מחפש מכשיר סלולארי לאמא - פרק 2

מכשירים סלולריים, חברות סלולריות.
tomer_h פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2046
נתן תודות: 143 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #1 

פרק 1 בחיפושים הסתיים בקניית נוקיה X3-02 לפני כשנה וחצי.
זה היה נחמד, הטאץ' די מאפן והיום התקלקל סופית. כמובן שכבר אין אחריות, אז אפשר להמשיך לפרק 2... :)

התקציב הוא בסביבות 1000 שקל, עם תקווה לא לחרוג, הרשת היא של פלאפון (סים + טוקמן).
המטרה הפעם למצוא סמארטפון טוב ככל האפשר בתקציב ושיהיה עם שנתיים אחריות, כלקח עבר...

מה האופציות הרלוונטיות שהייתם ממליצים?

erlich01
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #2 

קצת מעל התקציב אבל עמיד - motorola defy

tomer_h פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

אפשרות נחמדה. נראה טיפה גדול, אולי מגושם.. מה עוד אפשרי?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #4 

לדעתי יהיה לך קשה להשיג Defy שיש לו תדרי דור שלישי 850/2100, הדרושים בכל הרשתות (למעט אורנג' שהיא 900/2100 בדור שלישי).
סמארטפון עם תמורה נהדרת למחיר - Sony Ericsson Neo V, שעולה כ-1400 ש"ח. כדאי לקנות אצל היבואן הראשי בדוכן שלו בשקם אלקטריק בקניון איילון, שמוכר את המכשיר בתדרים המתאימים (סיומת a לדגם המכשיר).
לגבי תקציב של 1000 שקל בלבד - אין לי ממש המלצה לסמארטפון סביר במחיר הזה שתומך בתדרי דור שלישי 850/2100.
אולי לאחרים פה יהיו רעיונות טובים יותר...
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #5 

נזכרתי - סמארטפון טיפה זול יותר וגם מצויין, Sony Ericsson Live with Walkman, הוא קטן יותר ועולה 1250 ש"ח.
תבדוק שהוא לא קטן מדי (הוא עדיין גדול יותר מה-X10 Mini הפיצי של אותה חברה).

tomer_h פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

תודה רבה, אולי באמת אני אגיד לה לבדוק בקניון איילון ולראות מה נראה לה נחמד.

דרך אגב, יש סיכוי שאפילו ה-x10 mini יהיה טוב...

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #7 

את ה-X10 Mini אין שם בתצוגה והיבואן הרשמי לא מוכר אותו יותר, אבל אפשר עדיין לקנות בחנויות פרטיות. לא לשכוח לקנות גירסה המתאימה לפלאפון, סיומת a. החנות "אלמגור", למשל, עדיין מוכרת אותו בגירסה המתאימה.
קח בחשבון שגירסת האנדרואיד הרשמית שלו עם תמיכה מלאה בעברית היא 2.1 ואין שדרוג רשמי לגירסה גבוהה יותר (יש לא רשמי של 2.3).

ל-Neo V ול-Live יש גירסה רשמית של 4.0 עם תמיכה מלאה בעברית.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73297
שם מלא: ערן
נתן תודות: 646 פעמים
קיבל תודות: 3160 פעמים

שליחה #8 

pixies כתב:לדעתי יהיה לך קשה להשיג Defy שיש לו תדרי דור שלישי 850/2100, הדרושים בכל הרשתות (למעט אורנג' שהיא 900/2100 בדור שלישי).
סמארטפון עם תמורה נהדרת למחיר - Sony Ericsson Neo V, שעולה כ-1400 ש"ח. כדאי לקנות אצל היבואן הראשי בדוכן שלו בשקם אלקטריק בקניון איילון, שמוכר את המכשיר בתדרים המתאימים (סיומת a לדגם המכשיר).
לגבי תקציב של 1000 שקל בלבד - אין לי ממש המלצה לסמארטפון סביר במחיר הזה שתומך בתדרי דור שלישי 850/2100.
אולי לאחרים פה יהיו רעיונות טובים יותר...
...
מצטרף להמלצה - הייתי באותה הדילמה לפני כשבוע, בסוף הלכנו על המכשיר הזה והוא מכשיר מצוין לטווח מחיר הזה. מה שכן, כמו שאמרו לך פה אם חשובה לך התמיכה בכל ספקי הסלולר, קנה רק מהיבואן הרשמי (אלקטרה), זה יעלה לך עוד 150 שח אבל לדעתי שווה את זה. בנוסף, הם היחידים כרגע בארץ שמשחררים את המכשיר עם גרסה 4 רשמית, אני קניתי מדינמיקה ולמרות שבטלפון הם טענו ששלהם מגיע עם 4, סיפקו לי עם 2 וכרגע הם מתנערים מאחריות.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5918
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #9 

pixies כתב:את ה-X10 Mini אין שם בתצוגה והיבואן הרשמי לא מוכר אותו יותר, אבל אפשר עדיין לקנות בחנויות פרטיות. לא לשכוח לקנות גירסה המתאימה לפלאפון, סיומת a. החנות "אלמגור", למשל, עדיין מוכרת אותו בגירסה המתאימה.
קח בחשבון שגירסת האנדרואיד הרשמית שלו עם תמיכה מלאה בעברית היא 2.1 ואין שדרוג רשמי לגירסה גבוהה יותר (יש לא רשמי של 2.3).

ל-Neo V ול-Live יש גירסה רשמית של 4.0 עם תמיכה מלאה בעברית.
...
בנוסף לדברי pixies:
x10 mini, מצויין, נמכר ב-ksp במחיר סביר, גרסה a. בדקתי במקרה שבוע שעבר, כי שלי כזה התקלקל :( :(
הגרסה הלא רשמית - מציינת ויותר טובה מגרסאות הרשמיות האחרונות.

tomer_h פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

עדכון קניה, אז שלחתי את אמא שלי ליבואן הרשמי בקניון איילון שתסתכל על המבחר ותמצא מה מתאים לה והיא בחרה בטוב ביותר - ה-Neo V כי... הוא היה יפה באפור :-) אבל גם כי הוא נראה באמת הכי טוב.
בינתיים כבר כמה ימים היא מאוד מרוצה אבל דבר אחד מפריע לי (לה זה בטח עוד לא משנה..) - ראיתי שגרסת האנדרואיד היא 2 משהו.. לא 4... לא אמרתם שהיבואן שם משחרר את המכשירים כבר עם אנדרואיד 4?
עוד משהו, הוא ביקש ממנה לא לגעת בכרטיס זכרון או להחליף אותו עם הכרטיס של המכשיר הקודם שלה, שלא יפגע בהגדרות המכשיר. למה שיפגע?

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #11 

לא הגעת ליבואן הרישמי - נקודה. היבואן הרישמי מוכר את המכשיר בכחול בלבד כרגע ועם מערכת מבוססת 4. היבואן הרישמי הוא אלקטרה, צור עימם קשר וודא היכן הם משווקים את המכשיר.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5918
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #12 

Huber כתב:לא הגעת ליבואן הרישמי - נקודה. היבואן הרישמי מוכר את המכשיר בכחול בלבד כרגע ועם מערכת מבוססת 4. היבואן הרישמי הוא אלקטרה, צור עימם קשר וודא היכן הם משווקים את המכשיר.
...
אתה טועה. בקניון איילון נמצאת נקודת מכירה היחידה של יבואן הרשמי...
המכשיר הזה גם לא אמור להגיע עם אנדרואיד 4, אלא עם 2.3, לפי אתר של סוני:
http://www.sonymobile.com/gb/products/p ... fications/

ובמידה והיצרן מתכנן עידכון לגרסה הבאה, המידע הזה כתוב באתר, כמו כאן לדוגמא:

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #13 

גם כשאנחנו קנינו Neo V מהיבואן הרשמי (גם בצבע אפור, אגב) הוא הגיע עם 2.3 עליו.
השדרוג מאוד פשוט - מתקינים על המחשב בבית PC Companion מהאתר של סוני מובייל, מחברים את המכשיר למחשב, והוא עושה את כל השאר - שדרוג לאנדרואיד 4.0.

tomer_h פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

pixies כתב:גם כשאנחנו קנינו Neo V מהיבואן הרשמי (גם בצבע אפור, אגב) הוא הגיע עם 2.3 עליו.
השדרוג מאוד פשוט - מתקינים על המחשב בבית PC Companion מהאתר של סוני מובייל, מחברים את המכשיר למחשב, והוא עושה את כל השאר - שדרוג לאנדרואיד 4.0.
...
בדיוק, הם היו ביבואן הרשמי, בקניון איילון.
אז זה בדיוק מה שאעשה בפעם הבאה שאהיה אצל ההורים, תודה :)

רק שתי שאלות:

1. השדרוג לא פוגע בנתונים של המכשיר בשום צורה, נכון?
2. השאלה מקודם - יש סיבה למה הוא ביקש מהם לא לגעת בכרטיס זכרון?

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #15 

dima_vy כתב:
Huber כתב:לא הגעת ליבואן הרישמי - נקודה. היבואן הרישמי מוכר את המכשיר בכחול בלבד כרגע ועם מערכת מבוססת 4. היבואן הרישמי הוא אלקטרה, צור עימם קשר וודא היכן הם משווקים את המכשיר.
...
אתה טועה. בקניון איילון נמצאת נקודת מכירה היחידה של יבואן הרשמי...
המכשיר הזה גם לא אמור להגיע עם אנדרואיד 4, אלא עם 2.3, לפי אתר של סוני:

ובמידה והיצרן מתכנן עידכון לגרסה הבאה, המידע הזה כתוב באתר, כמו כאן לדוגמא:
...
אז זהו - שכבר יש עדכון רשמי ל 4 ומכשיר מ"בציר" חדש אמור להגיע עם 4:

http://blogs.sonymobile.com/products/20 ... artphones/

[left]For our 2011 range, as you know, we began our Ice Cream Sandwich software upgrade with Xperia arc S, Xperia ray and Xperia neo V last month.
[/left]

יצרתי קשר בזמנו עם אלקטרה והם טענו בלהט שהמכשירים ביבוא רשמי מגיעים עם גרסה 4. בנוסף בזמנו (לפני כשבועיים סה"כ) מסרו לי שכרגע זמין במלאי רק בצבע כחול. ככה שאם אני "טועה" זה בגלל שקיבלתי מידע שגוי מהיבואן.
נערך לאחרונה על ידי Huber ב 28/08/2012 14:00, נערך פעם 1 בסך הכל.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #16 

תומר, אתם רק קניתם אותו, לא? כמה נתונים כבר הספקתם להכניס?
ההמלצה היא לשדרג על ההתחלה לפני שמתקינים אפליקציות.
אני יודע מנסיון ששדרוג בתוך 4.0 לא מוחק נתונים, אבל יש סיכוי לא רע ששדרוג מ-2.3 ל-4.0 כן ימחק הכל. נדמה לי שה-PC Companion מודיע לך אם הנתונים יישמרו או לא.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #17 

pixies כתב:גם כשאנחנו קנינו Neo V מהיבואן הרשמי (גם בצבע אפור, אגב) הוא הגיע עם 2.3 עליו.
...
לפני כמה זמן זה היה? יכול להיות שאז לא היה וכרגע המכשירים שיש להם במלאי כן מגיעים עם 4? כי זה לפחות מה שטענים בשירות לקוחות של אלקטרה בחודש האחרון.

tomer_h פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

pixies כתב:תומר, אתם רק קניתם אותו, לא? כמה נתונים כבר הספקתם להכניס?
ההמלצה היא לשדרג על ההתחלה לפני שמתקינים אפליקציות.
אני יודע מנסיון ששדרוג בתוך 4.0 לא מוחק נתונים, אבל יש סיכוי לא רע ששדרוג מ-2.3 ל-4.0 כן ימחק הכל. נדמה לי שה-PC Companion מודיע לך אם הנתונים יישמרו או לא.
...
אפליקציות לא יזיז לה, רק זכרונות, אנשי קשר ודברים כאלה, אבל מצד שני הם בסים שלה... אז לא נראה לי שצריכה להיות בעיה?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #19 

אם זה בסים אז אין בעייה.
אני, אגב, מאוד ממליץ לכל משתמש אנדרואיד לשים את אנשי הקשר בחשבון של גוגל במקום על הסים (אפשר להעתיק באופן אוטומטי דרך המכשיר).
זה מאפשר להוסיף עם על המחשב וגם על המכשיר עצמו אנשי קשר בנוחות, מאפשר לעבור לסים אחר בלי לאבד אותם, וזה כמובן גיבוי מצויין - הם נשארים גם אם הסים הולך לאיבוד חס וחלילה.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #20 

Huber כתב:
...
לפני כמה זמן זה היה? יכול להיות שאז לא היה וכרגע המכשירים שיש להם במלאי כן מגיעים עם 4? כי זה לפחות מה שטענים בשירות לקוחות של אלקטרה בחודש האחרון.
...
אנחנו קנינו בסוף מאי, בהחלט ייתכן שדברים השתנו מאז.
יש היום, אגב, את ה-Xperia U שהוא דגם מתקדם יותר עם מסך טוב יותר ומעבד מהיר יותר, שעולה בערך אותו דבר. חסרון אחד קטן שלו זה שאין לו סלוט לכרטיס זכרון חיצוני אלא זכרון פנימי בלבד של 8GB - עלול להיות בעייתי למי שרוצה לאחסן הרבה מוסיקה על המכשיר.

שלח תגובה

חזור אל “סלולר”