מתלבט - Beyerdynamic DT1350 vs. Sennheiser HD25-1 II

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
שלח תגובה
94TomL פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

כבר כמה זמן שאני מחפש אוזניות ניידות באיזור המחיר של האוזניות הנ"ל, ואני נמצא בהתלבטות קשה.
כמובן שאם אני אלך עליהן אני אקנה יחד גם מגבר נייד (שמעתי על הFiiO E11, תרגישו חופשי לתת חוות דעת).

המוזיקה שאני שומע היא בעיקר רוק, אלטרנטיב, מטאל, אבל בעיקרון הפלייליסט שלי דיי מגוון.

באופן עקרוני דיי נסגרתי על הDT1350 בגלל כמה סיבות:
קודם כל הבנתי שהסאונד שלהן יותר טוב מהHD25, באס יותר עמוק, במת סאונד רחבה יותר וכו'.
דבר נוסף שמשך אותי הוא שהDT1350 נראות לי ניידות יותר, מגיעות עם קייס נוח ואיכותי הרבה יותר ונראות נוחות יותר לנשיאה על הצוואר מאשר הHD25 בגלל מנגון הקיפול שלהן.

אבל דבר אחד מפחיד אותי לגבי הDT1350 - האחריות.
אם אני אקנה את הHD25 זה יהיה בקילומבו ככל הנראה, עם שנתיים אחריות ולב שקט.
הDT1350 לא נמכרות בארץ, לכן אאלץ להזמין מEBAY או AMAZON, ועניין האחריות נורא מפחיד אותי - איך לעזאזל ממשים אחריות אם קונים מוצר בחו"ל? כואב לי להשקיע סכום כסף כזה בסיכון שתוך חודש חודשיים אחד החיבורים יפגע או שיהרס הכבל - ו300$ הלכו לפח.
השאלה שלי היא - אם מישהו התנסה עם מימוש אחריות שכזה?
ובאופן כללי, אבקש את המלצתכם בדילמה שלי :)

Nir1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 938
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

שליחה #2 

לפני שנה, עמדתי בדיוק בפני אותה הדילמה. חיפשתי אוזניות איכותיות ולאחר בדיקה והשוואה של כחמישים דגמים שונים צימצמתי את האפשרויות לשתיים - Sennheiser HD25-1 II וכמובן Beyerdynamic DT 1350. אם לרגע אחד נקפוץ קדימה לסוף הסיפור, אז היום אני מסתובב מאושר עם הסנהייזר בגרסת אדידס, יחד עם מגבר האוזניות FiiO E11 ונגן מוסיקה Cowon i9.

כפי שציינת, הדגם הספציפי של סנהייזר משווק על ידי היבואן הרישמי, קילומבו והם מעניקים שנתיים אחריות מלאה. הדגם הספציפי של באיירדינמיק גם כן משווק בארץ והוא נמכר על ידי היבואן הרישמי, מרום. אמנם האוזניות אינן ניתנות לשמיעה אצל היבואן והן מוצעות למכירה בהזמנה מיוחדת, אך מחירן עומד על כ - 1600 שקלים, כפי שנמסר לי ותוקף האחריות המסופקת הוא לשנה אחת בלבד.

למזלי, יצא לי לבחון ולהקשיב לשני הדגמים שציינת ועל כן אני יכול להציע פרספקטיבה טובה לגבי כל אחת ואחת מהאזניות. בקצרה אציין את היתרונות והחסרונות שהביאו אותי בסופו של דבר ללכת עם הסנהייזר ולא עם הבאיירדינמיק:

נתחיל בזה שהבחירה הנה מאוד סובייקטיבית ותלויה במספר פרמטרים מאוד אינדיבידואליים. למשל, רגישות השמיעה, גודל הראש, סוגי המוסיקה שהמשתמש שומע וכמובן תקציב ואחריות. צריך להבין שהאוזניות של באייר דינמיק הן לא פחות מאשר מ-ד-ה-י-מ-ו-ת. לדעתי כיום הן מציעות את רמת פירוט הצליל הטובה ביותר בקטגוריה של supra-aural (על האוזן). משום כך, אין כיום ברמות המחיר שלהן סט אוזניות טוב יותר לשמיעה של מוסיקה קלאסית וג'ז. אמנם גם בקטגוריות אחרות של מוסיקת אמביאנט ודוגמתה האיכות של המיד פשוט מפילה לסתות, אבל במקרה שלך כשמדובר ברוק, מטאל ואלטרנטיב, המצב פחות טוב מהסנהייזר. הבייארדינמיק מציעות צליל טבעי משובח ביותר אולם הבאסים מאוזנים ואינם זוכים להדגש מיוחד והטרבל אינו מתאפיין בגבהים הרצויים, לדעתי. כאמור, המיד מושלם.

אחד החסרונות הגדולים ביותר לטעמי באוזניות הספציפיות של באיירדינמיק הוא שהן מביאות לך את מה שאתה שומע, ממש כפי שהוא. איפה אם כך הבעיה? האוזניות אינן יודעות "לעגל פינות", ולכן אם איכות הקובץ המוסיקלי שאתה שומע אינה בהכרח טובה, אתה תשמע בדיוק את כל "הלכלוך" מבלי לקבל שום הנחה. במקרה של הסנהייזר, לעומת זאת, יש ריכוך של איכות הצליל הגרועה. אולי הוא ישמע מעט שקוע מהרגיל אבל עדיין ישמע טוב באופן כללי לעומת הדגם המתחרה. כמו כן, האוזניות של סנהייזר יותר מאופיינות כ - All Around. הן מתאימות לכל סוגי המוסיקה והצליל משכנע במיוחד כשמדובר ברוק, אלטרנטיב ומטאל. גם במוסיקה אלקטרונית החוויה מדהימה וכך בשאר הסוגים. לדעתי, הן האוזניות האולטימטיביות לאלו שהפלייליסט שלהם די מגוון.

יתרון נוסף שיש לסנהייזר הוא שכל החלקים שלו ניתנים לפירוק והחלפה. בין אם זה ה - cups של האוזניה או הרפידות (בקופסא מגיעה אלטרנטיבה נוספת בצבע לבן), או הכבלים המצורפים וכל דבר אחר. לכן התפתחה תעשיה מאוד ענפה של modding לאוזניות האלה בחו"ל, בעיקר באנגליה וביפן. עניין נוסף שיש לקחת לתשומת לב הוא הנוחות. הבאיירדינמיק עשויות ממתכת ואילו הסנהייזר בנויות מפלסטיק. שתיהן מעוצבות להפליא אולם הרבה סבורים שהמתכת מקנה יתרון בנראות הכללית אצל הבאיירדינמיק. יחד עם זאת היתרון הוא גם חיסרון, האוזניות כבדות מאוד ביחס לגודלן וכשהן יושבות על הראש יחד עם שתי הקשתות, הלחץ נחשב גבוה יחסית, בעיקר לבעלי ראש גדול, וכך גם הלחץ בסגירה על האזניים. מאוד קשה לשבת ולהאזין יותר משעתיים עם לחץ שכזה.

כמו כן, אחד החסרונות הבולטים בבאיירדינמיק הוא בכך שלוקח הרבה מאוד זמן לנסות ולמצוא את הנקודה והזווית הראויה שהן אמורות לשבת על הראש והאזניים. צריך להבין שכל עוד האזניות אינן יושבות כמו שצריך, איכות הצליל נפגמת משמעותית. ברגע שמצאת את המיקום והזוית המדוייקים ההנאה מובטחת, עד אז ישנה בעיה. במקרה של הסנהייזר הנוחות טובה יותר, אמנם גם כאן יש לחץ אבל הוא פחות מורגש לאורך זמן. שתי האוזניות אינן המצטיינות בקטגוריה של נוחות אבל במקרה של הסנהייזר התחושה כאמור טובה יותר.

חשוב להדגיש שבקטגוריה הזאת ה - sound stage אינו מהווה פקטור להשוואה כי אינו בכלל קיים. יחד עם זאת, האיכות של שני הדגמים היא המובילה כיום את השוק העולמי ושתי האוזניות עושות את העבודה בצורה הטובה ביותר ככל שמדובר בביטול הרעשים הסביבתיים וניתוק השומע מסביבתו.

מה שבסופו של דבר שכנע אותי ללכת עם הסנהייזר היא העובדה שהן אוזניות שבסך הכל הכללי מתאימות הרבה יותר לכלל סוגי המוסיקה, הן זולות יותר בכמה מאות שקלים, שנתיים אחריות ואפשר להחליף את כל החלקים, בעוד שבאוזניות של באיירדינמיק הכל מחובר כמקשה אחת, הן פחות נוחות וכאשר מקשיבים לקבצי אודיו פחות איכותיים, רמת "הלכלוך" גבוהה יותר מזו שבסנהייזר.

כמובן שעם מגבר האוזניות האיכות אפילו עולה על המצופה. פשוט מרגש לשמוע את רמות הפירוט האלה ולהבין שבלי זה המוסיקה אינה אותה המוסיקה והחיים באופן כללי נראים אחרת. אולי בעתיד הקרוב, אקנה גם את הבאיירדינמיק בכדי שיהיה לי את שתיהן :)

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2544
נתן תודות: 131 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #3 

פוסט יפה (Y)

טוב לדעת שמרום מוכנים להתעסק עם הזמנות אישיות. המחיר שלהם גם לגמרי במקום אם אתה מחשב עלות של ייבוא אישי מחנות מורשית, ובטח לעומת הקופה שהיבואן של סנהייזר וקילומבו עושים על הגירסה ה'מלאה' של הhd25.

חבל שלא ניתן לשמוע אותן בכל זאת... איפה יצא לך לנסות?

Nir1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

תודה רבה,

מרום הם היבואנים של Beyerdynamic בישראל. למיטב ידיעתי, הדגמים שנמכרים באיידיגיטל גם כן מסופקים דרכם. אני באופן אישי קיבלתי אותן לשימוש והתנסות למשך שבועיים מחבר טוב שגר בלונדון.

94TomL פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

וואו, תודה רבה על התשובה המפורטת!
למען האמת, דיי שכנעת אותי לקחת את הHD25. כמובן שלא תכננתי לקנות שום אוזניה בלי לנסות קודם כל את הHD25, ולצערי את הDT1350 אין לי אפשרות לשמוע.
בכל אופן יש לי ראש דיי גדול, ואני כן שומע בעיקר רוק ומטאל, וקנית אותי גם בזה שהHD קלות בהרבה.

דבר אחד רציתי לשאול - ידוע לי שהsound stage בHD מאוד קטן, אבל לפי מה ששמעתי בDT1350 הוא טוב יותר. אתה אומר בעצם שבשתי האוזניות הוא לא קיים?

Nir1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

בכיף,

חשוב באמת להקשיב לאוזניות לפני שקונים. בקילומבו הם מאפשרים לך להקשיב כמה שתרצה (מבלי שתתחייב לקנות בכלל). אני גם הבאתי איתי את המגבר וממש אהבתי את מה ששמעתי. מה שאמרתי הוא שאכן ה - sound stage אינו מורגש בשתיהן. למעשה הוא כמעט ולא קיים בקטגוריה. אם זה מה שחשוב לך, אולי כדאי שתבחן דגמי אוזניות חצי פתוחות כגון ה - Beyerdynamic DT 880. הבעיה היא שהן גדולות ופחות ניידות מאלה שחשבתה עליהן מלכתחילה. אם תרצה להאזין להן, בסניף של איידיגיטל בדיזינגוף סנטר אפשר לעשות את זה. יש להם שם אולפן הקלטות והם איפשרו לי לשמוע את המוסיקה שלי בצירוף המגבר כמובן :)

94TomL פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

היה ברור לי שאני לא אקבל סטייג' מטורף, פשוט שמעתי שבDT1350 הוא טוב יותר. אז זו לא אבידה גדולה מבחינתי :)
שוב תודה רבה על ההתייחסות!

slavazh
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 593
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #8 

רק להבהיר כמה נקודות בנוגע ל-1350.
1. לחץ על הראש - אז נכון שהן לוחצות יותר מאשר ה-25 אבל, ניתן לווסט את הלחץ בכך שפותחים או סוגרים את הקשת. דבר נוסף זה שבגלל הלחץ הבידוד רעש מבחוץ הוא ברמה הרבה יותר טובה מה-25, מה שגם משפיע על הצליל.
2. זוית על האוזן - אין לי שמץ של מושג על מה ניר מדבר, נכון קיימת בעיה כזו בדגם t50p שבמקרה יש לי אותו גם במקביל ל-1350 ולמרות שויזואלית האוזניות דומות, אלו שתי אוזניות שונות לחלוטין. בקיצור לא קרא לי אף פעם ב-9 חודשים של שימוש יומיומי ב-1350.
3. 1350 לא יודעות לעגל פינות - נכון פה ניר צודק מאה אחוז, אבל נגן עליהם קובץ באיכות טובה והם בליגה אחרת משלהם. כדי לא להפחיד עם מילים כמו איכות אני אהיה ספציפי אם יש לך ריפ של דיסק לפלאק תעשה לו המרה ל-mp3 ב-192 נגן את זה על נגן טוב ואתה יותר ממסודר.
4. Soundstage - לא זוכר מה הולך ב-25, ב-1350 הוא יותר גדול מכל אוזניות גראדו ששמעתי.
5. 1350 לא יודעות לנגן רוק - אני יודע שפה נכנס עיניין של דעה אישית אז בו נתייחס לסעיף הזה בערבון מוגבל גם לגבי מה שאני אומר וגם לגבי מה שניר אמר, בעצם זה תקף לכל הסייפים אבל במיוחד פה. אז ככה לי יש ספרית מוסיקה מאוד מגוונת החל מקלאסית דרך ג׳אז בלוז רוק מטאל בלק דת׳....עד לטראנסים ואלקטרוני אחר. הכלי שאני הכי אוהב זה גיטרות ולא אכפת לי באיזה טעם הם יבוא העיקר שיהיה, יש לי גם 3 כאלו בבית ( גיטרות) ואני מוכרח להגיד ש לדעתי ה-25 לא מעבירות גיטרות באופן משכנע ונכון לעומת 1350. לדעתי זה יהיה כמו להגיד שהבאס בד״ר דרה יותר טוב מאשר נגיד בדנון 2000 או בייר 770.
אם אתה מהצפון לא אכפת לי לנדב את ה1350 שלי להדגמה.
"לכולנו שמורה הזכות להביע את דעתנו, אך בדרך כלל דעה היא רק דעה ולא עובדה מוכחת." - דונלד ג' טראמפ.

94TomL פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

הלוואי ויכולתי :(
לצערי אני מהמרכז וטיול לצפון יכול להוות בעיה..
העניין הוא שגם קצת קשה לי לקנות אוזניות מבלי לשמוע אותן קודם, ככה שזה עוד מינוס לDT1350.
אני אלך לקילומבו, אם אני אוהב את מה שאני שומע מהHD25 אני אקח אותן, אם לא אני אמשיך לחפש.
תודה רבה שוב! :)

KingRyu
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 31
נתן תודות: 7 פעמים

שליחה #10 

אני נמצא בדיוק באותה דילמה, אנ מעונין לקנות אוזניות איכותיות.
קראתי קצת ב Head-Fi על כל הסיקורים ואיכויות של האוזניות, עדין לא הגעתי להחלטה.
ההתלבטות שלי היא לקנות אוזניה איכותית ולא סתם להוציא כסף מיותר על אוזניות יקרות שלא שוות את המחיר כמו beats.
העניין הוא שסוג המוזיקה שאני שומע הוא לא כזה מגוון, בעיקר שחורה / לטיני (רגטון) ושנות ה- 80s/90s
לאחר הפוסט שניר ציין כאן, אני כמעט ונעול על ה- hd25 - אבל שוב לפני שקונים חייבים לשמוע באוזן - נראה לי שאגש לקילומבו לשמוע לפני כן.
יש אולי המלצות/ טיפים לתת לי?

eyal1983
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3449
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 281 פעמים

שליחה #11 

איזו הקפצה..

ישנו מאמר מקצועי ומעניין המשווה ביניהן ונותן אנאלוגיות שונות:
http://www.headfonia.com/beyerdynamic-dt1350-death-to-the-hd25-1

shualy
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 389
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #12 

אני הלכתי על ה1350 ואני ממש מרוצה מהם אם כי אין לי מקור להשוואה :)

נ.ב: מעבר מאייפון לנוט 2 די הרס את התענוג,,,אולי האיכות זהה אבל העוצמה הרבה יותר נמוכה אז אני שוקל לרכוש איזה נגן קטן
ניתן להציץ בגלריה שלי כאן:
www.uriavitan.com

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”