למי שלא מכיר, תקני 4K (או 4K2K בשמו המלא) ו-8K הם הדורות הבאים אחרי FULL HD. בעצם 4K הוא שווה ערך ל-4 מסכי FULL HD, בעוד ש-8K זה תקן שהוא שווה ערך ל-16 פעמים FULL HD.
לאחר שטשיבה עשתה היסטוריה עם מסך ה-4K המסחרי הראשון (ה- REGZA 55ZL2) מצטרפות אליה חברות נוספות. שארפ בעניין (היא כבר הציגה מסך ראשון של 8K). עכשיו נודע שה-NHK, גוף השידור היפני שאחראי לפיתוחים כמו HD, 1080i ו-UHDTV, סוף סוף הגיע לתקן רשמי עבור 8K. סביר להניח שמידע נוסף בנושא יגיע לאחר תערוכת CEATEC היפנית.
במקביל הודיעה LG על הכר ...
lenso , אל תדאג ,כל הזמן יוצאים תקנים חדשים לדחיסה של מדיה ,אם אני לא טועה התקן הבא H.265 אמור להביא שיפור משמעותי ביכולת הדחיסה ביחס לH.264 ,ככה שבעניין הזה לא אמורה להיות בעיה משמעותית ..
ההגיון אומר שכל כמה שנים נפח המדיה עולה בסדר גודל (CD היה 650 מגה, אחריו DVD עם 5GB אחריו בלוריי עם 45GB). מה שמפתיע הוא שהמומנטום בינתיים לא מאוד גדול בתחום הזה, והרצון של אנשים הוא בעיקר לעבור להורדות רשת (מה שמוריד את נפח הקבצים משמעותית).
שלב ההגדרות של H265 הסתיים, והשלב הבא הוא אשרור התקן. הוא צפוי לכווץ ביחס של בערך 50% את H264, כך שלא בטוח שזה מאוד מהותי מבחינת נפחים. עם זאת, זה מאוד משמעותי בעולם הסטרימינג ששם כל ביט שאפשר לקצץ או איכות תמונה שאפשר לשפר הם משמעותיים.
אני לא כל כך מבין בתחום אבל כל פעם שהמדיה גדולה (גודל התוכן) ככה גם שיטת הכיווץ גדלה.
זה לא משאיר אותנו באותו המצב? (בהתעלם מהרזולוציה או כמות השורות בכל פריים).
קשה לי להאמין ששיטת הכיווץ החדשה לא תפגע באיכות הסופית.. תמיד האמנתי שאי אפשר להמציא עוד פיקסלים אם הם לא קיימים.
אני רוצה תכנים עתירי גיגות כי זה נראה מדהים! לא בשביל להראות לחברה.
בשנים האחרונות כל גיגה שעליתי הראה לי יותר פרטים בצורה מעוררת התפלאות, זה לא רע זה מדהים!
כמו שאמרת עופר, עוד מעט יאשרו את התקן החדש וכמו שכבר הזכרתי, עובדים בשנים האחרונות על דיסקים של 150, 250 גיגה שיתאימו כבר לתכנים החדשים.
אין מה לעשות מבחינת נפח כמו שידוע ואמרת וזה סגנון של חוק מור שהטכנולוגיה מכפילה את עצמה כל כמה שנים.
למזלנו מבחינת נפחים אנחנו מתקדמים וכבר יצא דיסק SSD של 16TB PCI-E. רק חבל שהוא עולה 100אלף דולר בנתיים. http://www.storagereview.com/ocz_zdrive ... v_released
אני מחכה להכרזות.
רזולוציה גבוהה זה טוב למקרנים עם מסך גדול.
מבחינת שאר צופי הטלויזיה אני מצטרף לדעתו של eitan-z שבנושא רזולוציה אנחנו די ברוויה. זה לא אומר שהחברות יפסיקו להתגלגל עם תקנים משופרים אבל התוצאה הסופית, מה שרואים על גבי המסך, לא תשתפר בהרבה.