Potplayer מתקשה קלות בניגון סרטי FHD עם bitrate גבוה
שלום לכולם,
ברשותי HTPC עם מפרט חזק מאד(יחסית), המבוסס על core i3 יחד עם 4 ג'יגה זכרון וכרטיס מסך radeon HD6770.
Potplayer נוח לי מאד לניגון הכל, ובעצם ויתרתי על כל תהליך התקנת FFDSHOW ו-HAALI.
אך שמתי לב שבסרטי FHD כבדים(בד"כ גודל קובץ של 10+ ג'יגה), בעיקר בסצינות עם תמונה מרובה, התמונה "מקרטעת", מה שגורם לי להבין שככל הנראה ה-decoding מתבצע בצורה לא אופטימלית.
האם אני חייב להתקין את הנ"ל על מנת לנגן קבצים כראוי? האם יש דרך לוודא(לא מצאתי כל כך בעצמי בהגדרות ה-POTPLAYER) שכרטיס המסך שלי משתתף בנטל ניגון ה-H264?
ברשותי HTPC עם מפרט חזק מאד(יחסית), המבוסס על core i3 יחד עם 4 ג'יגה זכרון וכרטיס מסך radeon HD6770.
Potplayer נוח לי מאד לניגון הכל, ובעצם ויתרתי על כל תהליך התקנת FFDSHOW ו-HAALI.
אך שמתי לב שבסרטי FHD כבדים(בד"כ גודל קובץ של 10+ ג'יגה), בעיקר בסצינות עם תמונה מרובה, התמונה "מקרטעת", מה שגורם לי להבין שככל הנראה ה-decoding מתבצע בצורה לא אופטימלית.
האם אני חייב להתקין את הנ"ל על מנת לנגן קבצים כראוי? האם יש דרך לוודא(לא מצאתי כל כך בעצמי בהגדרות ה-POTPLAYER) שכרטיס המסך שלי משתתף בנטל ניגון ה-H264?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
עדיין לא חייבים מקודדים.
אפשר גם לעבוד עם MPC HC. יש את "המדריך המהיר לצפייה בתכני HD", שמסביר איך להתקין ולהגדיר אותו.
אני לא ממש מכיר את ה-PotPlayer, אבל תנסה לחפש אם יש איזשהו איזכור ל-Hardware acceleration בהגדרות שלו.
כמו כן, תוודא שהורדת והתקנת דרייבר מלא של כרטיס המסך מהאתר של AMD ולא מעדכון אוטומטי של Windows.
דבר נוסף: האם אתה מנגן את הקבצים מכונן מקומי או דרך הרשת הביתית? אם דרך הרשת, אלחוטית או קווית?
אפשר גם לעבוד עם MPC HC. יש את "המדריך המהיר לצפייה בתכני HD", שמסביר איך להתקין ולהגדיר אותו.
אני לא ממש מכיר את ה-PotPlayer, אבל תנסה לחפש אם יש איזשהו איזכור ל-Hardware acceleration בהגדרות שלו.
כמו כן, תוודא שהורדת והתקנת דרייבר מלא של כרטיס המסך מהאתר של AMD ולא מעדכון אוטומטי של Windows.
דבר נוסף: האם אתה מנגן את הקבצים מכונן מקומי או דרך הרשת הביתית? אם דרך הרשת, אלחוטית או קווית?
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- HaGingi
- חבר ותיק

- תגובות: 1675
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 71 פעמים
אני משתמש ב-POT
במחשב עם i5 שאין בו כרטיס מסך בכלל
והוא מנגן ריפים של בלוריי בלי מלח + תרגום
אם תרצה, שלח כתובת אימייל ואשלח אליך את ההגדרות של ה-POT אצלי
ו...אולי זה ייפתור לך את הבעיה.
והוא מנגן ריפים של בלוריי בלי מלח + תרגום
אם תרצה, שלח כתובת אימייל ואשלח אליך את ההגדרות של ה-POT אצלי
ו...אולי זה ייפתור לך את הבעיה.
הג'ינג'י

- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אפשר גם לשים כאן. בהחלט יעזור לכל המעוניין...
בנתיים שיחקתי עם ההגדרות, ומצאתי את נושא ה- hardware acceleration. תחת DXVA, הפעלתי DXVA WITHOUT RENDERING ואני חושב שזה שיפר את המצב.
אני חושב שאני צריך להרחיב לגבי הבעיה - קודם כל יש לי מסך גדול מאד(70'), ולכן יתכן שזה קופץ לעין יותר. חוץ מזה, ה"קפיצות" המתוארות במעברי תמונה מהירים הן יחסית נדירות. כלומר, אם עוברת דמות על המסך, 90% מהמזמן היא תעבור בצורה חלקה, ואז יתכן שתהיה קפיצה קטנה. האם יכול להיות שזה בכלל מצב נורמלי?
שוב, כעת המצב יותר טוב אך עדיין אני אישית מרגיש את זה קלות.
אני חושב שאני צריך להרחיב לגבי הבעיה - קודם כל יש לי מסך גדול מאד(70'), ולכן יתכן שזה קופץ לעין יותר. חוץ מזה, ה"קפיצות" המתוארות במעברי תמונה מהירים הן יחסית נדירות. כלומר, אם עוברת דמות על המסך, 90% מהמזמן היא תעבור בצורה חלקה, ואז יתכן שתהיה קפיצה קטנה. האם יכול להיות שזה בכלל מצב נורמלי?
שוב, כעת המצב יותר טוב אך עדיין אני אישית מרגיש את זה קלות.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

תנסה לשנות את קצב הרענון (Refresh Rate) של כרטיס המסך ל-24Hz. זה יכול לפתור את הקרטוע שאתה מתאר (Judder).
ניתן להגיע לזה ע"י כפתור ה-Advanced (מתקדם) בתפריט של מערכת ההפעלה שבו משנים את הרזולוצייה, בלשונית Monitor.
ניתן להגיע לזה ע"י כפתור ה-Advanced (מתקדם) בתפריט של מערכת ההפעלה שבו משנים את הרזולוצייה, בלשונית Monitor.
- HaGingi
- חבר ותיק

- תגובות: 1675
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 71 פעמים
תתפלא, אבל אפשר.kingikra כתב:אתה מתכוון שכרטיס המסך שלו הוא אונבורד. בלי כרטיס מסך בכלל לא ניתן לצפות בוידאו מהמחשב.HaGingi כתב:אני משתמש ב-POTבמחשב עם i5 שאין בו כרטיס מסך בכלל
......
ולא. כרטיס המסך הוא לא OnBoard אלא "בתוך" המעבד.
הג'ינג'י

אוקיי, זה אכן מקטין את הבעיה משמעותית!pixies כתב:תנסה לשנות את קצב הרענון (Refresh Rate) של כרטיס המסך ל-24Hz. זה יכול לפתור את הקרטוע שאתה מתאר (Judder).
ניתן להגיע לזה ע"י כפתור ה-Advanced (מתקדם) בתפריט של מערכת ההפעלה שבו משנים את הרזולוצייה, בלשונית Monitor....
הסרט עצמו מקודד כ-24P אז הגיוני מאד לראות את בעיית ה-JUDDER הזאת.
עכשיו, מבחינה טכנית, לא ברור לי למה להגדיר את המסך על 24P בהכרח פותר את בעיית ה-JUDDER. האם לא מתבצעת אינטרפולציה מ-24 ל-60(עוד לפני שמדברים על ה240HZ של המסך)? זה פשוט עניין של סנכרון פריימים?
בכל מקרה, עכשיו נוצרת בעיה חדשה - שינוי ה-FRAME RATE של המחשב כל פעם שאני רוצה לראות סרט 24P
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

היו על כך די הרבה דיונים, בגדול - כנראה שהעבודה הנעשית בכרטיסי המסך בהמרה הזאת מ-24 ל-60 לא כל כך טובה.
לגבי שינוי קצב הרענון:
- רוב התכנים הזמינים כיום, למעט סדרות בריטיות, הם 24P. אולי כדאי שדווקא זה יהיה קצב הרענון הקבוע אצלך.
- XBMC ו-MPC HC יודעות לשנות קצב רענון באופן אוטומטי לפי סוג התוכן. אין לי מושג לגבי PotPlayer.
- ניתן להגדיר כפתור מהיר ע"י שימוש ב-Profiles של תוכנת ה-AMD Vision. אני, למשל, הגדרתי Ctrl + Shift והספרות 1-4 כך:
1 עבור 1080P24 (סדרות אמריקאיות וסרטים בד"כ)
2 עבור 1080P50 (סדרות בריטיות וישראליות)
3 עבור 1080P60 (די נדיר...)
4 עבור 1080I60 (עבור ריפים משידורים אמריקאיים של סדרות - קובץ TS בד"כ). אגב, את הסוג הזה XBMC מנגנת ממש גרוע - MPC HC מצויינת.
לגבי שינוי קצב הרענון:
- רוב התכנים הזמינים כיום, למעט סדרות בריטיות, הם 24P. אולי כדאי שדווקא זה יהיה קצב הרענון הקבוע אצלך.
- XBMC ו-MPC HC יודעות לשנות קצב רענון באופן אוטומטי לפי סוג התוכן. אין לי מושג לגבי PotPlayer.
- ניתן להגדיר כפתור מהיר ע"י שימוש ב-Profiles של תוכנת ה-AMD Vision. אני, למשל, הגדרתי Ctrl + Shift והספרות 1-4 כך:
1 עבור 1080P24 (סדרות אמריקאיות וסרטים בד"כ)
2 עבור 1080P50 (סדרות בריטיות וישראליות)
3 עבור 1080P60 (די נדיר...)
4 עבור 1080I60 (עבור ריפים משידורים אמריקאיים של סדרות - קובץ TS בד"כ). אגב, את הסוג הזה XBMC מנגנת ממש גרוע - MPC HC מצויינת.