שלט רחוק למכשירי וינטאז'???

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
tnsilver פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #1 

בעודי מרפרף על היצע ה-9090 ב-eBay נתקלתי בהצעה הזו של Audiocubics במחיר של 300$. מדובר בקופסה שמתחברת מצד אחד ליציאת ה-pre out ומצד שני לכניסת ה-main in ומהווה חיישן ליחידה ניידת לשליטה בעוצמה (ואולי עוד כמה פונקציות) במכשיר שייצורו קדם לתקופת השלט הרחוק. שנים שאני עוסק בשאלה המעניינת איך אמור להראות שלט רחוק למכשיר וינטאז'. אז הנה - קיבלתי תשובה... מה אתם אומרים? כדאי? מישהו מכיר אביזרים דומים?

Audiocubics Remote Control

תמונה

Audiocubics Remote Control Connections

תמונה

Form78HiFi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1118
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 129 פעמים

שליחה #2 

אין ספק שיש כאן שיווק מעולה, הצילומים ב eBay לצד כל ה Holy Grail נראים טוב מאד.

שאלת השאלות היא - כמובן - מה יש מעבר לאלומיניום המוברש...

אני לדוגמא לא אוהב כפתורי steps אלא continues, לנ"ל יש steps של 0.5dB בסקאלה של -95.5dB to 0d.

שזו סקאלה זהה ל 16 ביט של קומפקט דיסק. (16bit & 44.1kHz)

grafitis
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1379
נתן תודות: 61 פעמים
קיבל תודות: 235 פעמים

שליחה #3 

יש ערכות מוכנות ואיכותיות של פוטנציומטר עם שלט המחליף את הקיים.
אני עשיתי את זה לפרה ישן אצל יאיר פורמן.

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1583
נתן תודות: 496 פעמים
קיבל תודות: 403 פעמים

שליחה #4 

tnsilver פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

דווקא הרעיון הלא-אינטרוסיבי (חודרני) של קופסת ביניים בין ה-pre-out ל-main in מאוד מצא חן בעיני משום שהוא לא מחייב 'חבלה' בשלמות המכשיר, כפי שתוכנן. יש לי קטע כזה של שימור ולא רק תיקון. אבל שלבים של 5dB במקום שינוי רציף - זה באמת לא נראה לי... אולי יש עוד קופסאות בסגנון...

ariekarp
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 596
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #6 

יש כאן אחד יותר זול (פחות חתיך) עם 2311 PGA
http://www.ebay.com/itm/New-version-PGA ... 20c5fcc1a1
ואותו הדבר עוד יותר זול בלי קופסא
http://www.ebay.com/itm/Assembled-Upgra ... 20ca01a04f

tnsilver פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

כמובן, שוב, איך לא..., מדובר כאן בפאר התוצרת הסינית... יש סיכוי יותר טוב שאחמדינג'אד יהפוך לחבר מרכז ליכוד לפני שאני אשלם למישהו בפושן בסין בדולרים ירוקים עבור פיסת *** אלקטרוני שמישהו גיבב לתוך קופסת מתכת ומוכר ב-90 דולר. איך אומרים הילדים... אה כן 'חח...'

מצד שני, הרעיון נקלט, אולי אני אבנה לי כזה לבד ואתקין בקופסת עץ מהודרת... יש שם רכיבים בלא יותר מ-10 דולר בכל מקרה כך שאני אפילו אוכל להתרשל ולעשות כמה נסיונות. תודה!

Form78HiFi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1118
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 129 פעמים

שליחה #8 

שאלתי באתר של המוצר "מה יש בפנים" וקיבלתי את זה:

The R-Cube uses a network of laser trimmed resistors to attenuate the signal and then a high performance op-amp for a buffer.

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

Form78HiFi כתב:שאלתי באתר של המוצר "מה יש בפנים" וקיבלתי את זה:

The R-Cube uses a network of laser trimmed resistors to attenuate the signal and then a high performance op-amp for a buffer.
...
זה יכול להכנס לשרשור השקרים בנוגע לכבלים שפתחתי בפורום אודיו יוקרתי.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #10 

דווקא לרוב בקרי עוצמה עם stepים נחשבים איכותיים יותר כי אפשר ליצור כאלו מנגדים מאוד מדוייקים.

נסתרות דרכי האודיופילים.
תמיד חשבתי שמגברים ללא שלטים ובטח ובטח עם כמה שפחות שלבים ומכשירים בערוץ הסיגנל זה עדיף....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

אתה צודק לחלוטין.
אני תמיד מטיף בטענתי ששלט הוא מוצר מותרות מיותר לחלוטין ונוגד את אופי המגברים\רסיברים שדנים בהם בפורום הזה.

ariekarp
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 596
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #12 

tnsilver כתב:כמובן, שוב, איך לא..., מדובר כאן בפאר התוצרת הסינית... יש סיכוי יותר טוב שאחמדינג'אד יהפוך לחבר מרכז ליכוד לפני שאני אשלם למישהו בפושן בסין בדולרים ירוקים עבור פיסת *** אלקטרוני שמישהו גיבב לתוך קופסת מתכת ומוכר ב-90 דולר. איך אומרים הילדים... אה כן 'חח...'

מצד שני, הרעיון נקלט, אולי אני אבנה לי כזה לבד ואתקין בקופסת עץ מהודרת... יש שם רכיבים בלא יותר מ-10 דולר בכל מקרה כך שאני אפילו אוכל להתרשל ולעשות כמה נסיונות. תודה!
...
כמובן, זה שהקוביה ארוזה בקופסה מהממת ונמכרת ב300 דולר מעידה על איכות הציוד שבתוכה.
מצד שני מה כבר יכול להיות דראק כל כך גדול בג'וק 2311 מפוקד עם איזה מיקרוקונטרולר אפילו שהסיני עשה אותו באיזשהו חור בפושן ומוכר אותו באיביי ב40 דולר בלי קופסה , אפילו שהרכיבים עולים כ10 דולר (תכניס אותו לקופסת העץ המהודרת). ייתכן שגם אתה תצליח לפחות כמוהו אם תעשה הכל לבד ותשקיע כמה עשרות שעות. בכל מקרה כייף ומעניין לנסות.

tnsilver פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

Form78HiFi כתב:שאלתי באתר של המוצר "מה יש בפנים" וקיבלתי את זה:

...
זו תשובה של איש מכירות, שככל הנראה התעניין אצל המשווק, שהתעניין אצל היצרן, שהתעניין אצל המהנדס, שנתן תשובה... אבל, לגיבוב המסחרי הזה, יש במוצר הסופי (כך אני מקווה לפחות) גיבוי טכנולוגי של ייצור נגדים מדוייקים - כפי שמרטין ציין.

אף פעם לא אהבתי את המילה 'אודיופיל'. דרכי האודיופילים ממש, אבל ממש לא מעניינות אותי, ובמקרה הזה, במיוחד משום שבדרך של הסיגנאל מצוי גם הפרה-אמפ, כל מעגלי ה-tone control, ובקרת העוצמה המובנית.

הקונספט המנוגד כביכול של וינטאז' ושלט רחוק - לא ממש מזעזע אותי. העדר שלטי רחוק במכשירי וינטאז' הם בסך הכל עיוות היסטורי. מה לעשות, הטכנולוגיה הזו באה טיפה מאוחר יותר והייתי מאוד שמח, לא לקום אל המכשיר 30 פעם ביום ולהחליש ידנית את העוצמה, בכל פעם שהטלפון מצלצל במשרד.
ariekarp כתב:...כמובן, זה שהקוביה ארוזה בקופסה מהממת ונמכרת ב300 דולר מעידה על איכות הציוד שבתוכה...
...
יש משהו נועז בגביית 300 דולר עבור קופסת אלומיניום מוברש... והאבחנה, אכן במקומה וגורמת לי לשקול שוב את כל העניין. תודה (f)

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #14 

סילבר - פגיעה בשלימות המכשיר ? לדעתי אתה עושה לו מצווה בזה שאתה זורק פוטנציומטר ישן ושחוק ושם במקומו Alps Blue חדש ונוצץ...

BennyO
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 972
נתן תודות: 487 פעמים
קיבל תודות: 213 פעמים

שליחה #15 

יאיר - Welcome back :)
Rust never sleeps

tnsilver פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

yairf כתב:סילבר - פגיעה בשלימות המכשיר ? לדעתי אתה עושה לו מצווה בזה שאתה זורק פוטנציומטר ישן ושחוק ושם במקומו Alps Blue חדש ונוצץ...
...
הי יאיר. התגעגעו אליך כאן, כמו שבודאי שמת לב...

אני כמובן דיברתי על 'חבלה' במרכאות וציינתי שמדובר על שריטה אישית שלי בשימור וינטאז' ולא רק בשיפוצו. מן הראוי היה, אכן, להחליף פוטנציומטרים ישנים ורעועים - אך למעשה מדובר בחלקים מקוריים - אשר החלפתם פוגעת, מבחינתי באותנטיות של המכשיר. חוץ מזה - אין לזה גבולות. מדוע להסתפק בהחלפת פוטנצימטרים? למה לא להחליף את כל מעגל הפרה-אמפ בחדיש ואיכותי יותר, מדוע לא להכניס מעגל inrush protection ולשדרג את הפילטרים עד אין קץ??? משום שיש סף מסויים של חלקים שניתן להחליף מבלי לשנות את אופיו המקורי של המכשיר. לא התכוונתי, חלילה, לטעון שמישהו גורם לנזק למכשיר בהחלפת חלקים רעועים. עם זאת, באופן אישי, לא הייתי רוכש מכשיר ללא הפוטנצימטר המקורי שלו.

ohyaeli
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 306
נתן תודות: 60 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #17 

יש במעבדה של דודו

https://sites.google.com/site/dudulab/accessories

תגלול לתחתית הדף, לא יפיוף ועולה 790 ש"ח.

RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2548
נתן תודות: 166 פעמים
קיבל תודות: 263 פעמים

שליחה #18 

tnsilver כתב:
yairf כתב:סילבר - פגיעה בשלימות המכשיר ? לדעתי אתה עושה לו מצווה בזה שאתה זורק פוטנציומטר ישן ושחוק ושם במקומו Alps Blue חדש ונוצץ...
...
הי יאיר. התגעגעו אליך כאן, כמו שבודאי שמת לב...

אני כמובן דיברתי על 'חבלה' במרכאות וציינתי שמדובר על שריטה אישית שלי בשימור וינטאז' ולא רק בשיפוצו. מן הראוי היה, אכן, להחליף פוטנציומטרים ישנים ורעועים - אך למעשה מדובר בחלקים מקוריים - אשר החלפתם פוגעת, מבחינתי באותנטיות של המכשיר. חוץ מזה - אין לזה גבולות. מדוע להסתפק בהחלפת פוטנצימטרים? למה לא להחליף את כל מעגל הפרה-אמפ בחדיש ואיכותי יותר, מדוע לא להכניס מעגל inrush protection ולשדרג את הפילטרים עד אין קץ??? משום שיש סף מסויים של חלקים שניתן להחליף מבלי לשנות את אופיו המקורי של המכשיר. לא התכוונתי, חלילה, לטעון שמישהו גורם לנזק למכשיר בהחלפת חלקים רעועים. עם זאת, באופן אישי, לא הייתי רוכש מכשיר ללא הפוטנצימטר המקורי שלו.
...
כל מילה בסלע (Y)
גם אני לא אוהב לפגוע באותנטיות של המכשירים אותם אני אוסף,אם כבר להחליף אז רק בחלק זהה.
אבל זה כך בעוד הרבה דברים,לדוגמא:
רכבי אספנות,המשפצים תרים אחר חלקי חילוף מקוריים בכל רחבי תבל
בריהוט עתיק אשר משוחזר אחד לאחד
בסרוויסים...וכו'...
כבר נתקלתי בתיבות רמקולים של סוני עם 4 אלמנטים,2 וופרים מיד וטוויטר
וופר אחד של פירלס וופר שני של דום מיד של אלטקס וטוויטר של סוני
אכן,בזכות הטוויטר שמרו על האותנטיות :lol:

yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4149
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 260 פעמים

שליחה #19 

אני נוטה לדעה פה שיש להעדיף על שמירת האוטנטיות , להשאיר אותם בתכנון המקורי .
אבל פה מדובר במקרה שהוא לא בלתי הפיך . אפשר להחזיר בחזרה לפוטנציוטמרים רגילים , ללא שום הריסה .
צריך רק לשים פוטנצימטרים עם 2 רגלים ללאודנס . אחרת אין לאודנס .

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #20 

הקנווד KA-9100 שבסרטון צויד בפוטנציומטר ווליום עם שלט על ידי יאיר:

כלפי חוץ אי אפשר לראות שיש משהו שונה במגבר,והוא לא פגע במאום בביצועיו.
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”