שאלות לגבי הכנה במקינטה
אהלן חברים,
יש לי כמה שאלות קצרות לגבי הכנת קפה במקינטה.
ברשותי מקינטות של ביאלטי, מוקה אקספרס, ומקציף טוטקרמה.
1. האם זה נכון שעל מנת לקבל את מנת האספרסו "לפי הספר" הקפה בקנקן (החלק העליון) צריך להגיע עד לקצה התחתון של המשפך? עשיתי ניסויים מתאימים, זה אכן יוצא טעים יותר, אני שואל סתם כדי להבין אם זה באמת גודל המנה.
2. האם זה נכון ששימוש במים קרים (מהמקרר) מוציא טעם טוב יותר מהקפה? שמעתי כל מיני טיפים כמו לשים מים חמים כדי לקצר את הזמן שהקפה על האש או לשים מים קרים כדי להאריך את הזמן, אני לא מצליח להחליט מה "נכון יותר".
3. לגבי הכנת קפוצ'ינו - שמתי לב שבחלק מבתי הקפה דואגים שהחלב המוקצף יהיה סמיך מאוד והקצף יהיה משולב עם הקפה באיזושהי צורה, כלומר לא חתיכה אחת של חלב מוקצף אלא כזה שיש בו מעט מהקפה. לדעתי זה הקרמה של האספרסו. האם יש דרך לקבל קצף באותה רמה בעזרת האמצעים שיש לי?
תודה רבה!
יש לי כמה שאלות קצרות לגבי הכנת קפה במקינטה.
ברשותי מקינטות של ביאלטי, מוקה אקספרס, ומקציף טוטקרמה.
1. האם זה נכון שעל מנת לקבל את מנת האספרסו "לפי הספר" הקפה בקנקן (החלק העליון) צריך להגיע עד לקצה התחתון של המשפך? עשיתי ניסויים מתאימים, זה אכן יוצא טעים יותר, אני שואל סתם כדי להבין אם זה באמת גודל המנה.
2. האם זה נכון ששימוש במים קרים (מהמקרר) מוציא טעם טוב יותר מהקפה? שמעתי כל מיני טיפים כמו לשים מים חמים כדי לקצר את הזמן שהקפה על האש או לשים מים קרים כדי להאריך את הזמן, אני לא מצליח להחליט מה "נכון יותר".
3. לגבי הכנת קפוצ'ינו - שמתי לב שבחלק מבתי הקפה דואגים שהחלב המוקצף יהיה סמיך מאוד והקצף יהיה משולב עם הקפה באיזושהי צורה, כלומר לא חתיכה אחת של חלב מוקצף אלא כזה שיש בו מעט מהקפה. לדעתי זה הקרמה של האספרסו. האם יש דרך לקבל קצף באותה רמה בעזרת האמצעים שיש לי?
תודה רבה!
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
1. בדרך כלל המשפך מצביע על המכסימום אבל זה לא יהיה נכון לכל מקינטה.
במקינטה על גז מכבים את האש אחרי שיצא בערך שליש קפה ואז כל מה שיוצא שותים
2. יש על זה וויכוחים שונים. יש כאלה שאומרים שמים חמים הורסים את הטעם וכאלה שטוענים הפוך. מים בטמפרטורת החדר זה משהו שאין עליו ויכוח...
3. לא בדיוק הבנתי אבל הקצפה של מכונת קפה קצת שונה מטוטוקרמה - יש פחות קצף.
במקינטה על גז מכבים את האש אחרי שיצא בערך שליש קפה ואז כל מה שיוצא שותים
2. יש על זה וויכוחים שונים. יש כאלה שאומרים שמים חמים הורסים את הטעם וכאלה שטוענים הפוך. מים בטמפרטורת החדר זה משהו שאין עליו ויכוח...
3. לא בדיוק הבנתי אבל הקצפה של מכונת קפה קצת שונה מטוטוקרמה - יש פחות קצף.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- avramm
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 392
- נתן תודות: 83 פעמים
- קיבל תודות: 25 פעמים
דעתך נכונה מאוד. את הקצף בדומה (לא בדיוק) למתקבל בהקצפת אדים אתה יכול אולי לקבל אם תהיה עדין עם הטוטוקרמה שלך - לא להקציף יותר מידי. הבעיה היא שהקפה מהמקינטה לא מיצר כמעט קרמה כיוון שהלחץ אפסי. ואז קשה לעשות לטה ארט שזה לאן שאתה חותר, נכון?RobinH כתב:אהלן חברים,
תודה רבה!...