כדאי לתקן Grundig SV80?

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
Form78HiFi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1118
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 129 פעמים

שליחה #1 

זה

הוא נדלק, צד אחר עובד ויש לציין נשמע טוב, שני בקושי חי, אבל הדבר שאני הכי "אוהב" זה הריח שיוצא ממנו אחרי איזה 10 דקות...

ריח חריף, מוזר של "אלקטרוניקה", זה בטוח לא תוכנן כך ובעיקר "מודיע" שמשהו לא בסדר...

קיצר, מה אומרים?

yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4149
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 260 פעמים

שליחה #2 

עושה רושם שיש לו בניה לא רעה , 4 טריסיסטורי הספק לכל צד .
מענין מה ההספק שלו .

חיצונית הוא נראה קצת " חסר יופי " :) , אבל הבניה הפנימית מעידה על משהו איכותי
ככה שאני הייתי נוטה להשאיר
תבדוק את טרניסיסטורי ההספק\יציאה , אולי הם שרופים .

Form78HiFi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

אני חושב שההספק הוא 40w לצד.

mr_dish
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 735
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #4 

הגרמנים (כן, אז עדיין היו יצרנים גרמניים נהדרים) בנו מוצרי HI FI נפלאים שצילצלו הרבה יותר טוב מרוב הסחורה שהחלה לטפטף ארצה בסוף שנות ה-60...

לא אשכח את הרדיו הנייד שהיה לי - סטליט רב תדרים עם צליל ה-FM הכי מדליק בארץ...להקשיב לאייבי נתן, בחוף הים, ברקע השקיעה הנהדרת, מתחת החתיכה הצמודה ו...ברקע - ה"נשרים" מלווים את הכתום צונח למי הים, עם הצליל הכי נפלא שהיה ניתן להשיג....

RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2548
נתן תודות: 166 פעמים
קיבל תודות: 263 פעמים

שליחה #5 

מזכיר מעט את הטלווקס...
וכן, תקן אותו,מה יש להפסיד?

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #6 

איזה מכשיר נחמד.יש לך גם את הטיונר התואם שלו?
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

Form78HiFi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

לצערי אין לי את הטיונר.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #8 

רגע רגע, בוא נעשה רוורס שנייה, מאיפה? בן-אדם אתה לא מפסיק להפתיע... מה זה? ההספק של הדבר הזה הוא כנראה הסוד הגרמני השמור ביותר משום שהוא לא מופיע בשום מקום. מעניין. מאוד מאוד אופייני לוינטאז' גרמני מאמצע שנות ה-60. קצת כמו רכבים של Audi - אין הרבה דאווין, מאוד פונקציונאלי, כמעט צנוע, אבל הכל רק מראית עין. מדובר בשדים אמיתיים. מכשירים מעולים. אני לא הייתי מתאפק לנסות לראות מה קורה בפנים... לדעתי שווה את המאמץ. נורא מעניין אותי איך נראית אלקטרוניקה גרמנית מהשנים האלה. יש סיכוי לקצת פורנו? מה זה בחזית מצד שמאל? שני שקעי DIN? למה?

יש לי איפה שהו מערכת משולבת של Grundig של סבא שלי משנות ה-40 שכוללת רדיו מנורות עם כפתורי שנהב מוזהבים, פטיפון 78 עם מכסה עץ מתרומם ששוקל איזה 10 ק"ג, וכל העסק עטוף בשולחן עץ אגוז מרהיב על ארבע רגליים. ממה שאני זוכר יש על הציוד הגרמני שלייף לק שיכול להחזיק 200 שנים - אבל כשהוא מתחמם הוא מתחיל להפיץ ריחות מאוד מיוחדים. אולי זה הריח - ולאו דווקא אלקטרוניקה שרופה?

פורמ' - אין עוד משהו שאתה מסתיר מאיתנו???

Form78HiFi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

רגע רגע, בוא נעשה רוורס שנייה
...
איך רוורס עכשיו? אני באובר דריב...

מאיפה?
...
שוק הפישפשים, חנות של איזה אספן מטורלל שהילדים שלו (מדובר על לפני 3 שנים בערך) מכרו את תכולתה לאחר שנפטר. החנות (מחסן) היתה ממוקמת בסוף רחוב עולי ציון ליד מכונות הכביסה והמקררים בצד ימין, היום החנות כבר לא קיימת.

התחברתי עם הבת (היא נשואה וגם אני להרגע... מקצועי לחלוטין). והיא סיפרה לי שיש בבית של האבא חדר עם כל מיני מכשירים שהוא לא רצה שיהיו בחנות בשוק ולמה שאי לא אבוא לראות....

את רצינית?!?

אתה יכול לחיות 10 פעמים ולא להתקל במשפט כזה...

(משם אגב גרפתי - בין השאר - את ה ST 550, או ה JVC SR301 שהתגלה כמגבר עם סאונד נעים כמו המעדנים של Muller)

בכל אופן, הנ"ל "קרץ" לי מאיזו פינה בעוד יום שישי שביקרתי בחנות. והחנות... מה אגיד, מזדרון צד כמו אני לא יודע מה, משני הצדדים מדפי ברזל חלודים עם ציוד עד התקרה, הכל "תפוס" אחד לשני, כל הוצאת (ואפילו הזזת) איזה שהוא מכשיר עלולה לגרום לצונאמי של מגברים ורמקולים השועטים בכיוון מטה - בדיוק היכן שהראש שלך ממוקם...

אז שם מצאתי את הגרונדיג, 50 ש"ח ע"פ זיכרוני (שבד"כ אינו מטעני, אך תמיד יש יוצאים מן הכלל..)

יש סיכוי לקצת פורנו?
...
פורנו רך, כמובן.
המגבר יגיע אל ביתי רק עוד שבועיים... (הוא באיזה מחסן נטול לחות בצפון)

מה זה בחזית מצד שמאל? שני שקעי DIN? למה?
...
לאוזניות, משוגעים...

ש לי איפה שהו מערכת משולבת של Grundig של סבא שלי משנות ה-40 שכוללת רדיו מנורות עם כפתורי שנהב מוזהבים, פטיפון 78 עם מכסה עץ מתרומם ששוקל איזה 10 ק"ג, וכל העסק עטוף בשולחן עץ אגוז מרהיב על ארבע רגליים.
...
רגע רגע, בוא נעשה רוורס שנייה, מאיפה? בן-אדם אתה לא מפסיק להפתיע... מה זה?
(הייתי חייב...)

ממה שאני זוכר יש על הציוד הגרמני שלייף לק שיכול להחזיק 200 שנים - אבל כשהוא מתחמם הוא מתחיל להפיץ ריחות מאוד מיוחדים. אולי זה הריח - ולאו דווקא אלקטרוניקה שרופה?
...
הוא הפיץ את אותו הריח ללא הכיסוי עץ.

פורמ' - אין עוד משהו שאתה מסתיר מאיתנו???
...
ברור שיש..

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'

שליחה #10 

"הריח" הזה הוא ניחוח אופייני של רכיבי אלקטרוניקה ישנים ושל ה-PCB הישנים.הם באמת מפיצים ריח כזה ובמיוחד כשהם מתחממים.ואגב,הריח יהיה שונה בין מגברים מתוצרת אירופית ישנה לתוצרת יפנית ישנה(אני לא צוחק).אם אני פותח את הטנדברגים שלי או את האירופאים האחרים שיש לי באוסף,כל רכיבי האלקטרוניקה שבהם הם אוסף של כל מיני חברות מאירופה,והחומרים שמהם הם עשויים פשוט מריחים אחרת..
נערך לאחרונה על ידי Kosh ב 02/09/2012 23:07, נערך פעם 1 בסך הכל.

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1583
נתן תודות: 496 פעמים
קיבל תודות: 403 פעמים

שליחה #11 

דרך אגב, האתר בראש השרשור פשוט מרתק לקוראי צרפתית. (Y) (Y)
אני "חורש" אותו בשעות האחרונות.
http://www.stef.free.fr/hifi/index.htm

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'

שליחה #12 

tomyeshuah כתב:דרך אגב, האתר בראש השרשור פשוט מרתק לקוראי צרפתית. (Y) (Y)
אני "חורש" אותו בשעות האחרונות.
http://www.stef.free.fr/hifi/index.htm
...
באמת אתר יפה ועמוד השער עם המרנץ מאוד יפה ומקורי. (Y) חבל שאני לא קורא צרפתית..

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1583
נתן תודות: 496 פעמים
קיבל תודות: 403 פעמים

שליחה #13 

יש להם מעיין "טלווקס" צרפתי. הן בעיצוב המכשיר והן סכמטית (למרות שהמקרה קיים ברוב המגברים האירפואים מהתקופה):
http://www.stef.free.fr/hifi/pages/Fran ... eCH50.html

וגם פעם ראשונה שאני נתקל במידע ברשת אודות ה-NEC הנדיר הבא, הזכור לי מילדות כמגבר הראשי במערכת של דודי בצרפת (לפחות מהסדרה): http://www.stef.free.fr/hifi/pages/NecA7E.html
[img2=550x350]http://www.stef.free.fr/hifi/images/nec ... -7E.01.JPG[/img2]
[img2=550x376]http://www.stef.free.fr/hifi/images/nec ... -7E.03.JPG[/img2]

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

Form78HiFi כתב:
מה זה בחזית מצד שמאל? שני שקעי DIN? למה?
...
לאוזניות, משוגעים...
...
מהרייך, ימח שמו, נפטרנו - אבל המורשת של מכון התקנים הגרמני תשאר איתנו, כנראה, באמת עוד 1000 שנים. איזו בירוקרטיה מדהימה. לא מתייאשים הייקים האלה. הם הצליחו להדביק את כל תעשיית האלקטרוניקה עד סוף שנות ה-70 עם השקעים האלה. זה ה-USB של המאה ה-20'. :lol:

נ.ב. טעיתי. המערכת של סבא שלי זה Telefunken לא Grundig.
Kosh כתב: "הריח" הזה הוא ניחוח אופייני של רכיבי אלקטרוניקה ישנים ושל ה-PCB הישנים.הם באמת מפיצים ריח כזה ובמיוחד כשהם מתחממים.ואגב,הריח יהיה שונה בין מגברים מתוצרת אירופית ישנה לתוצרת יפנית ישנה(אני לא צוחק).
...
לא מצחיק. זה ככה. הלוחות היפניים של שנות ה-70 עשויים קרטון ונסורת והם באמת מסריחים רצח. בחלק מהאלקטרוניקה של שנות ה-60 היה חומר מבודד עמיד חום ששימש בבידוד מוליכים לטרנזיסטורים הסופיים שקראו לו Systoflex. דומה קצת לבידוד בד של חוטי חשמל בבתים משנות ה-30 בחיפה ות"א ומזכיר את החומר המודרני סביב חוטי חשמל במגהצים ותנורי אפייה. כשהדבר הזה מתיישן, הוא מאבד את התכונות שלו ומתחיל להסריח כמו נבלה כשהוא מתחמם.

Form78HiFi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

חבל שאני לא קורא צרפתית..
...
right click

translate to English

in Chrome

RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2548
נתן תודות: 166 פעמים
קיבל תודות: 263 פעמים

שליחה #16 

אם כבר מדברים על ריחות...
מכר שלי,שברשותו מזה מספר שנים 9090 קרא לי יום אחד כדי לעזור לו בבעיה...מציאת מקור הסרחון שעלה מהרסיבר,ואני מדבר על סרחוןןןןןןןןןןןןןןןןן...כמו של נבלה !!! איכססססססססססססס
המעיים של שנינו יצאו שם...ברצינות :evil:
פתחנו את מכסה העץ והריח החל להתפוגג, החזרנו את מכסה העץ והריח מתגבררר, נכון, העץ הסריח מהצד הפנימי שלו כמו פגר ועד היום אין לנו מושג ממה זה נובע,פנים הרסיבר נקי וללא ריחות כלל.
הפתרון היה קל ונעים...התזנו המון ספריי לניקוי רהיטים על צידו הפנימי של מכסה העץ,הנחנו לו להתייבש היטב,וזהו,כך נפתרה לה הצרה :wink:
מישהו כאן נתקל בזה?

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

לא. אין שום סיבה הגיונית. עברו אצלי הרבה כאלה לשיפוץ. הם עשויים דיקט חמש שכבות ומכוסים פורניר מהצד העליון. הם מחוזקים כהלכה במשולשי תמיכה מעץ בפינות הפנימיות ואין שם שום חומר אורגני למעט הדבק שמחזיק את המשולשים. קשה לי להעלות על דעתי מה מחולל כזו ריאקציה חריפה. מוזר. אולי מת לו שם איזה עכבר - אולי המכסה נרטב ונרקב :?: שאריות של חומר אורגני יורדות עם אמוניה, אקונומיקה וסודה קאוסטית. אל תשאל מאיפה אני יודע - אבל כל מי ששכח שניצלים במקרר המופשר יכול לאשר..

yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4149
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 260 פעמים

שליחה #18 

בקשר לריח ...אז את ה 2250B שלי מצאתי ליד הפח .
ואיזה שנה או שנתיים היה לו ריח של שתן ..
כנראה איזה כלב עבר ליד המגבר לפני ..

maya1
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1365
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 96 פעמים

שליחה #19 

וואו סליחה על ההקפצה - אבל היתי חייב...
פשוט חטפתי פלאשבק מתקופת הנעורים שלי שבחדר שלי היה את הגרונדיג הזה (SV80) עם הפטיפון והרמקולים המקוריים (ללא הטיונר) - איזה כיף היה לי אחרי ששכנעתי את הדודה שלי שהחזיקה אותו לא מעט שנים כמעט ללא שימוש ורצתה לשמוע רדיו וקסטות - הלכתי וקניתי לה איזה מערכת משולבת אקאי בכמה גרושים בעד הגרונדיג הזאת... איזה כיף היה לי... איזה צליל חם... וואו נוסטלגיה אמיתית !!!
וויתרתי עליו בקלות מדי - אחרי כמה שנים - כשאחד מבניה (בן הדוד שלי..) רצה אותו בחזרה.... :בוכה:

Form78HiFi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

המכשיר עדיין לא יצא לתיקון..

אבל עכשיו עשית לי חשק לקדם את העניין....

בקרוב... פורנו רך (...יענו תמונות)

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”