טאבלט אנדרויד בבתי הספר: הבאלגן חוגג!!
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78842
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5388 פעמים
הבת שלי (כיתה י') בפיילוט של הכנסת טאבלטים לבתי הספר.
בגדול הטאבלט עולה כ-1000 ש"ח. אחרי שכל הפרטים כבר נסגרו, התברר שספקית הטבאלטים הוחלפה (כרגע זה טאבלט של MAG).
בגדול הטבלט מגיע עם חבילת תמיכה (ששווה כמה מאות ש"ח לטענת החברה) ואחריות לשבר מסך (פעם אחת) פלוס זה כולל כיסוי.
בנוסף לזה צריך לרכוש חבילת ספרים (400+ ש"ח) שהם בעצם ספרים אלקטרוניים שתוקפם שנה (לא ברור מה קורה להם אחרי זה).
בינתיים הכל סבבה. אלא שביומיים האחרונים, מתברר שמבקשים מאיתנו גם לרכוש ספרים רגילים פתאום שמשום מה אינם כלולים בחבילה של הספרים על הטאבלט. בינתיים זה לשון ואנגלית.
לא ברור לי בכלל הקטע הזה. אנחנו שוקלים לבטל את כל הסיפור וזהו.
מעניין אותי אם זה ספציפי לבי"ס שלה (בי"ס למדעים) או שיתכן וזה קורה בעוד מקומות.
בגדול הטאבלט עולה כ-1000 ש"ח. אחרי שכל הפרטים כבר נסגרו, התברר שספקית הטבאלטים הוחלפה (כרגע זה טאבלט של MAG).
בגדול הטבלט מגיע עם חבילת תמיכה (ששווה כמה מאות ש"ח לטענת החברה) ואחריות לשבר מסך (פעם אחת) פלוס זה כולל כיסוי.
בנוסף לזה צריך לרכוש חבילת ספרים (400+ ש"ח) שהם בעצם ספרים אלקטרוניים שתוקפם שנה (לא ברור מה קורה להם אחרי זה).
בינתיים הכל סבבה. אלא שביומיים האחרונים, מתברר שמבקשים מאיתנו גם לרכוש ספרים רגילים פתאום שמשום מה אינם כלולים בחבילה של הספרים על הטאבלט. בינתיים זה לשון ואנגלית.
לא ברור לי בכלל הקטע הזה. אנחנו שוקלים לבטל את כל הסיפור וזהו.
מעניין אותי אם זה ספציפי לבי"ס שלה (בי"ס למדעים) או שיתכן וזה קורה בעוד מקומות.
נערך לאחרונה על ידי oferlaor ב 28/08/2012 14:43, נערך פעם 1 בסך הכל.
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
אני מניח שכמו שגוזרים עלינו קופה עם ספרי לימוד רגילים (בכך שמחליפים הוצאה כל שנתיים + שימוש בחוברות שכותבים בהם) - כך גם בתחום הזה...
חבל, חשבתי שזה אמור לחסוך כסף להורים (וכמובן לעזור לילדים)
חבל, חשבתי שזה אמור לחסוך כסף להורים (וכמובן לעזור לילדים)
-
oferlaor
- מנהל

לא הנחתי שזה יהיה חיסכון בכסף אלא בנוחות ובוודאי במשקל שצריך לסחוב כל יום ללא סיבה מיוחדת.
אבל מה ההגיון של מערכת שאמורה לכסות את כל המקצועות אם שניים מהמרכזיים בהם לא כלולים אחרי יומיים של בי״ס. זה נראה לי הזוי שאחרי כל בלבולי המח האלה בסוף צריך עדיין להזחה עם ספרים בכל זאת.
אני מבין שגם ספרי הקריאה שלהם לא כלולים וגם זה תוספת...
אבל מה ההגיון של מערכת שאמורה לכסות את כל המקצועות אם שניים מהמרכזיים בהם לא כלולים אחרי יומיים של בי״ס. זה נראה לי הזוי שאחרי כל בלבולי המח האלה בסוף צריך עדיין להזחה עם ספרים בכל זאת.
אני מבין שגם ספרי הקריאה שלהם לא כלולים וגם זה תוספת...
-
oferlaor
- מנהל

לא. זה לא במודיעין.
הזוי. עם הטאבלט, כל הסיפור עולה כ-1500 ש"ח. ללא הטאבלט (ספרים בפועל) אנחנו מדברים על פחות מ-400 ש"ח...
הבי"ס מתנער וטוען שהם לא הצליחו להגיע להסדר עם כל הוצאות הספרים... הם גם בעצמם לא יודעים כמה בסופו של דבר יעלו הספרים ומי מהם כן יהיה זמין ומי לא.
הזוי. עם הטאבלט, כל הסיפור עולה כ-1500 ש"ח. ללא הטאבלט (ספרים בפועל) אנחנו מדברים על פחות מ-400 ש"ח...
הבי"ס מתנער וטוען שהם לא הצליחו להגיע להסדר עם כל הוצאות הספרים... הם גם בעצמם לא יודעים כמה בסופו של דבר יעלו הספרים ומי מהם כן יהיה זמין ומי לא.
האם מדובר בספרים של כותר/מט"ח?
כי בבדיקה מדגמית הספרים שלהם זולים יותר מספרים מודפסים(לא מספיק ביחס לזה שאין עלויות דפוס שילוח וכו')
http://www.school.kotar.co.il/
כי בבדיקה מדגמית הספרים שלהם זולים יותר מספרים מודפסים(לא מספיק ביחס לזה שאין עלויות דפוס שילוח וכו')
http://www.school.kotar.co.il/
-
oferlaor
- מנהל

ilane,
אין לי מושג. הם אמורים היו להשיג את כל הספרים שלה בחבילה אחת שמשלמים עליה מראש.
גם אם הם מעט זולים יותר, בסופו של דבר זה עולה בערך פי 3 בסיכום כולל לעומת רכישה של ספרים רגילים...
אין לי מושג. הם אמורים היו להשיג את כל הספרים שלה בחבילה אחת שמשלמים עליה מראש.
גם אם הם מעט זולים יותר, בסופו של דבר זה עולה בערך פי 3 בסיכום כולל לעומת רכישה של ספרים רגילים...
בקשר לטאבלט אנדרויד בבתי הספר
אני תלמיד בן 15.5 כיתה י',לומד ברעננה.
ואכן כן,אנחנו לומדים גם כן עם הטאבלטים האלה,אך אנחנו לא משלמים שום כסף על השימוש בזה.
אנחנו ניכנסים לספרים בתוך המכשיר הזה ולאינטרנט לאתר "כותר" ולומדים:גמרא,ביולוגיה,אנגלית,מחשבים ועוד מקצועות.
ואני חושב שלעשות צעד כזה בבית ספר זה לגמרי לא נכון,כל התלמידים לא לומדים בכלל,כולם משחקים ומורידים אפליקציות ונכנסים "ל-פייסבוק" ומיתכתבים ומשחקים-ולגמרי לא לומדים!
אמרתי למנהל,לא פעם ולא פעמיים,אך הוא אמר שזה משרד החינוך קבע-וזה קשור לתוכנית החדשה..
ובקיצור "מנסים עלינו ניסויים",כאילו אנחנו "עכברי מעבדה".
ואנחנו לא מוצאים שום כסף על ההתנהלות עם הטאבלטים האלה.
ואכן כן,אנחנו לומדים גם כן עם הטאבלטים האלה,אך אנחנו לא משלמים שום כסף על השימוש בזה.
אנחנו ניכנסים לספרים בתוך המכשיר הזה ולאינטרנט לאתר "כותר" ולומדים:גמרא,ביולוגיה,אנגלית,מחשבים ועוד מקצועות.
ואני חושב שלעשות צעד כזה בבית ספר זה לגמרי לא נכון,כל התלמידים לא לומדים בכלל,כולם משחקים ומורידים אפליקציות ונכנסים "ל-פייסבוק" ומיתכתבים ומשחקים-ולגמרי לא לומדים!
אמרתי למנהל,לא פעם ולא פעמיים,אך הוא אמר שזה משרד החינוך קבע-וזה קשור לתוכנית החדשה..
ובקיצור "מנסים עלינו ניסויים",כאילו אנחנו "עכברי מעבדה".
ואנחנו לא מוצאים שום כסף על ההתנהלות עם הטאבלטים האלה.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
עפר - זה פיילוט, נשמע לי דיי הגיוני. אם רק שני מקצועות צריך לקחת ספרים זה באמת לא נורא. אני זוכר את המשקלים שהייתי סוחב בזמנו.
מעניין רק מה עושים במתמטיקה ושאר מקצועות שצריך לכתוב/לצייר בספר.
אני משער שזו בדיוק הבעייה באנגלית/עברית
בקיצור - זה שלב שיצטרך לעבור, לא הייתי נלחם בעצם קיום הטאבלט וכו' - אלא בגובה התשלום.
מעניין רק מה עושים במתמטיקה ושאר מקצועות שצריך לכתוב/לצייר בספר.
אני משער שזו בדיוק הבעייה באנגלית/עברית
בקיצור - זה שלב שיצטרך לעבור, לא הייתי נלחם בעצם קיום הטאבלט וכו' - אלא בגובה התשלום.
לא ברור לי כל הסיפור הזה, ובאופן טבעי אני חושד שמישהו מחליט על התוכניות הללו כי זה נשמע סקסי וחדשני, ולא מתוך מבט מעמיק.
אם היתרון הגדול הוא בלמנוע את סחיבת הספרים הכבדים אז למה טאבלט?
יש מכשיר שהוא הרבה יותר מתאים לקריאת ספרים - הקינדל (ולא הקינדל פייר, אלא הקינדל הפשוט והישן).
גם הרבה יותר זול, גם יותר קל, גם הרבה יותר נוח לקריאת טקסט וגם (בהתייחס לפוסט הקודם) אי אפשר לעשות שם הרבה חוץ מלקרוא ספרים.
אם היתרון הגדול הוא בלמנוע את סחיבת הספרים הכבדים אז למה טאבלט?
יש מכשיר שהוא הרבה יותר מתאים לקריאת ספרים - הקינדל (ולא הקינדל פייר, אלא הקינדל הפשוט והישן).
גם הרבה יותר זול, גם יותר קל, גם הרבה יותר נוח לקריאת טקסט וגם (בהתייחס לפוסט הקודם) אי אפשר לעשות שם הרבה חוץ מלקרוא ספרים.
משה
אבל יכול להיות שבמכשיר שאתה מציע שיהיה בו הספרים של בית הספר...מי אמר שיהיה אפשרי להתקין בו את הספרים?
אני חושב שזה סוג של אפליקציה הספרים האלה,שעולה כסף.
וגם לפעמים ניכנסים לאינטרנט ורואים מצגות בכימיה-האם זה יהיה אפשרי גם במכשיר שאתה מציע?
אני חושב שזה סוג של אפליקציה הספרים האלה,שעולה כסף.
וגם לפעמים ניכנסים לאינטרנט ורואים מצגות בכימיה-האם זה יהיה אפשרי גם במכשיר שאתה מציע?
אתה אולי מתאר מצב קיים.Eliranm75 כתב:אבל יכול להיות שבמכשיר שאתה מציע שיהיה בו הספרים של בית הספר...מי אמר שיהיה אפשרי להתקין בו את הספרים?
אני חושב שזה סוג של אפליקציה הספרים האלה,שעולה כסף....
אני מדבר על מצב אפשרי שלאו דווקא קיים - שאת הספרים יקודדו בפורמט שניתן יהיה לקרוא בקינדל. אני חושב שהוא קורא PDF אך לא בטוח.
ברור לי שזה לא בהכרח מסתדר עם האינטרס הכלכלי של כל מיני גופים, אבל אני כותב זאת כהורה.
אי אפשר אבל שוב אתה מתאר מצב קיים כאילו הוא חייב להיות דרישה הכרחית.Eliranm75 כתב: וגם לפעמים ניכנסים לאינטרנט ורואים מצגות בכימיה-האם זה יהיה אפשרי גם במכשיר שאתה מציע?...
אם גלישה באינטרנט זו דרישה אז הקינדל לא מתאים והתלמידים יברחו לפייסבוק. זו כבר סיבה טובה לא לקבוע זאת כדרישה.
אני מסתכל על זה על פי היתרון שעופר הזכיר - להפסיק להיסחב עם כל הספרים.
אגב, אני מאוד בעד יוזמות של לימוד דרך האינטרנט כמו http://www.khanacademy.org/ , אבל לא נראה לי שלשם מערכת החינוך שלנו הולכת.
משה
-
oferlaor
- מנהל

אחרי שנרשמנו החליפו את הטאבלט למאג (כמי שנכתב מדובר מכשיר רע למדי).
מדובר על לפחות שלושה מקצועות שאנחנו יודעים עליהם שצריך לרכוש את החומר שלהם על נייר.
זה לא הסוף. המכשירים לא הגיעו והתלמידים כבר התחילו ללמוד ללא כל חומר.
כרגע מדובר על 3-4 מקצועות שהחומר שלהם כן יופיע בטאבלט... המחיר של כל הסיפור עולה בסביבות 1000₪ יותר מהעלות של הספרים עצמם.
ללא ספק זה הפיילוט העלוב ביותר שראיתי עד כה.
מדובר על לפחות שלושה מקצועות שאנחנו יודעים עליהם שצריך לרכוש את החומר שלהם על נייר.
זה לא הסוף. המכשירים לא הגיעו והתלמידים כבר התחילו ללמוד ללא כל חומר.
כרגע מדובר על 3-4 מקצועות שהחומר שלהם כן יופיע בטאבלט... המחיר של כל הסיפור עולה בסביבות 1000₪ יותר מהעלות של הספרים עצמם.
ללא ספק זה הפיילוט העלוב ביותר שראיתי עד כה.
-
oferlaor
- מנהל

זה היה שידור חוזר. מה שהוא לא לקח בחשבון זה החינוך מהבית (מה שקוראים ״תרבות״).
תעתיק אחד לאחד את מערכת החינוך של סינגפור, דרום קוריאה ופינלנד וזה לא בדיוק יעבוד כאן בגלל הבדלי התרבויות מבית.
תעתיק אחד לאחד את מערכת החינוך של סינגפור, דרום קוריאה ופינלנד וזה לא בדיוק יעבוד כאן בגלל הבדלי התרבויות מבית.