רמקולים אחוריים on wall

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
eyosha פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1342
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

שליחה #1 

היי
הלא יאמן קורה ובספטמבר אני עובר דירה וסוף סוף לא לדירה שכורה... (עוד לא החלטתי אם זה טוב או רע :))
בכל מקרה בדירה יש הכנה כבר לצנרת לק"ב ומאחר וזו כבר לא דירה שכורה לא בא לי לתלות את האחוריים שלי Wharfedale על הקיר ולכער אותו עם זוג רמקולים מגושם
לכן חשבתי לקנות on wall בתקציב של עד 3000 שישתלבו יפה על הקיר.

חיפשתי בפרומים השונים ובחנויות ברשת לא להכל מצאתי מחירים ומה שמצאתי לא ברור לי אם זו האופציה העדיפה לכן אשמח לפנות אליכם שוב....

אשמח לעצות הנה המפרט של הסלון ומה שכבר יש כרגע.
סלון בעומק של 3.5 מטר רוחב 5 מטר בערך, יש חלל מחובר למטבח אבל מימדי הק"ב הם בערך כמו שציינתי
לצערי לא אני תכננתי את המיקומים והמיקום של האחוריים (ההכנה בקיר) מעט גבוהה לטעמי בסביבות 1.60 מהריצפה מרחק ביניהם בסבביות 3 מטר

כרגע יש לי קדמיים של Quad 11L classic
סנטר של Quad גם כן
סאב 8 אינטש של AMC
אחוריים של וורפידל שאני רוצה להחליף

אבי, פתאום בחפירות כאן בפורומים גיליתי שאתה ממוחה לאקוסטיקה!!!!
אז יאללה שתף אותי בהרהורך

אלעד

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #2 

מטר שישים זה גובה סביר לאחוריים.

ON WALL זו אופציה יקרה למדי בד"כ, כי מדובר על עיצוב רמקול שדורש פתרון הנדסי-אקוסטי איכותי לתיבת תהודה לא סטנדרטית...

מה שכן, אתמול בערב הייתי בלייזר סיטי באירוע לחברי הפורום והיה שם ליד הספה בחלל המרכזי RX-FX של מוניטור אודיו והופעתי לגלות כמה הוא "רזה".
אני לא יודע אם הוא רזה מספיק להיחשב כ-ON WALL עבורך (עומק של פחות מ-12 ס"מ ברוטו, כולל גריל ומתקן תליה על הקיר), אבל זה בהחלט שווה בדירה בתקציב הנתון (הם צריכים לעלות טיפה יותר מ-3,000 ש"ח, אבל אם החריגה לא באה בחשבון אז אפשר "לרדת רמה" ל-BX-FX של אותה החברה שאמור לעלות בערך 2,000 ש"ח...) - היתרון הגדול של הרמקולים הנ"ל הוא שהם מולטיפולאריים וככאלה מתאימים במיוחד להיות רמקולים אחוריים במערכת ק"ב!

יש כמה דגמים בודדים של רמקולי ON WALL באיזור התקציב שלך:
1. קנטון GLE-410 שאמורים לעלות בסביבות ה-2,000 ש"ח לזוג ויש להם עומק של כ-9 ס"מ
2. מוניטור אודיו רדיוס 45HD - קוביות של 10 על 10 על 10 ס"מ בתקציב של פחות מ-1,500 ש"ח
3. קיימברידג' אודיו WS30 - גם בסביבות ה-2,000 ש"ח עם עומק של כ-9 ס"מ
4. ג'אמו A510 - בסביבות ה-2,500 ש"ח עם עומק של כ-9 ס"מ

מבחינת התאמה לרמקולים שכבר יש לך, יותר סביר שהמוניטור אודיו והקיימברידג' אודיו יתאימו יותר מבחינת הסאונד לקוואד מאשר הקנטון והג'אמו, אבל האמת היא שאלא אם אתה שומע הרבה מאוד הופעות בסראונד, אין כ"כ משמעות להתאמה בין הרמקולים הקדמיים לאחוריים (הרבה יותר חשובה ההתאמה בין הקדמיים לסנטר לצורך העניין...)

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9032
נתן תודות: 1581 פעמים
קיבל תודות: 1350 פעמים

שליחה #3 

אלעד - סחתיין עלייך על הדירה החדשה... (Y) ועוד אפילו לפניננו... 8)
(מה זה אומר ? שנצטרך להגיע אליכם לפני שאתם תגיעו אלינו ?!?!?!? 8O)

אז ככה - לגבי "המומחה", אז לא לאקסוטיקה אבל כן לתכנון ולביצוע DIY. אם מפריע לך הגובה, פטישון פשוט יכול לטפל בבעיה ולהוריד אותה 10-20 ס"מ למטה, קצת שפכטל, צבע והרבה הנאה...
לדעתי, לא הייתי הולך על רמקול ON WALL כיוון שפסיכולוגית הוא "נשמע" לי פחות טוב.
מצטרף להמלצתו של epony למוניטור אודיו. שמעתי בזמנו את ה 90HD והם נשמעו מעולים, צלולים ונקיים מאוד. בטוח שגם ה- 45 יישמעו טוב באותה מידה.
יש גם את הקנטון Chrono 501.2 שנראים לי מתאימים עם עומק של 10 ס"מ (צבע לבן או שחור)
ויש גם את הוורפידל 10SR שגם אותם שמעתי והתרשמתי מהסאונד שלהם יחסית לרמקול כזה "קטן" (לא חושב שיעלו יותר מ- 1000 שקל). אגב הם גם 6 אוהם אם אני לא טועה כמו הקווד שלך מקדימה.
אם אתה שואל אותי הייתי הולך עיצובית על המוניטור אודיו ( ויש אותם גם בצבע שרי) - רק תבדוק את עניין האוהם השונה בין הקיים לאלו החדשים.

לא יודע לאן אתם עוברים אבל מציע לך מראש אם אתה יכול לבצע את כל השיפוצים והתיקונים טרם כנידסה לדירה, אולי איזה קיר גבס יפה בסלון, הנמכת תקרה, ספוטים, וכו'... אגב - הזדמנות מצויינת להעיף את המזנון איקאה כבר :lol:
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

eyosha פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

אני לא יודע אם הוא רזה מספיק להיחשב כ-ON WALL עבורך (עומק של פחות מ-12 ס"מ ברוטו, כולל גריל ומתקן תליה על הקיר), אבל זה בהחלט שווה בדירה בתקציב הנתון (הם צריכים לעלות טיפה יותר מ-3,000 ש"ח, אבל אם החריגה לא באה בחשבון אז אפשר "לרדת רמה" ל-BX-FX של אותה החברה שאמור לעלות בערך 2,000 ש"ח...) - היתרון הגדול של הרמקולים הנ"ל הוא שהם מולטיפולאריים וככאלה מתאימים במיוחד להיות רמקולים אחוריים במערכת ק"ב!
...
epony תודה רבה, לא לקחתי את ה BX-FX בחשבון ובהחלט יכולים להתאים
אם אתה שואל אותי הייתי הולך עיצובית על המוניטור אודיו (ויש אותם גם בצבע שרי) - רק תבדוק את עניין האוהם השונה בין הקיים לאלו החדשים.
...
אבי זה שיש אותם גם בצבע תואם ל Quad זה בכלל יהיה מעולה!

לגבי האוהם הם 8 אוהם ובגלל ה-Quad הורדתי את האוהם ל 6 במגבר מה זה אומר בעצם?
לגבי הסראונד עם אשאיר את האוהם על 6??

לגבי ביקור, אבי תן לנו לעבור להתארגן ואתה ומשפחתך מוזמנים, רק תודיע יום קודם הלה מבשלת מצוין :)
אלעד

Yuval11
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 365
שם מלא: Yuval11
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #5 

הBX-FX לא הרמקולים הכי נסתרים בעולם אבל שהם עם הגריל הם לא הכי הכי בולטים שיש :)
יש לי זוג כזה בתור אחוריים והם יחסית צנועים.
אני אשתדל להעלות תמונות של החלק האחורי של הסלון מצד ומול הקיר אם זה יעזור

Yuval11
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

רמקולים BX-FX

שליחה #6 

טוב הרמקולים צולמו בלילה ועם אייפון ואני רואה אותן בתצוגה המקדימה והן לא הכי ברורות ,אז אני אצלם באור יום שהן יצאו יותר טוב.

בכל מקרה הרמקולים באים עם 3 גרילים(לא מגנטיים) וזה נראה בעיקרון כמו גריל אחד ארוך , לדעתי דיי יפים.
דרך אגב סתם בלי קשר אבל הם באים שבלונה לתלייה שממש עוזרת וגורמת לך לחשוב למה אני לא רואה יותר דברים כאלו!

eyosha פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

תודה יובל, זה נראה בסדר בשבילי ובשבילך :) השאלה מה ההנהלה תגיד, כרגע אני בודק גם את האופציה של JAMO GRAPHIC . אבל שוב הם 8 אוהם והמערכת שלי מוגדרת על 6 אוהם, אני עדיין לא יודע האם זה אפשרי שהמערכת תהיה על 6 והרמקולים הם 8
אשמח לקבל הסבר על זה

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #8 

לא צריכה להיות בעיה לעניות דעתי בחיבור רמקולים עם עכבות שונות כל עוד לא יורדים מתחת ל-6 אוהם... רק אל תגביר למקסימום ווליום יותר מדי ;-)

eyosha פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

epony כתב:לא צריכה להיות בעיה לעניות דעתי בחיבור רמקולים עם עכבות שונות כל עוד לא יורדים מתחת ל-6 אוהם... רק אל תגביר למקסימום ווליום יותר מדי ;-)
...
תודה epony עם תינוקת בבית נגמרו ימי הווליום הגבוהה :-/

eyosha פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

במסגרת חיפושי אחרי רמקולים אחוריים צנועים ודקורטיביים נתקלתי גם ב Dali Fazon
http://www.dali-speakers.com/en-US/Loud ... N-SAT.aspx

אשמח לדעת אם למישהו/הי יש ניסיון אתם

כרגע ה- JAMO GRAPHIC גם מועמדים, אם כי יש לי בעיית מחיר אתם

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #11 

מה שאני אוהב אצלך זה שאתה לא הולך על הטריוויאלי והרגיל אלא מחפש את הרמקולים המיוחדים שקצת פחות נפוצים... (Y)
שים לב לכך שלאלו שתקנה בסוף יש אפשרות להקנה עם צידוד פנימה לנקודת ההאזנה.
ה- DALI אגב מאוד יפים בעיני.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

eyosha פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

הפור נפל, לאחר האזנה בפיוצ'ר (שלמרבה הפלא מאד קרובים למקום עבודתי)ת נבחרו ה- Dali Fazon Sat
http://www.dali-speakers.com/en-US/Loud ... N-SAT.aspx

צליל לא הדוק, ניטרלי ולא משתלט, באסים לא יורדים נמוך מידי (אני לא מצפה משום רמקול סראונד שיירד נמוך מאד) ומצד שני הצלילים הגבוהים, לא עולים גבוהה מידי, בדיוק מה שאני מצפה מרמקול סראונד, שלא ישתלט וגם לא ישמע הדוק מידי וחסר חיים.

לא בשחור כמו שההנהלה דרשה לא גדולים מידי ומפריעים לסלון, גריל גם נשלף בקלות (מגנטים).
מחכה כבר לעבור דירה לחבר הכל לכייל!!!!!!!! ולהעלות תמונות כמובן, אה ולא פחות חשוב, להינות מהסאונד שתפיק הבמה הקדמית (Quad) והסראונד שיפיקו ה- Dali איפה שהו יש גם Sub של AMC 8 אינטש, גם הוא יוחלף יום אחד..

תודה לכל העוזרים
ותודה לפיוצ'ר, על הסבלנות העזרה :)

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #13 

ת.ת.ת. 8) (Y)

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #14 

ועל זה נאמר: לאט לאט אבל הרמת פה סט פגז... !!!
תתחדש איש יקר 8)
.

eyosha פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

avihuli כתב:ועל זה נאמר: לאט לאט אבל הרמת פה סט פגז... !!!
תתחדש איש יקר 8)
...
מחכה כלכך לשמוע אותו כבר בדירה החדשה 8)
רק שהכבלים יעברו חלק מתחת לפרקט, אחרת אני אשתגע אבי, איך מעבירים אם זה נתקע?

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #16 

מבין אותך לגבי הציפיה.
אגב - אתה מבין שהדבר הבא זה 7.1, נכון ?
לגבי איך מעבירים או עם סטלבנד (חוט משיכה של חשמלאים) או אם הצינור לא ארוך מדיי קונים חוט ניילון לבן (כמו שהיו קושרים עיתונים פעם), קושרים לו חתיכת צמר גפן שמים בקצה אחד ומחברים שואב לקצה השני ושואבים. אחרי שהחוט הגיע קושרים את הכבל רמקול ומושכים.

תעלה לנו תמונות, לא חייב להיות תלוי על הקיר.
.

eyosha פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

avihuli כתב:מבין אותך לגבי הציפיה.
אגב - אתה מבין שהדבר הבא זה 7.1, נכון ?
לגבי איך מעבירים או עם סטלבנד (חוט משיכה של חשמלאים) או אם הצינור לא ארוך מדיי קונים חוט ניילון לבן (כמו שהיו קושרים עיתונים פעם), קושרים לו חתיכת צמר גפן שמים בקצה אחד ומחברים שואב לקצה השני ושואבים. אחרי שהחוט הגיע קושרים את הכבל רמקול ומושכים.

תעלה לנו תמונות, לא חייב להיות תלוי על הקיר.
...
תודה רבה אבי,
אני יעלה... עדיין לא הגיעו הרמקולים זה בהזמנה אבל אעלה בהקדם

Yuval11
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

תתחדש! נראים טוב הרמקולים האלו :)

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #19 

אמנם ישן אבל לא העלת לנו תמונות ועוד נתת המלצה למישהו עליהם שמחפש לבנים... 8)
אגב - יש לי חשק להחליף / לשדרג משהו... חחח... :lol:
.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”