עזרה בהגדרות HTPC
שלום,
ברשותי לפטופ LENOVO G750 4334 , שמחובר לרסיבר ONKYO TX-NR509 עם כבל HDMI
על המגבר מופיע PCM בכל פעם שסרט מתנגן, רק PCM!
לא ברור למה... ניסיתי לנגן מספר קיבצי MKV פורמט DTS , עם נגנים שונים: MPC-HC , VLC , KMplayer
אך המגבר לעולם לא מציג את נורת ה-DTS, רק PCM
אני חושד שהלפטופ לא מוציא את האודיו בצורה מתאימה, למרות שזה נשמע כאילו יש סראונד טוב,
קראתי מספר מדריכים מהפורום, חבילת מקודדים של SHARK, התקנת MPC-HC.
לא מופיע לי סמל של- FFDShow Audio בתחתית המסך... וגם לא ברור לי איפה נכנסים להגדרות כרטיס קול כדי לשחק עם הגדרות הדריבר בלפטופ הזה. דרך הסמל של הרמקול בתחתית המסך אני יכול להכנס להגדרות של התקן השמעה, ושם אני יכול לבחור קצב דגימה ותצורת רמקולים...
לא מבין מה לא בסדר,
בבקשה עזרו לי.
תודה
ברשותי לפטופ LENOVO G750 4334 , שמחובר לרסיבר ONKYO TX-NR509 עם כבל HDMI
על המגבר מופיע PCM בכל פעם שסרט מתנגן, רק PCM!
לא ברור למה... ניסיתי לנגן מספר קיבצי MKV פורמט DTS , עם נגנים שונים: MPC-HC , VLC , KMplayer
אך המגבר לעולם לא מציג את נורת ה-DTS, רק PCM
אני חושד שהלפטופ לא מוציא את האודיו בצורה מתאימה, למרות שזה נשמע כאילו יש סראונד טוב,
קראתי מספר מדריכים מהפורום, חבילת מקודדים של SHARK, התקנת MPC-HC.
לא מופיע לי סמל של- FFDShow Audio בתחתית המסך... וגם לא ברור לי איפה נכנסים להגדרות כרטיס קול כדי לשחק עם הגדרות הדריבר בלפטופ הזה. דרך הסמל של הרמקול בתחתית המסך אני יכול להכנס להגדרות של התקן השמעה, ושם אני יכול לבחור קצב דגימה ותצורת רמקולים...
לא מבין מה לא בסדר,
בבקשה עזרו לי.
תודה
were are all the pro's when you need them...
אני כמעט בטוח שהלפטופ הופך לי את ה-DTS איפהשהו בדרך ל-PCM
נראה לי בכיוון הכרטיס קול, אך אני לא יודע ממש איך להכנס לדריבר...
אני כמעט בטוח שהלפטופ הופך לי את ה-DTS איפהשהו בדרך ל-PCM
נראה לי בכיוון הכרטיס קול, אך אני לא יודע ממש איך להכנס לדריבר...
ONKYO TX-NR 509
cerwin wega VE12
samsung UE65MU7000U
cerwin wega VE12
samsung UE65MU7000U
או קי, לאחר חפירה עמוקה ב-VLC
מצאתי את אפשרות ה- a/52 over spdif
ובצורה זו אני מצליח להעביר DTS למגבר...
1- האם יש אפשרות ללא הגדרה זו? , כי זה מנטרל אפשרות שליטה על ווליום דרך הנגן.
2- האם a/52 over spdif מעביר גם פורמטים חדישים יותר מ-DTS ? כי קראתי פה שפורמטים חדישים זה רק עם כבל HDMI , ולמרות שאני מחובר עם כבל HDMI
זה מוגדר כיציאה אופטית/קואסלית, לא?
3- הצלחתי להעביר DTS גם עם נגן KMPlayer , גם לאחר הרבה משחקים בהגדרות... זה אמור להיות כזה קשה בכל פעם שאשתמש בנגן אחר? או שאמורה להיות איזה דרך קיצור לענין?
תודה
מצאתי את אפשרות ה- a/52 over spdif
ובצורה זו אני מצליח להעביר DTS למגבר...
1- האם יש אפשרות ללא הגדרה זו? , כי זה מנטרל אפשרות שליטה על ווליום דרך הנגן.
2- האם a/52 over spdif מעביר גם פורמטים חדישים יותר מ-DTS ? כי קראתי פה שפורמטים חדישים זה רק עם כבל HDMI , ולמרות שאני מחובר עם כבל HDMI
זה מוגדר כיציאה אופטית/קואסלית, לא?
3- הצלחתי להעביר DTS גם עם נגן KMPlayer , גם לאחר הרבה משחקים בהגדרות... זה אמור להיות כזה קשה בכל פעם שאשתמש בנגן אחר? או שאמורה להיות איזה דרך קיצור לענין?
תודה
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
לא מכיר את הנגנים VLC ו-KMP, אבל ב-MPC HC זה די פשוט, ויש את "המדריך המהיר לצפייה בתכני HD", שמסביר הכל כולל הגדרה של DTS ו-DD.
האם ניסית לפעול על פיו?
האם ניסית לפעול על פיו?
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
כן, ניסיתי לפעול ע"פ המדריך ל-MPC-HC
אך לא קיבלתי DTS
ולאחר כל כך הרבה משחקים בהגדרות שלו, הגעתי למצב ששומעים לא טוב, מקוטע, אז לא ממש המשכתי לנסות, היום אני יסיר אותו ויתקין מחדש, אך ע"פ המדריך זה לא מעביר DTS...
כאמור ב-VLC הצלחתי, אך ניראה לי הזוי שזה כל כך מסובח ויש לי הרגשה שמשהו אחר לא מוגדר כראוי,
תודה.
אך לא קיבלתי DTS
ולאחר כל כך הרבה משחקים בהגדרות שלו, הגעתי למצב ששומעים לא טוב, מקוטע, אז לא ממש המשכתי לנסות, היום אני יסיר אותו ויתקין מחדש, אך ע"פ המדריך זה לא מעביר DTS...
כאמור ב-VLC הצלחתי, אך ניראה לי הזוי שזה כל כך מסובח ויש לי הרגשה שמשהו אחר לא מוגדר כראוי,
תודה.
ONKYO TX-NR 509
cerwin wega VE12
samsung UE65MU7000U
cerwin wega VE12
samsung UE65MU7000U
- adidas1
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 784
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 38 פעמים
ב MPC זה לא מסובך, כדי להוציא DTS או AC3 וכדומה אתה צריך לעשות קליק ימני על הנגן, לבחור ב FILTERS, ללכת ל AUDIO FILTER עד כמה שזכור לי, ושם לסמן את ה CHECKBOXES. אם עדיין אין סאונד, נסה לפתוח ולסגור את הנגן.
ואם אתה כבר מתקין מחדש, תוריד מכאן את הגרסא החדשה:
http://mpc-hc.sourceforge.net/
וטיפ נוסף, אין צורך להתקין, יש שם גרסאת PORTABLE. כדי להמנע מקינפוג של הנגן כל פעם שאתה מחליף גרסא, באופציות של הנגן תבחר לשמור את ההגדרות לקובץ .INI ותמיד תוכל להעביר את קובץ ההגדרות גם לגרסאות חדשות.
ואם אתה כבר מתקין מחדש, תוריד מכאן את הגרסא החדשה:
http://mpc-hc.sourceforge.net/
וטיפ נוסף, אין צורך להתקין, יש שם גרסאת PORTABLE. כדי להמנע מקינפוג של הנגן כל פעם שאתה מחליף גרסא, באופציות של הנגן תבחר לשמור את ההגדרות לקובץ .INI ותמיד תוכל להעביר את קובץ ההגדרות גם לגרסאות חדשות.
אני אנסה לבדוק את הנושא, באמת היה צורך לכבות ולהתחיל שוב את ה-VLC בכל פעם שהגדרות שונו...
כך שיכול להיות שזה יעבוד גם עם MPC , אך במידה ולא, נראה לי שרק פורמט והתקנת WINDOWS7 מחדש יכול לעזור,
דרך אגב, איזה WINDOWS להתקין? 64 או 32 ?
תודה רבה.
כך שיכול להיות שזה יעבוד גם עם MPC , אך במידה ולא, נראה לי שרק פורמט והתקנת WINDOWS7 מחדש יכול לעזור,
דרך אגב, איזה WINDOWS להתקין? 64 או 32 ?
תודה רבה.
ONKYO TX-NR 509
cerwin wega VE12
samsung UE65MU7000U
cerwin wega VE12
samsung UE65MU7000U
לפי המדריך המהיר לצפייה ב-HD עם MPC HC, ללא התקנת מקודדים, מה שפירסמתי מעל, הוא לא נחוץ, ל-MPC אין צורך בפילטרים חיצוניים, אבל זו הצורה היחידה שהצלחתי להפעיל את זה...
ככול הנראה, הבעיה היא שאני לא מוצא איפה מגדירים בנגן את אפשרות ה-Passthrough . נראה לי בגלל גרסאות שונות של ה- MPC
במדריך, http://www.hometheater.co.il/article01838
בסעיף 13, יש תמונה של חלון properties אשר אותו אני לא מוצא ב-MPC-HC גרסא 1.6.3.5818
חיפשתי בכל חלון אפשרי אך עדיין ללא הצלחה, אין לי מושג איפה מגדירים את זה,
תודה מראש לעוזרים.
ככול הנראה, הבעיה היא שאני לא מוצא איפה מגדירים בנגן את אפשרות ה-Passthrough . נראה לי בגלל גרסאות שונות של ה- MPC
במדריך, http://www.hometheater.co.il/article01838
בסעיף 13, יש תמונה של חלון properties אשר אותו אני לא מוצא ב-MPC-HC גרסא 1.6.3.5818
חיפשתי בכל חלון אפשרי אך עדיין ללא הצלחה, אין לי מושג איפה מגדירים את זה,
תודה מראש לעוזרים.
- adidas1
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 784
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 38 פעמים
T-BOON,
אתה מוצא את החלון הזה איפה שרשמתי לך למעלה. הנה גם הההוראות מהמדריך:
". ייתכן שחלקכם לא תקבלו את האודיו כ-Passthrough למגבר, כיוון שהפענוח מתבצע בתוכנה.
במקרה זה, בזמן ניגון צריך ללחוץ כפתור ימני -> Filters -> ו-AC3 Audio Decoder או MPA Audio Decoder או DTS Decoder (תלוי בתוכן שאתם מנגנים) ולסמן V בשתי התיבות של SPDIF.
את הפעולה צריך לבצע פעם אחת בלבד לכל סוג אודיו (DTS או DD)."
אתה מוצא את החלון הזה איפה שרשמתי לך למעלה. הנה גם הההוראות מהמדריך:
". ייתכן שחלקכם לא תקבלו את האודיו כ-Passthrough למגבר, כיוון שהפענוח מתבצע בתוכנה.
במקרה זה, בזמן ניגון צריך ללחוץ כפתור ימני -> Filters -> ו-AC3 Audio Decoder או MPA Audio Decoder או DTS Decoder (תלוי בתוכן שאתם מנגנים) ולסמן V בשתי התיבות של SPDIF.
את הפעולה צריך לבצע פעם אחת בלבד לכל סוג אודיו (DTS או DD)."