מבלי להתחשב בגמישויות ביקוש והיצע) 117₪. כלומר, 0.86%.
יש גבול לדמגוגיה!
- oferlaor
- מנהל

Huber
כי זה משפיע בראש ובראשונה על העניים. הם משלמים את זה במיליון דרכים שונות ובניגוד לעצמאים אינם יכולים להתקזז על מע"מ.
לגבי מעמד הביניים - זה משפיע אחרת. קח דירה. אם היא עולה מיליון ש"ח, אז היא עכשיו עלתה ב-10,000 ש"ח במחיר שלה.
מע"מ זה מיסוי עקיף (בדיוק כמו בלו) וביבי שנים רבות הטיף בעד מיסוי ישיר ונגד מיסוי עקיף (בלי קשר לזה שהוא רוצה להוריד מיסוי על הון). כל המהלכים של השנים האחרונות הם פשוט 180 מעלות מהעמדה הכלכלית הרשמית של הליכוד ושל ביבי בפרט.
כי זה משפיע בראש ובראשונה על העניים. הם משלמים את זה במיליון דרכים שונות ובניגוד לעצמאים אינם יכולים להתקזז על מע"מ.
לגבי מעמד הביניים - זה משפיע אחרת. קח דירה. אם היא עולה מיליון ש"ח, אז היא עכשיו עלתה ב-10,000 ש"ח במחיר שלה.
מע"מ זה מיסוי עקיף (בדיוק כמו בלו) וביבי שנים רבות הטיף בעד מיסוי ישיר ונגד מיסוי עקיף (בלי קשר לזה שהוא רוצה להוריד מיסוי על הון). כל המהלכים של השנים האחרונות הם פשוט 180 מעלות מהעמדה הכלכלית הרשמית של הליכוד ושל ביבי בפרט.
- shraga007
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6362
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 200 פעמים
דברים שרואים משם לא רואים מכאן.puma1 כתב:ביבי גם כתב ספר נגד עסקאות על חיילים חטופים, ושיחרר את שליט בשביל יותר מ1000 מחבלים...
ביבי פשוט איבד את זה.
הוא לא מפספס אף הזדמנות להמאיס את עצמו על הציבור.
ולא רק כלכלית. גם ביטחונית הוא אכזבה גדולה.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם
הבעיה שאין כל כך אלטרנטיבות ( ואם נעזוב לרגע את החלק המדיני ) אני לא רואה אף אחד שיביא שינוי חברתי, כולם רק מדברים ואחרי הבחירות כאילו כלום, הבושה הכי גדולה זה עמיר פרץ שאחרי הבחירות רץ להיות שר הביטחון ( WTF ??? ׂ) הבעיה העוד יותר גדולה זה שלציבור יש זיכרון קצר, ומהר מאוד שוכחים
מה עיניין העצמאים פה?oferlaor כתב:Huber
כי זה משפיע בראש ובראשונה על העניים. הם משלמים את זה במיליון דרכים שונות ובניגוד לעצמאים אינם יכולים להתקזז על מע"מ....
עצמאים יכולים לקזז מע"מ רק על הוצאות מוכרות.
אז קודם כל, נהנים מכך רק עצמאים שמרמים בהגשת הוצאות פרטיות כהוצאות עסקיות (והם נהנים מכך עוד יותר מההקלה במס הכנסה הנגזרת).
שנית, גם אם התופעה הנ"ל נפוצה מבחינת מספר האנשים שעושים אותה, היא עדיין שולית כי רק חלק קטן מההוצאות הפרטיות של בן אדם ניתן להסוות כך.
ה"בניגוד" לא במקום לגמרי. יש גם עצמאים עניים, והם גם נפגעים מעליית המע"מ.
נערך לאחרונה על ידי moco ב 03/09/2012 18:27, נערך פעם 1 בסך הכל.
משה