מחירים נוחים גם ב EBAY
-
Form78HiFi
- חבר ותיק

- תגובות: 1118
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 129 פעמים
-
Form78HiFi
- חבר ותיק

- אני עם האצבע על ה reload this page...
- RAMIRAMI68
- חבר ותיק

- תגובות: 2548
- נתן תודות: 166 פעמים
- קיבל תודות: 263 פעמים
למטה בדף ב...Ask a question ...צריכים לשאול את המוכר איזה כדור הוא שכח לקחת... 
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
ל-tnsilver עוד אין קוצב לב. אולי, בקצב הזה של עליית מחירים כמו במודעה הזו, בקרוב - אבל בינתיים לא. המכירה הזו ב-eBay תפסה את תשומת ליבם של הרבה אנשים והדיון על איזה כדור המוכר לקח נמשך, כך מסתבר, גם כאן, ב-AK.rooster כתב:tnsilver מסדר את הקוצב לב. תכף הוא יתאושש ויגיב לך....
עם זאת, מדובר באמת בזוג JBL נדיר מאוד שיוצר במשך שנתיים בלבד והיה אמור להיות פרוייקט דגל של JBL. ה-Aquarius מרכזים לתוכם ידע שנצבר ב-JBL מסוף שנות החמישים והשקיעו בהם המון מאמצים. על-פי ספריית JBL, רוב התיעוד של הפרוייקט הזה אבד. הוא כל-כך נדיר שלאף אחד אין מושג איך באמת הרמקול הזה אמור להראות.
ה-Aquarius 1 מבוססים על המוניטור 4310 ועל התבנית של ה-L100 ויש ביניהם הרבה מן המשותף - בולל אלמנטים. התכנון של ה-Aquarius 1 היה כל-כך מוצלח, שאומרים עליו שהוא זה שהשתנה הכי פחות עם השנים (לא היו הרבה שנים - אבל היו מספר גרסאות). התכונה הכי בולטת שלהם, על-פי האגדה, היא שיש להם פיזור קול מדהים שאינו תלוי במיקום השומע. אגדה - כמו שאמרתי. יש שיגידו שזה בלתי-אפשרי. יש שיאמרו ש-JBL תמיד עשו את הבלתי אפשרי. בכל מקרה הרמקולים האלה, מוזרים ככל שהם, היו מושא עבודה ומחקר של טובי המוחות ב-JBL בתקופה שלפני התכנון הממוחשב.
מיקום האלמנטים ב-Aquarius 1
אין ספק שהמחיר של ההצעה הזו ב-eBay מוטרף לחלוטין אך יש אומרים, במידה רבה של רצינות, שיום אחד, המחיר הזה יהיה הגיוני. מדובר אכן ברמקול נדיר ביותר שלא רק שאין הרבה ששמעו אותו במציאות, אין גם הרבה תמונות שלו.
ולמי ששואל את עצמו... לא! לא הייתי קונה. לא במחיר הזה וגם לא בעודף שמעל ה-20K - אבל, יום אחד, ללא ספק, יהיה איזה מוזיאון שישקול ברצינות רכש כזה. אז בינתיים - הנה כמה תמונות מזוויות ובפוזות נדירות:
JBL Aquarius I
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 25/08/2012 18:30, נערך 3 פעמים בסך הכל.
http://www.yad2.co.il/Yad2/Yad2.php?Are ... 0000&Info=
גם בארצנו לא חסר .תראו את המחיר של הרדיו הזה ביד 2
גם בארצנו לא חסר .תראו את המחיר של הרדיו הזה ביד 2
- tnsilver
- חבר מביא חבר

סליחה. נושא השרשור הוא אנשים שעשו סמים ולא אנשים שנולדו עם תסמונת דאון. לי נראה שיש איזשהו הסכם פינוי עודפים בין ביטוח לאומי ואתר יד2 וכל ההזויים שלא זוכים לתמיכת המדינה מתנכזים לשם איכשהו...ron-s כתב:גם בארצנו לא חסר .תראו את המחיר של הרדיו הזה ביד 2...
חוץ מזה - מה עושים כשרוצים גור כלבים ב-100 אלף דולר ממודעה?
מתקשרים למוכר ומחליפים תמורת זוג חתלתולים ב-50 אלף דולר כל אחד!
הייתי חייב להראות במה מדובר. סה"כ, בכל זאת מדובר על 99K ש"ח. המוכר לא שכח לציין ש...
א. הרדיו לא עובד
ב. המחיר סופי
ג. לרציניים בלבד!!
הנה:

-
Form78HiFi
- חבר ותיק

טוב, גם אני צילצלתי...
שאלתי אותו האם המחיר המודעה הוא: 99,000 ש"ח?
- הוא אמר ש"זו טעות" (שלו מן הסתם...) והמחיר הוא 99 ש"ח...
אמרתי לו שכדאי שיעדכן ת'המודעה... או שבעצם.... אולי...... מישהו (חייב להיות רציני) יקנה... הוא הרי לא עובד.
אמרתי לו שכדאי שיעדכן ת'המודעה... או שבעצם.... אולי...... מישהו (חייב להיות רציני) יקנה... הוא הרי לא עובד.
נערך לאחרונה על ידי Form78HiFi ב 25/08/2012 20:04, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- tnsilver
- חבר מביא חבר

אז אם אני אתן לו שטר של 100 ש"ח הוא לא יסכים? מה עם השקל עודף? מה זאת אומרת 'מחיר סופי'? בסכומים כאלה?
חבל. גם אני התקשרתי לחברים. יש לי איזה חבר, נסיך ניגרי, חבר לשעבר של שר בכיר בממשלת ניגריה שהצליח, בדרכים מתוחכמות לשים ידו על ארבעה ארגזי מט"ח שהיו שייכים לממשלה בימי המרד. הוא דווקא מחפש איזה בעל נכס וינטאז' בישראל כדי לרכוש ממנו מוצר בעל ערך היסטורי בסכומים גבוהים. הוא רק צריך מספר חשבון בנק של המוכר. שאלת את הבחור? אולי הוא יהיה מעוניין...
חבל. גם אני התקשרתי לחברים. יש לי איזה חבר, נסיך ניגרי, חבר לשעבר של שר בכיר בממשלת ניגריה שהצליח, בדרכים מתוחכמות לשים ידו על ארבעה ארגזי מט"ח שהיו שייכים לממשלה בימי המרד. הוא דווקא מחפש איזה בעל נכס וינטאז' בישראל כדי לרכוש ממנו מוצר בעל ערך היסטורי בסכומים גבוהים. הוא רק צריך מספר חשבון בנק של המוכר. שאלת את הבחור? אולי הוא יהיה מעוניין...
- RAMIRAMI68
- חבר ותיק

- תגובות: 2548
- נתן תודות: 166 פעמים
- קיבל תודות: 263 פעמים
אני לא מבין, למה ללעוג לבחור? הוא בסך הכל מגמגם...בידיים...Form78HiFi כתב:טוב, גם אני צילצלתי...
אמרתי לו שכדאי שיעדכן ת'המודעה... או שבעצם.... אולי...... מישהו (חייב להיות רציני) יקנה... הוא הרי לא עובד....
- shlomiassaf
- חבר ותיק

- תגובות: 1444
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 70 פעמים
יש לי שאלה מעניינת...
אני אומנם לא איש וינטאג' אבל יוצא לי מידי פעם לקרוא שירשור פה ושרשור שם..
מספרים פה סיפורים על אגדות ופיות טובות על רמקולים ישנים שכל הפטנטים עליהם פגו.
אם יש כזה קסם ברמקול, והרי שזה קסם מדעי שניתן לשחזור, למה שלא תבוא חברה, מפורסמת או אנונימית שרוצה להתפרסם
תקנה את הרמקול ותשחזר את הצלחות ע"י שימוש בREVERSE ENG...
קצת הזוי לי הסיפור.
אני יכול להבין אדם שיש לו סנטימנטים לרמקול מסיבה זו או אחרת ויש לו כסף ולכן הוא קונה רמקול כזה, לזה אין מחיר.
אני אומנם לא איש וינטאג' אבל יוצא לי מידי פעם לקרוא שירשור פה ושרשור שם..
מספרים פה סיפורים על אגדות ופיות טובות על רמקולים ישנים שכל הפטנטים עליהם פגו.
אם יש כזה קסם ברמקול, והרי שזה קסם מדעי שניתן לשחזור, למה שלא תבוא חברה, מפורסמת או אנונימית שרוצה להתפרסם
תקנה את הרמקול ותשחזר את הצלחות ע"י שימוש בREVERSE ENG...
קצת הזוי לי הסיפור.
אני יכול להבין אדם שיש לו סנטימנטים לרמקול מסיבה זו או אחרת ויש לו כסף ולכן הוא קונה רמקול כזה, לזה אין מחיר.
- tnsilver
- חבר מביא חבר

למה לא עושים רמקולים כאלה יותר?
א. המחיר במודעה הזוי לחלוטין ולא משקף, בשום קנה מידה, את איכות הרמקול הנמכר. אחת לכמה זמן, מישהו מנסה את מזלו גם ב-eBay. הפעם מדובר בהגזמה חולנית והתגובות המלגלגות הגיעו מיידית מכמה מקורות ואתרי אודיו עולמיים. לא צריך להתייחס למודעה הספציפית הזו. אני הייתי מצפה שמכירת Aquarius 1 פומבית תתחיל באיזור ה-1100 דולר ותסתיים בסביבות ה-1700 דולר.shlomiassaf כתב:יש לי שאלה מעניינת... מספרים פה סיפורים על אגדות ופיות טובות על רמקולים ישנים שכל הפטנטים עליהם פגו... אם יש כזה קסם ברמקול, והרי שזה קסם מדעי שניתן לשחזור, למה שלא תבוא חברה, מפורסמת או אנונימית שרוצה להתפרסם תקנה את הרמקול ותשחזר את הצלחות ע"י שימוש בREVERSE ENG......
ב. הרבה פעמים באמת מדובר באגדה שמלווה בהרבה נוסטלגיה וסנטימנטים ואנחנו נכנסים לתחום פסאודו-מדעי שנקרא 'פסיכו-אקוסטיקה' ששם ההסברים של כל-אחד טובים כמו ההסברים של כל אחד אחר.
ג. לא צריך Reverse Engineering זה לא קוד מחשב בינארי וכל העולם הזה של רמקולים הוא הרבה יותר פשוט ממה שניתן בקלות להתרשם באתרים יעודיים. היום, בעזרת תכנות הדמייה ותכנות תכנון ניתן בקלות להגיע לתוצאות מדהימות שבעבר הצריכו מאמצי ניסוי וטעייה ארוכים ויקרים.
ד. לא עושים את מה שציינת משתי סיבות עיקריות:
1) אין ביקוש עולמי לרמקולים 'בוקסות' גדולים וכבדים עם וופרים רחבים ברמה שתצדיק קו ייצור מודרני, מערך תחזוקה, שיווק, מכירות וכ"ו...
2) האלמנטים הישנים והטובים יוצרו ברמה אחרת, שאינה מקובלת יותר בקרב יצרני מוצרי צריכה אלקטרוניים. זה פשוט לא משתלם לייצר וופר ענק עם מסגרת מאסיבית יצוקה ומגנט נאודימיום חזק ואיכותי ולהשקיע שנים של מחקר ופיתוח בטוויטר שזורק תדרים בזווית של עוד 2.5 מעלות. לא עושים את זה יותר בקנה מידה נרחב. יצרנים שכן עושים זאת נחשבים לאודיו 'יוקרתי' ותוצרתם לא ידועה בציבור הרחב - אבל קיימים גם קיימים.
ה. אם באופן תיאורטי יקום יצרן שלא מעניינות אותו העלויות והשיווק וכל העניינים ה'צדדיים' שקשורים בייצור רמקולים, ויחליט לשחזר את ההצלחה של JBL ברמקולים מודרניים - לא צריכה להיות לו שום בעיה טכנולוגית. להיפך. רוב הסיכויים שהוא יתעלה על המקור. אבל - אנחנו חיים במציאות אחרת ויצרן דמיוני כזה יאלץ להחזיק סדנת עבודות עץ, בית יציקה, אולם חייטים, סדנת אלקטרוניקה, צוות מפתחים, מכונות לערבוב סיבי נייר או ייצור בד ממברנות ייחודי ומיני 'הוצאות' בסגנון. מה הפלא שרוב הייצור מוצא דרכו לסין במציאות כזו...