בעיה ברסיבר? הרמקולים מקבלים "ניתוק"
הי,
הציוד: רסיבר Yamaha RX-500 שקניתי לא מזמן, רמקולים Wharfedale Diamond 8.3.
הבעיה: כשאני עולה מעל ווליום מסוים, המגבר מפסיק להשמיע, וכאילו מנתק את הרמקולים ואח"כ מחבר אותם מחדש, ואז שוב מנתק וחוזר חלילה. כשאני מנגן בווליום נמוך, זה לא קורה.
למיטב זכרוני לא הייתה בעיה כזו כשעשיתי ניסויים מיד עם הקניה של הרסיבר, ופתאום זה התחיל.
האם אני צריך לשלוח את הרסיבר לתיקון? אולי אני יכול לתקן בעצמי? או שזו בעיה של חוסר התאמה? אולי זו בעיה של המתח שמסופק לרסיבר?
תודה רבה,
אבישי
הציוד: רסיבר Yamaha RX-500 שקניתי לא מזמן, רמקולים Wharfedale Diamond 8.3.
הבעיה: כשאני עולה מעל ווליום מסוים, המגבר מפסיק להשמיע, וכאילו מנתק את הרמקולים ואח"כ מחבר אותם מחדש, ואז שוב מנתק וחוזר חלילה. כשאני מנגן בווליום נמוך, זה לא קורה.
למיטב זכרוני לא הייתה בעיה כזו כשעשיתי ניסויים מיד עם הקניה של הרסיבר, ופתאום זה התחיל.
האם אני צריך לשלוח את הרסיבר לתיקון? אולי אני יכול לתקן בעצמי? או שזו בעיה של חוסר התאמה? אולי זו בעיה של המתח שמסופק לרסיבר?
תודה רבה,
אבישי
- bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9325
- נתן תודות: 1557 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
שלום אבישי,
למיטב הבנתי, הרמקולים שלך בעלי עכבה של 6 אוהם, בעוד שהרסיבר יודע להוציא 8 אוהם
על פי התיאור שלך, זה נראה כמצב קטימה, כלומר שהרסיבר נכנס להגנה, בגלל שאין לו אפשרות "לספק את הסחורה" בווליום גבוה.
המומחים פה יכולים לתת לך הרצאה שלמה בנושא, וכמובן בצורה מדוייקת יותר
למיטב הבנתי, הרמקולים שלך בעלי עכבה של 6 אוהם, בעוד שהרסיבר יודע להוציא 8 אוהם
על פי התיאור שלך, זה נראה כמצב קטימה, כלומר שהרסיבר נכנס להגנה, בגלל שאין לו אפשרות "לספק את הסחורה" בווליום גבוה.
המומחים פה יכולים לתת לך הרצאה שלמה בנושא, וכמובן בצורה מדוייקת יותר
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
אכן נשמע כמו בעיית פרוטקשן, אך למעשה זו לא בעיה, זהו מצב שהמגבר נכנס להגנה על מנת לשמור על עצמו (בעיקר).
לפני שארשום שני פתרונות בסיסיים אני חייב לשאול, האם המגבר מתנתק כאשר הוא חם מאוד או שהמגבר נמצא בשטח פתוח לאורור?
הפתרון הראשוני זה להגדיל את קוטר הכבל המחובר (לדוגמה ל2.5 מ"מ).
הפתרון השני, לנסות ולהשוות עם רמקולים אחרים...
אם הבעיה היא בגלל חימום יתר של המגבר, זה הזמן לרכוש בקר טמפרטורה עם ממסר וסט מאוררים
לפני שארשום שני פתרונות בסיסיים אני חייב לשאול, האם המגבר מתנתק כאשר הוא חם מאוד או שהמגבר נמצא בשטח פתוח לאורור?
הפתרון הראשוני זה להגדיל את קוטר הכבל המחובר (לדוגמה ל2.5 מ"מ).
הפתרון השני, לנסות ולהשוות עם רמקולים אחרים...
אם הבעיה היא בגלל חימום יתר של המגבר, זה הזמן לרכוש בקר טמפרטורה עם ממסר וסט מאוררים
- bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9325
- נתן תודות: 1557 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
חבל, ציפיתי שאחד המומחים ינתח את המקרה שלך בצורה יותר מקצועית, ויסביר מה בדיוק ניתן לעשות.
יכול להיות שלא יהיה מנוס מהוספת מגבר כוח, שיוריד את העומס מהרסיבר.
אבל קח את דברי בעירבון מוגבל
יכול להיות שלא יהיה מנוס מהוספת מגבר כוח, שיוריד את העומס מהרסיבר.
אבל קח את דברי בעירבון מוגבל
- molvy
- חבר במועדון HT

- תגובות: 7041
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1461 פעמים
נשמע כמו שאמרו המגבר מנתק את הרמקולים על מנת להגן על עצמו.
קורה שלפעמים ברמקולים יש קצר באחד הקרוסאוברים ואז בווליום גבוה הרמקול צורך הרבה מידי והמגבר נכנס להגנה עצמית
כמו כן יכול להיות וזה קרה לי פעם שיש לך קצר מקרי באחד החוטים שמובילים לרמקול אבל אם החלפת חוטים כפי שכתבת וזה עדיין קורה אני הייתי מנסה להחלף את הרמקולים.
כמובן יש סיכוי שיש בעייה במגבר והוא מכבה את היציאות שלו כי אחד הרכיבים מתחיל לצרוך זרם גבוה מידי.
אני הייתי מנתק רמקול אחד ורואה אם זה עדיין קורה בווליום גבוה אם זה כן קורה הייתי מנתק זה שמחובר ומחבר את השני ורואה אם זה קורה.
אם זה קורה הסיכוי שאו הרמקול דפוק או הצד הזה במגבר דפוק ואז כדי להחליט סופית הייתי מחבר את אותו רמקול לצד השני אם זה קורה הבעיה ברמקול ואם לא אז הבעיה במגבר.
בהצלחה
קורה שלפעמים ברמקולים יש קצר באחד הקרוסאוברים ואז בווליום גבוה הרמקול צורך הרבה מידי והמגבר נכנס להגנה עצמית
כמו כן יכול להיות וזה קרה לי פעם שיש לך קצר מקרי באחד החוטים שמובילים לרמקול אבל אם החלפת חוטים כפי שכתבת וזה עדיין קורה אני הייתי מנסה להחלף את הרמקולים.
כמובן יש סיכוי שיש בעייה במגבר והוא מכבה את היציאות שלו כי אחד הרכיבים מתחיל לצרוך זרם גבוה מידי.
אני הייתי מנתק רמקול אחד ורואה אם זה עדיין קורה בווליום גבוה אם זה כן קורה הייתי מנתק זה שמחובר ומחבר את השני ורואה אם זה קורה.
אם זה קורה הסיכוי שאו הרמקול דפוק או הצד הזה במגבר דפוק ואז כדי להחליט סופית הייתי מחבר את אותו רמקול לצד השני אם זה קורה הבעיה ברמקול ואם לא אז הבעיה במגבר.
בהצלחה