התייעצות לגבי רכישת מצלמת DSLR חדשה

קומפקטיות, Prosumer, DSLR, עדשות ומה שבינהם.
שלח תגובה
doronatik פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 21
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לנוכחים ושבוע טוב,

אנחנו טסים לאפריקה בעוד כחודש ואני רוצה לקנות מצלמה שתדע לשמור את הרגעים ואת הנופים.

אני מצלם לא מעט ביום-יום, אבל עד היום השתמשתי במצלמת הפוקט Panasonic DMC-ZX3 שלי. היא הוציאה יופי של תמונות בירח הדבש שלנו והבנתי שזה הזמן להתקדם - גם בציוד וגם בתחביב עצמו. אני חסר מידע בתחום - למעט מה שקראתי לגבי פרמטרים שונים (אורכי מוקד, צמצם, סוגי עדשות וכו').

ממה שקראתי והתרשמתי, Canon D600 מקבל פידבקים טובים כמצלמה ראשונה בתחום ולכן - ככל הנראה זה הגוף שאקנה. האם ישנן התנגדויות נחרצות או אלטרנטיבות עדיפות?

הדילמה העיקרית היא העדשה. עדשת הקיט 18-55 לא תספק אותי בסוג הצילומים בטיול מסוג כזה (הרבה טבע ובעלי חיים). הבנתי שישנה אופציה "להרכיב" עדשת זום על עדשה קיימת ולהנות משני העולמות?
מצד שני - אולי כדאי בכלל לרכוש עדשה אחת, 18-200mm שתוכל לספק לי את הטווח הרחב שנדרש לי?

התקציב הוא עד 3800 ש"ח. הגוף לבדו עולה 2500, מה שמשאיר לי כ-1300 ש"ח.

הצעות מעניינות? אשמח לשמוע,

תודה!

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #2 

ב-1300 ש"ח לא תוכל לקנות עדשת 18-200, ובטח שלא תוכל לקנות 2 עדשות שיכסו את הטווח.

אופציה 1: להסתדר בינתיים עם הקיט, ובעתיד להתרחב.
אופציה 2: להגדיל את התקציב ולקנות את ה-18-200 של קנון.
אופציה 3: ללכת על גוף זול יותר (לדוגמא ה-550D, שההבדלים בינה לבין ה-600D זניחים) ואז לעלות את הסכום לעדשה.
אופציה 4: לקנות עדשות יד 2.

מילה לגבי ה-18-200 של קנון - היא עדשה טובה בסה"כ, ויכולה להיות "מולחמת" למצלמה ולעשות את העבודה טוב אבל לא מצויין. בסה"כ תראה שיפור ניכר לעומת ה-P&S שלך, אבל זה לא המקסימום שאליו אתה יכול להגיע.
המשתמשים המתקדמים מאוד לא אוהבים את העדשה הזו. בדר"כ כי הם מעולם לא צילמו איתה, והם מסתמכים על ביקורות כתובות. מאוד לא מקובל בקרב צלמים רציניים להסתובב עם עדשה אחת כזו, ולכן הם כמעט לעולם לא ימליצו עליה לאף אחד. כאמור, יש בזה מעט מן הצדק, כי לעולם לא תוכל להגיע לאיכות מקסימלית איתה.
עם זאת, אני כבר איתה קרוב לשלוש שנים. ניסיתי עדשות טובות יותר לטווחים קצרים. להגיד שאין שיפור בתמונות (במיוחד עם עדשות מהירות יותר) זה יהיה שקר, אך השיפור הוא הרבה פחות מהותי מהקפיצה האמיתית (P&S ל-DSLR), וב-99% מהפעמים לא שווה את התסכול שבלסחוב עדשות נוספות ולהחליף עדשה באמצע. עדיף לתפוס את הציפור עם 18-200, מאשר שהיא תעלם בזמן שחיפשת אחרי ה-70-200 שלך. יתרה מכך, במרבית התמונות שתצלם באורכי מוקד של 50 מ"מ, העדשה מאוד מאוד חדה ונותנת פייט יפה לעדשות טובות ממנה.
בקיצור, ה-18-200 של קנון תהיה בחירה טובה. תמיד תוכל למכור אותה בעתיד ולעבור לעדשות קצרות יותר.

נ.ב. אתה עלול לשמוע פה המלצה לרכישת עדשת פריים בתקציב הזה. יש להן המון יתרונות, אם אתה מתכוון להפוך את הצילום למקצוע. כצלם חובב, לדעתי, בעיקר תרגיש בחסרונות וזה מאוד מאוד יתסכל אותך. זה מניסיון עצמי מאוד מתסכל.

esloan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2796
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 204 פעמים

שליחה #3 

אם אתה מתכנו לבקר בספארי אתה חייב לעצמך עדשת זום ולכן המלצתי היא גם על ה 18-200.

doronatik פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

תודה על התגובות;

לא אוכל "להסתדר" עם הקיט שמגיע. כמו שכבר כתבתי סוג הטיול הוא כזה שלא יאפשר לי להסתדר עם ה-18-55, זה פשוט "קצר" מדי.

הסתכלתי על ה-18-200 של קנון. היא בעלת מפרט טוב אבל המחיר.. המחיר... קצת יותר ממה שתכננתי להוציא על מצלמה + עדשה. מנגד - ראיתי אחת כזו של Tamron במחיר של כ-1500 ש"ח. חסרון עיקרי שלה זה מייצב התמונה (אין). מישהו מכם משתמש בעדשה הזו ויכול לספר קצת חוויות?

עדשות יד2: לא יודע, משהו בי לא שלם עם קניה של ציוד משומש. בטח לא ציוד כזה רגיש ועדין.

doronatik פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

doronatik כתב:תודה על התגובות;

לא אוכל "להסתדר" עם הקיט שמגיע. כמו שכבר כתבתי סוג הטיול הוא כזה שלא יאפשר לי להסתדר עם ה-18-55, זה פשוט "קצר" מדי.
...
אלטרנטיבה נוספת - לרכוש את המצלמה עם עדשת הקיט 18-55 ולקנות במקביל עדשה של קנון 55-250, בעלות של כ-700 ש"ח. זה אמנם יביא אותי לסכום סופי של כמעט 4,000, אבל קיבלתי פה 2 עדשות שמכסות לי בדיוק את מה שאני צריך.

דעתכם בענין?

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4030
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 266 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

אין יותר מידי מה לחשוש מקניה בדי שניה.
עם מצלמות הייתי נזהר מאוד אבל בעדשות זה לא כזה בעייתי, יש שוק גדול מאוד לעדשות ביד שניה ואפשר לקבל תמורה מצויינת לכסף. אני קניתי בעצמי עדשות ביד שניה ואני לא מתחרט על כך לרגע.
אם אתה חושש אתה יכול ללכת לחנויות שמוכרות גם יד שניה כמו בית הצילום בר"ג שבודקים את כל העדשות שמגיעות אליהם ונותנים שנה אחריות (!).
אני חושב שיד שניה זו בחירה נבונה.

באופן כללי, לטיולים בסגנון אפריקה בהחלט צריך טווח גדול של ארוכי מוקד ולדעתי עם דגש על אורכי מוקד ארוכים. בתקציב דל האופציה היחידה היא אכן עדשת זום.
אני לא אוהב את הקיט באופן כללי, עם הגרסה החדשה של הקיט אין לי נסיון אבל הישנה היתה מאוד פלסטיקית וזולה (והתמונות בהתאם).
Don't Let The Facts Ruin a Good Story !
HarariProjects.com

HomeTheater Over-Dose

doronatik פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

אתמול בערב רכשתי את ה D550 בתוספת שתי עדשות: 18-55 ו 55-250, שתיהן עם Image stabilizer.
. בנוסף - 2 כרטיסי זכרון של 16GB ותיק של Lowepro. סהכ 4050 שקלים, קצת מעבר לתקציב ההתחלתי אבל בתחום הסטיה המאושר. :-)

נכנסתי לאמאזון על מנת לרכוש סוללה נוספת והמבחר גדול. האם ישנן המלצות מסויימות של מישהו שכבר קנה ויכול להמליץ? מה *לא* לקנות?

תודה על העזרה.

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4030
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 266 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #8 

לא לקנות סוללות בדולר.

למצלמות DSLR קטנות כאלה, אני ממליץ בחום לנסות גריפ. לי יש ידיים די גדולות ואצבעות ארוכות כך שמצלמות DSLR מהסדרה הזו הן קטנות לי בידיים, תמיד הזרת מחוץ למצלמה.
לא חייבים לקנות גריפ מקורי - אני קניתי גריפ סיני שעושה בדיוק את אותה העבודה. עולה 30$ ושווה כל פני. כבר כמה שנים לא מאכזב.
נותן לך תחושה טובה יותר בידיים ונותן לך לצלם portrait בצורה נוחה יותר (כל הכפתורים הרלוונטיים נמצאים גם על הגריפ)
מחזיק 2 סוללות מקוריות או 6 סוללות AA (שימושי לטיולים ארוכים ללא מקום להטעין)
יש שאומרים שבגלל שהוא נותן יותר זרם לחיישן (2 סוללות) הוא מגדיל את החשיפה בכ-שליש קליק (לא חוויתי את זה בעצמי)
http://www.ebay.com/itm/BATTERY-GRIP-FOR-CANON-EOS-600D-550D-Rebel-T3i-T2i-B2R-/280653333109?pt=Batteries_Chargers&hash=item41583e0275#ht_2712wt_1400
הגריפ עצמו כמעט ולא מוסיף משקל למצלמה, אם כי סוללה שניה מוסיפה קצת.

אם יש לך חודש עד הטיול זה מספיק זמן כדי שיגיע מסין.

לשיקולך.
Don't Let The Facts Ruin a Good Story !
HarariProjects.com

HomeTheater Over-Dose

doronatik פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

harari כתב:לא לקנות סוללות בדולר.

למצלמות DSLR קטנות כאלה, אני ממליץ בחום לנסות גריפ. לי יש ידיים די גדולות ואצבעות ארוכות כך שמצלמות DSLR מהסדרה הזו הן קטנות לי בידיים, תמיד הזרת מחוץ למצלמה.
לא חייבים לקנות גריפ מקורי - אני קניתי גריפ סיני שעושה בדיוק את אותה העבודה. עולה 30$ ושווה כל פני. כבר כמה שנים לא מאכזב.
נותן לך תחושה טובה יותר בידיים ונותן לך לצלם portrait בצורה נוחה יותר (כל הכפתורים הרלוונטיים נמצאים גם על הגריפ)
מחזיק 2 סוללות מקוריות או 6 סוללות AA (שימושי לטיולים ארוכים ללא מקום להטעין)
יש שאומרים שבגלל שהוא נותן יותר זרם לחיישן (2 סוללות) הוא מגדיל את החשיפה בכ-שליש קליק (לא חוויתי את זה בעצמי)
http://www.ebay.com/itm/BATTERY-GRIP-FOR-CANON-EOS-600D-550D-Rebel-T3i-T2i-B2R-/280653333109?pt=Batteries_Chargers&hash=item41583e0275#ht_2712wt_1400
הגריפ עצמו כמעט ולא מוסיף משקל למצלמה, אם כי סוללה שניה מוסיפה קצת.

אם יש לך חודש עד הטיול זה מספיק זמן כדי שיגיע מסין.

לשיקולך.
...
לא מוצא סיבות אמיתיות לגריפ. המצלמה יושבת לי כמו שצריך באחיזה רגילה. צילום בפורטרט לא מהווה בעיה, לפחות לא כרגע.

ואם בכל זאת נדרשת סוללה נוספת לגריפ - אני אקנה אותה בנפרד, וכשארגיש שאני צריך גריפ - אקנה גם אותו.

doronatik פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

אני מחפש ביומיים האחרונים סוללה נוספת עבור ה550D שלי.
כל מה שאני מוצא זה סוללות שעושות רושם זול מדי, או כאלה שמקבלות תגובות לא טובות - גם כאלו אשר מוצהרות כמקוריות קאנון.

מישהו קנה סוללה נוספת ויכול להמליץ?

ובאותה נשימה - מה לגבי פילטרים לעדשות? איזה פילטרים יש ומה התמורה לכסף?

שלח תגובה

חזור אל “מצלמות ועדשות”