החלפת מוצר באחריות - האם מותר להחליף במשומש?

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
שלח תגובה
nimee פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 176
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

מסרתי מכשיר לתיקון באחריות (boxee box ברשת באג), והוחזר לי תחתיו מוצר משומש.
המוצר שהוחזר לי אינו עובד (כלומר, עוד פחות תקין מהמוצר שמסרתי).

להבנתי החוק מחייב להחזיר מוצר חדש, או תמורה כספית:
תקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה), תשס"ו-2006
פרק ב': חיובים לאחר מכירה
אופן ביצוע התיקונים
6. (א) תיקון קלקול בטובין בתקופת האחריות יחזיר את הטובין למצב שבו היו אלמלא הקלקול, בכפוף להוראת תקנה משנה (ב).
(ב) היה תיקון הטובין בתקופת האחריות כרוך בהחלפת חלקים בהם, יהיו החלקים המחליפים מקוריים וחדשים.
(ג) לא מילא היצרן אחר הוראות תקנות משנה (א) ו-(ב), יספק לצרכן טובין חדשים, זהים או מסוג ואיכות דומים ושווי ערך, או ישיב לו את התמורה ששילם בעדם, לפי בחירת היצרן.
...
הם טוענים בתוקף שהם פועלים במסגרת החוק, ומציעים להביא את המכשיר לתיקון שוב (הסיפור המלא הרבה יותר ארוך, ורצוף שקרים והתחמקויות מצד נציגים בכל מני דרגים ברשת באג, אבל אני אחסוך את הפרטים האלה בינתיים).

האם אכן מותר להם להחליף במשומש?
אם לא, מה הדרך המהירה ביותר לקבל את המגיע לי על פי חוק?

benny123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6111
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 994 פעמים

שליחה #2 

nimee
בגדול זכותו של יבואן ע"פ חוק לספק לך מוצר חדש או "מחודש" (אשר נמצא תקין במעבדות היבואן ושווה ערך למוצר שאתה שלחת).
האם ניסית לפנות בדף הפייסבוק של באג?
האם בתעודת האחריות המצורפת למוצר כתוב שאכן במסגרת האחריות ניתן לספק מוצר תקין אבל לא חדש כנגד מוצר תקול?

nimee פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 176
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #3 

אין ברשותי תעודת אחריות, ולא זכור לי שקיבלתי כזו, אבל אני יוצא מנקודת הנחה שהתעודה ממזערת את אחריות הספק.

מאחר שמדובר באחריות לשנה על פי חוק, הכתוב בתעודה לא רלוונטי לעניין ההחלפה, להבנתי.

האם תוכל להפנות למקור שמורה שניתן לספק מוצר "מוחדש", כולל הגדרתו על פי חוק?
(זה קצת מוזר, מאחר שלשון החוק מאוד ספציפית בעניין.)

בכל מקרה, לא מדובר במוצר מוחדש, אלא במשומש - המוצר לא ניתן באריזה, המראה החיצוני שלו בלוי, והמכשיר היה מקונפג עם שם המשתמש של הבעלים הקודם שלו (נאלצתי לבצע factory restore כדי שהמוצר יוכל לעלות).

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”