מחפש מנוע ומד חום להרכיב על החביתוש
אחרי כמה חודשים שיש ברשותי את החביתוש, החלטתי לקחת את זה צעד קדימה (מקווה שצעד חכם).
הכנסתי לתוך החביתוש קפיץ מתכת (בעזרתו של גלעד המלך!), כך שמה שנשאר לי לעשות הוא להתקין מנוע (החביתוש שלי איננו ממנוע) ומד חום לבקרה.
שאלותיי הם:
1. המלצות למנועים, אם משהו מכיר מקום שאוכל לקחת את החביתוש שיסתכלו ויתקינו לי עליו מנוע זה יהיה אדיר, אם אין אפשר רק המלצות לסוג מנועים ו/או קישור לאתרים המספקים ציוד זה (את ההתקנה אני אנסה לעשות לבד).
2. המלצות למודד חום, רצוי שיהיה ארוך שיגיע עד הפולים מהצד של המכונה.
אין הגבלת תקציב, מעדיף דברים טובים ואיכותיים ולא כאלו שיתקלקלו מהר.
אשמח לעצות נוספות, תודה רבה!!
הכנסתי לתוך החביתוש קפיץ מתכת (בעזרתו של גלעד המלך!), כך שמה שנשאר לי לעשות הוא להתקין מנוע (החביתוש שלי איננו ממנוע) ומד חום לבקרה.
שאלותיי הם:
1. המלצות למנועים, אם משהו מכיר מקום שאוכל לקחת את החביתוש שיסתכלו ויתקינו לי עליו מנוע זה יהיה אדיר, אם אין אפשר רק המלצות לסוג מנועים ו/או קישור לאתרים המספקים ציוד זה (את ההתקנה אני אנסה לעשות לבד).
2. המלצות למודד חום, רצוי שיהיה ארוך שיגיע עד הפולים מהצד של המכונה.
אין הגבלת תקציב, מעדיף דברים טובים ואיכותיים ולא כאלו שיתקלקלו מהר.
אשמח לעצות נוספות, תודה רבה!!
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
מנוע אפשר לחבר כמו שרם שם - אפשר לקנות ממנו את כל הקיט אבל זה די יקר.
יש שם בידוד חום של המנוע משאר החביתוש והוא עשה את זה כמו שצריך.
בעיני זה נזם באף חזיר - חביתוש עם מנוע לא מסתדר לי בעין.
מדידת טמפרטורה בחביתוש לדעתי לא אפשרית - המקום היחיד שאפשר לקדוח חור בשביל תרמוקאפל הוא מהציר בצד ההפוך לפתח מילוי ואין שם מקום לקדוח כמעט.
צד שני זה פתח מילוי הפולים - לא מעשי וכל השאר מסתובב
יש שם בידוד חום של המנוע משאר החביתוש והוא עשה את זה כמו שצריך.
בעיני זה נזם באף חזיר - חביתוש עם מנוע לא מסתדר לי בעין.
מדידת טמפרטורה בחביתוש לדעתי לא אפשרית - המקום היחיד שאפשר לקדוח חור בשביל תרמוקאפל הוא מהציר בצד ההפוך לפתח מילוי ואין שם מקום לקדוח כמעט.
צד שני זה פתח מילוי הפולים - לא מעשי וכל השאר מסתובב
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
אין ספק שזה פחות יפה מאשר הגרסה ללא המנוע, אבל אני ממש לא מקנא במי שצריך לשבת 15-20 דקות ולסובב את זה.דבוטאנט כתב: בעיני זה נזם באף חזיר - חביתוש עם מנוע לא מסתדר לי בעין....
גם לדעתי המיקום ההגיוני היחידי למד טמפ' הוא בצד של הידית הקבועה (כי היא לא ממש מסתובבת בת'כלס), רק צריך לחשוב מה קורה כשאתה מרים אותו משם כדי למלא או לבדוק את התקדמות הקליה.
BBuu, מה הרעיון של הוספת הקפיץ, תוכל להסביר?
חשבתי אולי להוסיף לחביתוש מחיצה כלשהי לערבוב הפולים בפנים כמו בג'ין, אבל אני לא יודע מה יהיו ההשלכות על הולכת החום שם.
בנוגע לעצתו של יוסיסופר, כמובן ששקלתי לפנת ישירות לקופי טק אולם אני מעדיף לעשות זאת בעצמי, כך אוכל לנסות ולבחור את סוג המנוע (כמה סיבובים לשניה). כמו כן המנוע המוצע בקופי טק מחובר בעזרת גלגלי שיניים לידית, אישית אני מעדיף לחבר באמצעות רצועה שאותה אוכל להרכיב ולהוריד בכל עת.
מאור_בר, בנוגע לקפיץ, מדובר בסך הכל בחוט מתכת לא כל כך עבה שגלעד סובב על פני בקבוק (כדי לקבל צורת קפיץ) והכניס אותו לתוך החביתוש. לאחר ההכנסה עשינו בדיקה שבה סובבתי את החביתוש רק לאותו הצד (בלי לעשות את ההקפצות של הפולים). התוצאה הייתה טובה מאד, הפולים התערבבו ויצאו אחדים כמעט ויותר טוב ממה שהייתי עושה ללא הקפיץ. מסקנה זו הביאה לי את רעיון חיבור המנוע.
דבר נוסף, ששכחתי לציין, בזמן הבדיקה אצל גלעד חיברנו מד חום דווקא דרך הידית הנשלפת (יש לי בה חורים). התוצאה גם כן הייתה טובה מאד, המד חום נגע בפולים ומסר את הטמפרטורה המדוייקת.
בכל אופן, היום נסעתי לת'א לחפש מנוע מתאים, בעת החיפושים הבנתי שהדבר אינו פשוט כפי שחשבתי ולפיכך אזניח לעת עתה את קנייה המנוע עד שאדע בדיוק איך הכל עתיד לתפקד ואיך אחבר אותו. אם כן, אשמח התייחסות לגבי מד חום. הבנתי מגלעד שיש חברה בשם SESTOS שמוכרת רק את הבקר. אשמח אם תסבירו לי איזה מד חום צריך לקנות כדי שהוא יוכל להתחבר ל SESTOS ושיהיה מספיק ארוך להגיע לפולים.
תודה רבה!
מאור_בר, בנוגע לקפיץ, מדובר בסך הכל בחוט מתכת לא כל כך עבה שגלעד סובב על פני בקבוק (כדי לקבל צורת קפיץ) והכניס אותו לתוך החביתוש. לאחר ההכנסה עשינו בדיקה שבה סובבתי את החביתוש רק לאותו הצד (בלי לעשות את ההקפצות של הפולים). התוצאה הייתה טובה מאד, הפולים התערבבו ויצאו אחדים כמעט ויותר טוב ממה שהייתי עושה ללא הקפיץ. מסקנה זו הביאה לי את רעיון חיבור המנוע.
דבר נוסף, ששכחתי לציין, בזמן הבדיקה אצל גלעד חיברנו מד חום דווקא דרך הידית הנשלפת (יש לי בה חורים). התוצאה גם כן הייתה טובה מאד, המד חום נגע בפולים ומסר את הטמפרטורה המדוייקת.
בכל אופן, היום נסעתי לת'א לחפש מנוע מתאים, בעת החיפושים הבנתי שהדבר אינו פשוט כפי שחשבתי ולפיכך אזניח לעת עתה את קנייה המנוע עד שאדע בדיוק איך הכל עתיד לתפקד ואיך אחבר אותו. אם כן, אשמח התייחסות לגבי מד חום. הבנתי מגלעד שיש חברה בשם SESTOS שמוכרת רק את הבקר. אשמח אם תסבירו לי איזה מד חום צריך לקנות כדי שהוא יוכל להתחבר ל SESTOS ושיהיה מספיק ארוך להגיע לפולים.
תודה רבה!