עריכה 2: רדיו דיסק משולב דיבורית BT לרכב.(פרטים בהודעה 13)

אודיו, וידאו, מולטימדיה, SPL, EMMA, ניווט, מידע מבוסס מיקום וכל גאדג'ט לרכב.
nevrspakofme פותח השרשור
טרול
טרול
תגובות: 38
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

עריכה:
לאור כל החומר שקראתי בימים האחרונים צימצמתי את הבחירה שלי לרדיו דיסק משולב עם דיבורית BT לרכב.
הפירוט המדוייק נמצא בהודעה מספר 13 באשכול זה.
סוף עריכה.

שלום לכולם,
לאחרונה התעורר הרצון לרכוש לי דיבורית BT לרכב ובגלל מגוון האפשרויות(וחוסר ידע) אשמח מאוד לשמוע את דעתכם.

תקציב
מפני שיש 3 קטגוריות עיקריות אני לא סגור על תקציב, מספיק לומר שאני לא מספיק עשיר על מנת לרכוש בזול. לכן אני לא מחפש את הפתרון הזול ביותר אלא את הפתרון שיספק את התמורה שאני צריך ממנו.

מה אני צריך מדיבורית(סדר שרירותי,כל הסעיף חשובים):

1.איכות קול טובה.
2.תמיכה ביותר ממכשיר אחד במקביל(שלא יצא מצב ששני אנשים נכנסים לרכב, ורק אחד מהם יכול לעבוד מול הדיבורית-במקרה הוא גם לא הנהג)
3.יכולת לשדר התראות, כגון הנחיות של תוכנות ניווט(WAZE למשל) ולשמוע מוסיקה.
4.יכולת לענות לשיחות ללא מגע בדיבורית(כלומר שהדיבורית תגיד לי מי מתקשר ואני אוכל לומר לה בקול האם לענות לשיחה או לא).
5.יכול להתקשר בעזרת קול(יהיה נחמד)

לפניי 3 קטגוריות:

דיבורית BT ניידת
זו האופציה שהכי פחות קוסמת לי, לא אוהב את העובדה שיש צורך להטעין אותה כל הזמן(או לחבר אותה למצת הרכב) מעדיף פתרון ש"פשוט עובד". בנוסף, לא אוהב העובדה שהיא לא מחוברת למערכת הSOUND ברכב.

דיבורית BT עם התקנה
אני מתאר לעצמי שזו דיבורית שיש לה את כל הפונקציות של הדיבורית הניידת,מינוס החסרונות שציינתי.
השאלה עד כמה דיבורית כזו תהיה יקרה יותר מדיבורית ניידת?

דיבורית BT משולבת בתוך רדיו דיסק
הרדיו דיסק שלי ברכב מאוד ישן, כרגע הפונקציה היחידיה שעובדת בו היא הרדיו(דיסקים הוא כבר כמעט ולא קורא). זה עניין של זמן עד שהצטרך להחליף אותו. אז חשבתי לעצמי למה לא להרוג 2 ציפורים במכה אחת ולאוכש מכשיר משולב.
השאלות שעולות הן, כמה מכשיר כזה יעשה את עבדוה כמו שצריך והאם מחירו לא יהיה גבוה(משמעותית) מפתרון של דיבורית BT ורדיו דיסק בנפרד.
*הדרישה הספציפית שלי מרדיו דיסק שהוא גם דיבורית BT היא שינגן MP3 ויגיע עם כניסת USB.

אשמח מאוד לשמוע את דעתכם ולקבל המלצות ספציפיות
בתודה מראש לעונים.
נערך לאחרונה על ידי nevrspakofme ב 28/08/2012 17:35, נערך 3 פעמים בסך הכל.

pupsyam
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 45
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #2 

נתחיל בכל שכל הכבוד על כך שאתה מבין שמי שרוכש בזול,בסוף משלם ביוקר,אך בכל זאת,בלי תקציב זה ממש קשה לעזור לך.
אין לי מושג מה זה זול בשבילך,והזול שלך והזול שלי יכולים להיות מאוד שונים.לכן נדרש כאן תקציב על מנת לתת לך את מלוא העזרה.
כמו כן,ישנם עוד דברים שבלעדיהם יהיה קשה לעזור לך,משום שלא פירטת את הדרישות שלך מיחידת הראש(רדיו דיסק),אלא רק מהבלוטות׳
מה הולך להתחבר ליחידת הראש?האם גם מגבר וסאב יהיו מעורבים בעסק?אם כן,כמה יציאות למגבר אתה צריך?
בקשר לדיבורית,אני מכיר דיבורית פשוטה אך מעולה בשם bury 9040c,היא עולה בסביבות ה300 ש"ח,בעלת איכות קול טובה,אולם ככל הנראה היא לא תתמוך בכל הדרישות שלך.
מצד שני,תוכל לרכוש בסביבות ה1300 ש"ח דיבורית bury 9056 שככל הנראה,ואני מדגיש ככל הנראה,משום שאני לא יודע,תתמוך בכל הדרישות שלך.או אולי דיבורית פארוט mki9200 שגם ככל הנראה,ואני שוב מדגיש,ככל הנראה,תתמוך בכל הדרישות שלך.דיבורית אשר בטוח תומכת ברוב אם לא כל הדרישות שלך היא tz700 של מטורולה,אך אין לי מושג לגבי איכותה או עלותה.
דבר שני בקשר ליחידת הראש,אתה מעוניין בדין אחד(תא יחיד)או שמא בדאבל דין(תא כפול)?אתה מוכן להתפשר על יד שנייה או שאתה מעוניין רק ביחידת ראש חדשה.
אתה יודע מה,מכיוון שלא נתת תקציב,אתן לך המלצה לגבי הכל.
בקשר לדין אחד אתה יכול לרכוש קלריון cz702 במחיר של בין 220$ ל280$ באיביי.
אם אתה מוכן להתפשר על יד שנייה,תוכל לחפש לך קלריון cz501 או cz500,אין לי מושג לגבי מחירים שלהם ביד שנייה.
אם אתה לא מעוניין להתפשר על יד שנייה וכמו כן מעוניין לרכוש אותו בארץ,בסביבות ה1000 ש"ח,תוכל לרכוש קלריון cz302,רק אז אתה צריך לדעת שהמיקרופון שם מגיע מובנה בתוך המכשיר ולכן ככל הנראה הצד השני ישמע אותך פחות טוב.
במחיר של בערך 1300 ש"ח תוכל לרכוש אלפיין 103bt,ובמחיר של 1500 בערך תוכל כבר לרכוש אלפיין 113bt,אשר בעל דיבורית מעולה אגב.
אם אתה מעוניין בדאבל דין,תוכל לרכוש במחיר של 2500 שקלים פייונר 3300bt,ללא תוכנת gps.
מצד שני,תמיד תוכל לרכוש את האלפיין w910 בסביבות ה12000 ש"ח.
אתה מבין עכשיו מדוע זה קשה להמליץ לך על יחידת ראש ואפילו על דיבורית מבלי שתגדיר תקציב?
נערך לאחרונה על ידי pupsyam ב 25/08/2012 2:27, נערך פעם 1 בסך הכל.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2316 פעמים

שליחה #3 

שני הסנט שלי - תוודא שהדיבורית כוללת תמיכה בבלוטות' סטריאו (A2DP) - זה חשוב עבור מוסיקה והתראות WAZE.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

nevrspakofme פותח השרשור
טרול
טרול

שליחה #4 

Pupsyam,
המון תודה על התשובה המפורטת.
מבחינת תקציב, לא הייתי רוצה לעבוד את ה1200 שקל בכולל(כלומר זה הסכום עבור דיבורית ומערכת בנפרד או מערכת רדיו דיסק משולבת עם דיבורית).

אין לי דרישות מיוחדות מהרדיו דיסק, לא הולך לחבר אותו לשום מערכת קול מיוחדת.

*מה זה "דין"?

ידי שניה לא אופציה, אבל ebay בהחלט כן.
*אני מבין שלא אמורה להיות בעיה לשלם על התקנה בלבד.

אחרי יומיים של קריאה ובירור, דיבורית ניידת ירדה לגמרי מהפרק.

Pixies,
תודה על הטיפ, הוא בהחלט חשוב.

pupsyam
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

דאבל דין זה כמו שרשמתי לך,תא כפול,או מה שבדרך כלל נקרא בשפת העם,מערכת מולטימדיה/רדיו דיסק dvd(יש כמו בודדים שהם לא בדאבל דין ויש כמה דאבל דין שאינם מערכת מולטימדיה/dvd,אך אני מקווה שהבנת את הפואנטה).
דין יחיד,זהו רדיו דיסק כמו שתראה ברוב המכוניות אשר אין בהם רדיו דיסק מובנה,תא יחיד.

* התמונות המצורפות הן להמחשה בלבד ואין להתייחס לדגמים אשר מופיעים בהן כהמלצה.

nevrspakofme פותח השרשור
טרול
טרול

שליחה #6 

תודה רבה על ההסבר, כרגע ברכב יש דין אחד ואני לא בטוח שיש שם מקום לדין כפול(נראה לי שיש משהו מתחת לרדיו, כמו בקרת המזגן)

בכל מקרה אני חושב שהעדפה היא לדין אחד.

pupsyam
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

אם ברדיו דיסק עם בלוטות' עסקינן,תנסה את האלפיין 103bt או אם תחפש ממש טוב אז ב1200 ש"ח אולי תוכל אפילו לרכוש אלפיין 113bt.
כמו כן תבדוק בקשר לקלריון cz702,או fz502,אשר אותם תוכל להזמין מאיביי.
לדעתי,הבלוטות' פועל יותר טוב במכשירי הקלריון.

*ההד יוניטים(רדיו דיסקים)הממולצים הם רדיו דיסקים עם בלוטות' בעל איכות קול טובה,אין לי מושג באם הדיבורית אשר מותקנת בתוכם,תומכת בשאר הפיצ'רים אשר הינך מחפש,זה כבר אני משאיר לך לברר.

nevrspakofme פותח השרשור
טרול
טרול

שליחה #8 

אז כמו שכבר כתבתי דיבורית BT ניידת נפלה לגמריי מהפרק.
לעומת זאת הבנתי שאם כל הרצון הטוב הפתרונות המשולבים פשוט לא בשלים מספיק למה שאני רוצה מדיבורית BT לכן כאמור יש לי 2 אופציות.

1. ללכת על דיבורית BT קבוע לרכב בלבד ורדיו דיסק נפרד שיתמוך בMP3 ובUSB(אופציה זו כנראה תרד מהפרק בגלל המחיר ואם לא אז מצאתי כבר כמה אופציות שיכולות להתאים).
או
2.(וכאן אשמח לעזרתכם) ללכת על פתרון משולב(רדיו דיסק שכולל דיבוריתBT) תוך שאני מתפשר על פונקציות מסויימות של דיבורית.
הדרישות החדשות(והמדוייקות יותר) שלי מהפתרון המשולב הן :
1.תקציב עד 1200
2.מיקרופון חיצוני(האם ניתן לחבר לכל מערכת אחד כזה?)
2.התחברות ליותר ממכשיר אחד במקביל)
3.ניגון מוסיקה דרך BT, כלומר A2DP
4.מענה לשיחות דרך הפנל(לא צריך שיהיה קולי אבל שיהיה כפתור בפנל).
*אני יודע שנתתם לי כבר מספר המלצות אבל לצערי בעמודי המכירה המידע מאוד חלקי.

nevrspakofme פותח השרשור
טרול
טרול

שליחה #9 

מה אומרים על jvc kdr820bt

http://www.pompa.co.il/pl_product~KDR820BT~61~172.htm

יש בו את כל הפיצ'רים שאני צריך והוא בתקציב, אני פשוט לא כל כך מכיר את החברה.

pupsyam
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

יחידת הראש עצמה בסדר,אך בשניים כאלו,בהם נתקלתי בעבר,לא עבד הבלוטות'.
אני מתכוון לכך שהוא בכלל לא זיהה את הטלפון,כמובן יכול להיות שזה פשוט צירוף מקרים מביך.
מבחינת איכות הסאונד בתור רדיו דיסק נטו המכשיר בסדר.
אולי שווה לך לנסות,אך שים לב לזה שהמכשיר מזהה את הטלפון שלך,לפני שאתה יוצא מהמתקין,ועדיף שתעשה בדיקה עם שני טלפונים ניידים אפילו.

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6304
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 932 פעמים

שליחה #11 

Signed_Incognito כתב:מה אומרים על jvc kdr820bt

http://www.pompa.co.il/pl_product~KDR820BT~61~172.htm

יש בו את כל הפיצ'רים שאני צריך והוא בתקציב, אני פשוט לא כל כך מכיר את החברה.
...
מחזק את דבריו של PUPSYAM
JVC אמנם לא מייצרת מכשירי היי-אנד, אבל היא חלק בלתי נפרד מהמיינסטרים ומייצרת שנים רבות מכשירים לרכב, ואף היתה בין החלוצות שהוציאו מערכת למיני דיסק של סוני.
אז אם כל הפיצ'רים עבורך שם - תבדוק את הטענה שהועלתה, תוודא שהכל תקין ותתחדש.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5918
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #12 

אם אתה מוכן לוותר על הדיסק עצמו, אז הייתי ממליץ לך לבדוק מכשיר כזה:
http://www.clarion.com/gb/en/products/2 ... 49103.html

אני משתמש באחד הדגמים הקודמים שלו, שרכשתי ב-2008, ואני עד היום מאוד מרוצה. איכות הצליל שלו מדהימה פשוט (כל עוד אתה מחבר את זה למערכת טובה באוטו), המחיר מצויין.
הדגם הנ"ל נמכר באמזון:
http://www.amazon.com/Clarion-FZ502-Dig ... ion+fz502e
וזה הרבה יותר זול מ-1200 ש"ח, ואני בטוח שהרבה יותר טוב מדברים אחרים שימכרו לך בארץ ב-1200 ש"ח. תבדוק אפשרות יבוא, או מאמזון או באמצעות mustop,

אגב מכשיר כזה פותר אותך מצורך צריבת דיסקים לאוטו, או אחזקת דיסקים באוטו. וצריך לקחת בחשבון שלא תוכל לשמוע מוסיקה מדיסק מקורי
אתה יכול לשמוע flac, אבל אך ורק דרך BT, כי המכשיר עצמו לא תוך ב-flac.

ועוד דבר שחייב לבדוק לפני קניה בחו"ל זה התאמת תדרי רדיו, אתה חייב דגם אירופאי

nevrspakofme פותח השרשור
טרול
טרול

שליחה #13 

תודה על ההמלצות חברים
ראשית הייתי היום אצל מתקין והמליצו לי שם על דגם של קלריון בשם FB286BTB העלות פחות מ800 שקל כולל 3 שנים אחריות ומתקין שנמצא מטר מהבית.

dima_vy,
אחלה המלצה נראה מכשיר טוב ומחיר טוב...חסרה לי רק האחריות.
*איך אני ידע שהמכשיר ארופאי?

בהזדמנות זו אני גם מעדכן קצת את הדרישות שלי.
*מצטער עם שיגעתי מישהו פשוט ככל שאני לומד על הפונקציות של המערכות ככה יש לי את היכולת לחדד את מה שאני צריך.

1.תקציב עד 1200
2.מיקרופון חיצוני
3.ניגון מוסיקה דרך BT, כלומר A2DP
4.מענה לשיחות דרך הפנל(לא צריך שיהיה קולי אבל שיהיה כפתור בפנל).
5.שידע לזהות כמה מכשירים אבל אין צורך שיתחבר ל2 במקביל.

אין צורך בניגון CD ואין חובה לכניסת USB.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #14 

תשים דגש על מיקרופון חיצוני. אצלי בסוני מלפני כמה שנים - אין, ואם האוטו פחות שקט - לא שומעים משהו.
בשביל לשים פרופורציות - הדגם שלי עלה 100$, והוספתי 180 בשביל להעביר אותו לתדרים אירופאים.

nevrspakofme פותח השרשור
טרול
טרול

שליחה #15 

Itay_Pollak כתב:תשים דגש על מיקרופון חיצוני. אצלי בסוני מלפני כמה שנים - אין, ואם האוטו פחות שקט - לא שומעים משהו.
בשביל לשים פרופורציות - הדגם שלי עלה 100$, והוספתי 180 בשביל להעביר אותו לתדרים אירופאים.
...
כן כן, אני בהחלט לא מתפתה למערכות ללא מיקרופון חיצוני. כמו שנראה עכשיו אני אזמין מחר על הבוקר את הקלריון ללא הדיסק.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5918
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #16 

Signed_Incognito כתב:תודה על ההמלצות חברים
ראשית הייתי היום אצל מתקין והמליצו לי שם על דגם של קלריון בשם FB286BTB העלות פחות מ800 שקל כולל 3 שנים אחריות ומתקין שנמצא מטר מהבית.

dima_vy,
אחלה המלצה נראה מכשיר טוב ומחיר טוב...חסרה לי רק האחריות.
*איך אני ידע שהמכשיר ארופאי?
...
לפי הדרישות שלך אתה יכול לקנות clarion בשקט. הדגם שהוצע לך זה דגם מלפני מספר שנים, ליתר דיוק 2008. זה לא אומר שהוא לא טוב, פשוט קח את זה בחשבון. לגבי המחיר, את שלי קניתי ב-2008 בספרד תמורת כ-950 ש"ח לפי מיטב זיכרוני.
לגבי האחראיות, תשמע, זה מוצר יחסית לא יקר, מוכרים גם בחו"ל מוכרים עם אחריות יצרן, אבל ללא ספק זה סיכון מסויים. לגבי המיקרופון, כמו שאיתי אמר, וגם אני אומר מניסיון, עדיף לחבר מיקרופון חיצוני. ב-clarion יש גם פנימי וגם חיצוני, ועם חיצוני שומעים את ההבדל.

בדגמים אירופאיים קפיצת תדרי רדיו לפי 0.1MHz, בארה"ב זה שונה, ולא מתאים לקינה בארץ

שים לב לעוד דבר - כשהתקנתי את המכשיר שלי, היו לי באוטו רמקולים מקוריים של רכב. הצליל היה זוועתי (למען האמת זה היה לא צליל אלא משהו הזוי). אחרי שרמקולים הוחלפו הכל הסתדר

בהצלחה, אני די בטוח שאתה תהנה מהמוצר :) אגב, אתה יכול להתרשם ממוצרי clarion בחנות SG, שהם יבואן הרשמי.

nevrspakofme פותח השרשור
טרול
טרול

שליחה #17 

תודה על המידע,
האמת קטע משעשע עם האחריות....אני כל הזמן רוכש מכשירי סלולר יקרים(לא רק לעצמי) ותמיד מחו"ל ומדובר בסכומים שנושקים ל3K הרבה יותר עדינים וכוללים רכיבים מתוחכמים הרבה יותר.
ומשום מה אחריות אף פעם לא הפריע לי....במקרה של טלפונים סלולרים ניתן לממש אותה אבל צריך לשלוח את המכשיר לחול.

כולי תקווה שלא יהיה צורך להחליף רמקולים....כי זה ממש לא מתוכנן.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #18 

ממליץ לא ללכת על מכשירים ישנים בתחום הזה.
אלא אם זה משהו שמצאת ביקורת מסודרת או חוו"ד של אנשים שאתה סומך עליהם.

nevrspakofme פותח השרשור
טרול
טרול

שליחה #19 

וכי למה לא?
סך הכל לא מדובר פה על מכשירים סלולריים....אם כי גם במקרה שלהם מכשירים מלפני 2-3 בהחלט עושים את העבודה.
כמו שאני רואה את זה זה לא שתחום המערכות לרכב צועד בצעדי ענק(בדגש ענק) קדימה...הממשק של מוצרי הפרימיום של החברות המובילות(ואני מדבר על מוצרים שעולים את ה10 אלף) עדיין על הפנים ביחס לנגני MP3 סינים פשוטים.(יש נגנים שלא תומכים בדיסק און קיי מעל 2GB והם יצאו בשנת 2011-2012).

מתוך סקרנות על איזה דגם וחברה הייתה ממליץ שעונה על הדרישות שלי?

pupsyam
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #20 

את יחידת הראש הזאת ספציפית,אני אמנם לא מכיר,אך מבחינת איכות הסאונד,עוד לא יצא לי להתאכזב ממכשירי קלריון,אפילו אם היה מדובר במכשירים הזולים ביותר שלהם.מבחינת התפעול זה כבר משהו אחר,אך לא משהו שאי אפשר לחיות איתו.
אם אתה שואל אותי,תבדוק שכל הפיצ׳רים שאתה מעוניין בהם קיימים בו,אם כן,לך על זה.
בהצלחה.
נערך לאחרונה על ידי pupsyam ב 29/08/2012 8:53, נערך פעם 1 בסך הכל.

שלח תגובה

חזור אל “Infotainment - מולטימדיה וגאדג'טים לרכב”