קצת סדר בדברים:
oferlaor כתב:ממה שאני יודע, התעמלות זה לא כל כך משמעותי (אלא אם עושים התעמלות של ממש - שעה פלוס ביום) להורדת משקל. זה חשוב בשביל הכושר והבריאות, פחות בשביל המשקל.
...
משמעותי ביותר. אבל גם כאן, תלוי בסוג האימון - אימונים כמו מה שמודגם בסרטון אשר מופיע בבלוג הם מה שנקרא בשפת המאמנים (הרציניים לפחות) אימוני סטודיו והתרומה שלהם לתהליך ההפחתה במשקל היא שולית ביותר.
התרומה של אלו לתהליך המתבקש תהיה אך ורק בהגדלת הגירעון הקלורי (במידה וזה אכן קיים) ולאנשים שבעשור האחרון לא התאמנו כלל ורמת הכושר שלהם מתחת לכל ביקורת גם שיפור מינימלי ממצב של 0 פעילות לכושר במצב נחות גם כן, אבל פחות.
מעבר לזה, האימונים במתכונת הללו לא מציגים שיפור אמיתי בכושר, לא תורמים להכנת בסיס לפיתוח יכולות אתלטיות כלשהן ובטח שבטח לא תורמים באופן ישיר לתהליך הירידה במשקל.
מנגד, לאימוני כוח שמבוצעים כהלכה כן יש תרומה משמעותית לתהליך בדמות:
א. שמירה על מסת הגוף הרזה כך שמשקל הגוף שירד בתהליך יהיה ברובו הגדול מסת שומן ולא מסת שריר.
ב. הגדלת חילוף החומרים בפרק הזמן שלאחרי האימון (ההתאוששות - אגב, אי אפשר להגדיר את זה במדויק כי לכל אחד יכולות התאוששות שונה אשר נובעת מאופי האימון, נפח האימון, גנטיקה ומה רמת המתאמן ביחס לפוטנציאל הגנטי שלו שזה גם משפיע כמובן על האימון עצמו).
ג. אימונים מסויימים באופן מוחלט תורמים לניוד השומן כך שהגוף יוכל באמת לשרוף אותו (הבעיה זה לא לשרוף שומן אלא בכלל להוציא אותו מהתא אל הדם).
מעבר לסיבות אלו (ויש עוד, אך אלו העיקריות כדי לא להאריך את הדיון) אימוני כוח, שמבוצעים בצורה נכונה תורמים לשיפור היכולות האתלטיות שזה דבר שיש לו השפעה על התפקוד היום יומי ובנוסף בונוס למי שעוסק בספורט בתור תחביב או באופן מקצועי.
חשוב לציין דבר אחד
האימונים צריכים להיות כבדים ועצימים, ולא מה שהרוב חושב (בעיקר חושבות) והוא עבודה עם משקל נמוך ופמפום חזרות עד שבוע הבא
בנוסף, כדאי מאוד ולפעמים הכרחי לשלב בנוסף לאימוני הכוח גם ספרינטים (50-100 מטר) או אימונים בעל אופי מטבולי דומה.
oferlaor כתב:
דיאטה משמעותית בהרבה לגבי משקל. מרבית האנשים מתקשים לשמור על המשקל בגלל שהם מתקשים לשמור על מה שהם אוכלים.
...
אמת. בלי בקרה קלורית מתאימה (ובנושא זה - גירעון קלורי) לא יהיו תוצאות. מעבר לזה חשוב להגיד שגם לאכול מעט מדי בעייתי, בעיקר אצל נשים שהן הרבה יותר רגישות לתנודתיות במאזן הקלורי עקב עניין הורמונאלי.
Bezzera-Giulia כתב:מדובר ב 200 קלוריות בעשרים דקות אימון.
1. מאתיים קלוריות שאם לא תאכל, הגוף יצטרך למצוא להן דלק חליפי.
2. האצת המטבוליזם שלך.
3. בניית מאסת שריר (יותר משקל, פחות היקפים).
אם תתמיד ולא 'תשלים' קלוריות בארוחות, בהנחה שאין לך בעיה בריאותית, תרזה.
תרזה != תוריד במשקל.
רזון = הצרת היקפים.
גילוי נאות - אני לא מטיף מניסיון שלי אלה של הסובבים אותי. אני יכול לרזות מתי שבא לי (וגם להפסיק לעשן, תנו לי רק להתחיל).
...
1. בהנחה ואכן תהיה מלכתחילה בגירעון קלורי או במאזן קלורי ניטראלי. אם תהיה במאזן קלורי חיובי זו תהיה בעיה להתהליך.
2. לאימונים כמו בסרטון יש השפעה זניחה ביותר, אם בכלל על המטבוליזם.
3. אתה לא יכול לבנות מסת שריר כשאתה מנסה לרזות.
תרזה = (בהכרח) תוריד משקל - אם לא, מאיפה ירד השומן הזה ? האם זה שומן ללא משקל שפשוט נמצא שם ?
תרזה != תוריד משקל אם אתה משתמש בסטרואידים. וגם אז, במצבים מאוד מסוימים ובאחוזי שינוי מינוריים.
לגבי השורה האחרונה - אני לא מטיף כלל אלא רק מתקן אי דיוקים. ודווקא כן מניסיון אישי שלי (לפני מספר שנים עוד 30 קילו של שומן שכבר איננו איתי), על המתאמנים שלי, וכמובן מחקרים ומדע.
ufffnick כתב:להפסיק עם נישנושים בין הארוחות, לאכול מסודר ומאוזן.
תאכל מה שבא לך, מה שטעים לך, מה שמשמין ומה שלא.
אבל שיהיה מאוזן, בשליטה, מסודר (לי הספיקה ארוחה גדולה אחת ביום, בצהריים, השאר - 4 ארוחות קטנות) ובלי נישנושים וחטיפי בונוס.
...
הסדר והאיזון חשובים אך העניין תלוי בסופו של יום בכמות, כך שלנשנש פה ושם ניתן במידה והעניין בשליטה.
לגבי לאכול מה שבא לך - בנושא הירידה במשקל סופו של דבר הכמויות הן מה שיכריע, אבל ללא קשר לנושא הירידה במשקל, אני לפחות משתדל להמנע מזבל (סוכר, שומן מחומצן וקוקה קולה למשל) וזה כבר עניין בריאותי.
guyezra כתב:
אני רואה הרבה פעמים בפארק אנשים רצים/הולכים כשהם מתאמצים ומזיעים בפרצוף מיוסר, ואני ישר יודע, את אלה עוד שבוע כבר לא נראה, אי אפשר להתמיד במשהו שסובלים ממנו, חייבים ספורט שאפשר להתמיד בו, כל אחד והבחירה שלו.
...
זה עניין של השקפה - אני בהחלט סובל באימונים אבל זה לא מפריע לי. ובלי קשר, אין מה לעשות - כדי להשתפר בספורט צריך להציב עומס חדש לגוף (אי אפשר להשתפר מלעשות כל פעם אותו דבר). אז כן, לפעמים בזמן האימון זה לא נעים אבל מצד שני אימון גם ככה לא אמור להיות נעים (אגב, גם יוגה זה לא בדיוק נעים).