מאמר זה מתמקד בהיבט נקודתי של הפיכת אנרגיה חלשה שנכנסת למגברי שמע (או לרסיבר) והפיכתה לאנרגיה חזקה כדי לאפשר דחיפת רמקול. כמו כן יש התייחסות לצורת ההגברה, למספרים המופיעים בתצוגת המגבר ולכמה היבטים שונים הקשורים למערכות השמע בנושא ההספק.

• ההגברה במגבר מוגדרת כהגברת מתח.
• הגברת ההספק במגבר משתנה דינאמית בהתאם לתדר המועבר לרמקול....
תלוי בעכבה. לדוגמא, 15 וולט ל 8 אום שווים ל 28.1 וואט, אבל כידוע, העכבה של רמקולים אינה ישרה. זה שרשום על הרמקול 100 וואט (או כל מספר אחר) ל 8 אום (שלא אומר הרבה), וטווח תדרים (שלא רלוונטי), לא יעזרו לך לקבוע כמה הרמקול "קשה להנעה" או כמה הגברה מומלצת לאותו רמקול. בשביל זה אתה זקוק לגרף עכבה של אותו הרמקול, ועל פי זה להחליט.Moshe_L כתב:15 וולט שווה לכמה וואט?
ובמילים פשוטות, אם הרמקול הוא 100 וואט 8 אוהם 35-20,000 הרץ, כמה הגברה הוא צריך כדי לפעול בצורה מיטבית. ( הנחתה ל 4 אוהם וקפיצה מעלה נלקחה בחשבון)...
תנאים אקוסטיים לא משפיעים או קשורים לעכבת הרמקול, ככה שאין בעיה באספקט הזה. בביקורות האחרונות שלי, כשאני מגדיר אם רמקול הוא "קל" או "קשה" אני תמיד אומר "יחסית", כלומר יחסית לממוצע בדגמים אחרים. שוב, אי אפשר לדעת אם רמקול קשה להנעה ללא מדידת העכבה שלו. במקרה של ה Mission אתה תראה שאמנם הם מוגדרים כ 8 אום, אבל יורדים הרבה מתחת לזה בנקודות מסויימות (כמו הרבה רמקולים אחרים), כאשר דגמים אחרים יכולים לרדת אפילו מתחת ל 3 אום, אבל היצרן עדיין עלול להגדיר אותם כ 8 אום.אבל גם גרף העכבה צריך להיעשות בתנאים האקוסטיים שלי, פחות או יותר, הלא כך?
אז מה נחשב רמקול קשה להנעה? לפי הביקורת האחרונה שלך על Mission העכבה יורדת ל 4-5 אוהם והגדרת אותם כלא קשים להנעה....

אם עכבת הרמקול היא נגזרת של התדרים, אז כן יש קשר לאקוסטיקה.?תנאים אקוסטיים לא משפיעים או קשורים לעכבת הרמקול, ככה שאין בעיה באספקט הזה. בביקורות האחרונות שלי, כשאני מגדיר אם רמקול הוא "קל" או "קשה" אני תמיד אומר "יחסית", כלומר יחסית לממוצע בדגמים אחרים. שוב, אי אפשר לדעת אם רמקול קשה להנעה ללא מדידת העכבה שלו. במקרה של ה Mission אתה תראה שאמנם הם מוגדרים כ 8 אום, אבל יורדים הרבה מתחת לזה בנקודות מסויימות (כמו הרבה רמקולים אחרים), כאשר דגמים אחרים יכולים לרדת אפילו מתחת ל 3 אום, אבל היצרן עדיין עלול להגדיר אותם כ 8 אום....
אתה מתבלבל. אין קשר בין מדידה של עכבת הרמקול לטווח התדרים הרשמי של הרמקול. עכבה אינה נמדדת עם מיקרופון, ולכן אין לאקוסטיקה שום השפעה על התוצאה המתקבלת.אם עכבת הרמקול היא נגזרת של התדרים, אז כן יש קשר לאקוסטיקה.?
כי כמו שאמרת קודם לכן, לא ניתן לסמוך על תחום התדרים שהיצרן מפרסם. (אני משאר בין היתר, שהמדידות נעשו במעבדה אקוסטית)...
מה הקשר להנעה לא הבנתי?בקשר לנושא של ההנעה. לא יהיה נכון מבחינתך לציין כמה וואט אתה מזרים במדידות ולשקף את רמת הווליום?...
גם אני לא הבנתי בדיוק מה היתה השאלה. האם במושג "רמת הווליום" אתה מתכוון למספרים המופיעים בתצוגת המגבר?בקשר לנושא של ההנעה. לא יהיה נכון מבחינתך לציין כמה וואט אתה מזרים במדידות ולשקף את רמת הווליום?...

תודה על ההבהרה. אז השאלה המתבקשת איך היצרן הגיע לטווח תדרים לא מציאותי?אתה מתבלבל. אין קשר בין מדידה של עכבת הרמקול לטווח התדרים הרשמי של הרמקול. עכבה אינה נמדדת עם מיקרופון, ולכן אין לאקוסטיקה שום השפעה על התוצאה המתקבלת....
כשאתה מודד את גרף העכבה, אתה מזרים וואטים אל הרמקולים?מה הקשר להנעה לא הבנתי?...
כן.motico כתב:Moshe_L
גם אני לא הבנתי בדיוק מה היתה השאלה. האם במושג "רמת הווליום" אתה מתכוון למספרים המופיעים בתצוגת המגבר?בקשר לנושא של ההנעה. לא יהיה נכון מבחינתך לציין כמה וואט אתה מזרים במדידות ולשקף את רמת הווליום?......