בקיצור, אחרי קצת חישובים של החודש האחרון הגעתי למסקנה הפשוטה שאני צריך להפוך לעסק עצמאי פטור...
אני בגדול יודע על הניירת והבירוקרטיה אבל הייתי רוצה לשמוע מאנשים שעשו את זה על התהליך ובמיוחד על השילוב של זה ושל עבודה כשכיר
אחרי חשבון קל... אני שוקל להיות עצמאי, עכשיו מה אני עושה?
-
iakovl
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5403
- שם מלא: יאן לנגרמן
- FIRE_WIRE
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3877
אני עובד גם כשכיר ולאחר שסיימתי התמחות גם כעצמאי. וגם לי היו בזמנו התלבטויות וחישובים אינסוף.....
תכלס- הודעתי במקום העבודה שאני מוריד רבע-חצי משרה אבל ביקשתי מהמנהל הישיר שלי \מכוח אדם אופצייה אפשרות
לקבלה חזרה עד שנה ויותר שזה צעד חשוב מאוד כך שבמידה והעסק העצמאי לא זורם אז תוכל לזחול
חזרה למשרה מלאה.
שידכו לי רואה חשבון מצוין וחישבנו יחד נתונים התחלתיים ואז הציע לנסות כחצי שנה בעצמאי,
כל הנירת +ביוקרטיה+בלבולי מוח+הוצאות +הכנסות =רו"ח, כך שאין לך מה לדאוג. כמובן שרו"ח אמין ומבין
שלא יסבך אותך זה הדבר הכי חשוב כעצמאי.
שילוב של עצמאי ושכיר מצוין בשבילי ואני מרוצה שעשיתי את הצעד בזמנו.
במדינה כמו שלנו שעושים בעיות לשכירים אני שמח שאני גם עצמאי, ושעושים בעיות לעצמאים אני שמח שאני גם שכיר
היתרון בשכיר שאתה יותר "מוגן" ומקבל גם תנאים- כמו ביטוחים פנסיה קופות גמל קרן השתלמות שחשובות לעתיד.
אבל בעצמאי -אתה יותר חופשי \אדון לעצמך ובוחר מתי ואיך לעבוד ואם הולך לך טוב אז תוכל ורצוי מאוד
להפריש לקופות דומות לביטחון אישי.
יתרון חשוב ביותר בשכיר -זה קביעות , למרות שהיום כבר ניתנת פחות או בהסכמים אישיים .
למרות שאני מעדיף לעבוד כעצמאי, תמיד אמשיך במקביל כשכיר אפילו ברבע\חצי משרה
ואין סיכוי שאעזוב את מישרת השכיר לחלוטין בגלל הקביעות, ביטחון האישי והתנאים, וזאת במיוחד במדינה כמו שלנו
בהצלחה !
תכלס- הודעתי במקום העבודה שאני מוריד רבע-חצי משרה אבל ביקשתי מהמנהל הישיר שלי \מכוח אדם אופצייה אפשרות
לקבלה חזרה עד שנה ויותר שזה צעד חשוב מאוד כך שבמידה והעסק העצמאי לא זורם אז תוכל לזחול
חזרה למשרה מלאה.
שידכו לי רואה חשבון מצוין וחישבנו יחד נתונים התחלתיים ואז הציע לנסות כחצי שנה בעצמאי,
כל הנירת +ביוקרטיה+בלבולי מוח+הוצאות +הכנסות =רו"ח, כך שאין לך מה לדאוג. כמובן שרו"ח אמין ומבין
שלא יסבך אותך זה הדבר הכי חשוב כעצמאי.
שילוב של עצמאי ושכיר מצוין בשבילי ואני מרוצה שעשיתי את הצעד בזמנו.
במדינה כמו שלנו שעושים בעיות לשכירים אני שמח שאני גם עצמאי, ושעושים בעיות לעצמאים אני שמח שאני גם שכיר
היתרון בשכיר שאתה יותר "מוגן" ומקבל גם תנאים- כמו ביטוחים פנסיה קופות גמל קרן השתלמות שחשובות לעתיד.
אבל בעצמאי -אתה יותר חופשי \אדון לעצמך ובוחר מתי ואיך לעבוד ואם הולך לך טוב אז תוכל ורצוי מאוד
להפריש לקופות דומות לביטחון אישי.
יתרון חשוב ביותר בשכיר -זה קביעות , למרות שהיום כבר ניתנת פחות או בהסכמים אישיים .
למרות שאני מעדיף לעבוד כעצמאי, תמיד אמשיך במקביל כשכיר אפילו ברבע\חצי משרה
ואין סיכוי שאעזוב את מישרת השכיר לחלוטין בגלל הקביעות, ביטחון האישי והתנאים, וזאת במיוחד במדינה כמו שלנו
בהצלחה !
And the meek shall inherit the earth
...
...
- moco
-
- גורו

- תגובות: 20597
קודם כל, אם הגעת למסקנה "פשוטה" לאחר "חשבון קל" ו"קצת חישובים", אז דבר ראשון אני מציע לך לעשות "הרבה חישובים" תוך התייעצות עם מומחה (רו"ח למשל, אבל לא אינטרסנט לקבל אותך כלקוח). זו לא צריכה להיות החלטה חפוזה.
אם הגעת למסקנה שכן, אז כמו שנאמר מעלי, אז כדאי לשכור את שירותיו רו"ח טוב (לא חייב להיות רו"ח בשביל עצמאי, יכול להיות גם יועץ מס או מנהל חשבונות. רק לחברה בע"מ חובה רו"ח, לפחות בשביל המאזנים).
אתה לא צריך לדעת מהביורוקרטיה, מעבר להדפסת פנקסי חשבוניות וקבלות ולהעביר את החומר לרו"ח.
בהצלחה
אם הגעת למסקנה שכן, אז כמו שנאמר מעלי, אז כדאי לשכור את שירותיו רו"ח טוב (לא חייב להיות רו"ח בשביל עצמאי, יכול להיות גם יועץ מס או מנהל חשבונות. רק לחברה בע"מ חובה רו"ח, לפחות בשביל המאזנים).
אתה לא צריך לדעת מהביורוקרטיה, מעבר להדפסת פנקסי חשבוניות וקבלות ולהעביר את החומר לרו"ח.
בהצלחה
משה
- t_gal
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 106
- שם מלא: t_gal
תתחיל בכל אופן כ"עוסק פטור" - כל זמן שההכנסה השנתי שלך מהעסק לא עולה על 76,884 ש"ח (נכון ל-2012, מתעדכן כל שנה) אין צרוך ביותר.
פתח תיק עוסק פטור במס הכנסה מספר העוסק יהיה מספר ת.ז שלך.
אתה צריך ספר קבלות (לא חשבוניות! אתה עוסק פטור - פטור ממע"מ משמע אינך גובה מע"מ ו/או אינך מקזז מע"מ) פשוט מקרביץ (או חנות כלי כתיבה אחרת) או הדפס לך קבלות מעוצבות - הקפד שיש מספר לכל חשבונית, והמספר רץ בסדר עולה ואחיד (ז"א קבלה מס' 1, קבלה מס'2 וכן הלאה).
לא חייב רו"ח אם יש לך מושג כלשהו בכספים... בסוף שנה צריך להגיש דו"ח שנתי למס הכנסה - אני מגיש לבד, אם המספרים מבלבלים אותך זה עולה כ-800 ש"ח אצל יועץ מס.
פתח תיק עוסק פטור במס הכנסה מספר העוסק יהיה מספר ת.ז שלך.
אתה צריך ספר קבלות (לא חשבוניות! אתה עוסק פטור - פטור ממע"מ משמע אינך גובה מע"מ ו/או אינך מקזז מע"מ) פשוט מקרביץ (או חנות כלי כתיבה אחרת) או הדפס לך קבלות מעוצבות - הקפד שיש מספר לכל חשבונית, והמספר רץ בסדר עולה ואחיד (ז"א קבלה מס' 1, קבלה מס'2 וכן הלאה).
לא חייב רו"ח אם יש לך מושג כלשהו בכספים... בסוף שנה צריך להגיש דו"ח שנתי למס הכנסה - אני מגיש לבד, אם המספרים מבלבלים אותך זה עולה כ-800 ש"ח אצל יועץ מס.
רשימת ציוד: Philips pfl8404/42, Samsung ps42b430, Yamaha rxv-465, morel t.t.646, Yamaha NSP-270, Xtreamer, MK802 Android Stick
-
iakovl
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5403
- שם מלא: יאן לנגרמן
אין לי שום כוונה ואפשרות לעבור מעבר ל"פטור" אני לא אהיה מורשה פשוט כי אין לי זמן בשביל להגדיל את הכמות עבודה שלי לרמה הזאת
אני שכיר בחצי משרה כרגע בחופש בין הסמסטרים שלי בלימודים
בזמן הלימודים אני אנסה להמשיך להיות שכיר (לא קל עם לו"ז לא ידוע) אבל אני רוצה להתחיל לפרסם את עצמי באופן מקומי ולכן אני צריך להיות עוסק רשמי ולא להישאר ה"טכנאי השכונתי" (אתם יודעים בדיוק למה אני מתכוון)
אני כנראה אלך בכל מקרה ליעוץ ראשוני אצל מישהו שאני מכיר בשביל שיאפס לי את הראש
להוציא 800 שח ליועץ מס זה הרבה למטרה שלי
הכוונה שלי היא להוסיף לשכר הרגיל שלי עוד שכר צדדי "קל" בשביל לשרוד את השנתיים שעוד נותרו לי בלימודים, לא חושב (אבל מקווה) שאני אעבור את ההכנסה של 1500~1000 בחודש מהצד במידה ואני אתחיל לפרסם את עצמי
אני שכיר בחצי משרה כרגע בחופש בין הסמסטרים שלי בלימודים
בזמן הלימודים אני אנסה להמשיך להיות שכיר (לא קל עם לו"ז לא ידוע) אבל אני רוצה להתחיל לפרסם את עצמי באופן מקומי ולכן אני צריך להיות עוסק רשמי ולא להישאר ה"טכנאי השכונתי" (אתם יודעים בדיוק למה אני מתכוון)
אני כנראה אלך בכל מקרה ליעוץ ראשוני אצל מישהו שאני מכיר בשביל שיאפס לי את הראש
להוציא 800 שח ליועץ מס זה הרבה למטרה שלי
הכוונה שלי היא להוסיף לשכר הרגיל שלי עוד שכר צדדי "קל" בשביל לשרוד את השנתיים שעוד נותרו לי בלימודים, לא חושב (אבל מקווה) שאני אעבור את ההכנסה של 1500~1000 בחודש מהצד במידה ואני אתחיל לפרסם את עצמי
- קרוקס44
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2073
הכי בזולזה ללכת למס הכנסה ולקבל שם את כל הייעוץ ללא תמורה
באשר לעתיד אם להתעסק עם הניירת לבד או לקחת מנהל חשבונות ,את זה תוכל לקבוע במשך הזמן
בהצלחה בכל מקרה
באשר לעתיד אם להתעסק עם הניירת לבד או לקחת מנהל חשבונות ,את זה תוכל לקבוע במשך הזמן
בהצלחה בכל מקרה