הטלויזיה שלי LG LM671 מודיעה לי על עדכון גירסה over the air לגירסה 4
מה זה השטויות האלה? הם לא יכולים לתקן שטות כזאת בעדכון גירסה פשוט?mogda כתב:כן לזה עדיין אין פתרון וגם לא נראה לי שיהיה לפי מה שהבנתי מאחד המנהלים בח.י
גם בדגמים של שנה שעברה זה היה ככה...
לחבר שלי יש דגם ישן מיבוא מקביל LW4500 דגם מלפני שנתיים , ואצלו העברית מצויינת ב USB !!!
אני לא מבין מה הבעיה???
הבעיה היא לא ב LG אלא בסטנדרט של כותבי התרגום
בלי להיכנס לפרטים יותר מידי טכניים אציין שישנן שתי שיטות לכתיבת פיסוק בכתוביות העברית:ofer7845 כתב:אבל בסרט שמוקרן בחיבור USB הסימני פיסוק עדיין הפוכים...
1) השיטה הויזואלית - שבו הנקודה בסוף המשפט (כפי שרואים על המסך) דווקא מופיע בתחילת המשפט בתוך קובץ התרגום. שיטה זו התקבלה משום מה אצל כותבי התרגומים למיניהם למרות שהיא לא הכי נוחה בעולם. כנראה שהתוכנות הראשונות שהציגו תרגום עבדו בשיטה הזו.
2) השיטה הלוגית - שבו הנקודה בסוף המשפט (כפי שרואים על המסך) מופיעה גם בקובץ בסוף המשפט.
לעניות דעתי השיטה הלוגית היא ההגיונית יותר והפשוטה יותר למימוש והיא זו שמשמשת את LG וגם כל מיני תוכנות אחרות שמשמשות אותי (בעיקר לאייפון ולאייפד). מכיוון שאני מעריך שקוד הצגת הכתוביות מצוי באלפי מוצרי LG זו בעיה טכנית לא פשוטה לשנות את השיטה שבה הם עובדים.
חבל שעולם התרגומים הישראלי התיישר לפי השיטה הוויזואלית. לפעמים הסטנדרט הראשון (והלא כל כך מוצלח) מתקבע ואח"כ לך תשנה אותו.
בכל אופן, אני כתבתי לעצמי תוכנת המרה פשוטה שממירה לשיטה הלוגית והכל מסתדר.