שידרוג UPS
הי, מקוה שזה המקום לשאול שאלה כזאת.
יש לי צורך לשדרג את ה-UPS של המחשב במשרד, כך שהוא יוכל להחזיק מעמד גם בהפסקות חשמל ארוכות כמו שעתיים, הפתרון שאני חשבתי עליו הוא החלפת סוללת ה-UPS 7A , במצבר של קלנועית 45A פריקה איטית... כך שה-UPS לא יפסיק לעבוד לאחר 5 דקות.
האם מישהוא ניסה זאת פעם?
האם המטען של ה-UPS הסטנדארטי יוכל לטעון מצבר של 45 אמפר?
תודה.
יש לי צורך לשדרג את ה-UPS של המחשב במשרד, כך שהוא יוכל להחזיק מעמד גם בהפסקות חשמל ארוכות כמו שעתיים, הפתרון שאני חשבתי עליו הוא החלפת סוללת ה-UPS 7A , במצבר של קלנועית 45A פריקה איטית... כך שה-UPS לא יפסיק לעבוד לאחר 5 דקות.
האם מישהוא ניסה זאת פעם?
האם המטען של ה-UPS הסטנדארטי יוכל לטעון מצבר של 45 אמפר?
תודה.
שלום לכולם,
רציתי לעדכן בקשר לתוצאות הניסוי שלי, צירפתי מספר תמונות של ה-UPS שלי לאחר שידרוג המצבר הפנימי 5 אמפר שמגיע מהחברה, למצבר חיצוני 45 אמפר. את המצבר המקורי ביטלתי ואת הכבלים ששימשו לטעינה שלו הוצאתי דרך חור שקדחתי בגוף ה-UPS כדי שיהיה אפשר להאריך את כבלי הטעינה בצורה נוחה וקלה לקיבוע, רציתי לשמור על עובי הכבלים של הטעינה המקוריים אז השתמשתי בכבל אחד עבה לפלוס, ולמינוס חיברתי שתים דקים במקביל כי לא היה לי עבה יותר, החיבור נעשה בעזרת מהדקים של חשמל אשר קובעו לגוף ה-UPS עם בורג, וקצוות הכבלים הולחמו עם בדיל כדי שיהיה מגע טוב לאורך זמן.
כמו כן התקנתי מאורר 100מ'מ 12V (מיסבים) כדי למנוע התחממות של המטען ורכיבים פנימיים אחרים, כמובן שהיה צורך בחיתוך פתח האורור...
המאורר עושה עבודה נהדרת ומכניס הרבה מאוד אויר אל תוך גוף ה-UPS ואפשר ממש להרגיש את הרוח שיוצאת דרך פתחי האורור המקוריים ופתחי אורור נוספים שקדחתי בעזרת מקדח מדורג, המאורר מחובר באופן קבוע למצבר.
הניסוי בהחלט עבר בהצלחה, לאחר כשלושה שבועות עבודה רצופה, וכמה פעמים שהוצאתי את ה-UPS מהחשמל לשעתיים או שלוש שעות כדי לבחון כמה זמן הוא מחזיק את המחשב דולק, ובעזרת רב מודד בדקתי את אופן הטעינה של המצבר לאחר פריקה, לא היה לי ממש זמן כדי לבדוק יותר משלוש שעות וה-UPS אפילו לא הגיע למצב של ציפצופים מהירים אשר מורים אל מצבר שעומד להתרוקן, אך נראה לי שאפשר בקלות להחזיק מחשב עובד כשש שעות רצופות. (אפילו עם המצבר הישן הזה) אך ברגע שיהיה לי זמן להשאר במשרד יום שלם אז אבדוק את זה,
יש לציין שאף פעם לא הרגשתי אויר חם יוצא מפתחי האורור, דבר אשר גורם לי לחשוב האם זה הכרחי להתקין מאורר, אבל מצד שני עדיף ללכת על בטוח.
תודה.
רציתי לעדכן בקשר לתוצאות הניסוי שלי, צירפתי מספר תמונות של ה-UPS שלי לאחר שידרוג המצבר הפנימי 5 אמפר שמגיע מהחברה, למצבר חיצוני 45 אמפר. את המצבר המקורי ביטלתי ואת הכבלים ששימשו לטעינה שלו הוצאתי דרך חור שקדחתי בגוף ה-UPS כדי שיהיה אפשר להאריך את כבלי הטעינה בצורה נוחה וקלה לקיבוע, רציתי לשמור על עובי הכבלים של הטעינה המקוריים אז השתמשתי בכבל אחד עבה לפלוס, ולמינוס חיברתי שתים דקים במקביל כי לא היה לי עבה יותר, החיבור נעשה בעזרת מהדקים של חשמל אשר קובעו לגוף ה-UPS עם בורג, וקצוות הכבלים הולחמו עם בדיל כדי שיהיה מגע טוב לאורך זמן.
כמו כן התקנתי מאורר 100מ'מ 12V (מיסבים) כדי למנוע התחממות של המטען ורכיבים פנימיים אחרים, כמובן שהיה צורך בחיתוך פתח האורור...
המאורר עושה עבודה נהדרת ומכניס הרבה מאוד אויר אל תוך גוף ה-UPS ואפשר ממש להרגיש את הרוח שיוצאת דרך פתחי האורור המקוריים ופתחי אורור נוספים שקדחתי בעזרת מקדח מדורג, המאורר מחובר באופן קבוע למצבר.
הניסוי בהחלט עבר בהצלחה, לאחר כשלושה שבועות עבודה רצופה, וכמה פעמים שהוצאתי את ה-UPS מהחשמל לשעתיים או שלוש שעות כדי לבחון כמה זמן הוא מחזיק את המחשב דולק, ובעזרת רב מודד בדקתי את אופן הטעינה של המצבר לאחר פריקה, לא היה לי ממש זמן כדי לבדוק יותר משלוש שעות וה-UPS אפילו לא הגיע למצב של ציפצופים מהירים אשר מורים אל מצבר שעומד להתרוקן, אך נראה לי שאפשר בקלות להחזיק מחשב עובד כשש שעות רצופות. (אפילו עם המצבר הישן הזה) אך ברגע שיהיה לי זמן להשאר במשרד יום שלם אז אבדוק את זה,
יש לציין שאף פעם לא הרגשתי אויר חם יוצא מפתחי האורור, דבר אשר גורם לי לחשוב האם זה הכרחי להתקין מאורר, אבל מצד שני עדיף ללכת על בטוח.
תודה.
ONKYO TX-NR 509
cerwin wega VE12
samsung UE65MU7000U
cerwin wega VE12
samsung UE65MU7000U
אתה בטוח שאתה יודע מה שאתה עושה?
בשימוש לא נכון בטריות מסוכנות, רעילות, ויכולות לגרום לשריפה.
מאחר ואני לא בקי בנושא אני לא יכול לתת לכך טיפים ודגשים,
אבל לא נראה לי רעיון מוצלח לחבר לUPS בטריה שלא מיועדות לו מלכתחילה,
הUPS תוכנן מראש לבטריה מסויימת ומזהה זרמי יתר והטענת יתר בהתאם לבטריה זו.
אם כבר הייתי הולך על בקר UPS שניתן לתכנות ולכיוון לדוגמא http://www.mini-box.com/micro-UPS-load-sharing
ממליץ לך לקרוא קצת בנושא, הנה תוצאות אקראיות מגוגל
http://batteryuniversity.com/learn/
http://batterytender.com/resources/batt ... tm#answer2
נ.ב. אין דבר כזה סוללת 45A, אמפר זו יחידת זרם, VA זו יחידת הספק כשרוצים להדגיש שמדובר במתח DC, ולפי מה שאני יודע זה לא מדד לקיבול בטריה, המונח המתאים הוא AH כלומר כמה שעות הבטריה מסוגלת להוציא 1A זרם.
בשימוש לא נכון בטריות מסוכנות, רעילות, ויכולות לגרום לשריפה.
מאחר ואני לא בקי בנושא אני לא יכול לתת לכך טיפים ודגשים,
אבל לא נראה לי רעיון מוצלח לחבר לUPS בטריה שלא מיועדות לו מלכתחילה,
הUPS תוכנן מראש לבטריה מסויימת ומזהה זרמי יתר והטענת יתר בהתאם לבטריה זו.
אם כבר הייתי הולך על בקר UPS שניתן לתכנות ולכיוון לדוגמא http://www.mini-box.com/micro-UPS-load-sharing
ממליץ לך לקרוא קצת בנושא, הנה תוצאות אקראיות מגוגל
http://batteryuniversity.com/learn/
http://batterytender.com/resources/batt ... tm#answer2
נ.ב. אין דבר כזה סוללת 45A, אמפר זו יחידת זרם, VA זו יחידת הספק כשרוצים להדגיש שמדובר במתח DC, ולפי מה שאני יודע זה לא מדד לקיבול בטריה, המונח המתאים הוא AH כלומר כמה שעות הבטריה מסוגלת להוציא 1A זרם.
האמת אני גם לא מומחה גדול באלקטרוניקה, אך לאחר התיעצות עם מספר אנשים שמבינים בתחום, החלטתי לנסות, כאמור זה היה ניסוי...(מוצלח)
חוץ מזה שיש נתיך ל-UPS כך שאין ממש סכנה שהמטען ישרף מעומס יתר או משהו, ובקשר לטעינת יתר אני ממש לא דואג, המצבר הוא ממש גדול ביחס למטען הזה, וגם יש מאורר אשר פורק אותו קבוע.
עד כה הכל עובד מצויין.
חוץ מזה שיש נתיך ל-UPS כך שאין ממש סכנה שהמטען ישרף מעומס יתר או משהו, ובקשר לטעינת יתר אני ממש לא דואג, המצבר הוא ממש גדול ביחס למטען הזה, וגם יש מאורר אשר פורק אותו קבוע.
עד כה הכל עובד מצויין.
ONKYO TX-NR 509
cerwin wega VE12
samsung UE65MU7000U
cerwin wega VE12
samsung UE65MU7000U
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78842
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5388 פעמים
כן זה אולי לא נראה בטחוני, אך גם לפתוח מחסה מנוע של רכב לא נראה בטחוני, ואם זאת כולם עושים זאת, להזכירכם יש שם גם מצבר, בעל אפר גבוה שבמידה ויהיה קצר, אז זה ימיס את הכבלים במקרה הטוב או ישרוף את הרכב ברע...
זה כל הסיפור, אם יש בידודים טובים אז אין צורך לחשוש, ולמרות זאת אני גם הולך להתקין פיוז על קוטב הפלוס.
זה לא הולך להתפרק או להפסיק לעבוד, כמו שאמרתי זה עובד כבר שלושה שבועות רצוף, לא מאמין שזה פתאום ישרף ללא סיבה...הצתה ספונטאנית
בכל מכרה תודה על התגובות, אתם לא חייבים לאהוב את זה, העקר שזה עונה לצרכים שלי, ואולי של אנשים נוספים.
זה כל הסיפור, אם יש בידודים טובים אז אין צורך לחשוש, ולמרות זאת אני גם הולך להתקין פיוז על קוטב הפלוס.
זה לא הולך להתפרק או להפסיק לעבוד, כמו שאמרתי זה עובד כבר שלושה שבועות רצוף, לא מאמין שזה פתאום ישרף ללא סיבה...הצתה ספונטאנית
בכל מכרה תודה על התגובות, אתם לא חייבים לאהוב את זה, העקר שזה עונה לצרכים שלי, ואולי של אנשים נוספים.
ONKYO TX-NR 509
cerwin wega VE12
samsung UE65MU7000U
cerwin wega VE12
samsung UE65MU7000U
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
זה דווקא פטנט ידוע - החלפת הסוללה של הUPS לאחת גדולה יותר או לכמה במקביל. אבל הסוללה שהשתמשת בה (מצבר רטוב של רכב) לא זהה לסוללה שמגיעה עם אל-פסק (SLA), לכן ייתכן שמתח הטעינה ומתח הstandby של שתי הסוללות לא תואם ויכול לגרום נזק. ההמלצה בד"כ היא לחבר כמה סוללות SLA במקביל, כך אי אפשר לטעות.
ממליץ לוודא שמתח וזרם הטעינה תואם בשתי הסוללות
ממליץ לוודא שמתח וזרם הטעינה תואם בשתי הסוללות
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
אני לא מבין למה לעשות קומבינה... יש לך UPS נשלט על ידי תוכנת מחשב, תגדיר בתוכנה כיבוי וסגירה מבוקרת של תוכנות וכיבוי המערכת למניעת נזק...
לא יקרה כלום אם המחשב יסגר אחרי 15 דקות של הפסקת חשמל ולא אחרי 30 דקות...
מיותר לחלוטין ומסוכן מאוד...
אם אתה כל כך צריך גיבוי חשמל, תרכוש גנרטור ובקר ניתוק, ככה יהיה לך הספקת חשמל ארוכה יותר (כמה ימים)...
לא יקרה כלום אם המחשב יסגר אחרי 15 דקות של הפסקת חשמל ולא אחרי 30 דקות...
מיותר לחלוטין ומסוכן מאוד...
אם אתה כל כך צריך גיבוי חשמל, תרכוש גנרטור ובקר ניתוק, ככה יהיה לך הספקת חשמל ארוכה יותר (כמה ימים)...
JEXY , מה הרעיון מאחורי המושג overclocking?
לקחת חומרה מסויימת ולשדרג אותה ללא עלות נוספת, או עלות מינימאלית...
אני בטוח שאתה לא כותב לאנשים שעושים המהרה למעבד "למה לעשות קומבינה פשוט תיקנו מעבד חדש ומהיר יותר"
אם היתה קורא את כל השרשור היתה יודע כבר שיש לי צורך במחשב שיעבוד גם בהפסקות חשמל ארוכות, במקום זה אתה מציע לי לכבות אותו באופן יזום לאחר 15 דקות ובנוסף אתה גם קובע שלא יקרה כלום...
אחר כך אתה מציע לי לקנות גנרטור ובקר טעינה, ברור לך שזה מאוד יקר כן? לעומת
"קומבינה" או
"שטות"
שלא עולה שקל ועושה את הנדרש.
האמת יש פה מספר תגובות שגורמות לי לחשוב, ואולי אפילו היתי מקבל אותם אם זה לא היה עובד כבר שלושה שבועות רצוף, אבל העובדה היא שזה כן עובד, ועדיין אני מקבל תגובות שליליות, נשמע מוזר.
אף אחד לא חייב לאהוב את זה, העלתי זאת לאתר כדי לתת רעיונות לאנשים שזה יכול להואיל להם, זה הכל
בכל זאת תודה על התגובות, זה כייף להגיב חזרה, גם אם הם לא ממש מפרגנות,
והכי כייף היה לעשות את ה"מודינג" הזה, אחרי הכל אם זה היה כייף אז זה כבר היה שווה
לקחת חומרה מסויימת ולשדרג אותה ללא עלות נוספת, או עלות מינימאלית...
אני בטוח שאתה לא כותב לאנשים שעושים המהרה למעבד "למה לעשות קומבינה פשוט תיקנו מעבד חדש ומהיר יותר"
אם היתה קורא את כל השרשור היתה יודע כבר שיש לי צורך במחשב שיעבוד גם בהפסקות חשמל ארוכות, במקום זה אתה מציע לי לכבות אותו באופן יזום לאחר 15 דקות ובנוסף אתה גם קובע שלא יקרה כלום...
אחר כך אתה מציע לי לקנות גנרטור ובקר טעינה, ברור לך שזה מאוד יקר כן? לעומת
"קומבינה" או
"שטות"
שלא עולה שקל ועושה את הנדרש.
האמת יש פה מספר תגובות שגורמות לי לחשוב, ואולי אפילו היתי מקבל אותם אם זה לא היה עובד כבר שלושה שבועות רצוף, אבל העובדה היא שזה כן עובד, ועדיין אני מקבל תגובות שליליות, נשמע מוזר.
אף אחד לא חייב לאהוב את זה, העלתי זאת לאתר כדי לתת רעיונות לאנשים שזה יכול להואיל להם, זה הכל
בכל זאת תודה על התגובות, זה כייף להגיב חזרה, גם אם הם לא ממש מפרגנות,
והכי כייף היה לעשות את ה"מודינג" הזה, אחרי הכל אם זה היה כייף אז זה כבר היה שווה
ONKYO TX-NR 509
cerwin wega VE12
samsung UE65MU7000U
cerwin wega VE12
samsung UE65MU7000U
- tomyeshuah
- חבר ותיק

- תגובות: 1583
- נתן תודות: 496 פעמים
- קיבל תודות: 403 פעמים
למרות הבעיתיות הבטיחותית שבשדרוג (גם הייתי ממליץ לפרק את העסק), כל הכבוד.
זה בהחלט overdoing מרשים, אבל המטרה כמובן להנות ולהוכיח שסטאפ המוגזם הזה מסוגל לעבוד.
זה בהחלט overdoing מרשים, אבל המטרה כמובן להנות ולהוכיח שסטאפ המוגזם הזה מסוגל לעבוד.
לדעתי הבעיה היחידה שיכולה לצוץ זה במיקרופרוססור וברליי טעינה של המצבר (מהUPS למצבר), ז"א, מעגל הטעינה של הUPS לא יכול לתת את הזרם המקסימלי לו המצבר זקוק.
או במילים שונות, מעגל הטעינה הבנוי למצבר יעודי עד 12AH (מנסיון שלי בלבד) לא יתן מספיק זרם למצבר של 45AH והמצבר לא יטען לעולם בשלמותו, כל עוד יש צריכה.
או במילים שונות, מעגל הטעינה הבנוי למצבר יעודי עד 12AH (מנסיון שלי בלבד) לא יתן מספיק זרם למצבר של 45AH והמצבר לא יטען לעולם בשלמותו, כל עוד יש צריכה.
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר
אני מקווה שהחדר מאוורר באופן תמידי על מנת שלא תנשום את הגזים (אם יפלטו).
מצבר של אוטו כמו שחיברת יכול לפלוט גזים רעילים בזמן טעינה/פריקה, זה חלק מהסיבות שהוא לא בתא הנוסעים. כאשר יש מכוניות עם מצבר בתא הנוסעים(מתחת למושב הנהג לדוגמה). צריך לשים שם בדרך כלל מצבר מסוג ג'ל.
ואם כבר זה עובד, אולי כדאי שתכסה את אחד הקטבים של המצבר כמו שעושים במכונית, בשביל הבטיחות.
אפילו בטריות של אל פסק רגילות מסוכנות, קרה לי כמה פעמים שהבטריות שהחלפתי התנפחו או נזלו. למזלי החומצה רק הרסה לי את הבגדים שהתפוררו.
מצבר של אוטו כמו שחיברת יכול לפלוט גזים רעילים בזמן טעינה/פריקה, זה חלק מהסיבות שהוא לא בתא הנוסעים. כאשר יש מכוניות עם מצבר בתא הנוסעים(מתחת למושב הנהג לדוגמה). צריך לשים שם בדרך כלל מצבר מסוג ג'ל.
ואם כבר זה עובד, אולי כדאי שתכסה את אחד הקטבים של המצבר כמו שעושים במכונית, בשביל הבטיחות.
אפילו בטריות של אל פסק רגילות מסוכנות, קרה לי כמה פעמים שהבטריות שהחלפתי התנפחו או נזלו. למזלי החומצה רק הרסה לי את הבגדים שהתפוררו.
פעם במקום מסויים שעבדתי, מישהו עשה משהו כזה (רק בסדרי גודל יותר גדולים)... זה נגמר רע. היתה בעיה באחד המצברים, והוא ניסה לטעון אותו בכל זאת, ולא היה לו מושג שמשהו לא בסדר, והגז של המצבר השתחרר ו....קיצר נגמר רע...
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.
The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/
The story of stuff
רק שהאיזור יהיה מאוורר היטב!
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.
The story of stuff
The story of stuff