איכות קליטת הרדיו בעידן פלוס
שלום
האם מי ששומע רדיו דרך עידן פלוס יכול להתיחס לאיכות השמע ?
פניתי לרשות השנייה בקשר לאיכות (חוסר איכות ...) קליטת שידורי הרדיו שאני מקבל, צליל דחוס דומה לטרנזיסטור... וקיבלתי תשובה טלפונית שהטענות שלי לא נכונות וכנראה הבעיה אצלי דבר שלא נראה לי נכון (כנראה דרישות האיכות שלי קצת שונות משלהם)
היא הצעה לי לאפס את הממיר ולסרוק מחדש והעבירה את הפנייה לטכנאי בכיר
איך הרדיו נשמע אצל אחרים שמשתמשים בבמיר כמקלט רדיו שמחובר למערכת ?
אולי אם אנשים נוספים יפנו משדהוא ישתפר אצלהם ?
אני מניח שעדיף לי לבדוק ולתקן את הטיונר ברסיבר שמשום מה התחיל לעשות בעיות בקליטה או לרכוש טיונר יעודי סביר ולא לחקות לשיפור האיכות בשידור הדיגיטלי
אני משתמש באינובה 7002 וקליטת הTV בסדר גמור דרך אנטנה בגג
תודה
ירון
האם מי ששומע רדיו דרך עידן פלוס יכול להתיחס לאיכות השמע ?
פניתי לרשות השנייה בקשר לאיכות (חוסר איכות ...) קליטת שידורי הרדיו שאני מקבל, צליל דחוס דומה לטרנזיסטור... וקיבלתי תשובה טלפונית שהטענות שלי לא נכונות וכנראה הבעיה אצלי דבר שלא נראה לי נכון (כנראה דרישות האיכות שלי קצת שונות משלהם)
היא הצעה לי לאפס את הממיר ולסרוק מחדש והעבירה את הפנייה לטכנאי בכיר
איך הרדיו נשמע אצל אחרים שמשתמשים בבמיר כמקלט רדיו שמחובר למערכת ?
אולי אם אנשים נוספים יפנו משדהוא ישתפר אצלהם ?
אני מניח שעדיף לי לבדוק ולתקן את הטיונר ברסיבר שמשום מה התחיל לעשות בעיות בקליטה או לרכוש טיונר יעודי סביר ולא לחקות לשיפור האיכות בשידור הדיגיטלי
אני משתמש באינובה 7002 וקליטת הTV בסדר גמור דרך אנטנה בגג
תודה
ירון
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78880
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
קצב הנתונים נמוך מאוד. זה משהו שידענו מזמן והתלוננתי אישית למהנדס המערכת (ניסים טל) מהרשות השניה שאמר שזה נשמע נפלא.
אז אמר. בפועל האיכות שם בינונית מינוס.
אז אמר. בפועל האיכות שם בינונית מינוס.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78880
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
קשקוש, אין תקן כזה. התקן הוא הסטנדרט שהם משתמשים, האיכות היא נגזרת של כמה כיווץ הם מחליטים לשים ולזה אין תקן.
אם אני זוכר נכון הם משדרים כרגע ב-AAC בקצב 48K.
זה שווה בערך ל- MP3 בקצב 96K ומטה.
אם אני זוכר נכון הם משדרים כרגע ב-AAC בקצב 48K.
זה שווה בערך ל- MP3 בקצב 96K ומטה.
לפי מיטב ידעתי, הבעיה היא לא בביטרייט אלא בקצב הדגימה. הקצב המקורי כנראה נמוך יותר מ 48khz ולא מבוצעת המרה נכונה ל 48khz.
אפשר לקרוא כאן עוד
http://en.wikipedia.org/wiki/Sample_rate_conversion
אפשר לקרוא כאן עוד
http://en.wikipedia.org/wiki/Sample_rate_conversion
שידורי של עידן פלוס הם באיכות מזעזעת . נקודה.
מדובר בזלזול מתמשך של הרשות בתחום איכות השידורים שנמשכת כבר שנים רבות והדבר אמור גם לגבי שידורי הלוויין של ערוצים 2 ו 10 שהם חרפה מתמשכת.
רק בעידן השידורים ( בטלוויזיה , כשמצליחים לקלוט...ובלי אנטנה חיצונית כמובן ) הם באיכות טובה.
כל אמירה אחרת מצד הרשות נובעת כנראה מבעיות ראיה ושמיעה סובייקטיביות של מישהו.
מדובר בזלזול מתמשך של הרשות בתחום איכות השידורים שנמשכת כבר שנים רבות והדבר אמור גם לגבי שידורי הלוויין של ערוצים 2 ו 10 שהם חרפה מתמשכת.
רק בעידן השידורים ( בטלוויזיה , כשמצליחים לקלוט...ובלי אנטנה חיצונית כמובן ) הם באיכות טובה.
כל אמירה אחרת מצד הרשות נובעת כנראה מבעיות ראיה ושמיעה סובייקטיביות של מישהו.
- benny123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6111
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 994 פעמים
יש מזמן פתרונות יצירתיים לעידן+
חפשו בחנויות הסיניות מוצר בשם HFI220
מדבר ברדיו אינטרנט שאפשר ליצור רשימת תחנות רדיו עם לינקים והכל ולהאזין להם באמצעות האינטרנט... דבר קטן וגאוני... ממליץ בחום.
חפשו בחנויות הסיניות מוצר בשם HFI220
מדבר ברדיו אינטרנט שאפשר ליצור רשימת תחנות רדיו עם לינקים והכל ולהאזין להם באמצעות האינטרנט... דבר קטן וגאוני... ממליץ בחום.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
בדקתי כרגע את הסיגנל במחשב - איכות תחנות הרדיו היא 35Kb/s, הרבה יותר מזעזע אפילו ממה שרשמו כאן.
לצורך השוואה, איכות פס הקול (קול בלבד) של ערוצי הטלויזיה בעידן פלוס היא 50Kb/s.
אגב, משום מה החריג היחיד הוא רשת א' (קול ישראל), שמשום מה מקבלת רוחב-פס של 80Kb/s אז היא דווקא אמורה להישמע טוב (לרוע המזל זאת תחנת הרדיו שהכי אין מה לשמוע בה).
לצורך השוואה, איכות פס הקול (קול בלבד) של ערוצי הטלויזיה בעידן פלוס היא 50Kb/s.
אגב, משום מה החריג היחיד הוא רשת א' (קול ישראל), שמשום מה מקבלת רוחב-פס של 80Kb/s אז היא דווקא אמורה להישמע טוב (לרוע המזל זאת תחנת הרדיו שהכי אין מה לשמוע בה).