שרשור תגובות: אפל נגד סמסונג: המשפט הסתיים
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78880
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
במקביל, בסיאול, סאמסונג זוכה.
http://www.telegraph.co.uk/finance/news ... -case.html
כמו בכדורגל, הביתיות קובעת
כמו בכדורגל, הביתיות קובעת
משה
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14356
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
שיכנע וחיזק אותי לא לרכוש מוצרים של אפל.
הכוחניות והרצון שלהם לשלוט באיך יראה עולם הסלולר והטבלאט יוצר המון אנטגוניזם.
לא מבין איך אפשר להשלים עם ההגבלות של אפל על המשתמשים במכשירים שלהם על הפעולות הכי בסיסיות שיש.
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14356
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
כסף קטן לפיצוחים...36,000 יורו.moco כתב:במקביל, בסיאול, סאמסונג זוכה.
כמו בכדורגל, הביתיות קובעת...
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78880
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
הזכיה בסיאול חברת משמעות. סמסונג צריכה להסיר את ה bounce back מעשרה מכשירים שלה ובינתיים אסור לה למכור בקוריאה את המכשירים (שזה מכה לא פשוטה). הסכומים שם משברים על עשרות אלפי דולרים קנסות הדדיים לשתי החברות.
טלHd
הבעיה לא באפל. היא, מן הסתם רוצה לשמר את הייחודיות שלה שבה היא השקיעה שנים רבות של עיצוב ופיתוח.
הבעיה היא חוקי הפטנטים המטורפים שמאשרים פטנטים מופרכים, ברורים מעליהם או בסיסיים וכללים כל כך שי אפשר שלא לעבור עליהם.
כמו כן, שאין שום מנגנון הגיוני שיכול לתת מחיק הוגן לשימוש בפטנטים הללו.
תארו לעצמכם פטנטים דומים בעולם העיצוב הכללי (פרסומות, בקבוקים, חלונות ראווה, עיתונים, אתרים ברשת). הרי בכמעט כל אתר כיום יש אינסוף עיצובים שנשאלו או הותאמו מרעיון של מישהו אחר (ע״ע pull to update שהנואם תוך אפס זמן באינסוף אפליקציות ואתרים ברשת).
טלHd
הבעיה לא באפל. היא, מן הסתם רוצה לשמר את הייחודיות שלה שבה היא השקיעה שנים רבות של עיצוב ופיתוח.
הבעיה היא חוקי הפטנטים המטורפים שמאשרים פטנטים מופרכים, ברורים מעליהם או בסיסיים וכללים כל כך שי אפשר שלא לעבור עליהם.
כמו כן, שאין שום מנגנון הגיוני שיכול לתת מחיק הוגן לשימוש בפטנטים הללו.
תארו לעצמכם פטנטים דומים בעולם העיצוב הכללי (פרסומות, בקבוקים, חלונות ראווה, עיתונים, אתרים ברשת). הרי בכמעט כל אתר כיום יש אינסוף עיצובים שנשאלו או הותאמו מרעיון של מישהו אחר (ע״ע pull to update שהנואם תוך אפס זמן באינסוף אפליקציות ואתרים ברשת).
אין ספק שמערכת הפטנטים האמריקאית זה גולם שקם על יוצרו.
כמובן שסאמסונג העתיקה מאפל ונראה שחבר המושבעים הגיע למסקנות הנכונות על פי החוק הקיים, אבל מזמן שכחו מה היא מטרת חוקי הפאטנטים .
המטרה היא להגן על ממציאים (לתקופה מוגבלת) כדי שיהיה כדאי לממציאים להשקיע בפיתוח, כדי לעודד חדשנות.
זה עבד בעבר ברחוק, וזה עובד גם היום בתחומים אחרים כמו תרופות, שללא הגנת פטנטים, פשוט לא היו מפותחות.
לעומת זאת, בתחום הדיגיטלי החם, תוכנה או חומרה, זה פשוט מגוחך.
אפל הייתה מפתחת את מוצריה גם ללא הגנת פטנטים. דווקא הגנת הפטנטים עלולה להאט חדשנות מצד המתחרות (וכמובן לגרום לעליית מחירים).
כמובן שסאמסונג העתיקה מאפל ונראה שחבר המושבעים הגיע למסקנות הנכונות על פי החוק הקיים, אבל מזמן שכחו מה היא מטרת חוקי הפאטנטים .
המטרה היא להגן על ממציאים (לתקופה מוגבלת) כדי שיהיה כדאי לממציאים להשקיע בפיתוח, כדי לעודד חדשנות.
זה עבד בעבר ברחוק, וזה עובד גם היום בתחומים אחרים כמו תרופות, שללא הגנת פטנטים, פשוט לא היו מפותחות.
לעומת זאת, בתחום הדיגיטלי החם, תוכנה או חומרה, זה פשוט מגוחך.
אפל הייתה מפתחת את מוצריה גם ללא הגנת פטנטים. דווקא הגנת הפטנטים עלולה להאט חדשנות מצד המתחרות (וכמובן לגרום לעליית מחירים).
משה
אם אמשיך במשל הכדורגל, זה "שער כבוד"טלHD כתב:כסף קטן לפיצוחים...36,000 יורו.moco כתב:במקביל, בסיאול, סאמסונג זוכה.
כמו בכדורגל, הביתיות קובעת......
משה
- Shayosef
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5891
- נתן תודות: 443 פעמים
- קיבל תודות: 242 פעמים
המניה
המניה עולה במסחר המאוחר לשיא חדש, 675 דולר.
מדהים.
http://www.macrumors.com/2012/08/24/jur ... ung-trial/
מדהים.
http://www.macrumors.com/2012/08/24/jur ... ung-trial/
שי
- hm32hm
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 892
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 54 פעמים
טלHD כתב:![]()
לא מבין איך אפשר להשלים עם ההגבלות של אפל על המשתמשים במכשירים שלהם על הפעולות הכי בסיסיות שיש....
מצד שני "הכוחנות" של אפל מאפשרת אחידות של המכשיר בכל העולם. למשל המכשיר "נולד" עם תמיכה בכל השפות , כך שאם תקנה אותו בסין מובטח שיעבוד ישירות בסלקום בארץ ללא צורך בגיור. אפל לא מתכופפת ולא מאפשרים BRANDING לחברות הסלולריות בארץ ובעולם וזה יתרון עצום.
הסמסונג S2 נמסר לי עם תוספות ושטויות של סלקום. ROOTING והחלפת קרנל מבטלת את האחריות, כך שלרמת הלקוח הסופי - שרשרת המזון של שלושת "המחליטות" ANDROID,TOUCHWIZ,CELLCOM לטעמי יותר כוחנית ומבלבלת את המשתמש הסופי מאשר המודל של אפל.
למשתמשי אנדרואיד יש תחושה של "חופש החלטה " . מניסיון שלי זה לא ממש כך: אחרי ההבטחה בפברואר 2012 במשך 4 חודשים ניסיתי לעדכן ל ICS ללא הצלחה - עד שויתרתי והחלפתי מכשיר.
יש אנטגוניזם וכוחנות באפל אך בעיקר מופנה כלפי הספקיות שלה.
צריך לבקר באפל סטור כדי להבין מה זה שרות ללקוח.
אני מקווה שיום אחד זה יופעל בארץ הקודש.
אל תגרור לויכוח הישן
העניין הוא טיראניות וטרוליות פטנטים
נקווה שבמדינות אחרות יקבעו פסקי דין
התומכים בחדשנות (ויעמידו את פסקי הדין האמריקאיים באור המגוחך
המגיע להם - ראה פסק הדין האנגלי בנושא הטאב מול אייפד)
מי שחושב שזה רק העדפה של חברה אמריקאית
צודק חלקית
העדפה של חברה אמריקאית אבל קודם כל תאגיד
כמו הטיפול העדין במיקרוסופט בזמנו
צודק חלקית
כמו הטיפול העדין במיקרוסופט בזמנו
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אני רק לא מבין למה מראש הציפיה שיצרן מכשירים שמנסה למקסם את נתח השוק ואת הריווחיות שלו אמור "לפתוח" לך את המכשיר למה שאתה רוצה?טלHD כתב:![]()
לא מבין איך אפשר להשלים עם ההגבלות של אפל על המשתמשים במכשירים שלהם על הפעולות הכי בסיסיות שיש....
למה אתה לא אומר את זה על כל מוצר שיש לו מערכת הפעלה סגורה משלו?
- WINDOWS
- SMART TV
- מיקרוגל
- רסיברים
- רכב
וכו'....
אם לא מתאים לך ה-FEATURE SET שאפל נותנים לך, יש אלטרנטיבות. כשאני עברתי לאייפון מה-HTC i-mini מבחינת הרבה מאוד יצ'רים זה באמת היה DOWNGRADE (ירידה מ-3G ל-2G, מצלמה פחות טובה, אין מצלמה קידמית, לא היה COPY&PASTE וכו') אבל מהרבה מובנים אחרים זה היה שינוי של שמיים וארץ במובנים כמו:
UX, יציבות ומגוון אפליקציות.
- hm32hm
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 892
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 54 פעמים
רצוי לתת טיעונים לוגיים ולא ססמאות כמו "טיראניות"ra כתב:אל תגרור לויכוח הישן
צודק חלקית
כמו הטיפול העדין במיקרוסופט בזמנו...
צריך להסביר כנראה את המושג חדשנות ולא לנפנף אתו
ואם מעתיקים - צריך לשלם !!
דוגמא לחדשנות באנדרואיד זה למשל האופציה לשינוי גודל פונט ב SMS על ידי כפתורי VOLUME. ואם אפל יישמו את זה
הם יצטרכו לשלם על כך
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- liranmishani
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 653
- נתן תודות: 40 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
יום עצוב מאוד.
מהצד המשפטי אפל צודקים, זה מה שקובע.
מהצד ההגיוני אפל דופקת בצורה שיטתית את כולם. גם את החברות המתחרות (שזה על פניו מובן ולגיטימי) וגם אותנו הצרכנים.
כמו במשפטים אחרים שאנו מכירים מארצנו, בית המשפט לא באמת מוציא צדק. הוא פשוט עובד על פי החוקים, הכוח והיכולת הניתנים לו.
אותו הדבר גם פה. אפל רשמה פטנטים בסיסיים ומגוחכים על כל דבר שרק יכלה. היא עשתה בשכל. מי שאשם בסאגה המגוחכת הזו היא מערכת הפטנטים האמריקאית שפועלתה נוגדת בדיוק את מטרת קיומה. עורכי הדין של אפל עשו צחוק ממנה וניצלו אותה חזק מאוד.
הייתי מקווה שהאמריקאים יתעוררו שם ויבינו איזה קרקס עשו מהם בתחום הפטנטים, אבל סיפורי ההרג והרציחות השכם וערב שם, לא הצליחו לשנות חוקים ודפוסי מכירה של נשקים, שמשמעותן חיים ומוות, על אחת כמה וכמה לא ישתנו חוקי הפטנטים. ולא יוכנסו בהם בינה.
מי שאכל אותה כאן לאורך כל הדרך זה רק אנחנו הצרכנים. אני אצביע ברגליים. עם אפל אני גמרתי.
מהצד ההגיוני אפל דופקת בצורה שיטתית את כולם. גם את החברות המתחרות (שזה על פניו מובן ולגיטימי) וגם אותנו הצרכנים.
כמו במשפטים אחרים שאנו מכירים מארצנו, בית המשפט לא באמת מוציא צדק. הוא פשוט עובד על פי החוקים, הכוח והיכולת הניתנים לו.
אותו הדבר גם פה. אפל רשמה פטנטים בסיסיים ומגוחכים על כל דבר שרק יכלה. היא עשתה בשכל. מי שאשם בסאגה המגוחכת הזו היא מערכת הפטנטים האמריקאית שפועלתה נוגדת בדיוק את מטרת קיומה. עורכי הדין של אפל עשו צחוק ממנה וניצלו אותה חזק מאוד.
הייתי מקווה שהאמריקאים יתעוררו שם ויבינו איזה קרקס עשו מהם בתחום הפטנטים, אבל סיפורי ההרג והרציחות השכם וערב שם, לא הצליחו לשנות חוקים ודפוסי מכירה של נשקים, שמשמעותן חיים ומוות, על אחת כמה וכמה לא ישתנו חוקי הפטנטים. ולא יוכנסו בהם בינה.
מי שאכל אותה כאן לאורך כל הדרך זה רק אנחנו הצרכנים. אני אצביע ברגליים. עם אפל אני גמרתי.
לירן
- zork17
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 829
- שם מלא: zork17
- נתן תודות: 47 פעמים
- קיבל תודות: 31 פעמים
למה יום עצוב? לדעתי זה לטובת הצרכנים.liranmishani כתב:יום עצוב מאוד.
מי שאכל אותה כאן לאורך כל הדרך זה רק אנחנו הצרכנים. אני אצביע ברגליים. עם אפל אני גמרתי....
ראית איך נראו הטלפונים של סמסונג לפני ואיך נראו אחרי? אפל השקיעה שנים בפיתוח האייפון וסמסונג באה ותוך כמה חודשים הביאה טלפון דומה. הייתי רוצה לראות איך אתה היית מרגיש אם מישהו היה עושה את זה למוצר שלך?
לדעתי זו חובתה של אפל למשקיעים שלה ולעובדים שלה לתבוע את סמסונג.
ברור שהם העתיקו ועכשיו כשהם צריכים לשלם זה ישפיע על ההתנהגות שלהם בעתיד - וזה לטובת הצרכנים כי זה יכריח אותם לחשוב ולבוא עם מוצר קצת שונה, כמו שמיקרוסופט עשו.
חדשנות זה טוב לכולם!
דווקא נתת פה דוגמא מצוינת למה זה לא חדשנות מהותית, אבל כן כנראה, ניתן לרשום עלי פטנט וזו בדיוק הבעייה.hm32hm כתב: דוגמא לחדשנות באנדרואיד זה למשל האופציה לשינוי גודל פונט ב SMS על ידי כפתורי VOLUME. ואם אפל יישמו את זה
הם יצטרכו לשלם על כך...
זו "חדשנות" רק במובן שזה רעיון חדש שלא היה קודם (כנראה), אבל מדוברב סתם רעיון, שלא נדרשת שום השקעה משמעותית לפתחו. אין שום סיבה אמיתית לתת לחברה מסוימת בלעדיות על רעיון מסוג זה רק כי עלה לראשונה במוחה ולא אצל האחרות. זה לא שבלי אפשרות ההגנה בפטנט, לא היו ממשים את הרעיון הפשוט הזה.
הדוגמא הידועה ביותר לטמטום שבמערכת הפטנטים האמריקאית, זה הפטנט שאמאזון רשמה על תהליך ה one click buy.
יהיה מאוד קשה לשנות את חוקי הפטנטים בארה"ב. לתאגידים הגדולים זה טוב. לעורכי הדין (המיליה של הפוליטקאים) זה טוב. לממשלה זה טוב (מכניס הרבה כסף).
רק דחיפה עממית יכולה לשנות פה משהו אבל מדובר בנושא שממש לא מעניין את הציבור.
משה
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר: