לפני שנה, עמדתי בדיוק בפני אותה הדילמה. חיפשתי אוזניות איכותיות ולאחר בדיקה והשוואה של כחמישים דגמים שונים צימצמתי את האפשרויות לשתיים - Sennheiser HD25-1 II וכמובן Beyerdynamic DT 1350. אם לרגע אחד נקפוץ קדימה לסוף הסיפור, אז היום אני מסתובב מאושר עם הסנהייזר בגרסת אדידס, יחד עם מגבר האוזניות FiiO E11 ונגן מוסיקה Cowon i9.
כפי שציינת, הדגם הספציפי של סנהייזר משווק על ידי היבואן הרישמי, קילומבו והם מעניקים שנתיים אחריות מלאה. הדגם הספציפי של באיירדינמיק גם כן משווק בארץ והוא נמכר על ידי היבואן הרישמי, מרום. אמנם האוזניות אינן ניתנות לשמיעה אצל היבואן והן מוצעות למכירה בהזמנה מיוחדת, אך מחירן עומד על כ - 1600 שקלים, כפי שנמסר לי ותוקף האחריות המסופקת הוא לשנה אחת בלבד.
למזלי, יצא לי לבחון ולהקשיב לשני הדגמים שציינת ועל כן אני יכול להציע פרספקטיבה טובה לגבי כל אחת ואחת מהאזניות. בקצרה אציין את היתרונות והחסרונות שהביאו אותי בסופו של דבר ללכת עם הסנהייזר ולא עם הבאיירדינמיק:
נתחיל בזה שהבחירה הנה מאוד סובייקטיבית ותלויה במספר פרמטרים מאוד אינדיבידואליים. למשל, רגישות השמיעה, גודל הראש, סוגי המוסיקה שהמשתמש שומע וכמובן תקציב ואחריות. צריך להבין שהאוזניות של באייר דינמיק הן לא פחות מאשר מ-ד-ה-י-מ-ו-ת. לדעתי כיום הן מציעות את רמת פירוט הצליל הטובה ביותר בקטגוריה של supra-aural (על האוזן). משום כך, אין כיום ברמות המחיר שלהן סט אוזניות טוב יותר לשמיעה של מוסיקה קלאסית וג'ז. אמנם גם בקטגוריות אחרות של מוסיקת אמביאנט ודוגמתה האיכות של המיד פשוט מפילה לסתות, אבל במקרה שלך כשמדובר ברוק, מטאל ואלטרנטיב, המצב פחות טוב מהסנהייזר. הבייארדינמיק מציעות צליל טבעי משובח ביותר אולם הבאסים מאוזנים ואינם זוכים להדגש מיוחד והטרבל אינו מתאפיין בגבהים הרצויים, לדעתי. כאמור, המיד מושלם.
אחד החסרונות הגדולים ביותר לטעמי באוזניות הספציפיות של באיירדינמיק הוא שהן מביאות לך את מה שאתה שומע, ממש כפי שהוא. איפה אם כך הבעיה? האוזניות אינן יודעות "לעגל פינות", ולכן אם איכות הקובץ המוסיקלי שאתה שומע אינה בהכרח טובה, אתה תשמע בדיוק את כל "הלכלוך" מבלי לקבל שום הנחה. במקרה של הסנהייזר, לעומת זאת, יש ריכוך של איכות הצליל הגרועה. אולי הוא ישמע מעט שקוע מהרגיל אבל עדיין ישמע טוב באופן כללי לעומת הדגם המתחרה. כמו כן, האוזניות של סנהייזר יותר מאופיינות כ - All Around. הן מתאימות לכל סוגי המוסיקה והצליל משכנע במיוחד כשמדובר ברוק, אלטרנטיב ומטאל. גם במוסיקה אלקטרונית החוויה מדהימה וכך בשאר הסוגים. לדעתי, הן האוזניות האולטימטיביות לאלו שהפלייליסט שלהם די מגוון.
יתרון נוסף שיש לסנהייזר הוא שכל החלקים שלו ניתנים לפירוק והחלפה. בין אם זה ה - cups של האוזניה או הרפידות (בקופסא מגיעה אלטרנטיבה נוספת בצבע לבן), או הכבלים המצורפים וכל דבר אחר. לכן התפתחה תעשיה מאוד ענפה של modding לאוזניות האלה בחו"ל, בעיקר באנגליה וביפן. עניין נוסף שיש לקחת לתשומת לב הוא הנוחות. הבאיירדינמיק עשויות ממתכת ואילו הסנהייזר בנויות מפלסטיק. שתיהן מעוצבות להפליא אולם הרבה סבורים שהמתכת מקנה יתרון בנראות הכללית אצל הבאיירדינמיק. יחד עם זאת היתרון הוא גם חיסרון, האוזניות כבדות מאוד ביחס לגודלן וכשהן יושבות על הראש יחד עם שתי הקשתות, הלחץ נחשב גבוה יחסית, בעיקר לבעלי ראש גדול, וכך גם הלחץ בסגירה על האזניים. מאוד קשה לשבת ולהאזין יותר משעתיים עם לחץ שכזה.
כמו כן, אחד החסרונות הבולטים בבאיירדינמיק הוא בכך שלוקח הרבה מאוד זמן לנסות ולמצוא את הנקודה והזווית הראויה שהן אמורות לשבת על הראש והאזניים. צריך להבין שכל עוד האזניות אינן יושבות כמו שצריך, איכות הצליל נפגמת משמעותית. ברגע שמצאת את המיקום והזוית המדוייקים ההנאה מובטחת, עד אז ישנה בעיה. במקרה של הסנהייזר הנוחות טובה יותר, אמנם גם כאן יש לחץ אבל הוא פחות מורגש לאורך זמן. שתי האוזניות אינן המצטיינות בקטגוריה של נוחות אבל במקרה של הסנהייזר התחושה כאמור טובה יותר.
חשוב להדגיש שבקטגוריה הזאת ה - sound stage אינו מהווה פקטור להשוואה כי אינו בכלל קיים. יחד עם זאת, האיכות של שני הדגמים היא המובילה כיום את השוק העולמי ושתי האוזניות עושות את העבודה בצורה הטובה ביותר ככל שמדובר בביטול הרעשים הסביבתיים וניתוק השומע מסביבתו.
מה שבסופו של דבר שכנע אותי ללכת עם הסנהייזר היא העובדה שהן אוזניות שבסך הכל הכללי מתאימות הרבה יותר לכלל סוגי המוסיקה, הן זולות יותר בכמה מאות שקלים, שנתיים אחריות ואפשר להחליף את כל החלקים, בעוד שבאוזניות של באיירדינמיק הכל מחובר כמקשה אחת, הן פחות נוחות וכאשר מקשיבים לקבצי אודיו פחות איכותיים, רמת "הלכלוך" גבוהה יותר מזו שבסנהייזר.
כמובן שעם מגבר האוזניות האיכות אפילו עולה על המצופה. פשוט מרגש לשמוע את רמות הפירוט האלה ולהבין שבלי זה המוסיקה אינה אותה המוסיקה והחיים באופן כללי נראים אחרת. אולי בעתיד הקרוב, אקנה גם את הבאיירדינמיק בכדי שיהיה לי את שתיהן