נחיתה קשה...

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
שלח תגובה
oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78829
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5385 פעמים

שליחה #1 

אחרי כמה שנים טובות ללא חופשה אמיתית יצאנו לחופשה. מדובר בשלושה שבועות די קשים שבהם ארגנתי 7 אנשים (יש לנו 3 ילדים + שני מלווים, הורי אשתי): מלונות, טיסות, רכב, לו"ז, אוכל (לא פשוט, אחד הילדים שלי אלרגי להמון דברים) וכו'.

המסלול (לפי הסדר) כלל את ניו יורק (שבוע), סאן פרנסיסקו, סאן חוזה, יוסמיטי, מונטריי, כביש PCH, לוס אנג'לס, סאן דיאגו, חזרה דרך LA ואז יום שלם ברומא לקינוח...

יצא לא רע. בקליפורניה נהגתי בסביבות 1600 מייל (בסביבות, כי אחד הימים נתתי לחמי לנהוג אבל כ"כ השתעממתי שלא וויתרתי בימים האחרים על ההגה).

בכל מקרה, חזרתי עם שתי מכוניות מקורקעות (לא התניעו אותן). ציפיתי שלאחת יגמר המצבר, אבל בסופרב (החדשה יחסית) מתברר שהוא הלך לגמרי.

אני מאשים את איתורן, לדעתי כל השידורים שלהם גמרו את הבטריה עד שהיא כבר מתה סופית.

הקושי היה להכנס בכלל לרכב. בסקודה סופרב קשה למצוא את המקום שבו המפתחות אמורים להכנס. לבגאז' אי אפשר להכנס בכלל בלי חשמל (צריך בגדול להכנס לכיסא האחורי ולקפל את המושב... הרכב היה בחניה כך שהיה צריך לשרשר כמה כבלים בשביל לנסות ולהתניע. נסיעה קצרה לתחנת דלק ויש כמה כבלים, אבל הרכב מסרב להתניע.

כמה טלפונים לאיתורן שאיפסו את המערכת, אבל ללא הועיל. בסוף לא היתה ברירה, קראתי לחילוץ שהתניעו לי עם בטריה ספייר. בדיקה על הבטריה הניבה שהמתח שלה נמוך מדי בשביל לנסות ולהטעין (לפני שקראתי להם הטענתי את הבטריה כ-20 דקות עם רכב אחר).

החשמלאי מכר לנו בטריה (כמובן ביוקר מטורף), אבל העיקר שהסיפור נגמר והרכב תקין... נשאר רק להחזיר את המכסים של הפתחות שהסרתי בשביל להכנס לרכב...

בקיצור, נחיתה קשה בישראל...

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46355
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5075 פעמים

שליחה #2 

ברוך החוזר :אחלה:

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14354
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #3 

מצבר תקין אמור להחזיק מתח עד שבועיים.
מעבר לזה זו בעיה בייחוד ברכבים שמותקנות בהם מערכות חשמל שמושכות מתח כל הזמן כמו איתוראן למשל.

במקרים כאלו רצוי להשאיר מפתח למכרים/ משפחה שיניעו את הרכב 5-10 דקות פעם בשבוע.
ברוך הבא...
נשמח לשמוע חוויות מהטיול המעניין (Y)

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #4 

:D

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14354
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #5 

דרך אגב...
אם הסופרב בליסינג...החברה היתה אמורה לדאוג לחילוץ ולהחלפת המצבר על חשבונה.
המצבר באחריות יבואן שנתיים ראשונות אפילו שנגמר כתוצאה מייבוש.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #6 

זה ליסינג מימוני, כך שההחלפה על חשבוני.

עברו פחות משנתיים אבל כבר הוחלפה הבטריה. הנזק נעשה. לצערי לא הייתי מספיק חכם בשביל לבקש שישאיר לי אותה אצלי...

כבר השארנו את האחריות לדירה עם השכנים (לקפוץ ולוודא שלא קפץ הפקק, וכו') כך שלא הרגשתי בנוח להתחיל ולהשאיר להם גם שתי מכוניות להסתובב איתן...

Beta
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1316
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #7 

אני מניח שאם היית אומר להם שהם יכולים להנות מהקולנוע ביתי והציוד שלך חופשי הם לא היו אומרים לא! :wink:
מצד שני, יכול להיות שאז הנחיתה הייתה אוליי "קצת" יותר קשה... :roll:
**נהרסו לכם האוזניות או ציוד אלקטרוני אחר שאתם עתידים לזרוק לפח? צרו קשר בפרטי ואשמח לקבל את תרומתכם ולנסות להחיות אותה לפני שנהפכת לזבל! :) תודה! **

שלח תגובה

חזור אל “רכבי ICE וחשמליים”