you snooze you lose
- Form78HiFi
- חבר ותיק

- תגובות: 1118
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 129 פעמים
מה פיספת?
- RAMIRAMI68
- חבר ותיק

- תגובות: 2548
- נתן תודות: 166 פעמים
- קיבל תודות: 263 פעמים
Form78HiFi כתב:מה פיספת?...
- Form78HiFi
- חבר ותיק

על מה היתה ההתלבטות?לפעמים יש מציאות בלוחות. כבר פעם שנייה שאני מהסס, מתלבט, חושב... ואחרי מספר שעות בודדות כשמתקשר - כבר נמכר...
או שסתם בא לך לכתוב את זה כך פתאום...
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
אל תדאג בני - עם המשבר הכלכלי הזה שאנחנו רק מתחילים להריח יש לי הרגשה שאנחנו נקנה ונמכור המון וינטאז' אחד מהשני כאן בפורום. עוד יהיו לך צ'אנסים...
התבאסתי הרבה יותר ממה שזה היה הפסד אמיתי, לא ממש ציוד אקזוטי...
הבת שלי מטורפת על תקליטי הילדים שלה והצעתי להמיר אותם לקבצים נענו ב-"אבא! אני לא רוצה קבצים! רוצה פטיפון בחדר!!!" מאוד אסרטיבי
וכמובן שאם כבר אז כבר - ולא ממש רוצה לשים לה מחרשה. אז בחצי עין חיפשתי הזדמנות דלת תקציב למשהו נחמד.
פורסם פטיפון "כחדש" של מרנץ 6100 עם ראש אורטפון ב-250 ש"ח במרחק הליכה מהבית שלי. עד שהרמתי טלפון כבר לא היה אקטואלי.
אבל זה קרה לי כבר מספר פעמים גם עם ציודים קצת יותר "אקזוטיים". אני בטוח שכולכם מכירים את זה.
הבת שלי מטורפת על תקליטי הילדים שלה והצעתי להמיר אותם לקבצים נענו ב-"אבא! אני לא רוצה קבצים! רוצה פטיפון בחדר!!!" מאוד אסרטיבי
וכמובן שאם כבר אז כבר - ולא ממש רוצה לשים לה מחרשה. אז בחצי עין חיפשתי הזדמנות דלת תקציב למשהו נחמד.
פורסם פטיפון "כחדש" של מרנץ 6100 עם ראש אורטפון ב-250 ש"ח במרחק הליכה מהבית שלי. עד שהרמתי טלפון כבר לא היה אקטואלי.
אבל זה קרה לי כבר מספר פעמים גם עם ציודים קצת יותר "אקזוטיים". אני בטוח שכולכם מכירים את זה.
Rust never sleeps
- CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

- תגובות: 1634
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
ראיתי את המודעת מכירה הזאת, משתתף בצערך שפספסת, מקווה בשבילך (והבת שלך) שתמצא משהו איכותי יותר.
- Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
יפה מאוד שחינכת את הדור הצעיר להאזין לפטיפון.BennyO כתב:התבאסתי הרבה יותר ממה שזה היה הפסד אמיתי, לא ממש ציוד אקזוטי...
הבת שלי מטורפת על תקליטי הילדים שלה והצעתי להמיר אותם לקבצים נענו ב-"אבא! אני לא רוצה קבצים! רוצה פטיפון בחדר!!!" מאוד אסרטיבי![]()
אבל זה קרה לי כבר מספר פעמים גם עם ציודים קצת יותר "אקזוטיים". אני בטוח שכולכם מכירים את זה....
נערך לאחרונה על ידי Kosh ב 28/08/2012 13:25, נערך פעם 1 בסך הכל.
Vintage audio is a way of life
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
- CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

- תגובות: 1634
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
אני נתקלתי בבני 20+ שלא הכירו ולא הבינו מה זה המכשיר המגושם שמנגן פלטות פלסטיק שחורות, הם רגילים למוזיקה מהנגן הנייד שלהם, רצוי בפורמט MP3.
- Form78HiFi
- חבר ותיק

להמון ילדים אין מושג מה זה הדיסק פלסטיק השחור הזה, שלא לדבר על קסטה..
בני הקטן יודע להניח תקליט ולבחור רצועה.. לרווח בין השירים הוא קורא "חוט"...
הייתי בקיטנה של הבן בחופש והבאתי תקליט, כמה רמקולים (אלמנטים) ו... signal generator...
חיברתי להם רמקולים והשמעתי כל מיני תדרים..
אגב, בדקתי (על הדרך) את סף השמיעה שלהם:
הרצתי סיגנל דרך טוויטר ישן והעלתי את התדר. (לא לדאוג הווליום חלש..) בשלב מסויים (מוקדם מידי....) כבר לא שמעתי כלום אך הילדים - לאחר שאמרתי להם להחזיק יד באוויר עד שהם לא שומעים כלום - עם הידיים באוויר...
בסביבות 19k הידיים ירדו, ואז הורדתי את התדר וב 17.5k הם הרימו הידים שוב...
בני הקטן יודע להניח תקליט ולבחור רצועה.. לרווח בין השירים הוא קורא "חוט"...
הייתי בקיטנה של הבן בחופש והבאתי תקליט, כמה רמקולים (אלמנטים) ו... signal generator...
חיברתי להם רמקולים והשמעתי כל מיני תדרים..
אגב, בדקתי (על הדרך) את סף השמיעה שלהם:
הרצתי סיגנל דרך טוויטר ישן והעלתי את התדר. (לא לדאוג הווליום חלש..) בשלב מסויים (מוקדם מידי....) כבר לא שמעתי כלום אך הילדים - לאחר שאמרתי להם להחזיק יד באוויר עד שהם לא שומעים כלום - עם הידיים באוויר...
בסביבות 19k הידיים ירדו, ואז הורדתי את התדר וב 17.5k הם הרימו הידים שוב...
אתמול אחי (בן 30..) היה אצלי ולראשונה בחייו הפך תקליט!
היה נדמה לי שהוא גם לא הבין למה צריך זה נעצר אחרי 4-5 שירים.
זה ואני מחשיב עצמי כמישהו שגדל בבית מוסיקלי עם אבא שאוהב מוסיקה.. רק שכנראה הוא לא חינך מספיק את הילד הקטן...
היה נדמה לי שהוא גם לא הבין למה צריך זה נעצר אחרי 4-5 שירים.
זה ואני מחשיב עצמי כמישהו שגדל בבית מוסיקלי עם אבא שאוהב מוסיקה.. רק שכנראה הוא לא חינך מספיק את הילד הקטן...
- tnsilver
- חבר מביא חבר

זה ידוע שצעירים שומעים תדרים הרבה יותר גבוהים ממבוגרים. יש באוסטרליה בעייה של בני-נוער שמסתובבים סביב פיצוציות כמו AM\PM ועושים בלגאן. הפתרון: רמקול קטן שמשמיע תדר גבוה ומרגיז שרק בני-נוער שומעים. הם בורחים משם כמו העכברים של החלילן מהמלין והלקוחות הבוגרים בכלל לא שומעים את המכשיר. איזה פתרון יצירתי... גם אני צריך כזה... המשרד שלי מול בית-ספר יסודי... לפני כמה חודשים אשתו של חבר הורידה אפליקציה כזו ל-iPhone והראתה לי את האפקט על הילדים של השכנים - לאחר שהבת שלה עצמה סחטה ממנה פטור מהשתתפות בניסוי. זה ממש מעצבן להם את האוזניים. אני לא שמעתי כלום.Form78HiFi כתב:בסביבות 19k הידיים ירדו, ואז הורדתי את התדר וב 17.5k הם הרימו הידים שוב......
tnsilver כתב:זה ידוע שצעירים שומעים תדרים הרבה יותר גבוהים ממבוגרים..Form78HiFi כתב:בסביבות 19k הידיים ירדו, ואז הורדתי את התדר וב 17.5k הם הרימו הידים שוב.........
איזה קטע.
מסביר לי עכשיו למה כשהייתי צעיר יותר ותפרן היתה לי טלוויזיית CRT של "אלביט" שזימזמה, הבאתי טכנאי מבוגר והוא לא הבין על איזה זמזום אני מדבר.
הוא לא מהחבר'ה שרואים אצל חיים הכט ב"יצאת צדיק", שניסה "לעשות עלי קופה".
הוא ממש הצמיד אוזן לטלוויזיה ולא הבין על איזה זמזום אני מדבר.
- tnsilver
- חבר מביא חבר

בתחילת שנות ה-70 היתה לנו בבית טלוויזיה של Zenith עם שלט רחוק מבוסס גלי קול. (היה דבר כזה פעם). אבא שלי לא האמין לי אף פעם כשסיפרתי לו בתור ילד שאני שומע את השלט בטונים שונים כל פעם כשהוא לוחץ על כפתור אחר.
- RAMIRAMI68
- חבר ותיק

- תגובות: 2548
- נתן תודות: 166 פעמים
- קיבל תודות: 263 פעמים
ואני עדיין שומע את שכנתי מלמעלה כאשר היא גוררת כסאות ושולחנות...מה יש לה שם...קלאב?