שרשור תגובות: הספק, הגברה ותצוגה - כל מה שרציתם לדעת

איך משהו עובד? למה זה ככה?
motico פותח השרשור
כתב
כתב
תגובות: 1510
נתן תודות: 99 פעמים
קיבל תודות: 114 פעמים

שליחה #1 

למאמר: הספק, הגברה ותצוגה - כל מה שרציתם לדעת

תמונה

מאמר זה מתמקד בהיבט נקודתי של הפיכת אנרגיה חלשה שנכנסת למגברי שמע (או לרסיבר) והפיכתה לאנרגיה חזקה כדי לאפשר דחיפת רמקול. כמו כן יש התייחסות לצורת ההגברה, למספרים המופיעים בתצוגת המגבר ולכמה היבטים שונים הקשורים למערכות השמע בנושא ההספק.  

רוניקינג
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 522
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 26 פעמים

שליחה #2 

מוטי

יופי של מאמר כרגיל (Y)

תודה
רוני

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #3 

יפה יפה (Y)

ZiggyMan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2833
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

שליחה #4 

לא הבנתי למה לא נכון לומר שמגבר מגביר גם מתח וגם הספק. אולי הגברת ההספק לא זהה יחסית להגברת המתח, אבל עדיין.. זה לא מונע מאיתנו לומר שיש הגברת הספק.
..

motico פותח השרשור
כתב
כתב

שליחה #5 

ZiggyMan

בהחלט נכון לומר שמגבר שמע מגביר גם מתח וגם הספק. בסיכום המאמר כתוב:
• ההגברה במגבר מוגדרת כהגברת מתח.
• הגברת ההספק במגבר משתנה דינאמית בהתאם לתדר המועבר לרמקול.
...

ואם נפרש קצת יותר את הכתוב, ההגברה הקבועה היא הגברת המתח. הגברת ההספק משתנה לפי הצורך כדי שהגברת המתח תשאר יציבה.
מוטי

SONYES
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3055
נתן תודות: 560 פעמים
קיבל תודות: 269 פעמים

שליחה #6 

(Y) (Y) (Y)

Moshe_L
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 363
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #7 

יפה מאוד.
יש לי כמה שאלות,
15 וולט שווה לכמה וואט?
ובמילים פשוטות, אם הרמקול הוא 100 וואט 8 אוהם 35-20,000 הרץ, כמה הגברה הוא צריך כדי לפעול בצורה מיטבית. ( הנחתה ל 4 אוהם וקפיצה מעלה נלקחה בחשבון)

HazooM
כתב
כתב

שליחה #8 

Moshe_L כתב:15 וולט שווה לכמה וואט?
ובמילים פשוטות, אם הרמקול הוא 100 וואט 8 אוהם 35-20,000 הרץ, כמה הגברה הוא צריך כדי לפעול בצורה מיטבית. ( הנחתה ל 4 אוהם וקפיצה מעלה נלקחה בחשבון)
...
תלוי בעכבה. לדוגמא, 15 וולט ל 8 אום שווים ל 28.1 וואט, אבל כידוע, העכבה של רמקולים אינה ישרה. זה שרשום על הרמקול 100 וואט (או כל מספר אחר) ל 8 אום (שלא אומר הרבה), וטווח תדרים (שלא רלוונטי), לא יעזרו לך לקבוע כמה הרמקול "קשה להנעה" או כמה הגברה מומלצת לאותו רמקול. בשביל זה אתה זקוק לגרף עכבה של אותו הרמקול, ועל פי זה להחליט.

Moshe_L
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

עכשיו שמתי לב שכותב המאמר ציין את התשובה לשאלה הראשונה.

תודה HazooM
אבל גם גרף העכבה צריך להיעשות בתנאים האקוסטיים שלי, פחות או יותר, הלא כך?
אז מה נחשב רמקול קשה להנעה? לפי הביקורת האחרונה שלך על Mission העכבה יורדת ל 4-5 אוהם והגדרת אותם כלא קשים להנעה. (כנראה יש קשר לפאזה, אבל אני לא יודע איך לבדוק)

HazooM
כתב
כתב

שליחה #10 

אבל גם גרף העכבה צריך להיעשות בתנאים האקוסטיים שלי, פחות או יותר, הלא כך?
אז מה נחשב רמקול קשה להנעה? לפי הביקורת האחרונה שלך על Mission העכבה יורדת ל 4-5 אוהם והגדרת אותם כלא קשים להנעה.
...
תנאים אקוסטיים לא משפיעים או קשורים לעכבת הרמקול, ככה שאין בעיה באספקט הזה. בביקורות האחרונות שלי, כשאני מגדיר אם רמקול הוא "קל" או "קשה" אני תמיד אומר "יחסית", כלומר יחסית לממוצע בדגמים אחרים. שוב, אי אפשר לדעת אם רמקול קשה להנעה ללא מדידת העכבה שלו. במקרה של ה Mission אתה תראה שאמנם הם מוגדרים כ 8 אום, אבל יורדים הרבה מתחת לזה בנקודות מסויימות (כמו הרבה רמקולים אחרים), כאשר דגמים אחרים יכולים לרדת אפילו מתחת ל 3 אום, אבל היצרן עדיין עלול להגדיר אותם כ 8 אום.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46397
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5080 פעמים

שליחה #11 

כל הרעיון למאמר היה לאחר שראיתי ביותר מידי מקומות חברים אשר משתמשים במספרים מעל הרסיברים כמדד כלשהו. עכשיו לאחר המאמר המצויין של מוטי כהן אשר נתן הרבה מעבר להסבר זה, כולנו יודעים להצביע בצורה ברורה יותר על מטרת ההגברה וכיצד יש להתייחס למספרי עוצמת השמע ברסיבר.
מאמר מעולה :אחלה:

Moshe_L
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

תנאים אקוסטיים לא משפיעים או קשורים לעכבת הרמקול, ככה שאין בעיה באספקט הזה. בביקורות האחרונות שלי, כשאני מגדיר אם רמקול הוא "קל" או "קשה" אני תמיד אומר "יחסית", כלומר יחסית לממוצע בדגמים אחרים. שוב, אי אפשר לדעת אם רמקול קשה להנעה ללא מדידת העכבה שלו. במקרה של ה Mission אתה תראה שאמנם הם מוגדרים כ 8 אום, אבל יורדים הרבה מתחת לזה בנקודות מסויימות (כמו הרבה רמקולים אחרים), כאשר דגמים אחרים יכולים לרדת אפילו מתחת ל 3 אום, אבל היצרן עדיין עלול להגדיר אותם כ 8 אום.
...
אם עכבת הרמקול היא נגזרת של התדרים, אז כן יש קשר לאקוסטיקה.?
כי כמו שאמרת קודם לכן, לא ניתן לסמוך על תחום התדרים שהיצרן מפרסם. (אני משאר בין היתר, שהמדידות נעשו במעבדה אקוסטית)

בקשר לנושא של ההנעה.
לא יהיה נכון מבחינתך לציין כמה וואט אתה מזרים במדידות ולשקף את רמת הווליום?

HazooM
כתב
כתב

שליחה #13 

אם עכבת הרמקול היא נגזרת של התדרים, אז כן יש קשר לאקוסטיקה.?
כי כמו שאמרת קודם לכן, לא ניתן לסמוך על תחום התדרים שהיצרן מפרסם. (אני משאר בין היתר, שהמדידות נעשו במעבדה אקוסטית)
...
אתה מתבלבל. אין קשר בין מדידה של עכבת הרמקול לטווח התדרים הרשמי של הרמקול. עכבה אינה נמדדת עם מיקרופון, ולכן אין לאקוסטיקה שום השפעה על התוצאה המתקבלת.
בקשר לנושא של ההנעה. לא יהיה נכון מבחינתך לציין כמה וואט אתה מזרים במדידות ולשקף את רמת הווליום?
...
מה הקשר להנעה לא הבנתי?

motico פותח השרשור
כתב
כתב

שליחה #14 

Moshe_L
בקשר לנושא של ההנעה. לא יהיה נכון מבחינתך לציין כמה וואט אתה מזרים במדידות ולשקף את רמת הווליום?
...
גם אני לא הבנתי בדיוק מה היתה השאלה. האם במושג "רמת הווליום" אתה מתכוון למספרים המופיעים בתצוגת המגבר?
מוטי

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7041
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1461 פעמים

שליחה #15 

כתבה יפה מאוד מאוד בסיסית ומובנת.

מסבירה את עקרון המגברים באופן מאוד פשטני ופשוט.

לדעתי יש להבדיל בין מגברים טרנזיסטוריים למגברי שפופרות.

בהגדרה אופי רכיבי ההגברה שונה לגמרי השפופרות הם מגברי מתח והטרנזיסטורים מגברי זרם.

כמובן שבסוף הכול הולך לכוון ההספק המתפתח על הרמקול אבל כאשר באים לנתח פעולה של מגבר צריך לקחת בחשבון מה אופי המגבר.

השיח בכתבה מתרכז במתח היוצא מהמגבר והוא מאוד נכון למגברי שפופרות אבל די לדעתי רוב רובם של המגברים כיום הם מגברים טרנזיסטוריים כך שאולי הדיון היה צריך להתמקד בזרם המופק ממנו?

הייתי שמח לקרוא כתבה על אותו נושא ברמת קושי יותר גבוהה.

motico פותח השרשור
כתב
כתב

שליחה #16 

molvy

בשפופרת, כרכיב, מכניסים מתח ומוציאים זרם.
בטרנזיסטור, כרכיב, מכניסים זרם ומוציאים זרם.

בשני המקרים ההגברה של הרכיב הבודד היא של זרם, גם בטרנזיסטור וגם בשפופרת.

המעגל החשמלי הכולל, גם בשפופרות וגם בטרנזיסטורים, בנוי ומתוכנן כך שהמגבר מהכניסה ליציאה מתנהג כמגבר מתח ולא כמגבר זרם. בגדול, מגבר הבנוי ממעגלי טרנזיסטורים מתנהג כמגבר מתח טוב יותר ממגבר הבנוי ממעגלי שפופרות.

כלומר, שני סוגי המגברים מתוכננים להתנהג כמגברי מתח.
מוטי

Moshe_L
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

אתה מתבלבל. אין קשר בין מדידה של עכבת הרמקול לטווח התדרים הרשמי של הרמקול. עכבה אינה נמדדת עם מיקרופון, ולכן אין לאקוסטיקה שום השפעה על התוצאה המתקבלת.
...
תודה על ההבהרה. אז השאלה המתבקשת איך היצרן הגיע לטווח תדרים לא מציאותי?
מה הקשר להנעה לא הבנתי?
...
כשאתה מודד את גרף העכבה, אתה מזרים וואטים אל הרמקולים?

Moshe_L
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

motico כתב:Moshe_L
...
גם אני לא הבנתי בדיוק מה היתה השאלה. האם במושג "רמת הווליום" אתה מתכוון למספרים המופיעים בתצוגת המגבר?
...
כן.
הרעיון הוא להבין ע"י כמות הזרמת הוואט ורמת הווליום של המגבר הנתון, את אופן התנהגות הרמקול הנתון.

motico פותח השרשור
כתב
כתב

שליחה #19 

Moshe_L

הנחמד הוא שזה מה שהמאמר מנסה להדגיש - שאין קשר בין מה שכתוב בתצוגה לבין ההספק שיוצא מהמגבר. כלומר אם בזמן בדיקת רמקול יספרו שתצוגת המגבר בבדיקה מראה 27-, זה לא יגיד לנו כלום לגבי ההספק שיוצא.
אנחנו קובעים את הווליום במצב מסויים אבל בפועל המגבר משנה את הספק היציאה שלו לפי התנגדות הרמקול.

אם אני מבין אותך נכון, הייתה רוצה לראות גרפים כיצד התנגדות הרמקול משתנה גם כתלות בהספק הממוצע שנכנס אליו (אני בכוונה לא כותב כתלות במצב הווליום).
מוטי

Moshe_L
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

אבל אם תדע בווליום מסוים, כמה וואט מגבר נתון מוציא לאורך התדרים, תוכל להשוות את זה למגברים אחרים, למרות שסקאלת הווליום שלהם שונה וגם הספק היציאה.
בלי הווליום, הספק היציאה לא ייתן לי כלום.

כן הבנתה אותי נכון ואם אפשר גם אינדיקציה על הווליום למה לא, זה רק יעזור להבין כמה וואט נכנס לרמקול בווליום נתון של מגבר נתון.
נערך לאחרונה על ידי Moshe_L ב 23/08/2012 20:01, נערך פעם 1 בסך הכל.

שלח תגובה

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”