שאלות ועזרה בבנייה בדירה חדשה

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
alex2 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 32
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום ותודה לעונים..
אני כרגע בבנייה לדירת 5 חד" חדשה, לפני הגשת תוכניות שינויים וחשמל לאישור, ולכן הדחיפות...
צירפתי שרטוט ומידות, ומה שמעניין אותי זה תגובות והמלצות לגבי רשת מחשבים ביתית, הכנות לסידורי כבלים וכבלי חשמל.
לגבי הרשת -
לקבלן אין בעיה לקבל ממני ארון ריכוז שיושקע בקיר מתחת לארון החשמל ולארון בזק מאחורי דלת הכניסה לדירה.
בארון הזה חשבתי למקם שקע חשמל אחד, מודם כבלים, ראוטר, ופנל ריכוז לנקודות לחדרים. האם צריך משהו נוסף ?
האם סדר החיבור הוא נכון ? לארון הזה תהיה תעלה מקשרת לארון בזק מעליו כדי לפצל את המכשירים בגלל צפיפות המקום.
1. אשמח להמלצות לארון כזה (לא גבוה מדי ועד עומק 10 סמ) , בלית ברירה אשתמש בארון פלסטיק פשוט של הקבלן..
2. לכל חדר יהיו חוטי משיכה להשחלת כבלי הרשת שיועברו יחד עם כבלי הטלפון שלדעתי מיותרים אבל שיהיה...- איזה כבל לקנות (CAT5E או 6 - גמיש או קשיח..) והאם אפשר יהיה לחווט לבד את הנקודות ?
האם 2 נקודות רשת בסלון ואחת בכל חדר יספיקו- לסטרימר, חיבור לטלויזיה וכדומה ?
3. אני מוסיף בסלון ובחדרים תעלה 50 ממ להסתרת הכבלים. האם אחת תספיק או לבקש נוספת או אולי עדיף מרובעת?
בסלון מיועד מסך 50" לפחות עם מזנון כנראה תלוי. באיזה מיקומים לבקש את התעלה ואת שקעי החשמל כדי להסתיר את כל הברדק הזה? (יש לי אפשרות לקנות יחידה פנל לשישה שקעים עבור כל TV -נקראת אופיס או משהו כזה).
4. לק"ב ישמשו אותי רמקולים קדמיים עומדים בודאות . באיזה עומק מהריצפה לבקש את ההכנה?
רמקולים אחוריים יהיו רחוק יחסית - מעל 3 מ" מספת הישיבה. האם זו בעיה או אפשר לחיות עם זה ועדיין להנות בסרטים?
5. אני מאזור המרכז ואשמח להמלצות לקנייה של כל אביזרי החשמל והרשת במחירים שפויים...
תודה גדולה מראש למשיבים !

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #2 

1. לדעתי - המיקום של ארון התקשורת מאחורי דלת הכניסה די מגביל, והקליטה של רשת אלחוטית ברחבי הבית (עבור לפטופים, טבלטים וסמארטפונים) עלולה להיות בעייתית בגלל שהכניסה היא ממש בקצה הדירה ולא באמצע שלה.
לכן, ייתכן שכדאי לך לשקול הצבת מרכז חלופי לכל הרשת הביתית, ואז זה גם יסגור לך פינה של ארון צפוף מדי מאחורי דלת הכניסה, שבה תשים רק סוויצ' (לא ראוטר) של 8 יציאות לפיצול נקודות הרשת הקווית ברחבי הבית ונקודת חשמל ולהזנת הסוויצ'.
במרכז החלופי, שיהיה במיקום מרכזי יותר בבית ויאפשר הצבת ארון מרווח הרבה יותר (שתוכל לשים בו בעתיד גם NAS - שרת איחסון ביתי), שבו תהיה נקודת כבלים, המודם-ראוטר של הוט (ה-HOTBOX) ואולי ראוטר נוסף אם לא תהיה מרוצה מהקליטה האלחוטית של ה-HOTBOX. מהארון הזה תוציא צינור אל ארון הסעף המקורי שמאחורי הדלת עם כבל טלפון וכבל רשת, וממנו הפיצול המתוכנן המקורי לרחבי הבית של טלפון+רשת.

2. לבית חדש - לך על CAT6. לא יקר בהרבה מ-CAT5E, וייתן לך שקט נפשי להתפתחויות טכנולוגיות עתידיות.

3. אני מניח שאתה מתכוון לתעלה מגובה הסטנד/מזנון אל מסך דק התלוי על הקיר. אני ממליץ מאוד על תעלה מרובעת, שתאפשר לך משחק מקסימלי גם לאחר ההתקנה.
באותו עניין - איפה שתשים תעלה כזו, שים את נקודות החשמל והרשת בגובה נמוך - כ-20-30 ס"מ, ולא בגובה שהקבלנים רגילים לשים (כמטר). כך השקעים והחוטיאדה יהיו מאחורי הסטנד/מזנון.

4. כ-20 ס"מ מעל הרצפה יהיה מצויין עבור הקדמיים.
לגבי מיקום אחוריים, ניתן למומחים ממני לענייני אודיו רב ערוצי לענות - ייתכן שכדאי לך לפתוח בנושא הזה שרשור נפרד בפורום אודיו רב-ערוצי.

גובה לנקודה של האחוריים - קצת מעל האוזניים של יושבי הספה המרכזית. זה בד"כ בסביבות ה-1.40-1.50 מטר.

5. לגבי CAT6, אפשר לעשות קנייה ממדיה גלקסי החיפאית באתר שלהם. מנסיון, הם שולחים ממש מהר אם יש להם במלאי, וכמובן כל הרכיבים האחרים, שקעים וכו. יש את רשת "חשמל ישיר" שהם מצויינים ובמחירים סבירים ויש להם סניפים בכמה אזורי תעשייה במרכז הארץ, חולון, פ"ת ועוד - אם כי הם עדיין לא זולים כמו מדיה גלקסי.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

alex2 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 32
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

תודה ,אוקיי רק נראה אם הבנתי אותך חח,
חשבתי על הנישה הקטנה (שבפרוזדור מאחורי האמבטייה) שבה אבקש כמובן שקע חשמל+צינור ובו שקע משולב טלפון עם אנטנת כבלים, נכון ?
או האם בנוסף לזה לבקש עוד צינור ?
אני מניח שאם יהיה ADSL שקע הטלפון ישמש לכך ?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #4 

אני בהחלט בעד המיקום שהיצעת - הוא מרכזי וטוב, ויאפשר לך לשים ארון מרווח יותר, אגב, אפשר גם להכין ארון יפה מעץ אצל נגר, שישמש לעוד דברים שלא קשורים למחשבים (כלי ניקוי, כלי עבודה, וכו...), כאשר אחד המדפים ישמש לראוטר וכו. חשוב לדאוג שהארון יהיה מאוורר, עם חורים או "תריסי אוורור".
וכן, בהחלט צריך צינור בינו לבין ההתפצלות המקורית בכניסה לדירה, וכמובן צריך שתהיה שם נקודת כבלים. אפשר עקרונית להעביר צינור עבה יותר מהסטנדרטי ולהעביר שם כבל לכבלים + כבל טלפון + כבל רשת, ואפשר כמובן 2 צינורות... בתקווה שהקבלן לא ישדוד אותך יותר מדי על כל צינור נוסף...
צינורות לכבל רשת (והטלפון) לרחבי הבית, מומלץ ללכת על צינור של 23 מ"מ במקום 16 מ"מ. ייתן לך גמישות להשחלות קלות בעתיד, ומדובר בצינור שעולה אותו דבר בערך...
הינחת נכון לגבי ה-ADSL. בגלל זה חשוב גם להעביר כבל טלפון באותו צינור בין הנישה לכניסה למקרה שבעתיד תרצה להתחבר לאינטרנט עם בזק במקום הוט.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”