מאמר מעניין,
חייב לציין את גלעד בתור איש מאוד מאוד נחמד ונותן שירות ברמה מאוד גבוהה.
התקשרתי אליו פעם כדי להזמין פולים ירוקים והתגלגלנו לשיחה מעניינת ומאוד ארוכה (45 דקות או משהו) על קלייה ותערובות.
פשוט כיף!
כרגיל,מאמר מדהים של אדם שלקח את מקצוע הקליה ברצינות ראויה.
שתי שאלות שעלו לי מהמאמר:
1.המלצת למדוד את כמות הקפה לקליה על פי הנפח שתופסים הפולים ולא עפי משקלם.כיצד אתה ממליץ לבצע מדידה זו?
2.המלצת להפעיל יותר אוורור וחום בתהליך הקליה מאשר להסתכן בקליב בןסרית. האם שימוש באוורור מוגבר לא יעקב את תהליך הקליה וההגעה לפיצוץ 1 ו-2 ?
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
שלום לכולם, אני מודה לכם על ההתייחסות למאמר ולפרגונים.
כמו כן אני שמח שעולות לכם שאלות.
לגבי מדידת כמות הנפח ולא משקל, זה חשוב מאוד ככל שהבקרה פחות טובה ואנו מנסים לשמור על כמה שיותר משתנים קבועים. ניתן להשתמש באותו כלי כל הזמן וכך לשמור על נפח זהה. גם משקל הוא מדד טוב אבל בעיקרון, הנפח יותר חשוב.
לגבי השאלה ה2- שימוש באוורור מוגבר הוא לא דבר טוב, הכל חייב להיות במידה, יודעים זאת בדיוק לפי מה שאתה אומר ואני אסביר.
אם הטעם הסופי של הקלייה הוא חומצי מדי, אחת הסיבות לכך היא אי אוורור מספק ,לעומת זאת, אם הפיצוץ ה 1 הוא חלש מדי וכמעט אי אפשר לשמוע אותו או שלא שומעים אותו בכלל, אז קצב עליית הטמפרטורות מדקה לדקה הוא נמוך מדי וזה נובע מאי חום מספק או אוורור מוגבר.
החום והאוורור חייבים לתמוך אחד בשני ולעבוד בסינרגיה שמצד אחד החום הנכנס ואילו מצד שני האוורור שיונק את הלחות ואת החום המצטבר בפנים התוף.
קלייה בוסרית היא תוצאה של אי התפתחות פול הקפה, זה נגרם מקלייה קצרה מדי, בעיקר בתחום בין הפיצוצים או מפיצוץ 1 לסוף הקלייה וסיבה עיקרית נוספת היא אי איוורור מספק שיוצר סביבה מלאה בלחות ולקפה קשה להתפתח.
בוסריות היא תחושת העשביות כפי שהיא מוגדרת בעגה המקצועית, זו הרגשה שהפול לא שלם מבחינת טעם והוא סוחב איתו הרגשה שהוא לא מיצה את עצמו וטעמיו.
זו אחת הסיבות שאנשים ממהרים להיכנס לפיצוץ 2, הוא פותר הרבה בעיות מבחינת הרגשת הבוסר בפה אך מצד 2 הוא גם לוקח איתו את כל טעמי הזן או את רובם (תלוי כמה מעמיקים לתוך הפיצוץ ה2). שימו לב (אולי אני מרחיב יותר מדי) שאסור להתבלבל בין צבע הפול לבין רמת ההתפתחות שלו, יכול להיות קפה בצבע כהה אך חסר טעם ולא מפותח, זה נקרא קפה אפוי, קפה שממשיך להתקרמל אך כאשר טמפרטורת הפולים עומדת מספר דקות ואף יורדת , הפול בעצם נאפה והוא יהיה בעל צבע אך חסר טעם או שטוח כפי שנוהגים לומר.
בהצלחה לכם. רעיונות למאמרים נוספים יתקבלו בברכה.
לילה טוב
אני אוסיף דבר קטן.
במידה ולקוח מבקש ממני קפה בטעם מעושן או מרירות גבוהה, אז אכנס לשני.
כך שלהגיד שאני אף פעם לא נכנס לשני , מתייחס לקפה שאני מציע כיום.
אני תמיד מחדש ומוסיף לפי ביקוש ושיגעונות.