עזרה - זמן בישול ארוך מאוד בבריקה
היי.
זמן הבישול בבריקה 2 שלי הוא כ-4 דקות. טעם הקפה מריר/שרוף כמובן.
התערובות (או מוקה-ג'ווה או סומטרה) קלויות טרי ונטחנות פעם בשלושה ימים.
קוטר ראש הגז הוא 6 ס"מ (תחתית הבריקה בקוטר 8.5 ס"מ) והלהבה אינה בולטת מעבר לתחתית.
ניסיתי לשחק עם מידת הטחינה מגודל של גרגיר סוכר עד לטחינה גסה אך אני לא מצליח לצמצם את זמן הבישול לזמן בישול לגיטימי (בסביבות 2 דקות).
יש למישהו תובנות כלשהן או המלצות לפיתרון?
תודה.
זמן הבישול בבריקה 2 שלי הוא כ-4 דקות. טעם הקפה מריר/שרוף כמובן.
התערובות (או מוקה-ג'ווה או סומטרה) קלויות טרי ונטחנות פעם בשלושה ימים.
קוטר ראש הגז הוא 6 ס"מ (תחתית הבריקה בקוטר 8.5 ס"מ) והלהבה אינה בולטת מעבר לתחתית.
ניסיתי לשחק עם מידת הטחינה מגודל של גרגיר סוכר עד לטחינה גסה אך אני לא מצליח לצמצם את זמן הבישול לזמן בישול לגיטימי (בסביבות 2 דקות).
יש למישהו תובנות כלשהן או המלצות לפיתרון?
תודה.
יתכן והקפה טחון דק מידי, למקינטה בכלל ובריקה בפרט, צריך טחינה גסה יחסית עבורם, או לחילופין אתה אולי דוחס את הקפה יותר מידי?.
ארבע דקות זה לא הרבה זמן אם צריך להביא בחשבון שהמים צריכים גם לרתוח, אבל אם הוא גם שרוף, אז בהחלט זו סיבה מספקת.
ארבע דקות זה לא הרבה זמן אם צריך להביא בחשבון שהמים צריכים גם לרתוח, אבל אם הוא גם שרוף, אז בהחלט זו סיבה מספקת.
- avramm
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 392
- נתן תודות: 83 פעמים
- קיבל תודות: 25 פעמים
אתה מתחיל ממים קרים?
אני מכניס למיכל מים רותחים כך שזמן החימום של הקפה הטחון מתקצר משמעותית.
אם גם אתה מתחיל עם רותחים אז הייתי מהמר שיש לך בריחת לחץ.
אני מכניס למיכל מים רותחים כך שזמן החימום של הקפה הטחון מתקצר משמעותית.
אם גם אתה מתחיל עם רותחים אז הייתי מהמר שיש לך בריחת לחץ.
Artificial Intelligence is better then NONE...
- avramm
- חבר פעיל מאוד

אז הרתח את המים בקומקום חשמלי ואז מזוג לבריקה וסגור מהר את החלק העליון. לא כדאי לדעתי להרתיח במיכל עצמו כיוון שחימום יתר שלו לפני סגירת שני החלקים עלול לגרום להתפשטות המיכל ואז יהיה יותר קשה לסגור אותם.Imri כתב:משתמש במי בריטה בטמפ' החדר....
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 974
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 277 פעמים
- יצירת קשר:
השתמש במים מבריטה בטמפ' החדר (לא מים רותחים ולא מים מהמקרר)
עובי טחינה = בינוני (לא דק כמו לאספרסו ולא כמו זה לקפה שחור)
אם אתה טוחן לבד התחל מהדרגה הכי גסה של המטחנה שלך. בריקה די סלחנית כל עוד זה טחינה גסה עד בינונית.
אין לדחוס את הקפה, גם לא קצת
יש לסגור חזק יחסית את החלקים ולוודא שאין גרגירים על משטחי הסגירה.
יש לוודא שהמשקולת זזה בחופשיות. אם אתה מעלה/מוריד אותה בקלות ללא חיכוך - זה בסדר.
להבה הכי חזקה בקוטר שאינו עובר את המיכל
ועכשיו להמתין כמה שצריך עד לפריצת הקפה
אם כל זה נכון ועדיין זה לוקח יותר זמן מהרגיל, בדוק אם אין לך בריחת לחץ
זה משהו שאתה אמור לשמוע או לראות בועות יוצאות ממקום הדליפה
אתה גם יכול לבדוק המצאות לחץ ע"י הוצאת הבריקה מהאש אחרי הזמן הרב שאתה טוען
ולפני שיצא הקפה ושחרור פין השסתום עם מזלג קטן (לא ביד כי זה חם מאוד). אם לא יוצא לחץ חזק אז יש בעייה של חוסר אטימה.
אם כל הנ"ל בסדר, יש לחץ אך עדיין לוקח יותר זמן מהרגיל, ממליץ שתבצע ניקוי יסודי ראה כאן
בהצלחה
נ.ב.
לפי המדריך של ביאלטי, פריצת הקפה צ"ל לאחר 2-3 דקות. 4 דקות זה לא חריג באופן קיצוני !
הכל כמובן בתלות עוצמת וקוטר החימום.
עובי טחינה = בינוני (לא דק כמו לאספרסו ולא כמו זה לקפה שחור)
אם אתה טוחן לבד התחל מהדרגה הכי גסה של המטחנה שלך. בריקה די סלחנית כל עוד זה טחינה גסה עד בינונית.
אין לדחוס את הקפה, גם לא קצת
יש לסגור חזק יחסית את החלקים ולוודא שאין גרגירים על משטחי הסגירה.
יש לוודא שהמשקולת זזה בחופשיות. אם אתה מעלה/מוריד אותה בקלות ללא חיכוך - זה בסדר.
להבה הכי חזקה בקוטר שאינו עובר את המיכל
ועכשיו להמתין כמה שצריך עד לפריצת הקפה
אם כל זה נכון ועדיין זה לוקח יותר זמן מהרגיל, בדוק אם אין לך בריחת לחץ
זה משהו שאתה אמור לשמוע או לראות בועות יוצאות ממקום הדליפה
אתה גם יכול לבדוק המצאות לחץ ע"י הוצאת הבריקה מהאש אחרי הזמן הרב שאתה טוען
ולפני שיצא הקפה ושחרור פין השסתום עם מזלג קטן (לא ביד כי זה חם מאוד). אם לא יוצא לחץ חזק אז יש בעייה של חוסר אטימה.
אם כל הנ"ל בסדר, יש לחץ אך עדיין לוקח יותר זמן מהרגיל, ממליץ שתבצע ניקוי יסודי ראה כאן
בהצלחה
נ.ב.
לפי המדריך של ביאלטי, פריצת הקפה צ"ל לאחר 2-3 דקות. 4 דקות זה לא חריג באופן קיצוני !
הכל כמובן בתלות עוצמת וקוטר החימום.
ניקוי יסודי לפי ההוראות שלך ביצעתי אתמול בערב.coffeeavi כתב: אם כל זה נכון ועדיין זה לוקח יותר זמן מהרגיל, בדוק אם אין לך בריחת לחץ...
הקפה של הבוקר פרץ אחרי 3.5 דקות (בדרך כלל ארבע וחצי).
אני לא חושב שיש בעיה של לחץ מכיוון שמספר שעות אחרי שהמקינטה עמדה ואני מפרק אותה בכדי לנקות קיים עוד קצת לחץ.
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 974
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 277 פעמים
- יצירת קשר:
אם כך לא נראה שיש בעיהImri כתב:ניקוי יסודי לפי ההוראות שלך ביצעתי אתמול בערב.coffeeavi כתב: אם כל זה נכון ועדיין זה לוקח יותר זמן מהרגיל, בדוק אם אין לך בריחת לחץ...
הקפה של הבוקר פרץ אחרי 3.5 דקות (בדרך כלל ארבע וחצי).
אני לא חושב שיש בעיה של לחץ מכיוון שמספר שעות אחרי שהמקינטה עמדה ואני מפרק אותה בכדי לנקות קיים עוד קצת לחץ....
תשחק רק עם עובי הטחינה ונסה להתחיל מהכי גס שיש לך במטחנה
בהצלחה
נ.ב. לא חייבים לחכות שעות כדי לפרק ולנקות
אפשר לקרר עם מים ואז יותר קל לפתוח ובכל מקרה לפני פתיחה יש לשחרר את השסתום
- avramm
- חבר פעיל מאוד

אינכם מתיחסים לשיטה של מילוי הבריקה במים רותחים מה שמקצר מאוד את הזמן שהקפה הטחון מתחמם ולפעמים נשרף. אצלי לוקח פחות מדקה עד שהקפה פורץ והוא יוצא טעים מאוד.
אולי מישהו יסביר מה החסרון... אגב, אם מיד לאחר המילוי סוגרים את ההברגה אין בעיות התפשטות.
אולי מישהו יסביר מה החסרון... אגב, אם מיד לאחר המילוי סוגרים את ההברגה אין בעיות התפשטות.
לא נראה לי שצריכה להיות בעיה להשתמש במים רותחים, המים ממלא רותחים בזמן הפריצה שלהם, לכן זה שמכניסים מים רותחים לא נראה לי משנה בכלל,וזה רק מקצר את התהליך.
אבל כולנו אוהבים "לשמור על הכללים" וחלילה שלא נחרוג מהם.
ארבע דקות עם מים קרים זה סביר מאוד, בפרט אם משתמשים בלהבה הנמוכה והנכונה.
אבל כולנו אוהבים "לשמור על הכללים" וחלילה שלא נחרוג מהם.
ארבע דקות עם מים קרים זה סביר מאוד, בפרט אם משתמשים בלהבה הנמוכה והנכונה.
תראה,avramm כתב:אינכם מתיחסים לשיטה של מילוי הבריקה במים רותחים מה שמקצר מאוד את הזמן שהקפה הטחון מתחמם ולפעמים נשרף. אצלי לוקח פחות מדקה עד שהקפה פורץ והוא יוצא טעים מאוד.
אולי מישהו יסביר מה החסרון... אגב, אם מיד לאחר המילוי סוגרים את ההברגה אין בעיות התפשטות....
אני השתמשתי בבריקה יותר משנה ובהתחלה כל הזמן קיצרתי תהליך ע"י מים רותחים.
לאורך הדרך הבנתי שדוקא שימוש במים בטמפ' חדר (או פושרים בתמי 4) מוציאים קפה טעים יותר.
שכל אחד יבצע את התהליך לפי טעמו, אבל אני חושב שהטמפ' של המים בזמן החליטה גבוהים יותר כשמשתמשים במים רותחים על פני מי ברז שהתחממו לאט לאט (הלחץ יהיה זהה אבל הטמפ' שונה). לדעתי הטעם יהיה שרוף יותר במקצת.
בנוסף, אני מאמין שבתהליך החימום של המים, האדים נספגים בקפה למעלה והחליטה טעימה יותר.
תנסה בשיטה הזאת ובשיטה הזאת ותראה אם יש הבדל.
כנ"ל לגבי מים קרים מדי. הלחץ בסוף יגיע שכמה שצריך, אבל הקפה יצא פשוט חמוץ..
בכל מקרה, אני לא רואה שום סיבה להאיץ את התהליך..
לפותח השרשור,
הבריקה מסוגלת לקבל קפה דק מאוד, אבל תנסה לטחון בערך לעובי של גרגר סוכר, זה אמור להיות סבבה.
תמלא עד שהסלסלה מלאה (עם בטן) ואל תדחוס עם היד. תתן איזה מכה קטנה על השיש ותיישר.
תמלא מים בעזרת הכוס מדידה ותשים על להבה קטנה בעוצמה רגילה.
טעים? מעולה!
לא טעים? תטחון דק יותר לקפה חזק יותר (ואולי קצת שרוף) או גס יותר לקפה עדין יותר.
טחנת לגודל גרגיר סוכר ויצא שרוף\חמוץ? תנסה טמפ' מים שונה.
טחנת דק מדי? הבריקה תתחיל להעלות ריח של שרוף ולא יצא קפה..
זו לא תורה מסיני, רק ניסוי וטעיה
אל תעמוד עם סטופר, תתן לקפה את הזמן.
מקווה שזה עזר.
אופיר
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
היה לנו דיון בנושא בעבר, כולל הסברים על איך מקינטה עובדת.
אני כבר לא זוכר את הסיבה, אבל באופן עקרוני הקפה אמור לצאת *פחות* טוב אם מתחילים עם מים רותחים.
נסה לחפש בהיסטוריה של הפורום, אולי תמצא את השרשור (נדמה לי שזה היה coffeeaddict שהסביר למה, אבל אני ממש לא זוכר).
4 דקות זה די הרבה זמן, אבל רק מבחן התוצאה הוא המבחן הרלוונטי. ואם הקפה בטעם שרוף - אז אכן יש בעיה.
אולי האש לא חזקה מספיק? נסה לשים את המקינטה על אש גדולה יותר. אם היא יוצאת מתחום המקינטה, אז הזז את המקינטה כך שתגע באש החשופה. זה לא אידיאלי, אבל זה ישמש לבדיקה ראשונית.
אני כבר לא זוכר את הסיבה, אבל באופן עקרוני הקפה אמור לצאת *פחות* טוב אם מתחילים עם מים רותחים.
נסה לחפש בהיסטוריה של הפורום, אולי תמצא את השרשור (נדמה לי שזה היה coffeeaddict שהסביר למה, אבל אני ממש לא זוכר).
4 דקות זה די הרבה זמן, אבל רק מבחן התוצאה הוא המבחן הרלוונטי. ואם הקפה בטעם שרוף - אז אכן יש בעיה.
אולי האש לא חזקה מספיק? נסה לשים את המקינטה על אש גדולה יותר. אם היא יוצאת מתחום המקינטה, אז הזז את המקינטה כך שתגע באש החשופה. זה לא אידיאלי, אבל זה ישמש לבדיקה ראשונית.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
תודה רבה על התגובות, חברים.
אז ככה, לגבי שימוש במים רותחים - יותר טוב או פחות טוב - זה לא יקרה בכל מקרה. הסיבה היא שאין לי קומקום חשמלי אלא קומקום שורק לגז, מה שיהפוך את הקפה של הבוקר למייגע מאוד.
מבחינת הלהבה - יש לי אפשרות להשתמש בראש הגז הקטן יותר (3.5 ס"מ). האש מן הסתם יותר חלשה בראש זה וזמן הבישול רק מתארך.
Trust me, I'm an engineer.
מחר אני טוחן שוב, אנסה לטחון גס כמו ההומור של מונטי פייטון ואעדכן.
מבחינת הלהבה - יש לי אפשרות להשתמש בראש הגז הקטן יותר (3.5 ס"מ). האש מן הסתם יותר חלשה בראש זה וזמן הבישול רק מתארך.
הייתי רוצה, אבל אני לא יכול. חוש הטעם אמנם עובד, אבל אני חייב גם אסמכתא מדעית. כל שימוש במקינטה נמדד עם סטופר.אל תעמוד עם סטופר, תתן לקפה את הזמן....
Trust me, I'm an engineer.
מחר אני טוחן שוב, אנסה לטחון גס כמו ההומור של מונטי פייטון ואעדכן.
לגבי מים קרים חמים - נראה לי שאם המים חמים אז הזמן שלוקח לאדות אותם מתקצר מה שלא מאפשר לגוף המקינטה להתחמם מספיק בטח לא לחלק העליון מה שמשפיע על טעם הקפה
אני נוהג לדחוס קלות את הקפה ולהוסיף כמה מיליליטרים מים מעל (פרה אינפיושן אם תרצה...) ככה יצא לי הכי טעים
אני נוהג לדחוס קלות את הקפה ולהוסיף כמה מיליליטרים מים מעל (פרה אינפיושן אם תרצה...) ככה יצא לי הכי טעים
עדכון
קניתי היום סומטרה קלוי טרי. ביקשתי מבעל המקום (עולם הקפה בירושלים, הבעלים בחור מאוד נחמד) שייטחן במכונה שלו (שהיא, איך לומר, קצת יותר רצינית משלי) טחינה גסה בשתי רמות יותר מאיך שהוא טוחן בד"כ לבריקה.
זמן הבישול ירד לשלוש דקות. פריצה אחידה ויופי של קרמה. מבסוט מאוד מהטעם. אולי פעם הבאה נמתן את התערבות עם משהו קצת פחות חזק.
שוב תודה לכל העוזרים.
זמן הבישול ירד לשלוש דקות. פריצה אחידה ויופי של קרמה. מבסוט מאוד מהטעם. אולי פעם הבאה נמתן את התערבות עם משהו קצת פחות חזק.
שוב תודה לכל העוזרים.
מה לגבי כמויות?
הבריקה אמנם יחסית סלחנית לגבי עובי טחינה, אבל מנסיוני אם שמים הרבה (או מעט מדי) קפה, הוא יוצא שרוף.
אני נוהג לשים קפה במידה שלא עוברת את קו המסננת (ללא הידוק או ניעור).
נועם
אני נוהג לשים קפה במידה שלא עוברת את קו המסננת (ללא הידוק או ניעור).
נועם
אם ניסית הכל ועדיין אתה מקבל קפה בטעם שרוף ומן הבישול ארוך ישנה עוד אפשרות מעניינת שנתקלתי בה על אף שהיא תשמע לך מוזרה:
נסה להפוך את הגומיה. פשוט תוציא אותה ותחליף צד. אל תשאל אותי למה אבל אצלי זה עבד.
ספר לנו על התוצאה.
נסה להפוך את הגומיה. פשוט תוציא אותה ותחליף צד. אל תשאל אותי למה אבל אצלי זה עבד.
ספר לנו על התוצאה.