ייעוץ לגבי רמקולים שברשותי
-
YahavRavid
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 15
- שם מלא: Yahav Ravid
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
ערכתי את ההודעה כי אף אחד לא הגיב או ניסה לעזור אז אני אנסה לשנות מעט את הפניה,
יש לי רמקולים של KEF, דגם C45,
Specification: C45
Description: 2-way bookshelf/freestanding
Drive units: HF:
metal done
19mm (3/4") coil dia
fluid cooled
LF:
200mm (8")
32mm (1 1/4") coil dia
diecast chassis
Frequency Range:
+-3dB 45Hz-20khz
-6dB 38Hz
Note: Measured at 2m on reference axis, C45 corrected for wall mounting
Maximum Output: 110dB
Note: Maximum spl on programme peaks under typical listening conditions.
Characterstic sensetivity level 90dB
Note: Measured at 1m on reference axis for pink noise input of 2.83V rms (anechoic conditions)
Amplifier Requirements:
into 8 ohms 10-80W
into 4 ohms 20-125W
Note: Amplifier requirement figures are intended only as a guide. As a general rule, buy the biggest amplifier you can afford within the specific range and use it with care. It is easier to damage the loudspeaker by using a small amplifier driven into distortion by too much volume with bass and treble boost, than by using a large amplifier which has power in reserve. If in doubt ask your delear.
Nominal Impedance 4ohms
Enclosure Type : Closed Box
Internal Volume : 20 litres (1221 cu. ins)
האם יש בהם לספק אותי למערכת קולנוע ביתית לחדר (4X4), כשאני מוסיף רסיבר ועוד 3 רמקולים ב2500-3000 שקל? והם ישמשו אותי לאחוריים או לקדמיים ? תודה רבה לעונים.
יש לי רמקולים של KEF, דגם C45,
Specification: C45
Description: 2-way bookshelf/freestanding
Drive units: HF:
metal done
19mm (3/4") coil dia
fluid cooled
LF:
200mm (8")
32mm (1 1/4") coil dia
diecast chassis
Frequency Range:
+-3dB 45Hz-20khz
-6dB 38Hz
Note: Measured at 2m on reference axis, C45 corrected for wall mounting
Maximum Output: 110dB
Note: Maximum spl on programme peaks under typical listening conditions.
Characterstic sensetivity level 90dB
Note: Measured at 1m on reference axis for pink noise input of 2.83V rms (anechoic conditions)
Amplifier Requirements:
into 8 ohms 10-80W
into 4 ohms 20-125W
Note: Amplifier requirement figures are intended only as a guide. As a general rule, buy the biggest amplifier you can afford within the specific range and use it with care. It is easier to damage the loudspeaker by using a small amplifier driven into distortion by too much volume with bass and treble boost, than by using a large amplifier which has power in reserve. If in doubt ask your delear.
Nominal Impedance 4ohms
Enclosure Type : Closed Box
Internal Volume : 20 litres (1221 cu. ins)
האם יש בהם לספק אותי למערכת קולנוע ביתית לחדר (4X4), כשאני מוסיף רסיבר ועוד 3 רמקולים ב2500-3000 שקל? והם ישמשו אותי לאחוריים או לקדמיים ? תודה רבה לעונים.
נערך לאחרונה על ידי YahavRavid ב 25/08/2012 18:25, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
YahavRavid
- חבר שרק התחיל

UP
-
YahavRavid
- חבר שרק התחיל

הקפצה כי ערכתי ושיניתי, תודה לעוזזרים.
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
אפשר בהחלט להשתמש בהם כקדמיים, אבל מכיוון שהעכבה הנומינאלית שלהם היא 4 אוהם, אתה תצטרך מגבר די רציני כדי להניע אותם (ואני חושד שבגלל זה הוסיפו ב-KEF את ההערה על זה שעדיף להשקיע במגבר חזק יותר...), ואני לא בטוח בכלל שתמצא משהו כזה בחנות בתקציב הנתון. ביד שנייה לעומת זאת בהחלט ייתכן ותוכל למצוא מגבר מתאים יותר, אבל גם אז התקציב לא בהכרח יספיק לך גם למגבר מתאים וגם לעוד רמקולים.
בקיצור, הייתי ממליץ לך לשקול ברצינות השקעה במגבר איכותי שיכול להתמודד עם הרמקולים הנ"ל עכשיו, והוספת יתר הרמקולים לכשיתפנה לך עוד תקציב לכך במועד מאוחר יותר.
בקיצור, הייתי ממליץ לך לשקול ברצינות השקעה במגבר איכותי שיכול להתמודד עם הרמקולים הנ"ל עכשיו, והוספת יתר הרמקולים לכשיתפנה לך עוד תקציב לכך במועד מאוחר יותר.
-
YahavRavid
- חבר שרק התחיל

תוכל לתת לי דוגמאות למה שאני צריך? תודה...
זאת אומרת, דגמים מסויימים שיתאימו להגברה הרצויה
זאת אומרת, דגמים מסויימים שיתאימו להגברה הרצויה
- ofir-harlev
- חבר ותיק

- תגובות: 2716
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 27 פעמים
התקציב שלך זה 3K ל3 רמקולים+רסיבר?YahavRavid כתב:תוכל לתת לי דוגמאות למה שאני צריך? תודה...
זאת אומרת, דגמים מסויימים שיתאימו להגברה הרצויה...
מה עם סאב?קולנוע בייתי בלי סאב זה לא זה.
מה עם יד2?חדש יהיה לך קשה מאד למצוא דברים טובים.
-
YahavRavid
- חבר שרק התחיל

כרגע יש לי רמקולים (3) וסאב מסריחים של 55W עם עכבה(רשמתי נכון?) של 5 אוהם כל אחד, אני חושב שאני יכול בהתחלה להשקיע ברסיבר (כי כרגע הם יושבים בלי לעשות הרבה, מחוברים לDVD די ישן שלא באמת עושה הרבה.ofir-harlev כתב:התקציב שלך זה 3K ל3 רמקולים+רסיבר?YahavRavid כתב:תוכל לתת לי דוגמאות למה שאני צריך? תודה...
זאת אומרת, דגמים מסויימים שיתאימו להגברה הרצויה...
מה עם סאב?קולנוע בייתי בלי סאב זה לא זה.
מה עם יד2?חדש יהיה לך קשה מאד למצוא דברים טובים....
אז השאלה היא איפה מתחיל הצוואר בקבוק ? האם להשקיע את כל הכסף במגבר או ברמקולים, או גם וגם.
- epony
- חבר במועדון 10K

כמה אופציות למגברים שתומכים ב-4 אוהם:
- אונקיו 609 או 616 (או 608 ותיק יותר)
- ימאהה 771 או 773 (או 767 ותיק יותר)
- אונקיו 609 או 616 (או 608 ותיק יותר)
- ימאהה 771 או 773 (או 767 ותיק יותר)
-
YahavRavid
- חבר שרק התחיל

אף אחד מהדגמים הנל איננו נכנס בתקציב שלי ממש.
יש משהו אחר שיתאים ?
יש משהו אחר שיתאים ?
- epony
- חבר במועדון 10K

לא סתם אמרתי שהתקציב שלך לרסיבר חדש בעייתי אם אתה באמת רוצה להשמיש את הרמקולים הקיימים שלך...
אופציה רלוונטית למרות הכל היא לקנות משהו ממכירת חיסול או מיד שניה - ימאהה 767 אפשר היה להשיג בסטריאו סטאר שבפ"ת בפחות מ-3,000 ש"ח לפני כמה שבועות, ואונקיו 608 כנראה עולה משהו כמו 2,200 ש"ח בימינו.
עוד אופציה היא ללכת על משהו מיד שניה - אפשר למצוא יופי של מגברים ביחס עלות/תועלת מעולה בלוחות השונים.
אופציה רלוונטית למרות הכל היא לקנות משהו ממכירת חיסול או מיד שניה - ימאהה 767 אפשר היה להשיג בסטריאו סטאר שבפ"ת בפחות מ-3,000 ש"ח לפני כמה שבועות, ואונקיו 608 כנראה עולה משהו כמו 2,200 ש"ח בימינו.
עוד אופציה היא ללכת על משהו מיד שניה - אפשר למצוא יופי של מגברים ביחס עלות/תועלת מעולה בלוחות השונים.
-
YahavRavid
- חבר שרק התחיל

אוקי, אני אנסה לחפש, איזה פיצ'רים עלי לחפש על מנת למצוא מגבר מתאים?epony כתב:לא סתם אמרתי שהתקציב שלך לרסיבר חדש בעייתי אם אתה באמת רוצה להשמיש את הרמקולים הקיימים שלך...![]()
עוד אופציה היא ללכת על משהו מיד שניה - אפשר למצוא יופי של מגברים ביחס עלות/תועלת מעולה בלוחות השונים....
אין לי בעיה לחפש SPECS באינטרנט אני אדע להגיע למקום הנכון, השאלה היא מה לבדוק
- ofir-harlev
- חבר ותיק

אני יכול לקשר אותך למישהו שמעוניין למכור אונקיו 605. או 606{לא זוכר..}
זה יספיק לך...
קח בחשבון שהרמקולים הכי חשובים במערכת!תרכוש לפחות להתחלה קדמיים\מדפיים נורמליים.בעתיד תשדרג את השאר...
זה יספיק לך...
קח בחשבון שהרמקולים הכי חשובים במערכת!תרכוש לפחות להתחלה קדמיים\מדפיים נורמליים.בעתיד תשדרג את השאר...
-
YahavRavid
- חבר שרק התחיל

רגע אז מה שיש לי לא יספק אותי ?. אין לי חדר גדול, ואני לא שומע בסאונד חזק.ofir-harlev כתב:אני יכול לקשר אותך למישהו שמעוניין למכור אונקיו 605. או 606{לא זוכר..}
זה יספיק לך...
קח בחשבון שהרמקולים הכי חשובים במערכת!תרכוש לפחות להתחלה קדמיים\מדפיים נורמליים.בעתיד תשדרג את השאר......
- ofir-harlev
- חבר ותיק

אתה מדבר על הKEF נכון?YahavRavid כתב:רגע אז מה שיש לי לא יספק אותי ?. אין לי חדר גדול, ואני לא שומע בסאונד חזק.ofir-harlev כתב:אני יכול לקשר אותך למישהו שמעוניין למכור אונקיו 605. או 606{לא זוכר..}
זה יספיק לך...
קח בחשבון שהרמקולים הכי חשובים במערכת!תרכוש לפחות להתחלה קדמיים\מדפיים נורמליים.בעתיד תשדרג את השאר.........
-
YahavRavid
- חבר שרק התחיל

כן. כי אמרת לקנות לפחות להתחלה קדמיים\מדפיים נורמליים.ofir-harlev כתב:אתה מדבר על הKEF נכון?YahavRavid כתב:רגע אז מה שיש לי לא יספק אותי ?. אין לי חדר גדול, ואני לא שומע בסאונד חזק.ofir-harlev כתב:אני יכול לקשר אותך למישהו שמעוניין למכור אונקיו 605. או 606{לא זוכר..}
זה יספיק לך...
קח בחשבון שהרמקולים הכי חשובים במערכת!תרכוש לפחות להתחלה קדמיים\מדפיים נורמליים.בעתיד תשדרג את השאר............
דרך אגב, קראתי קצת בפורומים ואנשים גם המליצו לאנשים במצב שלי, לקנות מגבר סטיראו שיתאים ל4 אוהם, ולקנות רסיבר (שיהיה הרבה יותר פשוט) 8 אוהם ולחבר את המגבר לרסיבר.
האם זו אפשרות טובה? זה יוזיל את הקנייה ?
- ofir-harlev
- חבר ותיק

איך בדיוק זה יוזיל את הקניה?YahavRavid כתב:כן. כי אמרת לקנות לפחות להתחלה קדמיים\מדפיים נורמליים.ofir-harlev כתב:אתה מדבר על הKEF נכון?YahavRavid כתב:רגע אז מה שיש לי לא יספק אותי ?. אין לי חדר גדול, ואני לא שומע בסאונד חזק.ofir-harlev כתב:אני יכול לקשר אותך למישהו שמעוניין למכור אונקיו 605. או 606{לא זוכר..}
זה יספיק לך...
קח בחשבון שהרמקולים הכי חשובים במערכת!תרכוש לפחות להתחלה קדמיים\מדפיים נורמליים.בעתיד תשדרג את השאר............
דרך אגב, קראתי קצת בפורומים ואנשים גם המליצו לאנשים במצב שלי, לקנות מגבר סטיראו שיתאים ל4 אוהם, ולקנות רסיבר (שיהיה הרבה יותר פשוט) 8 אוהם ולחבר את המגבר לרסיבר.
האם זו אפשרות טובה? זה יוזיל את הקנייה ?...
מגבר סטריאו נורמלי יעלה לך יותר מהרסיבר
רד מהעניין! תרכוש רסיבר,חדש או יד שניה...ולדעתי תרכוש עוד זוג רמקולים ביד2.{לא שהKEF רעים אבל לדעתי במצב השוק היום ניתן להביא אחלה רמקולים גם במחירים ממש נמוכים.}
-
YahavRavid
- חבר שרק התחיל

כרגע יש לי כ2000-2500 שקל, האם כל הכסף יספיק לי לרסיבר + 5 רמקולים וסאב שיהיו יותר טובים מאשר לקנות רסיבר שיתאים לרמקולים שלי כרגע יש לי גם 3 רמקולים מסריחים (האחרויים סנטר), סאב גם מסריח ואת הKEF, ובעתיד אני גם אשדרג את הרמקולים וסאב בהדרגה.ofir-harlev כתב:איך בדיוק זה יוזיל את הקניה?YahavRavid כתב:כן. כי אמרת לקנות לפחות להתחלה קדמיים\מדפיים נורמליים.ofir-harlev כתב:אתה מדבר על הKEF נכון?YahavRavid כתב:רגע אז מה שיש לי לא יספק אותי ?. אין לי חדר גדול, ואני לא שומע בסאונד חזק.ofir-harlev כתב:אני יכול לקשר אותך למישהו שמעוניין למכור אונקיו 605. או 606{לא זוכר..}
זה יספיק לך...
האם זו אפשרות טובה? זה יוזיל את הקנייה ?...
מגבר סטריאו נורמלי יעלה לך יותר מהרסיבר![]()
רד מהעניין! תרכוש רסיבר,חדש או יד שניה...ולדעתי תרכוש עוד זוג רמקולים ביד2.{לא שהKEF רעים אבל לדעתי במצב השוק היום ניתן להביא אחלה רמקולים גם במחירים ממש נמוכים.}...
- ofir-harlev
- חבר ותיק

מה הייעוד של המערכת?
כמה אחוז קולנוע וכמה אחוז מוזיקה?
כמה אחוז קולנוע וכמה אחוז מוזיקה?
-
YahavRavid
- חבר שרק התחיל

95 סרטים.ofir-harlev כתב:מה הייעוד של המערכת?
כמה אחוז קולנוע וכמה אחוז מוזיקה?...
- ofir-harlev
- חבר ותיק

טוב, ברור שיש לך תקציב מוגבל...YahavRavid כתב:95 סרטים.ofir-harlev כתב:מה הייעוד של המערכת?
כמה אחוז קולנוע וכמה אחוז מוזיקה?......
קודם כל רסיבר!יד שניה עדיף...
חפש ביד2 גם סאב וסנטר.יש פה ושם מציאות...