יש לי מספר שאלות שמטרידות אותי בנושא איך לבחור רמקול בחנויות השונות
לצערי אין אפשרות בארץ להשאיל רמקולים מהחנויות השונות ולשמוע אותם בדירה שלנו כדי שנוכל לדעת האם מתאימים או לא.
מה שנותר לנו זה לשמוע בחנות ושם לעשות את ההחלטה - ולרובנו זה עניין כספי מהותי.
1. כאשר אנחנו נכנסים לחנויות השונות ומבקשים להאזין למספר רמקולים - בדר"כ (אם לא תמיד) משמיעים לנו זוג.
תמיד שאני שואל - מה עם קולנוע (הרי אני מאזין 50% למוסיקה ו - 50% קולנוע), התשובה הינה - רמקולים בוחרים בסטריאו, רמקולים שיהיו טובים בסטריאו יהיו טובים גם בקולנוע ביתי.
אבל מצד שני תמיד שאני אשאל על קליפש - קליפש זה רמקול לקולנוע ביתי ולא למוסיקה - אז איך התאוריה מסתדרת עם זה? הרי הוא מצויין לקולנוע ביתי ו"גרוע במוסיקה.
האם באמת רמקול שטוב למוסיקה הוא טוב לקולנוע ביתי?,
2. דבר שני זה אקוסטיקה - ייעצו לי לגבי רמקולים שיודעין יותר טוב להתמודד עם אקוסטיקה בעייתית בדירות ללכת להאזין לרמקול בריטי, כי בדר"כ זה רמקול שפחות "נותן לפנים"ובגלל זה הוא יכול להתמודד עם אקוסטיקה יותר בעייתית, ואז השאלה - איך הוא ישמע בקולנוע ביתי?
האם רמקול בריטי (לדוגמא מוניטור אודיו) יכול להתמודד עם אקוסטיקה בעייתית, האם רמקול בריטי יהיה פחות מתאים לקולנע ביתי מאשר רמקול אחר "שנותן לפנים".
מה עושים מי שבדר"כ מאזנים 50% למוסיקה ו - 50% קולנוע ביתי?
האם הכול קלישאות?
תודה רבה
דרך בחירת רמקול
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
0. יש חברות וחנויות שמוכנות להשאיל רמקולים להאזנה בבית, אולם אתה יכול להבין גם את הצד שלהן וזה כנראה יהיה ברמקולים מסכום מסויים, כך שהכל תלוי בתקציב שלך.
1. לא נכון. מרבית החנויות משמיעות סטים שלמים של קולנוע ביתי ולרובן יש מטריצות דיי מתוחכמות שיכולות להשמיע כמעט כל שילוב שאתה רוצה בין קידמיים, סנטר, אחוריים, סאב ואפילו מספר רסיברים. תציץ באינדקס הקישורים שלנו, מרבית החנויות שרשומות שם, עובדות ככה.
אני לא מסכים גם עם הקביעה שרמקולים של סטריאו יהיו טובים לק"ב וגם לא להיפך. זה הכל עיניין של מה אתה מחפש בכל אחד מהדברים (מוסיקה וק"ב) ואילו פשרות אתה מוכן לעשות.
2. ממש לא. אקוסטיקה זו אקוסטיקה ללא תלות במערכת. אם יש בעיות אקוסטיות הן נובעות ממבנה החדר (מימדים, חומרים ומה שיש בו). אין קשר למערכת ובטח שאין דבר כזה "רמקולים שיכולים להתמודד עם בעיות אקוסטיות".
המקסימום שיכול להיות הוא רמקול שבגלל המבנה שלו (למשל פורט קידמי או אחורי) יכול להיות קרוב יותר לקיר אחורי או לא.
3. כשאתה מחפש רמקול ALL ROUNDER אז מן הסתם החיפוש קשה יותר אולם זה גם תלוי איזה סוג מוסיקה ומה סגנון ההאזנה שלך (קריטית או רקע).
יעזור אם תתן תקציב, מה יש לך כבר ומה אין לך, מה שמעת, מה אהבת ומה לא ומשם נוכל לכוון אותך.
1. לא נכון. מרבית החנויות משמיעות סטים שלמים של קולנוע ביתי ולרובן יש מטריצות דיי מתוחכמות שיכולות להשמיע כמעט כל שילוב שאתה רוצה בין קידמיים, סנטר, אחוריים, סאב ואפילו מספר רסיברים. תציץ באינדקס הקישורים שלנו, מרבית החנויות שרשומות שם, עובדות ככה.
אני לא מסכים גם עם הקביעה שרמקולים של סטריאו יהיו טובים לק"ב וגם לא להיפך. זה הכל עיניין של מה אתה מחפש בכל אחד מהדברים (מוסיקה וק"ב) ואילו פשרות אתה מוכן לעשות.
2. ממש לא. אקוסטיקה זו אקוסטיקה ללא תלות במערכת. אם יש בעיות אקוסטיות הן נובעות ממבנה החדר (מימדים, חומרים ומה שיש בו). אין קשר למערכת ובטח שאין דבר כזה "רמקולים שיכולים להתמודד עם בעיות אקוסטיות".
המקסימום שיכול להיות הוא רמקול שבגלל המבנה שלו (למשל פורט קידמי או אחורי) יכול להיות קרוב יותר לקיר אחורי או לא.
3. כשאתה מחפש רמקול ALL ROUNDER אז מן הסתם החיפוש קשה יותר אולם זה גם תלוי איזה סוג מוסיקה ומה סגנון ההאזנה שלך (קריטית או רקע).
יעזור אם תתן תקציב, מה יש לך כבר ומה אין לך, מה שמעת, מה אהבת ומה לא ומשם נוכל לכוון אותך.
בחירת רמקול
מרטין קודם כל תודה על התשובה
עברתי דירה, והחלטתי שאני רוצה לשנות, מה שמאיץ את זה שכרגע אפשר להגיד שבגב של הרמקולים אין קיר (אלא יש פתח לחדר נוסף) ובסלון יש הרבה החזרים וכנראה קצת בעיה אקוסטית.
אפשר להגיד שיש שינוי לעומת הבית הקודם מבחינת השמע, אבל גם הרצון לשנות ולהתנסות עם רמקולים אחרים (אפילו אם לא שידרוג אלא ללכת לרוחב), זאת החלטה שקיבלתי לפני מעבר הדירה.
הרמקולים כרגע זה מיני מוניטור של פאראדיים V6 מחובר לאונקיו 708.
עוד אי אפשר להגיד ששמעתי רמקולים בחנויות, אני מעוניין ללכת ולשמוע בזמן הקרוב, כאשר חשבתי להתמקד בB&W 685' ובמוניטור אודיו RX1 שעל שניהם קראתי ברשת דברים חיוביים.
התקציב הינו כ - 4,000 ש"ח וזה תלוי גם בטרייד אין שאני יקבל על הרמקולים שלי או על מכירה ביד 2.
יש המלצות?
תודה
עברתי דירה, והחלטתי שאני רוצה לשנות, מה שמאיץ את זה שכרגע אפשר להגיד שבגב של הרמקולים אין קיר (אלא יש פתח לחדר נוסף) ובסלון יש הרבה החזרים וכנראה קצת בעיה אקוסטית.
אפשר להגיד שיש שינוי לעומת הבית הקודם מבחינת השמע, אבל גם הרצון לשנות ולהתנסות עם רמקולים אחרים (אפילו אם לא שידרוג אלא ללכת לרוחב), זאת החלטה שקיבלתי לפני מעבר הדירה.
הרמקולים כרגע זה מיני מוניטור של פאראדיים V6 מחובר לאונקיו 708.
עוד אי אפשר להגיד ששמעתי רמקולים בחנויות, אני מעוניין ללכת ולשמוע בזמן הקרוב, כאשר חשבתי להתמקד בB&W 685' ובמוניטור אודיו RX1 שעל שניהם קראתי ברשת דברים חיוביים.
התקציב הינו כ - 4,000 ש"ח וזה תלוי גם בטרייד אין שאני יקבל על הרמקולים שלי או על מכירה ביד 2.
יש המלצות?
תודה
הrx1 לדעתי הוא הרמקול הכי מוזיקלי שיש בתקציב שלך אבל אתה גם לא רחוק כל כך מהRX6 ושווה להתאמץ יותר מבחינה כספית ולהגיע אליו, אתה תהנה ממנו יותר גם בסרטים וגם במוזיקה אם יהיה לך מקור טוב (נגן יעודי או DAC שיחובר לסטרימר).